Campings in Parijs

Merel Door Merel

Ben je van plan om binnenkort met jouw gezin naar Parijs te reizen om daar te genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft, en misschien wel een tripje Disneyland mee te pakken? Dan zijn wellicht hotels te duur, of onhandig wanneer je met kleinere kinderen bent. Maak van jouw stedentrip dan een gezellige vakantie en kies eens voor een camping! 😊
In dit artikel vind je verschillende aanbevolen campings bij Parijs, zodat je de best passende camping voor jouw gezin vindt 🙂

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Dit zijn onze 3 favoriete campings 👇

⛺️ 1. Camping Maisons-Laffitte (langs de Seine)
🏕️ 2. Camping de Paris (in het Bois de Boulogne, vlakbij het PSG stadion en het pretpark Jardin d’Acclimatation)
⛺️ 3. Huttopia Versailles (bij het paleis van Versailles)

Campings in de buurt van Parijs

Campings ten westen van Parijs

Vakantie combineren met cultuur? De meest populaire bezienswaardigheden in Parijs, zoals de Eiffeltoren, Arc de Triomphe en het Statue of Liberty liggen in het westelijke gedeelte van Parijs. Daarbij kun je gemakkelijk met de metro (een ticket voor 1,5 uur kost maar €1,90) door de rest van het centrum reizen. Zo hoef je niet ver te lopen. Een camping aan het westen van Parijs kies je echt uit als je Parijs zelf wil gaan bezoeken.

Luxe camping in Parijs: Maisons-Laffitte

Deze camping is de meest geboekte en geliefde camping bij Parijs van onze bezoekers. En dat is niet voor niets. De locatie van deze ANWB camping is sprookjesachtig door de directe ligging aan de Seine én ideaal voor wanneer je van wandelen houdt. Maar ook zeker voor de kids is er genoeg te doen door het aquapark met verwarmd buitenzwembad en het animatieteam.

Wil je graag het centrum in om Parijs te ontdekken? Met de RER op 12 minuten loopafstand van de camping zit je binnen 22 minuten in hartje Parijs ❤️ Een ticket voor deze reis kost maar €5, super goed te doen dus! 😊

–> Bekijk beschikbare plekken op ANWB.nl

Hier onder zie je een plattegrond van de camping Paris Maisons-Laffitte. Het is een 4-sterren camping met veel verschillende soorten kampeerplekken. Er is genoeg plek voor tentjes, maar ook voor campers, caravans en vouwwagens. Je hebt relatief veel privacy en sommige plekken liggen aan de Seine 😍

Daarnaast kun je verschillende huisjes en hutten huren. Fijn als je wat luxer op vakantie wil. Deze hutten zijn voorzien van alles wat je nodig hebt: bedden, badkamer, keuken en een huiskamer gedeelte.

Camping de Paris: in het Bois de Boulogne

Aan groen geen gebrek! Deze 4-sterren camping ligt namelijk in een natuurgebied van 7 hectare waar je heerlijk tot rust kunt komen na een drukke dag Parijs 🌳

Het hoogtepunt zijn de vrijdagavonden, dan is er namelijk live-muziek! En een tip van ons: bij de foodtrucks kun je terecht voor de lekkerste huisgemaakte pizza’s! 🍕

Deze camping in Parijs is in de winterperiode van 2023 nog gerenoveerd. Dus je kunt ook rekenen op modern sanitair.

Camping de Paris ligt in het Bois de Boulogne, dichtbij het PSG stadion en het pretpark Jardin d’Acclimation.
Hoewel het op de kaart dichterbij het stadshart ligt dan Maisons Laffitte (de camping hierboven), is er geen RER station op loopafstand. Hierdoor moet je eerst de bus nemen om bij een metrostation te komen en kun je dus niet in één directe lijn naar Parijs.

Er is wel een shuttlebus die vanaf de camping naar het metrostation Porte Maillot rijdt 😊 Vanaf dat metrostation sta je in 16 minuten voor het Louvre!

Deze camping is te boeken via Booking.com en krijgt een 7.5 als beoordeling 🙂
Ga je met een eigen tent/caravan/camper?
–> Boek je plekje dan via de ANWB

Op Camping de Paris kun je terecht met een tent, caravan, camper en vouwwagen. Verder kun je ook een glamping tent boeken voor een luxe kampeer ervaring. Je hoeft dan zelf geen tent mee te nemen. Ook kun je houten caravans boeken (zie foto) en houten chaletjes. Er is voldoende schaduw voor als je in de warme zomermaanden naar Parijs gaat.
–> Boek hier je glamping tent, houten caravan of chaletje

Campings bij Disneyland Parijs

DISNEYLAND PARIJS FANS OPGELET! Wil je tijdens het kamperen in Parijs ook naar Disneyland? Dan kun je het beste voor een camping bij Parijs ten oosten van het stadshart kiezen. Zo combineer je één (of meerdere) dagen Disney gemakkelijk met een tripje centrum Parijs. De onderstaande campings hebben een snelle verbinding met de RER naar Disneyland of…. zijn zelfs onderdeel van het park 😀

Disney’s Davy Crockett Ranch

Kamperen in Parijs in een camping die helemaal in het teken staat van Disneyland? Dat is zeker mogelijk! De Davy Crockett Ranch is namelijk onderdeel van Disneyland zelf en ligt op slechts 10 minuten afstand van het park 😊 En omdat je op een Disney-camping verblijft mag je ook gratis parkeren bij het park zelf.

Uniek aan deze camping bij Parijs zijn de stoere blokhutten in een bosrijke omgeving. De boshutten zijn vrij ruim en voor grotere gezinnen zijn er zelfs 2 badkamers. Zo ben je ’s ochtends lekker snel klaar.

Ook op een dag dat je Disneyland niet in gaat zijn er voldoende activiteiten, zo is er een verwarmd binnenzwembad met glijbaan, kun je jouw eigen barbecue bij de blokhut organiseren, speel je een potje minigolf, heb je een videospeelhal en buitenspeeltuin. Voldoende mogelijkheden tot meerdere dagen plezier! 🙂

Op de camping zelf kun je ook boodschappen halen en eten in een van de restaurants. Zo hoef je de camping eigenlijk niet eens af. Handig met jonge kids.

Deze camping krijgt ook niet voor niets een dikke 8.0 op Booking.com 🎉 Prijzen gaan vanaf €169 voor een nacht, maar kan in vakanties wel oplopen. Het loont om vroeg te boeken.
–> Bekijk hier beschikbare hutten.

Tip: wil je toch wat meer luxe? Je kunt in plaats van een camping natuurlijk ook een hotel bij Disneyland Parijs boeken.

Camping Country Park Crecy la Chapelle

Deze ANWB camping is ook voornamelijk bedoeld voor mensen die Disneyland een bezoek gaan brengen. Er rijdt zelfs een directe buslijn naar Disneyland.

Op deze camping bij Parijs kampeer je al vanaf €210 per week. Je kunt met een tent, caravan, vouwwagen of camper komen. De plaatsen zijn van elkaar gescheiden door een heg of bomen en hebben voldoende schaduw 😊 Ook hier kun je een glamping tent huren of een stacaravan.

Voor kinderen is er een buitenbad, midgetgolf en zijn er verschillende animatie teams.

Disneyland ligt op 16 minuutjes autorijden vanaf de camping. Het startpunt van de RER A ligt op 19 minuten autorijden van de camping. De RER brengt je vervolgens in 50 minuten naar het hartje van Parijs, zoals het Louvre.

–> Bekijk hier beschikbare plaatsen op de website van de ANWB

Soleil de Crécy

Wanneer je liever voor een kleinschalige familiecamping kiest, is le Soleil de Crécy een goede keuze. Met een ruim aanbod stacaravans en bungalow tenten, het buitenzwembad, animatieteam in het hoogseizoen en speeltuinen is deze camping bij Parijs zeker een aanrader wanneer je met een laag budget van jouw tripje Disneyland een volledige familievakantie wilt maken. 

Deze driesterren camping ligt op 14 kilometer afstand van Disneyland Parijs. Er stopt een lijnbus voor de camping die je direct naar het park brengt, dus ook wanneer je de auto liever laat staan kom je gemakkelijk in het park.

–> Bekijk beschikbare plekken op de website van TUI

Flower Camping International de Jablines

Gelegen op het vrijetijdseiland Jablines-Annet ligt deze driesterren camping welke voornamelijk bekend staat om het prachtige gebied met zwemmeer en twee zandstranden. Kinderen worden hier vermaakt met de leukste wateractiviteiten, maar ook zelf kun je genieten. Zo zijn er bijvoorbeeld drie wandelroutes van 8 tot 12 kilometer voor je uitgezet 🚶‍♀️

Ben je het zat op de camping? Binnen 20 minuten zit je zowel bij het RER A station die je naar Parijs brengt als Disneyland, goed aan te rijden dus. Een bonuspunt: Deze camping wordt ook aangeraden door de ANWB. 

–> Bekijk hier beschikbare plaatsen op de website van de ANWB

Campings onder Parijs, handig voor een doorreis

Wanneer je het niet erg vindt om wat verder door te rijden en graag iets meer de rust en natuur opzoekt, kun je het beste kiezen voor een camping bij Parijs die onder de stad ligt. De volgende campings staan bekend om de rust en natuur maar hebben daarnaast ook genoeg activiteiten voor kinderen in het hoogseizoen.

campings bij parijs om te kamperen in Parijs
Ons plekje op Huttopia Versailles

Camping Huttopia Versailles

Zin in een bezoek aan Parijs en het Paleis van Versailles? Camping Huttopia Versailles (de naam zegt het al) maakt dit beide mogelijk. Deze camping ligt namelijk op steenworp afstand van het populaire paleis, waardoor je cultuur en ontspanning gemakkelijk afwisselt.

Op 10 minuten loopafstand stap je in de RER C welke je in 23 minuten naar de bezienswaardigheden van Parijs brengt. Het is vanaf daar 25 minuten met de RER naar de Eiffeltoren. De Notre Dame is vanaf hier zo’n 35 minuten.

Ook op de camping zelf is er voldoende te doen door het overdekte en verwarmde binnenzwembad, tafeltennis en jeu de boules baan. Daarbij wordt er voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar in het hoogseizoen activiteiten georganiseerd, zoals schattenjacht en hutten bouwen en zijn er thema avonden. Wat dacht je van een avond mee in het circus?!

–> Glamping en chaletjes kun je hier boeken
–> Hier kun je boeken als je met eigen tent/caravan/camper gaat

Op de camping kun je verblijven in glamping tenten, houten huisjes of kamperen met je eigen kampeermiddel. Op de camping is een zwembad, met schuifdak en een restaurant waar je ’s avonds kunt eten. Verder zijn de gebruikelijke voorzieningen aanwezig. Drie sanitair gebouwen, een speeltuin, tafeltennistafel en parkeerplaats bij de ingang van de camping. Je kunt overigens ook gewoon op je kampeerplek parkeren. Het kampeerterrein ligt tussen de bomen en je kampeert op het zand.
–> Boek hier de glamping hutten en chaletjes

Tip: tussen de camping en het RER station zit een bakker. Deze bakker verkoopt heerlijke broodjes en taartjes! 😍 Wij hebben hier elke ochtend ons ontbijt gehaald. Behalve op maandag, dan is de bakker dicht.

Tip: wil je het paleis van Versailles bezoeken? Dan raden we sterk aan je tickets van tevoren te bestellen. Dat kan hier.

Kamperen in Parijs
Ons plekje op Huttopia Versailles
Kamperen in Parijs
camping bij Parijs huttopia Rambouillet

Huttopia Rambouillet

Middenin het prachtige bos van Rambouillet, in het gebied Yvelines (redelijk ver ten zuiden van Parijs) vind je deze 3-sterren ANWB camping. Een leuke plek wanneer je met jouw gezin volledig tot rust wilt komen en geniet van de natuur. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niets te doen is op deze camping bij Parijs zelf, er is een verwarmd buitenzwembad zonder chloor en er worden speciale thema avonden voor kinderen georganiseerd. 

Let er wel op dat je rekening houdt met een reistijd van 1 uur wanneer je naar het stadshart van Parijs wilt met de auto. Goed te doen voor een dagje, maar niet aan te raden wanneer je elke dag de stad wilt bezoeken. Er is namelijk ook geen RER station in de buurt.

Deze camping krijgt een 8.1 op Booking.com 😊

–> Glamping en chaletjes kun je hier boeken
–> Hier kun je boeken als je met eigen tent/caravan/camper gaat

Camping Parc des Roches

Camping Parc des Roches

Ten zuid-westen van Parijs ligt het 23 hectare groene familiecamping Parc des Roches. Het zwembadcomplex op de camping bestaat uit een hoofdzwembad met daarnaast een pierenbad voor de jongere zwemmers. Daarnaast beschikt deze camping bij Parijs ook over een speeltuin, minigolf, jeu de boules baan en is fiets verhuur bij de receptie mogelijk. 

Ook bij deze camping zul je rekening moeten houden met 1 uur reistijd naar het stadshart. Daarentegen is het wel mogelijk om met de RER C te reizen, waardoor je niet de auto hoeft te pakken. Hiervoor krijgt deze camping van ons een pluspunt! 

–> Bekijk hier beschikbare plekken op TUI.nl

Wat kosten campings in Parijs?

Kamperen met een eigen tent/caravan/camper kost gemiddeld tussen de €200 en €300 voor een week. Als je een glamping tent of chalet huurt is dit wel een stuk meer. Bij de meeste campings mag je gratis de auto parkeren. De prijs is inclusief gebruik van het sanitair (dus geen extra muntjes voor de douche) en stroom 🙂

Parijs bezoeken

Wil je vanaf je camping naar het centrum van Parijs? Dan heb je bijna altijd de RER nodig. Dit is een soort snelle metro die je razendsnel naar Parijs brengt. Het verschil met een gewone metro is dat de RER hogere snelheiden bereikt en minder vaak stopt.

De laatste RER gaat vaak rond middennacht, dus je kunt gemakkelijk uiteten en ’s avonds door de stad lopen voordat je terug gaat naar de camping 🙃

Tip: ga je meerdere dagen naar Parijs en wil je gebruik maken van de metro? Dan is het heel voordelig om een weekabonnement voor de metro aan te schaffen. Daarmee kun je binnen alle zones (1 t/m 5) met de metro en RER reizen. Je hebt hiervoor een Navigo pas nodig. Dit kost €30 voor een hele week.

Vanaf de camping Huttopia Versailles loop je in 30-45 minuten naar het paleis van Versailles

Veelgestelde vragen over campings bij Parijs

Wat is de leukste camping bij Parijs?

De grote favoriet is camping Maison Laffitte. Deze camping wordt erg vaak geboekt. En terecht. Het is een leuke camping, met goede faciliteiten en je bent vanaf hier snel in het centrum van Parijs 😊 Deze camping is ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen.

Hoe duur is kamperen bij Parijs?

Bij de meeste campings bij Parijs kost het tussen de €35 en €45 per nacht om te kamperen. Hoe meer faciliteiten, hoe duurder de camping vaak wordt.

Heeft Disneyland Parijs ook een camping?

Disneyland Parijs heeft ook een camping. Dit is de Disney’s Davy Crockett Ranch. Het is niet echt een camping, maar meer een bungalowpark. Het is helemaal ingericht voor gezinnen met kinderen én helemaal in de sfeer van Disney. Hier kun je beschikbare bungalows bekijken.

Verder heb je nog Camping Country Park Crecy la Chapelle en Soleil de Crécy.

Reacties
  1. In de eerste plaats, wat een geweldige site. Mijn vraag gaat over de camping La Belle Etoille. Hebben jullie daar ervaring mee en hoe is de verbinding met Parijs?

    • Hoi Melanie,

      Dankjewel voor je berichtje en je compliment. Wij zijn zelf niet zo bekend met de camping La Belle Etoile.
      Ik heb wel even opgezocht hoe de verbinding naar Parijs is. Ik neem het Louvre even als voorbeeld, omdat dat heel centraal in Parijs ligt.
      Vanaf de camping naar het Louvre is het ongeveer 1 uur met het openbaar vervoer. Je moet dan wel gebruik maken van de trein en een soort bus vanaf Gare de Melun. Via deze link zie je een voorbeeldje van het reisplan in Google Maps. Dit kan dus wel een beetje omslachtig zijn. De camping ligt vrij ver weg van Parijs en heeft geen directe verbinding naar het centrum. Hou daar dus wel rekening mee als je besluit om een overnachting op deze camping te boeken.

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *