Bijzondere plekken in Parijs

Eline Door Eline

Ook al lijkt Parijs helemaal overbevolkt te zijn door duizenden toeristen, dit is niet het geval. Er zijn nog zoveel leuke, onontdekte en bijzonderen plekken in Parijs te vinden. Je moet ze alleen nét maar even weten te vinden. Daarom heb ik hier een overzichtje met bijzondere plekken in Parijs waar je kunt genieten van het echte Parijs 😊

Bijzondere plekken in Parijs

Moskee en bijbehorend theehuis

Heb jij al veel van Parijs gezien? Dan is het een aanrader om de Grote Moskee van Parijs te bezoeken. Je vindt de Moskee in het 5e arrondissement. Voor slechts €3 mag je naar binnen. Er is geen wachtrij, het is echt nog onontdekt.

Vervolgens waan je je in een Noord-Afrikaanse wereld met prachtige mozaïeken vloeren en muren. Er is ook een gebedsruimte, maar daar mag je alleen naar binnen als je ook gaat bidden.

Het hoogtepunt van je bezoek aan de moskee is de binnentuin. Het is prachtig en een ware oase van rust! 😍 Het mooiste seizoen om de Moskee te bezoeken is de lente, dan staan alle planten en bloemen heel mooi in bloei. Maar ook in andere seizoenen is dit de moeite waard.

De moskee is voor iedereen geopend, ongeacht religie of geslacht. Zorg er wel voor dat je schouders en knieën bedekt zijn.

Grote moskee van Parijs
Grote moskee van Parijs © Wegwijs naar Parijs

Na een bezoek aan de moskee is het leuk om een bezoekje te brengen aan het bijbehorende theehuis. Dit theehuis heeft een leuke binnenplaats met allemaal kleine tafeltjes overdekt met bomen en parasols. Hier kun je in de zomer dus even genieten van wat schaduw. In de winter kun je binnen zitten😊 In het theehuis kun je muntthee en traditionele lekkernijen halen. In Noord-Afrikaanse lekkernijen wordt veel oranjebloesemwater, amandelen, dadels en honing gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Marokkaanse baklava. De muntthee wordt voor je ingeschonken, de lekkernijen haal je zelf.

–> Lees hier meer over de Moskee in Parijs met theetuin 😍

Theehuis bij de grote moskee van Parijs
© Wegwijs naar Parijs

Rue Crémieux, de meest kleurrijke straat

Rue Crémieux is de meest kleurrijke straat van Parijs. Hier vind geen klassieke Haussmann architectuur, maar gevels geverfd in zachte pastelkleuren en terracotta potten voor de deur. Verder is de straat autovrij en daardoor lekker rustig. Als je in deze straat loopt heb je eigenlijk het idee alsof je heel ergens anders bent 😜 Maar dat maakt het niet minder leuk, er is genoeg te ontdekken in deze straat, zoals leuke muurschilderingen. Je vindt Rue Crémieux in het 12e arrondissement van Parijs. Het is leuk om deze straat even te bezoeken als je toevallig in de buurt bent.

📍Rue Crémieux, 12e arrondissement

Rue Cremieux Parijs, meest kleurrijke straat van Parijs, gekleurde huizen

Catacomben van Parijs

De Catacomben van Parijs zijn ondergrondse gangen waar de beenderen van miljoenen Parijzenaars te vinden zijn. Het is ontzettend indrukwekkend 🙂 De beenderen zijn hier in de 18e eeuw heen gebracht omdat een begraafplaats in Parijs overbevolkt raakte. Met een wenteltrapje daal je af naar beneden en kom je langs verschillende ruimtes.

Dit plekje is wél een van de meest bijzondere plekken in Parijs, maar helaas niet zo onontdekt. Het is erg populair om te bezoeken. Als je de Catacomben wil bezoeken raad ik je aan van tevoren tickets te reserveren, anders sta je in een lange wachtrij. Dat is zonde. Meer weten? Lees hier verder over de Catacomben van Parijs.

📍1 Av. du Colonel Henri Rol-Tanguy, 14e arrondissement

Catacomben Parijs

Shakespeare and Company

Shakespeare and Company is een Engelstalige boekhandel en bibliotheek in hartje Parijs. Waarschijnlijk denk je nu: “een boekhandel?” Hoewel dit als een gekke tip klinkt is het een echte must-see in Parijs.
Deze boekhandel brengt je namelijk naar een 20e-eeuws Parijs én het zit op een unieke locatie langs de Seine. Vanaf de bovenste verdieping heb je door de glas-in-lood ramen heel mooi uitzicht op de Notre Dame.

Wist je dat hier veel beroemde mensen worden gezien? Wij hebben hier Emma Watson bijvoorbeeld wel eens gezien 🙃

📍37 Rue de la Bûcherie, 5e arrondissement

Tip: wil je graag tickets boeken voor bezienswaardigheden in Parijs? Dan raden wij de website Tiqets aan 🙂

shakespeare and company parijs

De binnentuin van het Petit Palais

De binnentuin van het Petit Palais is ook weer zo’n heerlijk plekje waar je je terug kunt trekken. Het museum zelf is gratis te bezoeken, dus op je weg naar de binnentuin kun je nog even een rondje lopen. Leuk als je wat minder te besteden hebt, maar toch mooie dingen wil zien in Parijs 🙂 Het gebouw zelf is namelijk ook al een bezoek waard. In de binnentuin vind je allemaal tropische planten. Ook hebben ze een café waar je wat te drinken en eten kunt halen. Het is geen hele grote tuin, maar het is hier altijd lekker rustig. Geen hordes toeristen.

Petit Palais Parijs Museum Tuin
Petit Palais Parijs Museum Tuin
De tuin van het Petit Palais ©jean-louis Zimmermann

Chalet des Îles: idyllisch restaurant in Bois de Boulogne

Chalet des Îles is een super idyllisch restaurantje, midden in het Bois de Boulogne (in het westen van Parijs). Dit restaurantje ligt op een eilandje en is alleen met een pont bereikbaar. Wachtend op de pont begint je ervaring al. Aan de overkant van het water zie je Chalet des Îles al liggen. Een leuk restaurant, omringd door groen en bloemen met een mooi terras aan het water.

Alleen al voor de prachtige locatie in de natuur is Chalet des Îles een bezoek waard, maar ook het eten is hier erg goed. Ze serveren gerechten uit de Franse keuken. In de winter kun je hier ook terecht voor een lekkere kaasfondue!

Daarnaast hebben ze hier in de zomer regelmatig live muziek, hebben ze avonden met een DJ (leuk als je wel van uitgaan in Parijs houdt) én je kunt hier een bootje huren om te varen. Je kunt er zelfs voor kiezen een bootje mét picknick te huren. Lees er meer over in ons artikel over Chalet des Îles 😊

chalet des iles bois de boulogne parijs
Chalet des Îles
chalet des iles bois de boulogne parijs
Chalet des Îles
Reacties
  1. Bedankt voor je tips. Donderdag voor voor een paar dagen weer naar Parijs. Zo leuk om steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken. Parijs heeft zoveel te bieden. Jouw site is daar bijzonder behulpzaam bij. Continuez comme ça.

    • Dankjewel voor je ontzettend aardige bericht 😄Dat is heel leuk om te horen en precies waar we het voor doen.
      Veel plezier weer in Parijs!! 😊

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  2. Altijd geïnteresseerd in “minder betreden paden” in Parijs.

    • Leuk om te horen Marleen, dankjewel voor je reactie 😊

  3. En hoe kan ik le jardin de la vallée Suisse vinden, ben nu wel heel nieuwsgierig.

    • Hier vind je een uitgebreide beschrijving 😊

  4. Leuke site! Informatief. Krijg nu al zin in ons weekend Parijs (samen met mijn dochter!).

  5. Echt enorme leuke site en fb pagina!
    Ben benieuwd naar het E-book

  6. Wat een leuke site!
    Prima aanvulling op de boekjes, die ik geleend had van de bieb. ?

    • Hoi Marlies!
      Super leuk om te horen, dankjewel!
      Veel plezier in Parijs binnenkort 🙂
      Groetjes Eline

  7. Bedankt voor de super interessante site! We zijn al een aantal keer in Parijs geweest maar hebben nu via jouw site enkele leuke nieuwe zaken ontdekt. Super!

  8. Ben in parijs en we vinden je boek geweldig.

  9. Eind deze week naar Parijs, hopelijk heb ik hier wat aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *