Naar Parijs met een groep of klas: praktische tips!

Eline Door Eline

Ga je naar Parijs met een groep? Of met een klas? Super leuk! 😊 Dit vereist natuurlijk wel wat planning. In dit artikel gaan we je helpen met de voorbereidingen om met een groep naar Parijs te gaan. We bespreken een aantal handige praktische zaken. Natuurlijk hebben we ook genoeg ideeën over welke leuke dingen je in Parijs kunt doen, maar lees daarvoor even verder op de website. Hier gaan we vooral in op specifieke tips die voor een groep handig kunnen zijn.

Heb je bepaalde vragen? Laat het even weten in de reacties, dan beantwoorden we hem 😊 En zijn jullie met een groep of klas naar Parijs geweest? Dan horen we ook graag hoe jullie het hebben ervaren en wat jullie tips zijn. Zo kunnen we dit artikel verbeteren voor andere groepen/klassen 🙂

Naar Parijs met een groep of klas


Naar Parijs met een groep of klas

Tip: Parijs is een grote, drukke stad. Het is belangrijk om je plan van tevoren te maken en goed voor te bereiden door bijvoorbeeld van tevoren je tickets te bestellen 🎟️ Dit is een hele fijne, betrouwbare website om tickets te bestellen. Het is een Nederlandse website en je kunt je tickets tot een dag van tevoren nog annuleren of verplaatsen. Handig dus! 😊

Vervoer naar Parijs

Er zijn meerdere manieren om naar Parijs te reizen. Als jullie echt met een grote groep gaan kun je het beste zelf een tourbus huren. Vaak is dat dan een goedkopere optie. Wil je toch liever vervoerd worden zonder zelf iets te huren? Dan zijn dit de 3 beste opties:

Busreis naar Parijs: de Flixbus is een hele budget vriendelijke optie om naar Parijs te reizen. Sommige bussen rijden direct door naar Parijs (Direct Express), dan ben je er in 6 uur en 25 minuten. Bij sommige reizen moet je overstappen en doet de bus er langer over. Je bent dan in ongeveer 9 tot 10 uur in Parijs. De bussen rijden ook ’s nachts dus je kunt er voor kiezen om ’s nachts te reizen. Jullie komen dan ’s ochtends vroeg aan in Parijs. Dan heb je gelijk een volle dag om dingen te bezoeken 😊
–> Check hier de tickets op de website van Flixbus

Thalys: de thalys is de hogesnelheid trein naar Parijs. Hij stopt in Nederland op 3 plekken (Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam centraal). Tickets voor de Thalys zijn wel wat duurder dan tickets voor een bus, maar het is wel een stuk fijner en luxer reizen. Bovendien is het een stuk sneller. Vanuit Nederland ben je met de trein binnen 3.5 uur in Parijs 😊 Tip: Tickets zijn het meest goedkoop als je 4 maanden van tevoren boekt.
🎟️ –> Bekijk hier beschikbare tickets voor de Thalys

thalys naar parijs met een groep
© Wegwijs naar Parijs

Hotel in Parijs met een groep

Als je met een groep naar Parijs gaat, moet je vooral even kijken of een hotel een grote beschikbaarheid heeft. Daarnaast is de prijs voor een kamer natuurlijk altijd een overweging én het is slim om naar de locatie te kijken. Wij hebben hier een paar leuke hotels in Parijs geselecteerd waarvan wij denken dat ze handig zijn als je met een groep of klas naar Parijs reist.

met een groep naar parijs hotel overnachting met de klas

De budget optie: ibis Styles Paris Velizy

Dit hotel is uitermate geschikt voor groepen. Het hotel wordt daarom ook vaker voor groepsreizen gebruikt. Ze zijn hier dus helemaal op groepen ingespeeld.

Het enige nadeel is dat dit hotel wel wat verder van het centrum ligt. Het is vanaf hier ongeveer 50 minuutjes naar de Eiffeltoren. Als je zelf een bus hebt kun je de groep natuurlijk afzetten bij een metrostation bij de ring. Als je de groep hier laat uitstappen zijn ze een stuk sneller in het centrum. 
–> Zie hier beschikbare kamers en prijzen

naar parijs met een groep of klas novotel hotel tip

Wat meer luxe: Novotel Suites Paris Expo Porte de Versailles

Dit hotel heeft een stuk meer luxe, maar doordat het hotel wat meer buiten het centrum ligt is het toch heel goed betaalbaar. Het heeft een ideale locatie voor als jullie met een bus naar Parijs komen. Het ligt namelijk vlak langs de ring. Ondanks dat heb je zeker geen last van geluidsoverlast want de kamers zijn goed geïsoleerd. De metro is op loopafstand dus binnen no time bevind je je in het centrum van Parijs 😊 Het heeft verder een heel fijn, uitgebreid ontbijt (dit moet je wel extra bijboeken).
Met een 8.5 wordt dit hotel het best beoordeeld op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Hotel in de Montmartre: ibis Paris Montmartre 18ème

Ideale locatie in Parijs! Midden in de wijk Montmartre, dus je kunt daar alles te voet doen. Dichtbij een metrostation waarmee je de rest van Parijs kunt ontdekken. Veel kamers dus altijd plek voor een grote groep. 
Dit hotel krijgt een 7.2 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

met een klas naar parijs hotel bij gare du nord

Hotel dichtbij Gare du Nord: Hôtel Lucien & Marinette

Dit hotel is ideaal als jullie met de trein naar Parijs reizen. Het ligt namelijk dichtbij het treinstation Gare du Nord. Het is wel een wat prijziger hotel, maar lekker fris en ruim. Ze hebben voldoende beschikbaarheid voor een grote groep, zeker als je wat verder vooruit boekt. Er zijn 3, 2 en 1-persoonskamers. Tot een dag van tevoren kun je hier nog annuleren.
Het hotel krijgt een hele mooie 8.2 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

goedkoop overnachten in parijs met een groep

Echt heel goedkoop: Caulaincourt Montmartre by Hiphophostels

Dit is een hele goedkope manier om in Parijs te verblijven. Het is een hostel, maar er zijn meerdere kleine kamers. Je kunt een hele kamer afhuren zodat mensen/kinderen uit de klas die elkaar (goed) kennen bij elkaar op een kamer liggen.
Hoewel het een hostel is ziet het er zo totaal niet uit. Het is heel modern ingericht. Het ligt midden in een gezellig deel van de Montmartre en er is een metrostation voor de deur. Ideaal dus om hier met een groep te verblijven 😊

De accommodatie krijgt een 8.0 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

hotel in parijs met een klas hotel des vosges

Met een klas naar Parijs: Hotel des Vosges

Dit hotel is heel sober ingericht, maar dat doet niets af aan de service en de geweldige locatie in Parijs. Ik kan me nog herinneren dat ik met school naar Rome ging. Wij verbleven toen in een heel vergelijkbaar hotel.
De kamers zijn erg netjes en schoon met goede douche. Én het ontbijt zit inbegrepen! 🥐🥖
Het hotel krijgt daarom ook niet voor niets een 8.0. Zeker als jullie met een klas naar Parijs gaan is dit hotel een hele goede optie.

De accommodatie krijgt een 8.0 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Leuke groepsactiviteiten in Parijs

Tip: via Tiqets kun je makkelijk je tickets van tevoren bestellen en in grote aantallen. Vaak hebben ze ook een korting op tickets. 

boottocht over de seine met kinderen

Boottocht over de Seine (absolute aanrader!)

Een rondvaart over de Seine is een van de meest leuke activiteiten als je met een groep naar Parijs gaat. De boot is heel groot, waardoor er ook genoeg ruimte is voor een groep. Terwijl je over het water vaart kom je langs de mooiste bezienswaardigheden! 😍

🎟️ Bestel hier je tickets voor de boottocht
Wij hebben meestal een kortingscode voor dit ticket. De code is WEGWIJSSEINE10. Deze kun je gebruiken bij het afrekenen. Werkt hij niet? Stuur dan even een mailtje met het aantal mensen waarvoor je tickets wil bestellen.
(Handig: deze tickets kunnen tot een dag van tevoren nog verplaatst of geannuleerd worden).

elektrische fiets huren in Parijs

Fietstour door Parijs met Nederlandse gids

Een fietstour is de meest ideale manier om veel van Parijs te zien zonder teveel te lopen. En je denkt misschien dat Parijs niet echt een fietsstad is, maar dat wordt het steeds meer. Er komen steeds meer brede fietslanen die los zijn van de autobanen. Een gids neemt je mee op sleeptouw en vertelt leuke anekdotes. Gegarandeerd succes 🙂

Tip: Bij Baja Bikes kun je een privétour boeken voor de groep. Jullie krijgen dan een Nederlandse gids die de route helemaal op basis van jullie voorkeuren zal inrichten 😊
🚲 –> Bekijk hier de privé fietstour

opera garnier bezoeken

Opera Garnier

De Opéra Garnier is een van onze favoriete bezienswaardigheden in Parijs! 😍 Het is het mooiste gebouw van Parijs. Wij vinden dit daarom ook een must-visit. En dat is ook heel goed te doen met een groep. Je kunt bij je bezoek een audiotour vragen (de tickets zijn helaas zonder audiotour, maar je kunt hem daar huren). Zo kan iedereen op z’n gemak door het operagebouw lopen en zich laten verwonderen door de prachtige inrichting en architectuur.

🎟️ Bekijk hier tickets voor de Opéra Garnier
(Handig: deze tickets kunnen tot een dag van tevoren nog verplaatst of geannuleerd worden).
🎟️ Tickets voor de Opéra Garnier en het Louvre (combi-deal korting)

Tip: bekijk welke bezienswaardigheden bij elkaar liggen, zodat je niet teveel heen en weer aan het reizen bent. 
Combineer bijvoorbeeld:
– De Arc de Triomphe en de Eiffeltoren en de Seine cruise
– De Opéra Garnier en het warenhuis Galeries Lafayette
– Het Louvre en de Notre Dame (alternatief voor Notre Dame = Sainte Chapelle)
Je kunt ook ons ebook downloaden

Eten met een groep in Parijs

Wij zouden aanraden het ontbijt bij het hotel erbij te boeken. Dan kan iedereen ’s ochtends lekker makkelijk ontbijten voordat de dag begint.

Goedkoop dineren in Parijs met een groep: Bouillons

De bekende Bouillons zijn typisch Parijs en heel geschikt voor een groep 😊 Voor nog geen tien euro heb je een warme lunch met drankje. ’s Avonds kun je voor iets meer dan €20 driegangen dineren 🙂 Bouillons zijn grote restaurants in Parijs waar je heel goedkoop gerechten uit de Franse keuken kunt eten, MAAR de service is uitstekend én de restaurants zijn vaak erg mooi. Ze zitten bijvoorbeeld vaak in een prachtig art-nouveaugebouw.

Onze favoriete Bouillon is Bouillon Julien. Maar ook Bouillon Chartier en Bouillon Pigalle en République zijn aanraders. Tip: je kunt niet overal reserveren, soms zul je in de rij moeten staan. Maar de doorloop is vaak erg goed.

restaurants parijs boullion julien
Bouillon Julien

Een andere optie is kaasfonduen. Ook typisch Frans natuurlijk. Het is goedkoop én wie houdt er niet van kaasfonduen? Een grappig adresje is Le Refuge des Fondus. Ik heb een blauwe maandag Frans gestudeerd. Toen ik meeging op studiereis gingen we hier eten. Geloof me: jullie gaan hier een bijzondere avond beleven 😜 Het kan wel slim zijn om vroeg op de avond te gaan (ze zijn open vanaf 19.15 uur) als jullie met een erg grote groep gaan.

Goedkoop lunchen

In Parijs kun je heel goedkoop lunchen door een crêpe te eten. Crêpes zijn een soort pannenkoeken, maar dan een stuk dunner. Ze kunnen zoet of hartig belegd worden. Als ze hartig belegd worden worden ze eigenlijk ‘galettes’ genoemd. Prijzen verschillen, maar ze kosten meestal rond de €10. In de wijk Montparnasse zitten veel crêpe restaurantjes. Een van de meest bekende is het Breizh Café. Ze hebben meerdere vestigingen in Parijs.

wat kost een weekend Parijs?
Crêpe in Parijs

Tip: hebben jullie een kleiner budget voor de lunch? Maak lunchpakketjes en bezoek een leuk stadspark om daar te picknicken 😊 Leuke parken zijn:
Jardin des Tuileries (vlakbij het Louvre)
Jardin des Plantes (vlakbij het Panthéon en de Moskee van Parijs)
Jardin du Luxembourg (vlakbij het Panthéon, de Notre Dame en Tour Montparnasse)
Jardin du Palais Royal (vlakbij het Louvre)
– Champs de Mars (bij de Eiffeltoren)

Met een groep naar Parijs: tips voor de metro

Als jullie met een groep naar Parijs gaan zullen jullie vast gebruik maken van de metro. De metro is het meest makkelijke en goedkope vervoer door Parijs heen. Het is verstandig om van tevoren even te bedenken welke tickets je voor de metro gaat gebruiken. Een zeer uitgebreide uitleg over tickets voor de metro vind je in ons ‘metro in Parijs artikel‘. Maar ik wil je wel een paar tips meegeven:

1. Als jullie met een groep of klas naar Parijs gaan kun je het beste tickets bestellen bij een loket. Hier kunnen ze grote aantallen tickets makkelijk printen. Dat is een stuk minder gedoe dan tickets bestellen bij een automaat.

2. Als je met een groep naar Parijs gaat kun je het beste gebruik maken van losse tickets (in plaats van een Navigo Pas, dit is de OV chipkaart van Parijs). Een Navigo pas moet je namelijk in Parijs aanschaffen (je kunt het niet naar Nederland of België laten sturen) dus je kunt het niet voorbereiden. Bovendien moet je er dan per pas los tickets opladen. Gedoe dus. Kiezen jullie wel voor de Navigo pas? Geef dan van tevoren goed uitleg over hoe de pas werkt.

3. Over het algemeen geldt: een dagpas is voordeliger als jullie meer dan 5x per dag gebruik maken van de metro. Een weekpas is voordeliger als jullie langer dan 2 dagen gebruik maken van een dagpas en deze dagen binnen dezelfde week vallen (de week eindigt op zondag). Maar dan heb je een Navigo pas nodig (zie artikel over de Navigo pas).