Bezienswaardigheden Parijs: top 35

Parijs is een stad bomvol bekende en populaire bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden in Parijs worden jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht om te ontdekken wat Parijs voor moois te bieden heeft. Daarom krijgen we ook vaak de vraag: ‘Wat te doen in Parijs?’
Ik heb het hier even voor je op een rijtje gezet. Een paar bezienswaardigheden heb ik even speciaal uitgelicht. Die vind je onderaan de lijst met de meest bezochte bezienswaardigheden. Scroll daarvoor dus even naar beneden 🙂

Top bezienswaardigheden

Top musea

Top activiteiten

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren mag natuurlijk niet ontbreken in deze top bezienswaardigheden Parijs. Het is toch wel een echte must-see in Parijs. Zeker als je er voor de eerste keer naar toe gaat, want een mooie, romantische of gekke foto bij de Eiffeltoren mag natuurlijk niet ontbreken tussen jouw vakantie kiekjes. 🙂

Verliefde stelletjes voelen zich naast de ‘Iron Lady’ nog verliefder dan voorheen en je voelt de Eiffeltoren bijna macht uitstralen. Vanaf boven is het uitzicht over de stad adembenemend en je kunt er nog lekker (en duur :p) eten ook.

Eiffeltoren Parijs

Eiffeltoren, Parijs

De Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is niet te missen. Het is een prachtige triomfboog aan het einde van de wereldberoemde winkelstraat L’Avenue des Champs-ÉlysĂ©es. Heb je je drone ingepakt om mee te nemen naar Parijs? De Arc de Triomphe is namelijk heel gaaf om vanaf boven te bekijken omdat er maar liefst 12! straten uitkomen bij de Arc de Triomphe.

De Arc de Triomphe heeft ook een belangrijke betekenis met betrekking tot de twee Wereldoorlogen die hebben plaats gevonden in Europa. Onder de Arc de Triomphe bevindt zich een eeuwig brandend vuur. Dit brandt om alle gesneuvelde soldaten te herdenken die hebben gestreden in zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog.

Arc de Triomphe Top bezienswaardigheden Parijs

Arc de Triomphe

Het Louvre

Heb jij de Mona Lisa herself wel eens in de ogen gekeken? Het lijkt wel alsof ze je aan blijft staren, welke kant je ook op loopt. Beetje creepy is het wel. Gelukkig weet je dat het ‘slechts’ een schilderij is. Je vindt haar in het museum het Louvre in Parijs. Maar het Louvre heeft ons vele beroemde kunstwerken te bieden. Denk bijvoorbeeld aan ‘De Zigeunerin’ van onze Nederlandse trots Frans Hals. Het is een van de meest beroemde musea ter wereld en verdient daarom zeker een plaats in de top bezienswaardigheden in Parijs. Jaarlijks heeft het Louvre zo’n 6 tot 8 miljoen bezoekers. Naast een zeer bijzondere collectie heeft dit museum ook een zeer bijzondere uitstraling. De piramide, omgeven door fonteinen is een niet te missen kunstwerk in het hartje van Parijs. Het Louvre ligt in het 1e arrondissement ten noorden van de Seine.

Over het Louvre schreef ik meerdere artikeltjes:
Hier een artikel met de geheime ingangen van het Louvre, zodat je makkelijk naar binnen kunt.
Hier een artikeltje met tips over waar te beginnen in het Louvre. Aangezien het museum zo’n grote collectie heeft is het goed om je van tevoren een beetje voor te bereiden.

Bezienswaardigheden Parijs

Het Louvre

Sacré-Coeur

De SacrĂ©-Coeur is een basiliek in het 18e arrondissement van Parijs. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Parijs en absoluut de moeite waard! 😍 Geweldige architectuur, met beelden, mozaĂŻek en glas-in-lood ramen. De SacrĂ©-Coeur valt vooral op door het felwitte uiterlijk Ă©n door de fenomenale locatie bovenop de Montmartre.

Sacré-Coeur in Parijs Montmartreop Bezienswaardigheden Parijs

Sacré-Coeur in Parijs

Notre Dame

De Notre Dame is een bekende kathedraal in Parijs. De naam betekent in het Nederlands: ‘onze-lieve-vrouwekathedraal’. Je kent de Notre Dame misschien wel door het bekende boek wat Victor Hugo schreef in 1831: ‘De klokkenluider van de Notre Dame’. Het boek gaat over de onbeantwoorde liefde van de klokkenluider Quasimodo voor de beeldschone zigeunerin Esmeralda.

Tegenwoordig is wordt de Notre Dame dagelijks bezocht door honderden toeristen. Het ligt op het Île de la CitĂ©, dit is een klein eilandje in het midden van Parijs. In de kerk zelf is het mogelijk om een kaarsje aan te steken en plaats te nemen in het midden om bijvoorbeeld naar het orgel te luisteren of om te bidden.

Bezienswaardigheden Parijs

Notre Dame

Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is een ontzettend bijzonder gebouw. Niet te missen als je er voorbij loopt. Het grenst aan een mooi, groot plein vol met mensen die in de rij staan om Centre Pompidou binnen te mogen. Rondom het plein zitten gezellige restaurantjes en café’s. Ook zitten er enkele winkels en vind je veel straat artiesten. Daarmee verdient het zeker een plekje in de top bezienswaardigheden in Parijs.

Centre Pompidou is een groot publiekscentrum voor moderne kunst. Er zijn schilderijen, sculpturen, boeken, films, video en documentatie over muziek en vormgeving te zien. Ook zijn er optredens. Onder andere theater, dans, muziek, maar ook debat en publicaties. Het is leuk om het museum een keer te bezoeken.
Het leukste vind ik de wijk waar het Centre Pompidou aan grenst. Dit is de wijk Le Marais. Hier vind je leuke eettentjes, schattige straatjes en veel homo’s. Het is namelijk de meest homo-vriendelijke wijk van Parijs.

Dakterras Centre Pompidou Parijs

Dakterras Centre Pompidou © Shadowgate

Champs-ÉlysĂ©es

De Champs-ÉlysĂ©es is een hele bekende, brede, lange en prestigieuze laan in het 8e arrondissement van Parijs. De laan is vooral een winkelstraat met theaters, cafĂ©s en luxewinkels. De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie, waar de Elysese velden de verblijfplaats van de gelukzaligen waren. Deze velden waar de avenue zijn naam aan dankt, bestonden uit open parken. Deze open parken werden beplant met bomen. Aan het einde van de Champs-ElysĂ©es vind je de Arc de Triomphe.

Bezienswaardigheden Parijs

Uitzicht op de Champs-ÉlysĂ©es. Foto door: Jonathan

Canal Saint Martin

Het Canal Saint-Martin ligt voor een groot deel in het 10e arrondissement van Parijs en vormt de verbinding tussen het Bassin de la Villette en de Seine ter hoogte van de Bastille. In de 19e eeuw vormde het een belangrijke noord-zuidverbinding te water, maar tegenwoordig is het niet meer in gebruik.
Waar de Seine enorm populair is onder toeristen is Canal Saint-Martin dé plek waar locals en jongeren samen komen. Op een mooie, warme zomeravond zit het langs het kanaal helemaal vol. Mensen komen hier samen, drinken wijn, genieten van muziek en van de zwoele zomeravonden. Rond de lunchtijd is het ook een hartstikke leuke picknick spot. Het is eigenlijk een plek waar mensen de dag door brengen. Restaurantjes, barretjes en winkels poppen hier ineens uit de grond. Het is echt een hippe buurt aan het worden.

Canal Saint Martin Parijs

Canal Saint Martin. Foto door: Steve

Tip: Voorkom lange wachtrijen in Parijs door nu alvast je tickets te bestellen.

Wil je lange wachtrijen bij populaire bezienswaardigheden en musea voorkomen? Dat kan! Door een leuke samenwerking met Tiqets kan ik jullie goedkoop tickets aanbieden om niet in een wachtrij te hoeven staan voor populaire bezienswaardigheden.
Arc de Triomphe

Reacties
Wat zijn jouw favoriete bezienswaardigheden in Parijs? Laat het weten in een reactie hier onder :)
  1. Hi Mieke,

   Dat klopt inderdaad. Goed dat je het zegt. Heel jammer dat de Catacomben tijdelijk gesloten zijn 😔
   Wel een reden goede om nog eens terug te gaan naar Parijs, of niet? 😜

  1. Hoi Josefien!

   Dankjewel voor je berichtje. Gelukkig is de Notre Dame niet helemaal weg, maar de kathedraal kan voorlopig inderdaad niet bezocht worden. Ze zijn hard bezig met renovatie werkzaamheden 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.