Bezienswaardigheden Parijs

Eline Door Eline

YESSS een top van de leukste bezienswaardigheden in Parijs! 😍 Parijs heeft zo ontzettend veel te bieden. Het is een stad vol bekende en populaire bezienswaardigheden. We krijgen vaak de vraag: ‘Wat te doen in Parijs?’ In dit artikel zetten we een paar hoogtepunten op een rijtje. Maar vergeet ook zeker niet de rest van de website door te spitten, want we kunnen natuurlijk niet alles in 1 artikel bundelen 😜

Bezienswaardigheden Parijs

Top 45 highlights en wat te doen in Parijs?

Wat te doen in Parijs? Parijs is absoluut een van de mooiste steden in Europa met prachtige bezienswaardigheden 😍 Het leuke van Parijs is dat de stad enorm groot is, waardoor het heel veel bezienswaardigheden, restaurants en leuke dingen heeft om te ontdekken. Daarnaast kun je lekker over de Seine varen om even uit te rusten. Als je me vraagt wat te doen in Parijs is dat dus een van de dingen die ik altijd aanraad: boek een boottocht over de Seine 😊Dat draagt echt bij aan je ervaring in Parijs.

Naast de bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in Parijs is de stad zelf eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Parijs heeft namelijk prachtige panden in Haussman stijl 😍 Vergeet dus niet vooral heel veel om je heen te kijken 😊

En voordat we echt doorgaan naar de top bezienswaardigheden: dé lekkernijen van Parijs zijn pains au chocolat, macarons, meringues, crêpes, crème brûlée en croissantjes. Deze lekkernijen moet je dus gegeten hebben voordat je Parijs verlaat 😏

De echte top bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden onder dit kopje zijn de echte highlights waar Parijs bekend om staat. Als je voor het eerst naar Parijs gaat is het leuk om een paar bezienswaardigheden uit dit lijstje te kiezen 🙂
Onze favorieten uit dit lijstje? De Eiffeltoren, het Louvre en de Opéra Garnier.

Eiffeltoren Parijs

1. De Eiffeltoren: de meest bekende bezienswaardigheid in Parijs

De Eiffeltoren mag natuurlijk niet ontbreken in deze top bezienswaardigheden Parijs. Het is de echte must-see in Parijs. Zeker als je er voor de eerste keer naar toe gaat.

De Eiffeltoren heeft 3 verdiepingen. Je kunt alle verdiepingen bezoeken. Vanaf boven heb je prachtig uitzicht over Parijs 😍 Hiervoor kun je gebruik maken van de lift óf je kunt de trappen naar boven nemen. Allebei leuk, ook met kinderen 😊 In dit artikel delen we meer info en kun je tickets bestellen.

Tip: je kunt de Eiffeltoren ook ’s avonds beklimmen. ’s Avonds is de Eiffeltoren verlicht en elk uur gaan de lampjes ook flikkeren!

🎟️ Bestel hier je tickets voor de Eiffeltoren

Tip: een van de leukste dingen om te doen in Parijs is een boottocht over de Seine 😊 Het opstappunt van de boottocht bevindt zich aan de voet van de Eiffeltoren. Het is dus een aanrader om deze 2 met elkaar te combineren. 🎟️ Tickets voor de boottocht.

Arc de Triomphe Top bezienswaardigheden Parijs

2. Arc de Triomphe

Ook de Arc de Triomphe is een van de meest bekende bezienswaardigheden in Parijs. Het is een prachtige triomfboog aan het einde van de wereldberoemde winkelstraat: de Champs-Élysées 🙂

Ook de Arc de Triomphe kun je beklimmen en dat is heel gaaf. Het uitzicht is hier namelijk bijzonder omdat er maar liefst 12(!) straten uitkomen!

Sommige mensen vinden het uitzicht hier mooier dan vanaf de Eiffeltoren. Én een bijkomend voordeel: vanaf de Arc de Triomphe heb je uitzicht op de Eiffeltoren 😏

Wil je er meer over weten? Lees dan verder in ons artikel over de Arc de Triomphe.

🎟️ Bestel hier je tickets voor de Arc de Triomphe

Bezienswaardigheden Parijs

3. Het Louvre

Het Louvre is natuurlijk een icoon is Parijs. Het is leuk om de piramide van het Louvre te bezoeken. Rondom de piramide zijn allemaal fonteinen. Als het mooi weer is is het leuk om hier te zitten ☀️

De piramide is ook de ingang naar het museum van het Louvre. Als je de tijd hebt is het een aanrader om naar binnen te gaan. Je vindt hier namelijk een prachtige kunstcollectie, maar ook het gebouw zelf is heel mooi. Vroeger was het namelijk een paleis 👑

Tip: Ga jij het eerst naar het Louvre? 🙂 Dan hebben we speciaal voor jou een route uitgezet die je kunt volgen. Deze route gaat langs alle hoogtepunten van het Louvre.

🎟️ Bestel hier je tickets voor het Louvre
Kinderen zijn gratis. Het is aan te raden van tevoren tickets te bestellen.

opera garnier bezoeken

4. Opéra Garnier: een van onze favoriete bezienswaardigheden in Parijs

De Opéra Garnier is een van onze favoriete bezienswaardigheden in Parijs! 😍 Dit is echt een van de gebouwen om van binnen te bekijken. Hoewel het natuurlijk een Opera gebouw is kun je de Opera Garnier ook bezoeken zonder een voorstelling bij te wonen 🙂 Je komt dan in allerlei mooie zalen met bladgoud, kroonluchters en plafondschilderingen. Het is ongekend mooi!

Boek je tickets hier van tevoren anders sta je in de wachtrij:
🎟️ Boek hier je tickets voor de Opéra Garnier

Dakterras Centre Pompidou Parijs

5. Centre Pompidou

Het Centre Pompidou is een bijzonder gebouw. Dit gebouw is namelijk binnenstebuiten gekeerd. Je ziet aan de buitenkant daarom allemaal buizen lopen.

Ook binnen is het bijzonder. Met name de kunst. Het Centre Pompidou is namelijk een museum voor moderne kunst. Je komt hier dus gekke schilderijen en voorwerpen tegen. Ook is er een speciale interactieve tentoonstelling voor kinderen 😊

Tip: het Centre Pompidou heeft ook een erg leuk dakterras met mooi uitzicht over Parijs.

🎟️ Bestel hier je tickets voor het Centre Pompidou.
Kinderen zijn gratis.

Sacré-Coeur in Parijs Montmartreop Bezienswaardigheden Parijs

6. Sacré-Coeur

De Sacré-Coeur is een grote witte kerk. Je herkent hem voornamelijk vanwege z’n fel witte uiterlijk en de fenomenale locatie bovenop de berg van de Montmartre.

Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden en absoluut de moeite waard! 😍 Het heeft een geweldige architectuur, met beelden, mozaïek en glas-in-lood ramen. 

Natuurlijk kun je je bezoek combineren met andere leuke highlights in de Montmartre. We raden aan om een dagdeel te reserveren voor je bezoek aan de Montmartre.

Tip: Je kunt de Sacré-Coeur ook beklimmen, maar dit kan niet in alle seizoenen. Lees er meer over in ons artikel.

bezienswaardigheden in Parijs schilderspleintje place du tertre

7. Het Schilderspleintje

Een andere bekende plek in de Montmartre is het schilderspleintje. Dit plein heet in het Frans het Place du Tertre. Hier zie je allemaal kunstenaars die voorbijgangers op hun mooist vastleggen. Wil je een origineel souveniertje dan is het leuk om een portret te laten maken. Rondom het plein zitten allemaal café’s waar je wat kunt drinken.

Tip: in de Montmartre heb je veel ’tourist-traps’ als het gaat om restaurants. Daarmee bedoelen we dat er veel restaurants zijn waar je veel betaalt voor slechte kwaliteit en een onaardige ober. Zonde! Lees daarom ook ons artikel met leukste restaurants in de Montmartre.

Musée d'Orsay Saint Germain des Prés Parijs

8. Musee d’Orsay

Het Musée d’Orsay is hét absolute must-see museum voor kunstliefhebbers.

Vroeger was het een treinstation en daar is nog veel van terug te zien. Onder andere de grote stationsklok. Dat maakt een bezoek aan dit museum bijzonder. Je ziet dit museum ook vaak terugkomen in films en serie. Bijvoorbeeld de serie Emily in Paris.

Wil je 1 groot museum bezoeken? Dan raden we aan te kiezen tussen het Louvre of het Musée d’Orsay. Je kunt er een kleiner museum bij bezoeken. Bijvoorbeeld het Rodin Museum.

🎟️ Boek hier je tickets
🎟️ Boek hier een combi ticket voor Musée d’Orsay en het Rodin Museum

Tip: dit museum is ook aan de buitenkant heel gaaf. Met een boottocht over de Seine vaar je er langs (ook langs andere grote bezienswaardigheden) en heb je er mooi zicht op.

Bezienswaardigheden Parijs

9. Notre Dame

De Notre Dame is een bekende kathedraal in Parijs. De naam betekent in het Nederlands: ‘onze-lieve-vrouwekathedraal’. Je kent de Notre Dame misschien wel door het bekende boek wat Victor Hugo schreef in 1831: ‘De klokkenluider van de Notre Dame’. Of van de grote brand die plaatsvond in 2019.

Je vindt de Notre Dame ligt op het Île de la Cité, dit is een klein eilandje in het midden van de Seine. In de kerk zelf is het mogelijk om een kaarsje aan te steken en plaats te nemen in het midden om bijvoorbeeld naar het orgel te luisteren of om te bidden.

Nu is de Notre Dame gesloten, maar op 15 april 2024 gaat hij weer open! 😊

Tip: tot de Notre Dame weer geopend is, is het leuk om de Sainte Chapelle te bezoeken als alternatief. En stiekem is die kerk misschien nog wel mooier. Zie ook verderop op deze pagina.

Bezienswaardigheden Parijs

10. Champs-Élysées

De Champs-Élysées is een bekende, brede, lange en prestigieuze laan. Je ziet hier vooral veel cafés en luxewinkels.

Aan het einde van de Champs-Elysées vind je de Arc de Triomphe. Aan het begin van de Champs-Élysées vind je het Place de la Concorde en uiteindelijk het Louvre.

Tip: Ben je voor het eerst in Parijs? Dan is het leuk om van het Louvre naar de Arc de Triomphe te lopen via de Champs-Élysées (of andersom) 🙂 Dit is ongeveer 3 kilometer (40 minuten wandelen). Als je wat minder goed ter been bent kun je beter een metro pakken.

Tip: maak een tussenstop bij de winkel Ladurée. Hier kun je lekkere macarons halen óf een luxe high tea doen 😏

bezienswaardigheden Parijs jardin des tuileries

11. Jardin des Tuileries

Jardin des Tuileries zijn de paleistuinen van het Louvre. Het is een fijne plek om even tot rust te komen tijdens je bezoek aan Parijs. Je kunt hier in een stoeltje bij de grote fontein zitten, of juist lekker in het gras gaan liggen. Er is ook genoeg schaduw, dus fijn in de zomer.

Bezienswaardigheden die ook zeker op je lijstje mogen staan

Alle bezienswaardigheden onder dit kopje zijn dingen die je misschien niet kent of dingen waar je niet meteen aan denkt als je aan Parijs denkt. Tóch zijn al deze bezienswaardigheden echt een bezoek waard.

Onze tip: combineer een paar van de bezienswaardigheden uit het bovenstaande lijstje met een aantal uit het onderstaande lijstje 😊

Catacomben Parijs

12. De Catacomben – Indrukwekkend!

Wist je dat Parijs allemaal tunnels onder de stad heeft? Het is een heel gangenstelsel van honderden kilometers. Een deel van dit gangenstelsel kun je bezoeken.

Dit zijn de catacomben van Parijs. In de catacomben zie je duizenden beenderen van voormalig-Parijzenaren. Ze liggen hier omdat de begraafplaats in de stad overbevolkt raakte. Nu liggen ze gerangschikt en lijken het net mooie kunstwerken.

Beetje creepy is het wel, maar het is een bijzonder uitje wat je trip naar Parijs speciaal maakt.

Het is ook leuk voor kinderen, sterker nog: het is een van de meest geboekte bezienswaardigheden onder gezinnen.

🎟️ Boek hier je tickets

13. Het Panthéon

Het Panthéon is niet te missen als je je bevindt in het 5e arrondissement. Het is een zeer indrukwekkend 19e-eeuws gebouw, ontworpen als kerk, maar later omgebouwd als tombe. Het is van binnen te bezichtigen en er worden vaak interessante tentoonstellingen gegeven.

Tip: veel mensen weten niet dat je de koepel kunt beklimmen. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over Parijs! Én de wijk rondom het Panthéon is heel gezellig 🙂

🎟️ Boek hier je tickets voor het Panthéon. Je hebt hier een speciale ingang voor mensen die vooraf al tickets gekocht hebben. Daardoor loop je zo de wachtrij voorbij.

uitzicht tour montparnasse parijs

14. Tour Montparnasse – Hoogste uitzichtpunt!

De Tour Montparnasse is een modern stukje Parijs, maar zeker een bezoekje waard. Het is een van de populaire uitzichtpunten van Parijs. Het uitzicht wat je vanaf de toren hebt over Parijs is echt heel gaaf en de lift die je naar boven brengt is de snelste lift van Europa 😊

Het voordeel van de Tour Montparnasse is dat dit ook leuk is om te bezoeken als het regent in Parijs en voor kinderen kan dit wat rustiger zijn. Bij de Eiffeltoren staan vaak langere rijen dan hier bijvoorbeeld.

Tip: bezoek de Tour Montparnasse rond zonsondergang of in de avond. Dan is het uitzicht nog veel mooier! 😍
Boven op het dek kun je ook wat lekkers te drinken halen. In de winter hebben ze warme chocolademelk, in de zomer hebben ze wafels.

🎟️ Boek hier je tickets voor de Tour Montparnasse

Regen in Parijs

15. De Sainte-Chapelle – Mooiste kerk van Parijs

De Sainte-Chapelle is absoluut de mooiste kerk in Parijs! 😍 Het is vooral bekend vanwege de spectaculaire glas-in-lood ramen. De kerk heeft vanwege de ramen bijna geen muren.

Deze kerk is door de vroegere Koning van Frankrijk gebouwd en was vroeger bedoeld voor de Koninklijke familie. Daar is flink geld voor uitgegeven 😜 Daarom is de Sainte Chapelle zo mooi. Frankrijk heeft nu geen Koninklijke familie meer.

Als je er voor kiest om slechts één kerk te bezoeken raad ik je aan om deze te bezoeken. Het ligt op het eilandje Île de la Cité in de Seine. Hetzelfde eilandje als waar je de Notre Dame kunt vinden.

🎟️ Boek hier je tickets

16. Paleis van Versailles

Het Paleis van Versailles vind je niet in Parijs, maar zoals de naam het al zegt: in de Franse stad Versailles. Desondanks is het Paleis van Versailles goed bereikbaar vanuit Parijs met het openbaar vervoer.

Het is daarom een leuke bestemming voor een dagtrip 😊 Het paleis zelf is ontzettend mooi! Maar ook de tuinen zijn een bezoek waard. De grote paleistuinen zijn een fijne plek voor een rustige wandeling of een picknick.

Tip: het is wel even een stukje met het OV om hier te komen. Ga je dus maar een weekend naar Parijs? Dan raden we aan om dit misschien over te slaan. Als je wat meer tijd hebt is het wel erg leuk om te bezoeken.

🎟️ Boek hier je tickets

17. Galeries Lafayette

Galeries Lafayette is het meest bekende warenhuis in Parijs. Als je hier wil winkelen heb je een grote portemonnee nodig want er worden uitsluitend luxe producten verkocht 😜

Ook zonder grote portemonnee is het warenhuis echter een bezoek waard. Met name vanwege de prachtige koepel! 😍 De koepel is van glas-in-lood en erg indrukwekkend.

Als je helemaal naar boven gaat kun je het dakterras bezoeken. Vanaf hier heb je gaaf uitzicht over Parijs.

Tip: het ligt vlakbij de Opéra Garnier, dus leuk om samen te bezoeken. Vlakbij vind je ook de mooiste en meest gefotografeerde croissantjes in Parijs. Deze croissantjes vind je bij Cédric Grolet Opéra. Hou wel rekening met een lange wachtrij voor de winkel 😉

Jardin du Palais Royal 1e arrondissement Parijs

18. Jardin du Palais Royal

Jardin du Palais Royal is een mooie binnentuin in het hart van Parijs. Je vindt deze tuin op loopafstand van het Louvre. Het is een van de mooiste tuinen in Parijs. Hij is helemaal omringd door authentieke gebouwen en een zuilengalerij.

In het ene deel van de tuin kun je lekker op bankjes zitten of op stoeltjes die rondom een grote fontein staan 🙂

In het andere gedeelte van de tuin vind je een bijzonder plein. Hier staan zwart-witte pilaren. Het is een kunstwerk wat de naam Les Deux Plateaux draagt. Het is een populaire spot voor een foto.

Tip: In het voorjaar staan hier prachtige Magnolia’s in bloei 🌸

Liefdesmuur Parijs Muur van de Liefde Montmartre

19. De liefdesmuur: leuke bezienswaardigheid in de Montmartre

De liefdesmuur is een grote muur in de Montmartre waar ‘ik hou van je’ in meer dan 300 verschillende talen terug te lezen is. De muur is gemaakt van meerdere tegels uit geëmailleerde lava.

In ons e-book hebben we een wandeling door de Montmartre staan. Je komt dan langs alle top bezienswaardigheden in de Montmartre, waaronder de liefdesmuur.

Tip: het verhaal achter de muur is interessant en het idee heeft een mooie betekenis, lees daar meer over in ons artikel over de liefdesmuur.

Jardin des Plantes

20. Jardin des Plantes

Jardin des Plantes is een grote tuin in de Quartier Latin.
Het is een mooie tuin om te bezoeken omdat het een botanische tuin is. Maar dat niet alleen, er is ook veel te bezichtigen.

Er zijn bijvoorbeeld meerdere kassen die je kunt bezoeken. Hier vind je allerlei bijzondere planten. Ook is er een kleine dierentuin.

Daarnaast vind je hier een interessant museum met opgezette wilde dieren. Dit museum heet de Grande Galerie de l’Evolution, oftewel, het evolutie museum. Dit is een aanrader voor kinderen. Met name vanwege de indrukwekkende dieren, maar ook omdat het interactief is.

Tip: het ligt om de hoek van de Moskee van Parijs, dus misschien leuk om te combineren.

🎟️ Boek hier je ticket voor het evolutie museum
🎟️ Boek hier een combi ticket voor het museum en de dierentuin in Jardin des Plantes (voordeliger).

Fondation Louis Vuitton Parijs Museum

21. Fondation Louis Vuitton

Het Fondation Louis Vuitton is een heel spectaculair museum in Parijs. Ook als je geen fashion liefhebber of museum liefhebber bent is het leuk om hierheen te gaan.

Dat komt voornamelijk vanwege het gebouw. De architect heeft dit gebouw zo ontworpen dat je als bezoeker onderdeel bent van de kunst en de ervaring. Het is gemaakt om erin te verdwalen.

Het ligt wat verder buiten het centrum, maar een ticket is inclusief een transfer. Je wordt met een busje opgepikt in het centrum en ook weer teruggebracht 😊 Het is super handig!

🎟️ Boek hier je tickets voor deze bijzondere ervaring

Bezienswaardigheden als je al vaker in Parijs bent geweest

Ben je al vaker in Parijs geweest en heb je de meeste bezienswaardigheden wel bezocht? Ook dan hebben we nog wel een aantal leuke ideeën voor je 😊

Petit Palais Parijs Gratis Museum

22. Petit Palais – leuke binnentuin

Het Petit Palais is een van mijn favoriete plekjes in Parijs. Het gebouw zelf is ongelooflijk mooi, maar het heeft ook een fijne binnentuin 🌴 Ik vind het heerlijk om me hier even terug te trekken met een hapje en een drankje. Hier vind je rust, midden in het drukke Parijs. Maar vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan de kunst wat hier te vinden is. Omdat het Petit Palais een uitgebreide kunstcollectie heeft wordt het ook wel eens het mini-Louvre genoemd 😏

bezienswaardigheden Parijs

23. Luchtballon van Parijs

Heb je veel uitzichtpunten in Parijs al bezocht en ben je toe aan iets anders? Dan is het een aanrader om Parijs vanuit een luchtballon te bekijken! Je vindt de luchtballon in het Parc André Citroën.

Dit is natuurlijk ook heel leuk om te doen met kinderen 😊

🎟️ Boek hier je tickets

Voetbal Stadion Parijs PSG

24. Stade de France

Hoe gaaf is het om rond te kijken in de kleedkamers van de spelers, om door dezelfde tunnel naar het veld te lopen als dat zij doen en in de privéstoelen van de coaches te zitten? 😊 Tijdens een gave stadiontour van zo’n 90 minuten beleef je het Stade de France zoals echte wereldsterren als Zinedine Zidane en Christiano Ronaldo dat ook gedaan hebben. Het Stade de France is het stadion voor het nationale voetbal elftal, dus niet het stadion van PSG.

🎟️ Boek hier je tickets voor een stadion tour

moskee van parijs quartier latin

25. De grote Moskee van Parijs

Ben je al wat vaker in Parijs geweest en nieuwsgierig naar een heel ander Parijs? Breng dan eens een bezoekje aan de Grote Moskee van Parijs.

Alle decoratieve elementen in het tegelwerk zijn gemaakt van traditionele materialen en zijn geplaatst door deskundige vakmensen uit Noord-Afrika. Hier word je ondergedompeld in een compleet andere wereld 😍 Bovendien heeft het een prachtige binnentuin. Vooral in de lente is dit een hele mooie plek omdat alle bloemen dan in bloei staan.

Tip: naast de moskee vind je een gezellig theehuis waar je traditionele thee met traditionele lekkernijen kunt nuttigen 🙂

Père Lachaise in de herfst

26. Père Lachaise

Begraafplaats Père Lachaise is de meest bezochte begraafplaats ter wereld! Waarom? Omdat het de laatste rustplaats is van beroemdheden als Édith Piaf, Frédéric Chopin, Victor Noir en Molière. Het is een begraafplaats met status, excentrieke graven en tombes en romantische rendez-vous plekjes voor verliefde stelletjes 😏

🎟️ Boek hier een audiogids die je over de begraafplaats leidt en alle interessante feitjes vertelt

Koepel van Les Invalides Parijs

27. Gouden koepel van Invalides + legermuseum

Je herkent het Hôtel des Invalides vast wel, want het heeft een hele grote gouden koepel!! Van binnen is de koepel ook heel erg mooi.

Tip: Op sommige avonden wordt er in de koepel een spectaculaire lichtshow gegeven. Dit noemen ze AURA Invalides. Deze lichtshow is onder begeleiding van muziek en erg leuk.
Lees er meer over in ons artikel over Invalides.
Of boek hier je tickets.

Daarnaast vind je hier een groot legermuseum waar je bijvoorbeeld wapens van vroeger kunt zien of de meest mooie harnassen.

🎟️ Boek hier je tickets voor Invalides en het legermuseum

Canal Saint Martin Parijs

28. Canal Saint Martin

Canal Saint Martin is een kanaal in het 10e arrondissement van Parijs. Het kanaal staat bekend om de vele sluizen en bruggen die over het kanaal steken. Sommige bruggen zijn best bijzonder.

Rondom het Canal Saint Martin komen steeds meer horeca gelegenheden. Het is echt een ‘hippe’ plek aan het worden. In de zomer zie je veel Parijzenaren langs het water zitten 🙂

Tip: je kunt ook een boottocht over Canal Saint Martin maken. Dit is leuk omdat je dan de sluizen en bruggen in actie ziet.

🎟️ Boek hier je tickets voor de boottocht

vrijheidsbeeld bezienswaardigheden parijs

29. Het vrijheidsbeeld

Wist je dat ook Parijs een vrijheidsbeeld heeft? Ze is te vinden op een eilandje in de Seine: Île aux Cygnes. Dit vrijheidsbeeld is wel wat kleiner dan die in New-York, maar het is een echte replica.

En dit is niet eens het enige vrijheidsbeeld, Parijs telt er in totaal vier!! Leuk om misschien eens een vrijheidsbeelden tour te doen 😜

hotel de ville stadhuis van parijs bezienswaardigheden

30. Hôtel de Ville: stadhuis van Parijs

Hôtel de Ville is het stadhuis van Parijs. Het staat vlakbij de Seine, in het 4e arrondissement. Op het plein voor het gebouw staat een bekende carrousel. Leuk als je met kinderen in Parijs bent 🙂

In de winter vind je op het plein vaak een kerstmarkt en soms een schaatsbaan (dat is niet elk jaar zo, maar ze hebben bijvoorbeeld ook wel eens een curling baan gehad. Ook leuk 🙂 )

Voorheen kon je een tour door het gebouw krijgen, maar momenteel is dat niet mogelijk. Je kunt eventueel even op de officiële website een kijkje nemen of ze weer rondleidingen geven.

Rodin museum bezienswaardigheden Parijs

31. Rodin Museum

Het Rodin museum is een van de leuke bezienswaardigheden in Parijs als stel 💕 Het is namelijk een van de meest romantische musea in Parijs.

Een groot pluspunt van het museum is dat er een grote tuin is met mooie boompjes, bloemen en planten. In de tuin zijn een paar van de meest bekende werken te vinden zoals ‘De denker’.

Tip: wist je dat het Rodin Museum vaak een speciale liefdesavond organiseert op Valentijnsdag? Dit wordt de Soirée Love genoemd 😍 Heel romantisch! Aanrader dus om dit even in de gaten te houden en je partner te verrassen ❤️

🎟️ Boek hier je tickets voor het Rodin museum

Rue Cremieux Parijs, meest kleurrijke straat van Parijs, gekleurde huizen

32. Rue Crémieux

Rue Crémieux is een van de meest kleurrijke straten van Parijs. Als je in deze straat loopt heb je bijna het gevoel alsof je in een andere stad bent beland. Het is vooral bekend geworden door Instagram omdat je hier hele leuke foto’s kunt maken 🙂

Tip: het ligt een beetje aan het oosten van Parijs. Wat verder weg bij andere bezienswaardigheden in Parijs. Als je besluit om Rue Crémieux te bezoeken raden wij aan om het te combineren met Jardin des Plantes en bijvoorbeeld de Grote Moskee van Parijs. Dit is ongeveer 16 minuutjes lopen vanaf Rue Crémieux. We zouden niet aanraden de hele stad door te reizen om deze straat te bekijken zonder dat je ook iets anders in de buurt gaat doen.

Pont de Bir-Hakeim Parijs Foto Eiffeltoren

33. Pont de Bir Hakeim

Pont de Bir-Hakeim is een hele bekende brug in Parijs. Deze brug is namelijk ook veel te zien in films en series zoals in de film Inception (2010). Dat komt omdat de brug erg fotogeniek is én je kunt er een hele gave foto mee maken met de Eiffeltoren op de achtergrond 😊

Tip: er rijdt ook een metrolijn over de brug. Deze metro rijdt dit stukje dus niet ondergronds, maar boven de grond. Vanuit de metro heb je spectaculair uitzicht op de Eiffeltoren. Wil je dit ervaren? Neem dan lijn 6. Het station het meest dichtbij is station Passy of station Bir-Hakeim.

Centre Court Roland Garros

34. Achter de schermen bij Roland Garros 🎾

Ben je een tennisliefhebber en heb je veel Roland Garros gekeken op tv? Dan is het een grote aanrader om Roland Garros eens te bezoeken. Dat kan natuurlijk wanneer het toernooi ook daadwerkelijk plaatsvindt, maar het kan ook op een ander moment in het jaar.

Tijdens de Grand Slam kun je namelijk geen tour achter de schermen boeken, maar dat kan wel tijdens de andere weken in het jaar.

Tijdens een tour achter de schermen kom je op plekken waar je anders nooit zou komen: van presidentiële tribune tot aan de kleedkamers, de gang die naar het centre court leidt en het centre court zelf! 😊 Ondertussen vertelt een enthousiaste gids leuke anekdotes over spelers en Roland Garros zelf.

🎟️ Boek hier je tour achter de schermen

meivakantie atelier des lumieres

35. Atelier des Lumières

Atelier des Lumières is een nieuwe manier van kunst ontdekken. Het is ideaal voor kinderen en voor mensen die normaal niet van kunst houden. Hier wordt kunst namelijk in een compleet ander jasje gestoken. Het beweegt, het is met muziek en het is interactief.

Op alle muren en vloeren worden beelden geprojecteerd. Je kunt op een bankje plaatsnemen, maar ook blijven staan, wandelen of lekker op de vloer gaan liggen. Hier kun je je vrij voelen om het te ervaren zoals jij dat wil.

Iemand omschreef het als: “Alsof je de kunstenaar ziet schilderen en door het schilderij kan wandelen.” Dat vond ik een mooie manier om deze ervaring te omschrijven.

➡️ Lees hier ons artikel over Atelier des Lumières
🎟️ Boek hier je tickets voor Atelier des Lumières

Andere leuke activiteiten om te doen in Parijs

boottocht over de seine

36. Boottocht over de Seine

Een rondvaart over de Seine is een van de grootste aanraders als je naar Parijs! 😊 Sterker nog, het is onze favoriete to do in Parijs 😏 Vanaf het water kun je deze bezienswaardigheden vanaf een een hele andere hoek bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het Musée d’Orsay. Dit museum ziet er vanaf het water echt prachtig uit, net als de Notre Dame 😍 Zowel leuk met een zonnetje (lekker op het bovendek) of juist als het regent (lekker warm). Ook leuk met kids!

🎟️ Boek hier je tickets voor de boottocht over de Seine

Hop on hop off bus Parijs

37. Hop on hop off bus

Om de grootste bezienswaardigheden op een makkelijke manier te kunnen bezichtigen is het super praktisch om met een hop on hop off bus reizen. Een hop on hop off bus is een dubbeldekker die langs de grootste bezienswaardigheden in Parijs rijdt. Lekker toeristisch dus, maar wel super handig. Je kunt bij elke stop in- en uitstappen en dit zo vaak doen als je wilt op de dag dat je ticket geldig is 😊

🎟️ Boek hier je tickets voor de hop on hop off bus

fietsen in Parijs rondleiding met een gids

38. Fietstour in Parijs

Geen gedoe in het verkeer met de auto, geen last van een overvolle metro en tóch een hele efficiënte manier om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien 😏 Bovendien mis je op deze manier niet dat lekkere bakkertje op de hoek én misschien kom je onverwachts wel prachtige gebouwen tegen die je anders volledig gemist zou hebben. Kortom: op de fiets beleef je Parijs op een hele andere manier!😄

parfum maken parijs

39. Eigen parfum maken

Als je aan Parijs denkt denk je natuurlijk aan fashion en parfum! ✨😊
En wat is er leuker dan je helemaal onder te dompelen in deze wereld door middel van een workshop parfum maken? Via Airbnb reserveerde ik samen met mijn vriend een plekje voor de workshop parfum maken bij Candora, en het was fantastisch! 😍 Dit is een hele grote aanrader en ik zal je in dit artikel meenemen in onze ervaring.

40. PSG stadion tour

Het Parc des Princes is het thuisstadion van de Franse voetbalclub Paris Saint Germain (PSG) en de thuisclub van de Nederlandse spelers Georginio Wijnaldum, Lieke Martens en de wereldberoemde Lionel Messi!! 😄
Als je het PSG stadion gaat bezoeken kun je ook een PSG stadion tour doen. Dat is echt een aanrader 😊

Moulin Rouge Dinnershow Parijs

41. Moulin Rouge dinnershow bijwonen

De Moulin Rouge is een iconische plek in Parijs. Hier vinden de meest spectaculaire dinnershows plaats met veel dans, muziek en acrobatiek. Het is een grote aanrader om een dinnershow bij te wonen.

–> Lees hier ons artikel over de Moulin Rouge
🎟️ Bekijk hier tickets + het menu

Wijnproeverij en kaasproeverij Parijs bij O Chateau

42. Kaas- en wijnproeverij in Parijs

Frankrijk is het land van de kaas en de wijn. Het is daarom erg leuk om in Parijs een lekkere kaas- en wijnproeverij te doen. Caves du Louvre is een van de beste adresjes voor een proeverij. Ze hebben hier hele deskundige en ervaren sommeliers die je bij het proces begeleiden. Een proeverij bevat 3 verschillende wijnen en 3 verschillende seizoenskaasjes. Het start om 17.15. Leuk dus voor een avondje borrelen in Parijs 😊

🎟️ Boek hier je kaas- en wijnproeverij

Tickets voor Disneyland Parijs

43. Disneyland Parijs

Disneyland Parijs kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het is een grote aanrader om je bezoek aan Parijs te combineren met een dagje Disney (of andersom).

Zeker als je met kinderen naar Parijs gaat is het erg leuk om dit te combineren. Het zorgt voor de perfecte afwisseling 😊 De verbinding tussen Disneyland Parijs en het centrum is ook erg goed. Met de RER (soort metro) ben je binnen het uur bij Disneyland.

Tip: Zorg ervoor dat je je tickets voor Disneyland op tijd bestelt en dat je een hotel bij Disneyland op tijd regelt. Op die manier voorkom je teleurstellingen.

Café de Flore Parijs Saint-Germain des Prés

44. Foodtour door de wijk Saint Germain

Wil je eens wat anders doen dan bezienswaardigheden in Parijs bekijken? Dan is het erg leuk om een foodtour te boeken. Deze foodtour gaat door de wijk Saint Germain des Pres. Dit is een van de leukste wijken in Parijs omdat het een relatief oude wijk is. Je hebt hier van die knusse kronkelende straatjes en leuke café’s! ❤️

Als je deze wijk nog niet zo goed kent zouden wij zeker aanraden mee te gaan met de foodtour om deze wijk te leren kennen.

Met een foodtour zie je super veel van de wijk terwijl je gids je ook veel vertelt. Daarnaast mag je allerlei lekkere Franse specialiteiten proeven zoals wijn, kaas, macarons etc. Zeker een aanrader!!

🎟️ Boek hier je foodtour

Veelgestelde vragen over de bezienswaardigheden in Parijs

Kan ik alle bezienswaardigheden uit de top 45 zien tijdens mijn stedentrip naar Parijs?

Het is wel lastig om alle bezienswaardigheden te zien, maar het hangt er vanaf hoeveel dagen je naar Parijs gaat. Je doet er verstandig aan om sommige bezienswaardigheden ‘slechts’ van de buitenkant te bekijken en een paar bezienswaardigheden te kiezen die je echt van binnen wil bekijken 🙂

Waar kan ik betrouwbare tickets kopen voor de bezienswaardigheden in Parijs?

Wij raden altijd aan om tickets via onze website of deze website te kopen. Daar kan je betrouwbare tickets kopen. Het is een Nederlandse ticket-aanbieder met een goede klantenservice. Je krijgt je tickets in je mail en hoeft ze niet te printen als je naar Parijs gaat. Super handig dus 😊Bovendien sta je met vooraf gekochte tickets niet meer in de wachtrij als je naar Parijs gaat.

Wat zijn leuke wijken om te overnachten in Parijs?

Leuke wijken in Parijs zijn de Montmartre, de Marais, Quartier Latin, Saint Germain en natuurlijk het centrum van Parijs. In deze wijken verblijf je dicht bij alle bezienswaardigheden in Parijs. In dit artikel delen we alles over alle leuke wijken in Parijs en geven we hotel tips.

Zijn de bezienswaardigheden per fiets te bereiken?

Ja, alle bezienswaardigheden zijn op de fiets te bereiken. Je kunt hiervoor speciale fietsen huren die door de gemeente Parijs beschikbaar worden gesteld. Hier lees je meer over fietsen in Parijs.

Wat te doen in Parijs?

Wat te doen in Parijs vind ik altijd zo’n brede vraag haha. Maar ik kan wel wat tips geven. Deze top bezienswaardigheden in Parijs geeft natuurlijk al wat inspiratie. Verder raden wij altijd aan een rondvaart te doen over de Seine. Dat is een van de leukste dingen in de stad én je ziet gelijk heel veel 😍 De hop on hop off bus heel leuk en makkelijk om door de stad te reizen. Veel leuker dan de ondergrondse, warme metro.

Hier delen we verder wat over de top musea in Parijs, de leukste wijken in Parijs en bijzondere plekken in Parijs.

Maak verder een planning van alle dingen die je wil doen en kijk waar ze in Parijs liggen. Zo voorkom je dat je veel heen en weer aan het reizen bent 😊

Welke bezienswaardigheden raad je aan voor een ervaren Parijs reiziger?

Als een ervaren Parijs reiziger heb jij de top bezienswaardigheden van Parijs ongetwijfeld al gezien 😊 Maar zelfs dan is er altijd wat te ontdekken in Parijs. Hier hebben we een paar tips:
– Een ritje te maken met de luchtballon van Parijs
– Een rondvaart te maken over Canal Saint Martin
– De Moskee van Parijs te bezoeken
– Een rondleiding te boeken door Roland Garros
Atelier des Lumières bezoeken
– Het bijzondere museum van Louis Vuitton bezoeken

Hoe kan ik geld besparen op het bezoeken van bezienswaardigheden in Parijs?

Je kunt geld besparen op bezienswaardigheden door bepaalde voordeelpassen te kopen. Hier onder zie je de voordeelpassen die beschikbaar zijn voor Parijs:

Reacties
 1. Nou, helemaal enig meid! Ik ga veel plezier hebben in parissssssss😃🫶🏻

  • Hi Isa!

   Haha, goed om te horen!! Have fun! 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. Hoi Merel en Eline,
  Mijn zus en ik zijn nu onderweg terug naar huis van weer een paar fantastische dagen in Parijs. Mede dankzij jullie tips hebben wij echt hele gave dingen gezien. Ik wil alleen zelf ook een tip kwijt 🙂 Wij hebben vandaag Kasteel van Vincennes bezocht en is zeker de moeite waard. Vanaf metrostation Gare de l’Est is het maar 45 minuutjes wat je niet door hebt. Ik dacht, laat het even weten. Groetjes, Angela en Linda

  • Hi Angela en Linda,

   Dankjewel voor je berichtje. Wat leuk dat je de tijd neemt om dit met ons te delen!!! 😊 Wordt heel erg gewaardeerd ❤️
   En dankjewel voor de tip, leuk voor andere mensen ook. We gaan dit snel ook eens zelf proberen en zullen het dan delen op de website.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 3. notre dame is weg

  • Hoi Josefien!

   Dankjewel voor je berichtje. Gelukkig is de Notre Dame niet helemaal weg, maar de kathedraal kan voorlopig inderdaad niet bezocht worden. Ze zijn hard bezig met renovatie werkzaamheden 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 4. Fyi: Catacomben jammer genoeg gesloten tot 2/10/2018 wegens werkzaamheden

  • Hi Mieke,

   Dat klopt inderdaad. Goed dat je het zegt. Heel jammer dat de Catacomben tijdelijk gesloten zijn 😔
   Wel een reden goede om nog eens terug te gaan naar Parijs, of niet? 😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *