Les Halles

Eline Door Eline

Les Halles is een wijk midden in het centrum van Parijs. Het ligt tussen het Centre Pompidou en het Louvre. Als je in de Marais verblijft loop je er vaak wel langs. De wijk staat voornamelijk bekend om het grote winkelcentrum wat tegenwoordig Westfield Forum des Halles heet. Onder het winkelcentrum Forum des Halles vind je het grote metrostation Châtelet-Les-Halles.

Oja, ben je verdwaald en wil je een Parijzenaar de weg vragen naar Les Halles? Hier is alvast een tip: de uitspraak gaat als volgt: ‘Ley-all’. Heel veel succes! Frans uitspreken zoals de echte Fransen dat doen, is bijna onmogelijk 😜

Shoppen in Les Halles

Les Halles is een geschikte wijk om lekker te winkelen. In het winkelcentrum Westfield Forum des Halles zitten hoofdzakelijk grote ketens als Nike, H&M, Mango etc. Ook vind je hier restaurants, een bioscoop en zelfs een zwembad: La Piscine Suzanne Berlioux. Het winkelcentrum is op zondagen geopend.
Vanaf het winkelcentrum loop je makkelijk naar Rue de Rivoli, wat ook een van de grootste winkelstraten van Parijs is 😊

Leuk feitje over het dak van het winkelcentrum: het dak draagt de naam Canopée, wat ‘bladerdak’ betekent. Het bestaat uit duizenden beweegbare glasplaten. ‘Deze glasplaten kunnen licht en lucht doorlaten, net als het bladerdak van een boom’, aldus de Parijse architect Patrick Berger.

Forum des Halles winkelcentrum in Parijs
Forum des Halles © Claude Attard

De tuin bij Les Halles: Jardin Nelson Mandela

De Jardin Nelson Mandela grenst aan het het winkelcentrum van Les Halles. Het is een redelijk groot park met heel veel leuke speeltoestellen voor kinderen. Ook vind je hier leuke plekjes om te zitten en kun je lekker picknicken in het gras.

winkelcentrum forum des halles Parijs jardin nelson Mandela
Jardin Nelson Mandela bij het Forum des Halles © Wegwijs naar Parijs
winkelcentrum forum des halles Parijs jardin nelson Mandela
Jardin Nelson Mandela bij het Forum des Halles © Wegwijs naar Parijs

Reacties
 1. Ik ga met mijn leerlingen (15 jaar) naar o.a. les Halles. Wat is een handig meeting point (en dan niet Chatelet), makkelijk/ goed vindbaar en niet te missen.

  • Hoi Karin,

   Jullie zouden bijvoorbeeld bij Fontaine des Innocents kunnen afspreken. Dit is een ‘fontein’ op een pleintje, vlakbij het metrostation Châtelet.
   Het is heel makkelijk te vinden en goed herkenbaar 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. Leuke promo, handig als je ook het adres van Les Halles vermeld en niet alleen de metrohalte.

  • Hoi Eric,

   Het adres is niet zo moeilijk te vinden. Je voert het even in in Google Maps en je hebt het binnen een paar seconden 😊 Maar voor de volledigheid, het adres is: 101 Porte Berger.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 3. We willen met Pasen naar Parijs gaan. Ik wil graag weten of er op paaszaterdag, eerste en tweede paasdag winkels open zijn zoals normaal of zijn er dagen waarop alles dicht is?
  Ik hoor het graag, bedankt alvast!
  Met vriendelijke groet,
  Yvonne

  • Hoi Yvonne,

   In dit artikel geven we daar antwoord op 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *