Galeries Lafayette

Galeries Lafayette is een van de meest bekende warenhuizen in Parijs. Het is een Franse warenhuisketen die zich verspreid heeft over veel grote Franse steden. Ook heeft het enkele vestigingen in het buitenland zoals in Casablanca, Marokko en in Duitsland. Maar de meest bekende vestiging bevindt zich in Parijs aan de Boulevard Hausmann in het 9e arrondissement. Galeries Lafayette is een toeristische topattractie door de bijzondere architectuur, de welvarende uitstraling en de goed verzorgde etalages.

Wat wil je graag weten over het Galeries Lafayette?

Etalages Galeries Lafayette

Ben je in de winter in Parijs? Dan kan een bezoekje aan het Galeries Lafayette niet missen op jouw to-do lijstje in Parijs. Niet omdat je daar een nieuwe broek of iets dergelijks moet kopen. Maar omdat de etalages van dit warenhuis enorm indrukwekkend zijn. Misschien staat Galeries Lafayette wel meer bekend om zijn etalages dan om de verkochte producten zelf.. Vooral rond Kerst en oud en nieuw wordt er flink uitgepakt om de etalages er zo goed mogelijk uit te laten zien. De etalages worden dan uitgebreid versierd in een speciaal thema. Benieuwd hoe dat er dan uit ziet? Hier heb ik wat voorbeelden van de afgelopen jaren:

2013

Galeries Lafayette stond van 6 november tot 31 november in het teken van de nieuwe film La Belle et la Bête. Deze film zou in 2014 uitkomen. De etalages lieten scènes zien uit de beroemde film. Bijvoorbeeld het kasteel, de hal van het kasteel met de prachtige trap, de eetzaal en de slaapkamer van Belle. Hier onder is een filmpje te zien van de etalages van Galeries Lafayette tijdens Kerst 2013.

2014

Etalages van Galeries Lafayette (5 november 2014 – 4 januari 2015)
In 2014 stonden de etalages van Galeries Lafayette in het teken van Noël Monstre. De etalages vulden zich met monsters.

2016/2017
In 2016/2017 waren de etalages van Galeries Lafayette gevuld met dansende, vrolijke en klimmende ijsberen en pinguïns. Het is hartstikke knap hoe deze etalages in elkaar zijn gezet want alles in de etalages was gemaakt van papier! Het mooie werk is te danken aan kunstenaar Lorenzo Papace en modeontwerper Christian Lacroix. Niet alleen waren de etalages heel spectaculair en mooi, er zat ook een diepere gedachte achter. De etalages zijn gevuld met ijsberen en pinguïns om mensen bewust te maken van het smelten van de ijskappen op de Noord- en de Zuidpool.
Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste thema’s van de afgelopen jaren.

Hier is een filmpje om te laten zien hoe de etalages eruit zagen:

Wat valt er te shoppen in Galeries Lafayette?

Galeries Lafayette biedt een grote verscheidenheid aan merken. Zeker op het gebied van parfums, cosmetica en huidverzorgingsproducten is het assortiment zeer breed. Dit klinkt vooral als een vrouwenparadijs maar mannen hoeven dit warenhuis zeker niet over te slaan. Galeries Lafayette heeft namelijk de grootste ruimte in Europa die volledig ingericht is voor mannenmode.

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette begane grond

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette

Geschiedenis van Galeries Lafayette

Het was 1893. Op de hoek van Rue La Fayette en Rue de la Chaussée d’Antin in Parijs openden Theophile Bader en Alphonse Kahn een klein warenhuis. Het was een succes. Het warenhuis werd daarom in de periode 1896 tot en met 1905 flink uitgebreid.

De koepel van Galeries Lafayette

Maar zeker in 1912 volgde een flinke verbetering aan het warenhuis. De gigantische en enorm indrukwekkende koepel van glas in lood werd gebouwd. Deze koepel was ontworpen door de architect Cahnautin. Door de jaren heen werd het warenhuis steeds populairder en heeft het zijn deuren door heel Frankrijk en later in het buitenland kunnen openen. Tegenwoordig is het gebouw van tien verdiepingen een stadsmonument.

Galeries Lafayette

De koepel van Galeries Lafayette

In 2012 werd het 100-jarig bestaan van de koepel gevierd. Ter gelegenheid van dit jubileum werd er van 17 oktober 2012 tot en met 27 januari 2013 een expositie gewijd aan de koepel. Deze expositie was voor iedereen te bezoeken. De Nederlandse kunstenaar Rem Koolhaas realiseerde deze expositie met zijn bureau Office for Metropolitan Architecture.

Uitzicht over Parijs vanaf het dakterras van Galeries Lafayette

Wist je dat het Galeries Lafayette een heel mooi dakterras hebt waar je bijzonder mooi uitzicht over Parijs hebt?  Het grootste voordeel: je kunt hier genieten van een gratis uitzicht over Parijs zolang je niet op het terras van het restaurant gaat zitten 🙂

TIP: korting bij Galeries Lafayette

Als je in het Galeries Lafayette bent kun je een kortingskaart halen op de begane grond. YEAH! Met deze kaart kun je 10% korting krijgen op verschillende artikelen. Welke artikelen dat zijn staat achterop vermeld. Je hoeft alleen even je paspoort/legitimatie te laten zien. 🙂

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette

Openingstijden

Galeries Lafayette is van maandag tot zaterdag van 09:30 tot 19:30 uur geopend. Op donderdag is het tot 21:00 geopend.
Op dinsdag zijn er het hele jaar door gratis modeshows om 11 uur. Van Pasen tot oktober is er een extra modeshow op vrijdag om 14:30 uur.

Voor meer informatie over de producten en actuele openingstijden van Galeries Lafayette kun je het beste even naar de officiële website van Galeries Lafayette gaan.

Adres en bereikbaarheid met openbaar vervoer

Galeries Lafayette
Boulevard Haussmann 40
75009 Parijs
+33 (1).42.82.34.56

Galeries Lafayette is goed te bereiken met het openbaar vervoer in Parijs.
Met de metro: Lijn 7 en 9. Uitstappen bij halte Chaussée d’Antin – La Fayette + 1 minuut lopen.
Of metrolijn 3 en 7. Uitstappen bij halte Havre – Caumartin + 3 minuten lopen. (Hierbij kom je ook langs het grote warenhuis Printemps).
Met de bus: Lijn 68 of 81. Uitstappen bij halte Haussmann/Mogador.
Met de fiets: Vélib station nummer 09039 – Chaussée d’antin (22, Rue de la Chaussée d’Antin). Of Vélib station nummer 09031 – Provence (69, Rue de Provence).

Wil je op de hoogte blijven van de leukste weetjes en evenementen in Parijs?

Wil je op de hoogte blijven van de leukste weetjes en evenementen in Parijs? Volg Wegwijs naar Parijs dan op Facebook. Vind je ons leuk? Dat vinden wij leuk! 🙂

Locatie
Reacties
Heb jij de mooie etalages van Galeries Lafayette gezien? Wat vond je er van? Laat het weten door een reactie hier onder. Vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *