Jardin des Plantes – Winter lichtfestival!

In het Jardin des Plantes, gelegen in het 5e arrondissement van Parijs, kun je deze winter voor de tweede keer op rij een fantastisch lichtfestival beleven! ☃️😍 De tuin is compleet versierd met duizenden lichtjes en biedt een fantastische nachtwandeling langs de mooiste kunstwerken. Met de lichttentoonstelling ‘de verlichtte oceaan’ wil men jong en oud inspireren en laten zien hoe mooi fauna en flora zijn en waarom het zo belangrijk is om deze te behouden. Súper gaaf voor kinderen en heel romantisch voor stellen 😏

Lichtfestival in het Jardin des Plantes Parijs

Lichtfestival in het Jardin des Plantes.

Het parcours begint op het Valhubert-plein. Je loopt hier een route langs kunstwerken van uitgestorven dieren of soorten die ernstig bedreigd worden door menselijk toedoen. Het festival biedt meerdere liveshows rond thema natuur en heeft leuke workshops voor kinderen waar ze hun eigen lantaarn kunnen bouwen en decoreren.

Jardin des Plantes

Ook zonder lichtfestival is het Jardin des Plantes een aanrader om te bezoeken. Het is namelijk een van de mooiste parken van Parijs. Het is een botanische tuin met maar liefst meer dan 10.000 plantensoorten, drie grote serres, een museum én een dierentuin.

Benieuwd wat je van het festival kunt verwachten? Hier kun je alvast een eerste indruk op doen:

Praktische informatie

Het festival is nog te bezoeken t/m 19 januari 2020 en is geopend van 18:00 uur tot 21:30 uur. Toegang is €15,- voor iedereen vanaf 13 jaar. Kinderen tussen 3 en 13 kunnen voor €12,- naar binnen.
Alleen op 24 december en 31 december is de tuin gesloten. Tickets kunnen hier gekocht worden.