Pasen in Parijs

Er is zoveel te beleven met Pasen in Parijs. Zeker voor kinderen is het echt fantastisch om naar Parijs te gaan met Pasen 🙂 Er worden namelijk veel activiteiten georganiseerd. En vergeet niet je paasmandje mee te nemen want bij verschillende grote bezienswaardigheden kan die goed van pas komen 😏 Ook zijn er verschillende mooie kerkdiensten, en natuurlijk  al het lekkere chocola in de etalages van de patisserieën.

Pasen in Parijs

Pasen is een Christelijke feestdag waarbij gevierd wordt dat Christus is opgestaan uit de dood op de derde dag na zijn kruisiging. Dit wordt in Frankrijk en Parijs op dezelfde dag gevierd als in Nederland. Omdat het een feestdag is vanuit het Christelijk geloof worden er door de hele stad verschillende kerkdiensten georganiseerd. Het is een dag waarbij familie bij elkaar komt om gemeenschappelijk te eten en met familie de kerk te bezoeken.

Pasen wordt niet alleen als een Christelijk feest gezien. Tijdens Pasen worden traditioneel ook wel paaseieren gezocht die verstopt zijn door de ‘paashaas’.

Leuke activiteiten voor kinderen

Heb je je mandje klaar staan? Op verschillende plekken in de stad kun je namelijk echte paaseieren zoeken! Hartstikke leuk! En dat niet alleen. Er zijn nog meer leuke activiteiten te doen bij de Eiffeltoren. Zo zijn er verschillende workshops, spellen, raadsels, speurtochten en sport activiteiten. Ook volwassenen kunnen paaseieren zoeken. Je koopt hier dan wel een soort van ticket voor. De opbrengsten hiervan gaan naar een goed doel. Hier onder in het filmpje zie je hoe gezellig het is om, zeker met kinderen, met Pasen naar de Eiffeltoren te gaan. Ook in Disneyland Parijs kun je paaseieren zoeken.

Waar kunnen kinderen eieren zoeken?

 • Park André Citroën
  Datum: 11 en 12 april van 10 tot 17 uur.
  Zoektocht naar meer dan 40,000 verstopte eieren in het park André Citroën.
  Kosten: gratis.
  Tip: in dit park vind je ook een grote luchtballon waarmee je fantastisch uitzicht over Parijs hebt!!😊
 • Tour Montparnasse Paastuin
  Een van mijn favorieten. Boven op het dak van de Tour Montparnasse wordt een echte paastuin gemaakt waar kinderen eieren kunnen zoeken. Inclusief prachtig uitzicht over Parijs!! 😍
  Beperkt aantal plaatsen. Ticket kopen via de officiële website.
  Datum: 10 tot 17 april.
 • Grande Arche
  Met thema ‘boerderij op het dak’.
  Toegang tot Grande Arche koop je hier.
  Bijdrage voor eieren zoeken is €5.
  Aanmelden en meer info.
 • De tuin van het Palais Royal.
  Datum: 7 april van 15:30 tot 17:30
  Gratis, maar wel aanmelden via: paques@comitedufaubourgsainthonore.com
 • De dierentuin van Parijs
  Datum: 11 en 12 april van 10 tot 13 uur en van 14 tot 16 uur.
  Kosten om eieren te zoeken zijn gratis. Toegang tot de dierentuin koop je hier.

Gouden hazelnoten zoektocht

Ook worden er rond Pasen hele leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd in het Château de Vaux-le-Vicomte 😊 Kinderen kunnen zich verkleden, kunnen een speurtocht doen, ponyrijden én in de prachtige tuinen rondom het kasteel worden elke dag gouden hazelnoten verstopt. Vind je een gouden hazelnoot? Dan win je een leuke prijs! 😏 Aanmelden voor dit evenement is wel nodig. Dat kan via de officiële website.

Kerkdiensten rondom pasen

Als je met Pasen graag een keer een paasdienst in Parijs wilt meemaken kun je aanschuiven in de grote kathedralen als de Notre Dame en de Sacré Coeur. Zij zijn open voor publiek om speciale paasdiensten bij te wonen. Heel bijzonder om dit een keer te doen. In het Sainte-Chapelle kun je tijdens Pasen een klassiek muziek concert bijwonen. Ook in de La Madeleine kun je een concert bijwonen.

Foto door: Paul Gagnon

Chocolade, chocolade en chocolade

Al weken voordat het eigenlijk Pasen is kun je de lekkere chocolade al vinden in de etalages van de patisserieën in Parijs. Je vindt heel veel mooie creaties van chocolade. Dit zijn de 3 populaire adresjes:

 • Jean-Paul Hévin – Traditionele chocolaatjes en macarons; zorg dat je de tearoom boven niet mist! – 231 Rue Saint Honoré, 1e arrondissement.
 • Foucher – Een traditionele familie-chocolatier waar chocolaatjes, bonbonnetjes en macarons nog handgemaakt worden. Ze hebben twee locaties in de stad: Rue du Bac, 7e arrondissement (inclusief prachtige tearoom) en 30, Avenue de l’Opéra, 2e arrondissement.
 • Joséphine Vannier – Beroemd om haar chocolade paaseieren. The place to be dus tijdens Pasen. 4 Rue du Pas de la Mule, 3e arrondissement in de Marais.

Praktische zaken: winkels open/gesloten? OV?

Ik kan me voorstellen dat je wat vraagtekens hebt bij of winkels en restaurants geopend zijn met Pasen en of het openbaar vervoer nog rijdt zoals op normale dagen. Pasen zijn twee officiële vakantiedagen voor de Fransen. Hou er daarom rekening mee dat sommige winkels gesloten zullen zijn. Zeker omdat Pasen altijd op maandag valt. Op maandagen zijn veel musea in Parijs namelijk sowieso gesloten. Het is daarom goed om altijd even de officiële website van een museum of bezienswaardigheid te checken voordat je een bezoekje gaat plannen. Café’s en restaurants houden, zeker in de drukke toeristische plekken, rekening met het toerisme en zullen geopend zijn. Maar ook hier zou het goed kunnen dat sommige eigenaren een dagje vrij nemen.

Het openbaar vervoer rijdt wel tijdens Pasen maar heeft een aangepaste dienstregeling.