Pasen in Parijs

Eline Door Eline

Er is zoveel te beleven met Pasen in Parijs. Zeker voor kinderen is het echt fantastisch om naar Parijs te gaan met Pasen 🙂 Er worden namelijk veel activiteiten georganiseerd. En vergeet niet je paasmandje mee te nemen want bij verschillende grote bezienswaardigheden kan die goed van pas komen 😏 Ook zijn er verschillende mooie kerkdiensten, en natuurlijk  al het lekkere chocola in de etalages van de patisserieën.

Pasen in Parijs

Pasen is een Christelijke feestdag waarbij gevierd wordt dat Christus is opgestaan uit de dood op de derde dag na zijn kruisiging. Dit wordt in Frankrijk en Parijs op dezelfde dag gevierd als in Nederland. Omdat het een feestdag is vanuit het Christelijk geloof worden er door de hele stad verschillende kerkdiensten georganiseerd. Het is een dag waarbij familie bij elkaar komt om gemeenschappelijk te eten en met familie de kerk te bezoeken.

Pasen wordt niet alleen als een Christelijk feest gezien. Tijdens Pasen worden traditioneel ook wel paaseieren gezocht die verstopt zijn door de ‘paashaas’.

Leuke activiteiten voor kinderen

Heb je je mandje klaar staan? Op verschillende plekken in de stad kun je namelijk echte paaseieren zoeken! Hartstikke leuk als je met kinderen naar Parijs gaat! 😊 En dat niet alleen. Er zijn nog meer leuke activiteiten te doen bij de Eiffeltoren. Zo zijn er verschillende workshops, spellen, raadsels, speurtochten en sport activiteiten. Ook volwassenen kunnen paaseieren zoeken. Je koopt hier dan wel een soort van ticket voor. De opbrengsten hiervan gaan naar een goed doel. Hier onder in het filmpje zie je hoe gezellig het is om, zeker met kinderen, met Pasen naar de Eiffeltoren te gaan. Ook in Disneyland Parijs kun je paaseieren zoeken.

Waar kunnen kinderen eieren zoeken?

Park André Citroën
Zoektocht naar meer dan 40,000 verstopte eieren in het park André Citroën.
Kosten: gratis.
Tip: in dit park vind je ook een grote luchtballon waarmee je fantastisch uitzicht over Parijs hebt!!😊

Tour Montparnasse Paastuin
Een van mijn favorieten. Boven op het dak van de Tour Montparnasse wordt een echte paastuin gemaakt waar kinderen eieren kunnen zoeken. Inclusief prachtig uitzicht over Parijs!! 😍
Beperkt aantal plaatsen. Ticket kopen via de officiële website.

Grande Arche
Met thema ‘boerderij op het dak’.
Toegang tot Grande Arche koop je hier.
Bijdrage voor eieren zoeken is €5.
Aanmelden en meer info.

De tuin van het Palais Royal.
Gratis, maar wel aanmelden via: paques@comitedufaubourgsainthonore.com

De dierentuin van Parijs
Kosten om eieren te zoeken zijn gratis. Toegang tot de dierentuin koop je hier.

Gouden hazelnoten zoektocht

Ook worden er rond Pasen hele leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd in het Château de Vaux-le-Vicomte 😊 Kinderen kunnen zich verkleden, kunnen een speurtocht doen, ponyrijden én in de prachtige tuinen rondom het kasteel worden elke dag gouden hazelnoten verstopt. Vind je een gouden hazelnoot? Dan win je een leuke prijs! 😏 Aanmelden voor dit evenement is wel nodig. Dat kan via de officiële website.

Kerkdiensten rondom pasen

Als je met Pasen graag een keer een paasdienst in Parijs wilt meemaken kun je aanschuiven in de grote kathedralen als de Notre Dame en de Sacré Coeur. Zij zijn open voor publiek om speciale paasdiensten bij te wonen. Heel bijzonder om dit een keer te doen. In het Sainte-Chapelle kun je tijdens Pasen een klassiek muziek concert bijwonen. Ook in de La Madeleine kun je een concert bijwonen.

Foto door: Paul Gagnon

Chocolade, chocolade en chocolade

Wist je dat er in Parijs ook paaseieren van Louis Vuitton te vinden zijn? 😏 Deze chocolade eieren worden gemaakt door sterrenchef Maxime Fréderic. En het is niet gek dat dit juist in Parijs gedaan wordt. Het chocolade-paasei is in de 18e eeuw in Parijs bedacht. Sindsdien maken chocolatiers er een sport van om het rijkst gedecoreerde ei van de stad te maken 😍 De Franse Vogue selecteert elk jaar de mooiste. Je kunt je dus voorstellen dat daar heel wat werk in gaat zitten. De paaseieren van Vuitton zijn dit jaar gevuld met oranjebloesem, pistache of boekweit en zijn uitsluitend te koop bij de Vuitton-winkel op 2 Rue Pont Neuf. Neem wel je portemonnee mee, want ze zijn niet goedkoop 💰

Ook in andere etalages vind je veel mooie creaties van chocolade. Dit zijn de 3 populaire adresjes:

 • Jean-Paul Hévin – Traditionele chocolaatjes en macarons; zorg dat je de tearoom boven niet mist! – 231 Rue Saint Honoré, 1e arrondissement.
 • Foucher – Een traditionele familie-chocolatier waar chocolaatjes, bonbonnetjes en macarons nog handgemaakt worden. Ze hebben twee locaties in de stad: Rue du Bac, 7e arrondissement (inclusief prachtige tearoom) en 30, Avenue de l’Opéra, 2e arrondissement.
 • Joséphine Vannier – Beroemd om haar chocolade paaseieren. The place to be dus tijdens Pasen. 4 Rue du Pas de la Mule, 3e arrondissement in de Marais.

Praktische zaken: winkels open/gesloten? OV?

Ik kan me voorstellen dat je wat vraagtekens hebt bij of winkels en restaurants geopend zijn met Pasen en of het openbaar vervoer nog rijdt zoals op normale dagen. Pasen zijn twee officiële vakantiedagen voor de Fransen. Hou er daarom rekening mee dat sommige winkels gesloten zullen zijn. Zeker omdat Pasen altijd op maandag valt. Op maandagen zijn veel musea in Parijs namelijk sowieso gesloten. Het is daarom goed om altijd even de officiële website van een museum of bezienswaardigheid te checken voordat je een bezoekje gaat plannen. Pasen is een goede dag om de Eiffeltoren te bezoeken, want die is wel open met Pasen.

Café’s en restaurants houden, zeker in de drukke toeristische plekken, rekening met het toerisme en zullen geopend zijn. Maar ook hier zou het goed kunnen dat sommige eigenaren een dagje vrij nemen.

Het openbaar vervoer rijdt wel tijdens Pasen maar heeft een aangepaste dienstregeling.

Reacties
 1. Beste,
  Wij gaan morgen richting Parijs tot en met maandag. Zijn het Galeries Lafayette en/of de winkels aan de Champs Élysées open op zondag met Pasen? En hebben jullie nog eventueel tips wat we niet moeten missen?
  Met vriendelijke groet,
  Jessica

  • Beste Jessica,
   Het Galeries Lafayette is geopend van 11:00 tot 19:00 uur op zondag. De meeste winkels op de Champs-Élysées zijn ook geopend. Het is leuk om op eerste paasdag naar de Eiffeltoren te gaan. Daar vindt een groot evenement plaats met Pasen. En je kunt hier paaseieren zoeken 🙂
   Groetjes Eline – Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *