10x de lekkerste crêpes in Parijs

Eline Door Eline

Je kunt Parijs natuurlijk niet verlaten zonder een echte Franse crêpe gegeten te hebben. Crêpes zijn dunne pannenkoekjes die hartig of zoet belegd kunnen worden. Het voordeel van een crêpes is dat het relatief goedkoop is. Fijn dus als je niet teveel geld wil uitgeven of bijvoorbeeld met kinderen naar Parijs bent. Het aanbod van crêperies is echter zó groot, dat je waarschijnlijk niet meer weet welke je moet kiezen. Maar daar kunnen wij bij helpen. In dit artikel delen wij de beste adresjes voor lekkere crêpes in Parijs! 😊

Wist je dat: de ‘crêpe Bretonne‘ het origineel is? Crêpes komen namelijk uit Bretagne, een schiereiland in het westen van Frankrijk. De zoete variant wordt traditioneel geserveerd met roomboter en suiker. De hartige variant (galette) wordt traditioneel geserveerd met ham, kaas en ei.
Crêpes worden traditioneel óók geserveerd met appelsap of Bretonse cider. Bij veel crêperies in Parijs kun je dit er ook bij bestellen.

10x de lekkerste crêpes in Parijs 🥞


traditionele crêpe in parijs
Dit is de traditionele crêpe (galette)

Breizh Café: de meest bekende crêpes in Parijs

De lekkerste crêpes in de Marais vind je op 109, Rue Vieille du Temple bij het Breizh Café. De specialiteit? La Crêpe autrement!
Vooral de hartige crêpes, ofwel, galettes zijn heel bijzonder en lekker. Het restaurantje is niet groot, maar erg gezellig en enorm populair in de Marais. De crêpes worden gemaakt van boekweitmeel. Dit meel is glutenvrij dus ideaal voor mensen met een glutenallergie die toch wat van de Franse traditie willen meepikken. De crêpes worden vervolgens rijkelijk belegd met biologische ingrediënten en een Japans tintje. De vrouw van de eigenaar is namelijk van oorsprong Japanse.

📍Crêperie Breizh Café, 109 Rue Vieille du Temple, 75003 Parijs
(Ze hebben meerdere vestigingen in Parijs, dit is niet de enige).

breizh cafe parijs
Crêpe in het Breizh Café
breizh cafe parijs
Galette in het Breizh Café

Les Frères Bretons: crêperie met het vriendelijkste personeel

Waar het meeste restaurant-personeel in Frankrijk en Parijs meestal een beetje onvriendelijk is, kom je hier in een warm bad. Bij Les Frères Bretons is het personeel juist súper vriendelijk en dat maakt deze crêperie tot een van onze favorieten. Je vindt deze crêperie in de buurt van de Eiffeltoren. Leuk dus om even wat lekkers te eten na een bezoekje aan de Eiffeltoren 😊

📍 117 Bd de Grenelle (vlakbij de Eiffeltoren)

Wist je dat de Fransen vaak 2 crêpes eten? Eerst een hartige, daarna een zoete (als een soort toetje 😜). Omdat de crêpes zo dun zijn kun je er ook makkelijk 2 eten.

crêpes in parijs les freres bretons
Een crêpe met Serrano ham

Krügen: veel originele crêpes

Deze leuke crêperie is te vinden in het oosten van Parijs (11e arrondissement). Het is een hele leuke crêperie om te eten. In de zomer kun je hier bovendien heerlijk op het terras zitten. Krügen onderscheidt zich door de vele soorten crêpes en galettes die je hier kunt bestellen. Ze hebben echt veel originele crêpes. Hoewel je hier dus veel keuze hebt, is de crêpe met Camembert een échte aanrader. Camembert is een Normandisch kaasje en maakt je crêpe tot een echte Franse specialiteit 😏

📍 4 Rue du Général Renault, 11e arrondissement

crêpe camembert Krügen Parijs
Een crêpe camembert bij Krügen

La Crêperie de Josselin

Deze knusse crêperie straalt echt nostalgie uit. Het is een vrij klein tentje waar je ook lekker buiten kunt zitten. Je vindt La crêperie de Josselin in Montparnasse: dé place to be voor crêpes. Je kunt hier ook kiezen voor volkoren crêpes in plaats van normale crêpes. Naast crêpes hebben ze ook heerlijke zelfgemaakte appelsap/cider. Het is hier meestal erg druk, maar de bediening is supersnel, je hoeft dus nooit lang te wachten op je crêpe. De specialiteit van het huis is de crêpe Josselin: een crêpe met ei, ham (spek), kaas en champignons 😊 Deze crêpe is heel populair en wordt veel besteld.

Wist je dat: de wijk Montparnasse dé place to be is voor een crêpe? Hier zul je ook een groot aanbod aan crêperies vinden. Leuk om te combineren met een bezoekje aan de Tour Montparnasse 🙂🥞

crêperie de Josselin parijs
De crêpe Josselin

Holybelly: trendy ontbijttentje

Holybelly is een echte trendy crêperie, zoals je er niet veel zult vinden in Parijs. Je kunt hier niet alleen heerlijke zoete en hartige crêpes bestellen, maar ook andere gerechten zoals pancakes en smoothiebowls met huisgemaakte granola. Het is ook een zeer geschikte plek om te ontbijten. Vaak staat er wel een rij buiten, maar je bent in een mum van tijd aan de beurt. De bediening is super vriendelijk en het is echt een uitdaging om een keuze te maken uit alle lekkere gerechten die hier op de kaart staan 😍 Ook de verschillende koffies die je hier kunt drinken, zijn echt overheerlijk. 

📍 5 Rue Lucien Sampaix, 10e arrondissement

Crêperie Little Breizh

Deze kleine crêperie vind je in de super leuke wijk Saint Germain des Prés 😍 De eigenaar bedient zelf in het restaurant en heeft echt passie voor zijn zaak. De crêpes zijn heerlijk knapperig en naast toeristen komen hier ook veel vaste Parijse locals om een crêpe te eten. Dat zegt natuurlijk eigenlijk al genoeg! 😊 Tip: naast de vele crêpe soorten op het menu, kun je hier ook je eigen crêpe samenstellen met toppings naar keuze. Little Breizh staat echter niet alleen bekend om de heerlijke crêpes, maar zeker ook vanwege de heerlijke natuurlijke appel cider die je er kunt bestellen.

📍 11 Rue Grégoire de Tours, 6e arrondissement

lekkerste crepes in Parijs Little Breizh
lekkerste crepes in Parijs Little Breizh

Broceliande: lekkere crêpes in de Montmartre

Crêperie Broceliande is een knusse crêperie de Montmartre. Het heeft een authentieke uitstraling. De crêpes zijn hier verrassend betaalbaar voor Parijse begrippen en de keuze is reuze! Ze serveren hier ook glutenvrije crêpes voor wie geen gluten mag/wil eten. Hier kun je voor €15,- een menu kiezen, wat bestaat uit een hartige crêpe, een zoete crêpe en een versgeperste jus d’orange. Ook hier is de appelcider weer het vermelden waard, dit is het perfecte drankje voor bij de crêpe. Omdat deze crêperie vrij klein is en erg populair, kan het soms zo zijn dat je even op een plekje moet wachten. 

📍 15 Rue des Trois Frères, 18e arrondissement, Montmartre

Crêperie Broceliande beste crepes in parijs
Crêperie Broceliande

BRUTUS

Deze crêperie vind je in het zuidwesten van Parijs in de wijk Montparnasse. De crêpes zijn rijk gevuld en ook voor een heerlijk ontbijtje kun je hier prima terecht. Ze hebben verder ook een speciaal menu voor de lunch, waarbij je een hartige crêpe, een zoete crêpe en een drankje kunt uitkiezen voor een vaste prijs 😊 Zeker als je met z’n tweeën bent is dit leuk, zo kun je van alles iets proeven! Er worden ook heerlijke cocktails geserveerd op basis van natuurlijk cider. 

📍 28 Rue de la Gaité, 14 arrondissement, de wijk Montparnasse
(Maar ze hebben meerdere locaties, dit is niet de enige).

BRUTUS
BRUTUS

Crêperie Bretonne Fleurie

Dit is een kleine crêperie die geheel in Bretonse stijl is ingericht 😍 Dat is ook niet gek, want de eigenaar heeft de kneepjes van het vak geleerd in Saint-Malo, een stadje in Bretagne. De crêperie is wat minder bekend, waardoor het is ook niet zo druk bezocht is door toeristen als bij de meeste crêperies.
Leuk voor kinderen: aan het plafond van deze crêperie rijdt treintje een op een rails. De crêpe Suzette is van veel mensen hier de favoriet. Het is een zoete crêpe, met gekaramelliseerde saus van boter, suiker, en sinaasappelsap  Daarnaast wordt deze crêpe door de chef-kok persoonlijk geflambeerd 😊

📍 67 Rue de Charonne, 11e arrondissement

Crêperie Bretonne Fleurie
Crêperie Bretonne Fleurie

Crêperie Caramel Sarrasin

Crêperie Caramel Sarrasin vind je midden in het centrum van Parijs. Je kunt er niet alleen heerlijke crêpes eten, maar ook andere gerechten bestellen. Ze hebben hier iedere dag een andere ‘crêpe du jour’, oftewel: crêpe van de dag 😊 Ook maken ze hier zelft hun eigen soorten jam. De crêpe met huisgemaakte gezouten caramel is hier een echte aanrader en moet je dus zeker proberen.
Tip: je kunt hier ook verse crêpes kopen in plastic verpakt, zodat je ze bijvoorbeeld kunt meenemen naar huis. Én er worden ook “workshops crêpe maken” gegeven (die je daarna natuurlijk zelf mag opeten). Leuk om te doen als je met kinderen in Parijs bent.

📍 47 Rue du Faubourg Montmartre, 9e arrondissement

Crêperie Caramel Sarrasin