Wat te doen met regen in Parijs

Eline Door Eline

Het is altijd vervelend om door een stad te slenteren op een regenachtige dag. Maar dit biedt ook juist weer mogelijkheden. Er zijn namelijk heel veel dingen om te doen in Parijs waarbij je een dak boven je hoofd hebt. In dit artikel delen we de leukste dingen om te doen met regen in Parijs 🌧️ 🙂

Wat te doen met regen in Parijs?


Bekijk Parijs vanuit een boottocht over de Seine of Hop on hop off bus

Ook als het regent wil je natuurlijk veel zien van Parijs. Daarom is het fijn als je toch door de stad kunt reizen, zonder dat je last hebt van de regen. Een grote tip is dan om een boottocht over de Seine te boeken óf Parijs te bekijken met een hop on hop off bus 😊 De foto’s hieronder zijn erg zonnig haha, maar zowel op de boot als in de bus zit je droog.

–> Hier kun je tickets bestellen voor de Seine cruise
–> Hier kun je tickets bestellen voor de hop on hop off bus

Hop on hop off bus Parijs
Hop on hop off bus Parijs
Hop on hop off boot
Boottocht over de Seine.

Bezoek musea als het regent in Parijs

Regen in Parijs is het perfecte excuus om een aantal hele interessante musea te bezoeken 😊 Ik noem er hier even 3, maar er zijn natuurlijk veel meer interessante musea. Bekijk daarvoor onze musea in Parijs pagina. Tip: bekijk ook onze top 10 musea in Parijs 😊

het louvre regen in parijs

Het Louvre

Het Louvre is natuurlijk hét museum van Parijs.
In ons artikel over het Louvre delen we 2 leuke routes die je kunt volgen.
– De route langs de hoogtepunten
– De Beyoncé en Jay-Z route

–> Bestel hier alvast je tickets voor het Louvre

Opéra Garnier Parijs Run My City

Bezoek de prachtige Opéra Garnier

De Opéra Garnier is een van mijn favoriete plekken in Parijs 😍 Het is zo’n mooi gebouw! Hier kun je echt even helemaal wegdromen en je laten onderdompelen in een wereld vol goud, kroonluchters en marmeren trappen. Ze noemen dit niet voor niets soms het paleis Garnier.
Naast het bezoeken van het gebouw zelf kun je ook een voorstelling bijwonen. Er zijn regelmatig ballet voorstellingen te zien.

–> Bestel hier je tickets voor de Opéra Garnier.

Catacomben Parijs

Bezoek de Catacomben

De Catacomben van Parijs zijn ondergrondse tunnels waar de beenderen van duizenden Parijzenaars als kunstwerken zijn neergelegd. Tijdens je bezoek daal je via een trap af naar beneden. hier begint je tocht langs scheldels en botten. Indrukwekkend!

-> Bestel hier je tickets voor de catacomben

Tip: Wil jij de top 3 musea bezoeken? Koop deze voordeel kaart voor de top 3 musea.

Dit is inbegrepen in de voordeel kaart:

Aanrader: Jardin des Plantes

Het Jardin des Plantes is relatief onontdekt, maar juist heel leuk en óók als het regent 😊
Je hebt hier namelijk verschillende overdekte dingen die je kunt bezoeken. Zo hebben ze hele mooie serres met planten uit verschillende delen van de wereld. Het is hier bovendien lekker warm 🙂 Je kunt een ticket kopen waarmee je ze alle drie kunt bezoeken.

Serres Jardin des plantes

Ook is er een mooi museum: de Grande Galerie de l’Évolution. Je ziet hier vooral veel opgezette dieren. Erg indrukwekkend, ook voor kinderen. Wat dit museum nog meer zo uniek maakt is dat de lichten en de geluiden van de dieren worden afgestemd op het tijdstip van de dag. ’s Ochtends beleef je het museum dus op een hele andere manier dan ’s avonds😊 Echter, sommige mensen vinden het museum erg donker. 

Tip: om de hoek van het Jardin des Plantes heb je ook de Moskee van Parijs die ook zéker een bezoek waard is.

Tour Montparnasse

tour montparnasse regen in parijs

Bekijk Parijs vanaf de Tour Montparnasse

In de stromende regen wachten bij de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe zodat je die kunt beklimmen om Parijs vanaf bovenaf te bekijken? Ik zou het niet doen. Kies op een regenachtige dag voor uitzicht vanaf de Tour Montparnasse 😍 De Tour Montparnasse geeft je een heel mooi uitzicht over Parijs. Zo heb je uitzicht over de Eiffeltoren, Jardin Luxembourg, het Louvre en de Sacré Coeur. Én je gaat niet zomaar naar boven, je gaat met de snelste lift van Europa naar de 56e verdieping. Dit is een overdekte verdieping. Er is ook een panorama dakterras die altijd toegankelijk is. Ik was er zelf ook op een regenachtige dag toen ik de Tour Montparnasse bezocht en vond het erg leuk 🙂

Tip: bestel hier alvast je tickets voor de Tour Montparnasse zodat je niet in de rij hoeft te wachten 😊

uitzicht tour montparnasse parijs
tour montparnasse parijs

Geniet van een warme kaasfondue

Kaasfondue is typisch Frans en heel lekker tijdens koude, regenachtige dagen in Parijs. Een leuke plek om te kaasfonduen is bij Le Vieux Bistrot. Dit is een typische Franse bistrot in de leuke wijk Quartier Latin. Behulpzaam, vriendelijk en glimlachend personeel. Aanrader! 😊
📍54 Rue Mouffetard

Bezoek de mooiste kerken

Zelf vind ik het Panthéon een van de mooiste kerken van Parijs 😍

Andere mooie kerken om te bezoeken zijn:


Regen in Parijs
Sainte-Chapelle, een van de mooiste kerken die er bestaat.

Shoppen in een overdekt winkelcentrum

Winkels zijn altijd open, zowel bij mooi weer als bij lelijk weer. Eigenlijk is het zonde om grote winkelketens te bezoeken terwijl Parijs zoveel mooie originele bezienswaardigheden te bieden heeft. Maar bij lelijk weer biedt het juist heerlijk onderdak. Tip: bezoek de mooiste warenhuizen van Parijs.

Voorbeelden van overdekte winkelcentra:


galeries lafayette
galeries lafayette regen in parijs

Bordspelletjes spelen bij Oya

Als het regent wil je eigenlijk alleen maar lekker binnen zitten met een warm drankje en gezelligheid. In dat geval is het café Oya een ideale plek om naar toe te gaan. In dit café kom je namelijk niet alleen om een drankje te drinken, maar ook om bordspelletjes te spelen.
De eigenaren hebben honderden bordspellen verzameld van over de hele wereld. Voor 6 euro kun je een drankje bestellen én een bordspel naar keuze uitkiezen om te spelen.
Voor elke nieuwe game betaal je 3 euro. De spellen zijn overigens ook te koop als je dat wil.
Hier vind je dat warme, gezellige familiegevoel op een druilerige dag in Parijs. Ook erg leuk als je met kinderen in Parijs bent 😊

📍25, rue de la Reine Blanche

Tip: bestel je tickets van tevoren

Het scheelt je enorm veel tijd als je tickets van tevoren bestelt. Daarnaast voorkom je daarmee dat je in de regen staat te wachten voor de ingang 🌧️ Zeker tickets voor het Louvre zijn aan te raden.
Wij raden altijd aan tickets te bestellen via Tiqets. Dit is een Nederlandse website met betrouwbare tickets. Je krijgt ze als e-ticket naar je e-mail gestuurd en je hoeft ze niet te printen 🙂