Galeries Lafayette

Eline Door Eline

Het Galeries Lafayette is een van de meest bekende warenhuizen in Parijs en is het hele jaar rond een bezoek waard. ’s Winters rond de feestdagen vormen de spectaculaire etalages van het Galeries Lafayette een soort van attractie voor toeristen en kinderen en als de zon in de lente en in de zomer lekker gaat schijnen is het dak van het Galeries Lafayette dé ideale spot voor prachtig uitzicht over Parijs 😍

Wat wil je graag weten over het Galeries Lafayette?

Etalages Galeries Lafayette

Ben je in de winter in Parijs? Dan kan een bezoekje aan het Galeries Lafayette niet missen op jouw to-do lijstje in Parijs. Niet omdat je daar een nieuwe broek of iets dergelijks moet kopen. Maar omdat de etalages van dit warenhuis enorm indrukwekkend zijn. Misschien staat Galeries Lafayette wel meer bekend om zijn etalages dan om de verkochte producten zelf. Vooral rond Kerst en oud en nieuw wordt er flink uitgepakt om de etalages er zo goed mogelijk uit te laten zien. De etalages worden dan uitgebreid versierd in een speciaal thema. Benieuwd hoe dat er dan uit ziet?
https://www.youtube.com/embed/oE85vglPCXQ

Wat valt er te shoppen in Galeries Lafayette?

Al sinds 1912 presenteert het Galeries Lafayette de nieuwste trends op het gebied van mode verspreid over drie verdiepingen. Het warenhuis heeft ruimte voor zowel vrouwen, mannen als kinderkleding en een leuk weetje: Galeries Lafayette heeft de grootste ruimte in Europa die volledig ingericht is voor mannenmode! Neem le boyfriend dus maar lekker mee als je gaat shoppen 😏 Verder vind je hier een groot aanbod op het  gebied van parfums, cosmetica en huidverzorgingsproducten.

Galeries Lafayette Warenhuis Parijs Boulevard Haussmann
Galeries Lafayette © Wegwijs naar Parijs
Galeries Lafayette
Galeries Lafayette

De koepel van Galeries Lafayette

Maar zeker in 1912 volgde een flinke verbetering aan het warenhuis. De gigantische en enorm indrukwekkende koepel van glas in lood werd gebouwd. Deze koepel was ontworpen door de architect Cahnautin. Door de jaren heen werd het warenhuis steeds populairder en heeft het zijn deuren door heel Frankrijk en later in het buitenland kunnen openen. Tegenwoordig is het gebouw van tien verdiepingen een stadsmonument.

De koepel in het Galeries Lafayette
De koepel in het Galeries Lafayette.

In 2012 werd het 100-jarig bestaan van de koepel gevierd. Ter gelegenheid van dit jubileum werd er van 17 oktober 2012 tot en met 27 januari 2013 een expositie gewijd aan de koepel. Deze expositie was voor iedereen te bezoeken. De Nederlandse kunstenaar Rem Koolhaas realiseerde deze expositie met zijn bureau Office for Metropolitan Architecture.

Uitzicht over Parijs vanaf het dakterras van Galeries Lafayette

Wist je dat het Galeries Lafayette een heel mooi dakterras hebt waar je bijzonder mooi uitzicht over Parijs hebt?  Het grootste voordeel: je kunt hier genieten van een gratis uitzicht over Parijs zolang je niet op het terras van het restaurant gaat zitten 🙂

Uitzicht over Parijs en de Opéra vanaf het dakterras van het Galeries Lafayette.
Uitzicht over Parijs en de Opéra vanaf het dakterras van het Galeries Lafayette. Foto door:

TIP: korting bij Galeries Lafayette

Als je in het Galeries Lafayette bent kun je een kortingskaart halen op de begane grond. YEAH! Met deze kaart kun je 10% korting krijgen op verschillende artikelen. Welke artikelen dat zijn staat achterop vermeld. Je hoeft alleen even je paspoort/legitimatie te laten zien. 🙂

Galeries Lafayette Warenhuis Parijs Boulevard Haussmann
© Wegwijs naar Parijs

Openingstijden

Galeries Lafayette is van maandag tot zaterdag van 09:30 tot 19:30 uur geopend. Op donderdag is het tot 21:00 geopend.
Op dinsdag zijn er het hele jaar door gratis modeshows om 11 uur. Van Pasen tot oktober is er een extra modeshow op vrijdag om 14:30 uur.

Voor meer informatie over de producten en actuele openingstijden van Galeries Lafayette kun je het beste even naar de officiële website van Galeries Lafayette gaan.
En tip: als het donker is, is het Galeries Lafayette fantastisch mooi verlicht 😇

Galeries Lafayette Parijs 's avonds verlicht
Galeries Lafayette Parijs ’s avonds verlicht. Foto door: Pierre-Louis FERRER

Adres en bereikbaarheid met openbaar vervoer

Galeries Lafayette
Boulevard Haussmann 40
75009 Parijs
+33 (1).42.82.34.56

Galeries Lafayette is goed te bereiken met het openbaar vervoer in Parijs.
Met de metro: Lijn 7 en 9. Uitstappen bij halte Chaussée d’Antin – La Fayette + 1 minuut lopen.
Of metrolijn 3 en 7. Uitstappen bij halte Havre – Caumartin + 3 minuten lopen. (Hierbij kom je ook langs het grote warenhuis Printemps).
Met de bus: Lijn 68 of 81. Uitstappen bij halte Haussmann/Mogador.
Met de fiets: Vélib station nummer 09039 – Chaussée d’antin (22, Rue de la Chaussée d’Antin). Of Vélib station nummer 09031 – Provence (69, Rue de Provence).