Top 42 bezienswaardigheden Parijs

Bezienswaardigheden Parijs

Parijs is een stad bomvol bekende en populaire bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden in Parijs worden jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht om te ontdekken wat Parijs voor moois te bieden heeft. Maar wat moet je zeker niet missen op je trip naar Parijs? Ik heb het hier even voor je op een rijtje gezet.  Ga je on a budget naar Parijs? Een stadsbezoek hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Zeker als je onder de 25 jaar bent kun je bij veel bezienswaardigheden en musea gratis naar binnen. Een paar bezienswaardigheden heb ik even speciaal uitgelicht. Die vind je onderaan de lijst met de meest bezochte bezienswaardigheden. Scroll daarvoor dus even naar beneden 🙂

Welke bezienswaardigheden zou jij graag willen zien? Kies hier je bezienswaardigheid of museum:

Top bezienswaardigheden in Parijs

Musea in Parijs

Specials

Top romantische tips

Tip: Voorkom lange wachtrijen in Parijs door nu alvast je tickets te bestellen.

Wil je lange wachtrijen bij populaire bezienswaardigheden en musea voorkomen? Dat kan! Door een leuke samenwerking met Tiqets kan ik jullie goedkoop tickets aanbieden om niet in een wachtrij te hoeven staan voor populaire bezienswaardigheden.
Arc de Triomphe

Bezienswaardigheden Parijs

Hier onder zie je een mooi filmpje over Parijs waarin verschillende bezienswaardigheden terugkomen. Welke bezienswaardigheden in Parijs herken je? 🙂 Ontdek Parijs in één minuut.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren mag natuurlijk niet ontbreken in deze top bezienswaardigheden Parijs. Het is toch wel een echte must-see in Parijs. Zeker als je er voor de eerste keer naar toe gaat, want een mooie, romantische of gekke foto bij de Eiffeltoren mag natuurlijk niet ontbreken tussen jouw vakantie kiekjes. 🙂

Verliefde stelletjes voelen zich naast de ‘Iron Lady’ nog verliefder dan voorheen en je voelt de Eiffeltoren bijna macht uitstralen. Vanaf boven is het uitzicht over de stad adembenemend en je kunt er nog lekker (en duur :p) eten ook.

Meer informatie over de Eiffeltoren kun je hier vinden in het artikel wat ik over de Eiffeltoren schreef.

De Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is niet te missen. Het is een prachtige triomfboog aan het einde van de wereldberoemde winkelstraat L’Avenue des Champs-Élysées. Heb je je drone ingepakt om mee te nemen naar Parijs? De Arc de Triomphe is namelijk heel gaaf om vanaf boven te bekijken omdat er maar liefst 12! straten uitkomen bij de Arc de Triomphe.

De Arc de Triomphe heeft ook een belangrijke betekenis met betrekking tot de twee Wereldoorlogen die hebben plaats gevonden in Europa. Onder de Arc de Triomphe bevindt zich een eeuwig brandend vuur. Dit brandt om alle gesneuvelde soldaten te herdenken die hebben gestreden in zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog.

Wil je meer informatie over de Arc de Triomphe of tickets bestellen? Je kunt dan hier terecht bij het artikel wat ik schreef over de Arc de Triomphe.

Het Louvre

Bezienswaardigheden Parijs

Het Louvre

Heb jij de Mona Lisa herself wel eens in de ogen gekeken? Het lijkt wel alsof ze je aan blijft staren, welke kant je ook op loopt. Beetje creepy is het wel. Gelukkig weet je dat het ‘slechts’ een schilderij is. Je vindt haar in het museum het Louvre in Parijs. Maar het Louvre heeft ons vele beroemde kunstwerken te bieden. Denk bijvoorbeeld aan ‘De Zigeunerin’ van onze Nederlandse trots Frans Hals. Het is een van de meest beroemde musea ter wereld en verdient daarom zeker een plaats in de top bezienswaardigheden in Parijs. Jaarlijks heeft het Louvre zo’n 6 tot 8 miljoen bezoekers. Naast een zeer bijzondere collectie heeft dit museum ook een zeer bijzondere uitstraling. De piramide, omgeven door fonteinen is een niet te missen kunstwerk in het hartje van Parijs. Het Louvre ligt in het 1e arrondissement ten noorden van de Seine.

Wil je meer informatie over het Louvre? Dan kun je hier terecht voor mijn artikel over het Louvre. Wil je alvast kaartjes voor het Louvre bestellen om de lange wachtrij te ontlopen? Dat kun je hier doen.

Sacré-Coeur

Bezienswaardigheden Parijs

Sacré-Coeur

De basilique du Sacré-Coeur is een basiliek in Parijs. In het Nederlands is het Heilig-Hartbasiliek. Deze basiliek valt vooral op door zijn felwitte uiterlijk en de basiliek ligt op een heuvel, de Montmartre, waardoor hij van veraf al goed zichtbaar is. Om bij de Sacré-Coeur te komen is er een 237 treden trap, maar het is ook mogelijk om een kabelbaan naar boven te nemen. Bovenaan is er heel erg mooi uitzicht over Parijs en enkele bekende bezienswaardigheden in Parijs. Als er besloten wordt om met de trap naar boven te gaan komt u langs allemaal toeristenwinkels en mensen op straat die u producten proberen te verkopen. Het geeft een gezellige sfeer en is speciaal gericht op toeristen.

Notre Dame

Bezienswaardigheden Parijs

Notre Dame

De Notre Dame is een bekende kathedraal in Parijs. De naam betekent in het Nederlands: ‘onze-lieve-vrouwekathedraal’. Je kent de Notre Dame misschien wel door het bekende boek wat Victor Hugo schreef in 1831: ‘De klokkenluider van de Notre Dame’. Het boek gaat over de onbeantwoorde liefde van de klokkenluider Quasimodo voor de beeldschone zigeunerin Esmeralda.

Tegenwoordig is wordt de Notre Dame dagelijks bezocht door honderden toeristen. Het ligt op het Île de la Cité, dit is een klein eilandje in het midden van Parijs. In de kerk zelf is het mogelijk om een kaarsje aan te steken en plaats te nemen in het midden om bijvoorbeeld naar het orgel te luisteren of om te bidden. In de kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de nagels waarmee Christus gekruisigd werd.

Wil je meer weten of de Notre Dame? Hier heb ik er een artikel over geschreven.

Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is een ontzettend bijzonder gebouw. Niet te missen als je er voorbij loopt. Het grenst aan een mooi, groot plein vol met mensen die in de rij staan om Centre Pompidou binnen te mogen. Rondom het plein zitten gezellige restaurantjes en café’s. Ook zitten er enkele winkels en vind je veel straat artiesten. Daarmee verdient het zeker een plekje in de top bezienswaardigheden in Parijs.

Centre Pompidou is een groot publiekscentrum voor moderne kunst. Er zijn schilderijen, sculpturen, boeken, films, video en documentatie over muziek en vormgeving te zien. Ook zijn er optredens. Onder andere theater, dans, muziek, maar ook debat en publicaties. Het is leuk om het museum een keer te bezoeken.
Het leukste vind ik de wijk waar het Centre Pompidou aan grenst. Dit is de wijk Le Marais. Hier vind je leuke eettentjes, schattige straatjes en veel homo’s. Het is namelijk de meest homo-vriendelijke wijk van Parijs.

Meer informatie over het Centre Pompidou en de wijk eromheen vind je hier en in mijn artikel over de Marais. Hier kun je tickets kopen voor het Centre Pompidou.

Champs-Élysées

Bezienswaardigheden Parijs

Uitzicht op de Champs-Élysées. Foto door: Jonathan

De Champs-Élysées is een hele bekende, brede, lange en prestigieuze laan in het 8e arrondissement van Parijs. De laan is vooral een winkelstraat met theaters, cafés en luxewinkels. De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie, waar de Elysese velden de verblijfplaats van de gelukzaligen waren. Deze velden waar de avenue zijn naam aan dankt, bestonden uit open parken. Deze open parken werden beplant met bomen. Aan het einde van de Champs-Elysées vind je de Arc de Triomphe.

Spannende dinnershow Le Paradis Latin Cabaret

Iets wat misschien niet onder ‘bezienswaardigheden Parijs’ valt, maar wat een echte aanrader is! Deze dinnershow is zó onwijs gaaf en heeft echt alles in petto voor een complete avond vermaak.
De show bevat een explosieve mix van dans (waaronder de cancan), zang, acrobatiek, en magie op de voorgrond van een goed, uitgebreid gevuld decor.
De show wordt zowel in het Frans als in het Engels gehost, dus ook als je geen Frans spreekt is het heel erg leuk om de show te bezoeken.

Je hebt al een ticket vanaf  75 euro! Dit klinkt misschien veel, maar wat je er voor terug krijgt is zoveel meer waard! 🙂

Meer informatie over deze dinnershow vind je hier. Tickets voor de dinnershow kun je hier kopen. Mijn artikel over de dinnershow vind je hier. Dit is trouwens een leuke tip voor Valentijnsdag!

Palais de la Découverte

wegwijs naar parijs foto

Palais de la Découverte

Deze zie je niet vaak in een top  bezienswaardigheden Parijs. Dit komt omdat het niet super bekend is. Toch is het wel ontzettend leuk om te bezoeken. Zeker als je met kinderen op stap bent in Parijs.

Het Palais de la Découverte is een wetenschapsmuseum in het centrum van Parijs. Het ligt in de westelijke vleugel van het Grand Palais. Het Grand Palais is een grote glazen tentoonstellingshal die gebouwd is voor de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs.

In het Palais de la Découverte worden opstellingen met interactieve demonstraties getoond met betrekking tot de vakgebieden wiskunde, fysica, astronomie, chemie, geologie en biologie. Ook is er een planetarium. Het is dus een museum wat gericht is op science.

In mijn artikel over het Palais de la Découverte vind je meer informatie.

Romantische tip – Tour door Parijs in een Citroën 2CV

romantische_tip_parijs_valentijnsdag_citroen_2cv

Romantisch! <3

Ben je samen in Parijs?  Dan eet je croissants, drink je samen wijn, maak je een romantische wandeling langs de Seine, beklim je de Eiffeltoren en maak je een ritje in een Citroën. Wat voor Citroën? Een 2CV uiteraard! En wat is er nu leuker dan de Franse cultuur te ontdekken in haar hoofdstad? Stap in ‘het lelijke eendje’ en laat je langs de mooiste bezienswaardigheden rondrijden door een echte Fransman inclusief baret. ^^

Een tour in een Citroën 2CV is ideaal omdat je zo langs de meest interessante plekjes van Parijs komt inclusief bekende bezienswaardigheden als de Arc de Triomphe, het Louvre en Opéra Garnier. Maar dat niet alleen. De chauffeur kent de stad als geen ander en zo kom je langs allerlei leuke kleine straatjes die je anders nooit gezien zou hebben.

Wil je zo’n romantische tour door Parijs boeken of misschien eerst wat meer informatie? Hier vind je mijn artikel dat ik hier over heb geschreven. En hier kun je je tickets boeken en meer informatie vinden. 🙂

Wil je op de hoogte blijven van de leukste weetjes en evenementen in Parijs?

Wil je op de hoogte blijven van de leukste weetjes en evenementen in Parijs? Volg Wegwijs naar Parijs dan op Facebook. Vind je ons leuk? Dat vinden wij leuk! 🙂

Reacties
Wat zijn jouw favoriete bezienswaardigheden in Parijs? Laat het weten in een reactie hier onder :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *