Thalys: de trein naar Parijs

Eline Door Eline

Ben jij van plan om binnenkort een paar dagen of een weekend naar Parijs te gaan? Super leuk! 🙂 Ik raad bijna altijd aan om met de trein naar Parijs te reizen. Het is namelijk de makkelijkste en vaak de goedkoopste manier. Hoe goedkoop je reist hangt af van wanneer je je tickets voor de Thalys boekt. In dit artikel deel ik hoe je goedkope tickets boekt en alle andere dingen die jij graag wil weten over de Thalys naar Parijs 😊

Het grote voordeel van met de trein naar Parijs reizen? Tijdens je reis kun je lekker ontspannen, kletsen met medereizigers, op je laptop werken, noem maar op! Dat is pas echt vakantie! Het is een ontzettend goed alternatief voor de auto: geen gedoe met druk verkeer op de weg of een auto die geparkeerd moet worden in het dure Parijs 🚗

Met de trein naar Parijs


Thalys naar Parijs
Thalys op Gare du Nord © Wegwijs naar Parijs

Wanneer kun je het beste de Thalys boeken?

Dit is een van de meest gestelde vragen: wanneer kun je het beste de Thalys boeken? Of hoe lang van tevoren kun je het beste de Thalys boeken?
En terechte vragen, want de prijs van je ticket wordt vooral bepaald door wanneer je boekt. Boek je eerder van tevoren, dan heb je meer kans op een goedkoper kaartje dan wanneer je je ticket vlak van tevoren boekt.
Je kunt je tickets voor de Thalys het best 3 tot 4 maanden van tevoren boeken, dan zijn ze het meest goedkoop😊
Boek hier je tickets

Tip: wist je dat je ook met een directe treinverbinding naar Disneyland Parijs kunt reizen? Lees er meer over in ons artikel ‘met de trein naar Disneyland‘.

Tarieven en tickets voor de Thalys naar Parijs

De prijs van je ticket wordt vooral bepaald door wanneer je boekt. Boek je eerder van tevoren, dan heb je meer kans op een goedkoper kaartje dan wanneer je je ticket vlak van tevoren boekt.  Op z’n vroegst kun je tickets 3 tot 4 maanden van tevoren boeken. De Thalys heeft vier soorten standaard tickets:

🎟️ Standaard Mini (op z’n goedkoopst €35 voor een enkeltje)

🎟️ Standaard (op z’n goedkoopst €67 voor een enkeltje)

🎟️ Comfort (op z’n goedkoopst €72 voor een enkeltje)

🎟️ Premium (op z’n goedkoopst €135 voor een enkeltje)

Tickets Louvre

Als je een ticket koopt reserveer je eigenlijk een plekje in de trein. Je hebt dus vaste zitplaatsen. Kijk daarom goed op je ticket waar je zit 🙂

Thalys met kinderen

Ga je met kinderen naar Parijs? Ook dan is het fijn om met de Thalys te reizen. Het geeft zoveel comfort en rust. Als ouder hoef je geen auto te rijden, je hoeft niet onderweg te stoppen om te plassen (dat kan gewoon in de trein terwijl de trein doorrijdt), kinderen kunnen lekker knutselen, tekenen, lezen of op een telefoon een filmpje kijken. Er zijn stopcontacten dus geen risico dat een telefoon batterij leeg is.
Binnen no time sta je midden in Parijs 😊

met de thalys naar Disneyland Parijs

Voor kinderen zijn er speciale tarieven 🙂
Kinderen tot 4 jaar zijn gratis, ze mogen dan op schoot zitten.
Tot 12 jaar kunnen kinderen voor €15 meereizen.
Tot 26 jaar is er een korting. Vanaf Brussel reis je volgens het goedkoopste tarief voor €19 en vanaf Amsterdam/Rotterdam voor €30. Maar het kortingstarief is wel afhankelijk van wanneer je boekt. Je moet op tijd boeken.

–> Bekijk hier de tarieven op de officiële website van de NS international voor Thalys tickets

Tips om voordelig te boeken

– Boek zo vroeg mogelijk (4 maanden van tevoren)
– Weet je al wel wanneer je wilt reizen, maar kun je nog niet boeken op de website? Klik dan op de gewenste vertrekdag in de kalender en stel een e-mail alert in.
– Reizen in de avonduren is vaak goedkoper.
– Boek een weekendje weg waarbij je reist op donderdag en maandag in plaats van vrijdag, zaterdag of zondag.
– Wees flexibel. Zoals je hierboven ziet zijn sommige dagen en tijdstippen goedkoper. Alleen als je flexibel bent kun je voor het goedkoopste tarief reizen.

–> Bekijk hier de tarieven op de officiële website van de NS international voor Thalys tickets

Thalys Parijs
Eerste klas in de Thalys

Services aan boord van de Thalys naar Parijs

De Thalys is een enorm comfortabele manier van reizen naar Parijs. Het is enorm klantgericht en dat blijkt wel uit de services die zij verlenen om een treinreis zo comfortabel mogelijk te maken.

Gratis WiFi in de Thalys, handig! Zo kun je nog even snel die deadline wegwerken of alvast bekijken welke bezienswaardigheden jij gaat bezoeken tijdens je tripje naar Parijs.

Gratis stopcontacten, wel zo handig als je ook gebruik wilt maken van de gratis WiFi.

Gratis maaltijd als je met eerste klas reist, lekker!

Mobiele tickets! Ontvang je ticket op je telefoon, super handig! Kun je in ieder geval je ticket niet kwijt raken en je hoeft hem niet te printen 🙂

Ook is er een bar in de trein. Bij deze bar kun je wat te eten en te drinken halen.

Thalys Parijs
2e klas in de Thalys

Hoe lang doet de Thalys erover naar Parijs?

De Thalys doet er 3 uur en 18 minuten over om vanaf Amsterdam naar Parijs te rijden.
Vanaf Brussel doet de Thalys er 1 uur en 22 minuten over.
Vanaf Amsterdam komt de Thalys langs Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel en eindigt uiteindelijk in Parijs.

De trein is dus super snel, milieuvriendelijk én comfortabel. Een busreis naar Parijs is ook voordelig, maar duurt wel een stuk langer. Soms wel 7 tot 10 uur!

Thalys Parijs

Hoe kom ik door de poortjes op Amsterdam en Rotterdam zonder OV chip?

Tegenwoordig kun je niet meer zomaar door de treinstations in Nederland lopen. Je hebt een OV-chipkaart nodig om door de poortjes te komen. Maar je wil natuurlijk niet je OV chipkaart gebruiken want dat kost geld 😉

Maar geen probleem, op je tickets voor de Thalys staat een QR code. Met die QR code kun je door de poortjes om het station binnen te gaan.

Je houdt hem gewoon voor dezelfde scanner als waar je normaal gesproken je OV voor houdt om naar binnen te gaan. Ook dit kan vanaf je telefoon, je hebt geen papieren tickets nodig. Ideaal 🙂

Aankomst in Parijs

Als je met de Thalys aankomt in Parijs ben je in het treinstation ‘Gare du Nord’. Het is een groot treinstation in het 10e arrondissement van Parijs. Het kan zijn dat je nog wat controle krijgt (sinds de aanslagen in 2015 is het iets strenger geworden, maar nu valt het allemaal gelukkig wel weer mee).
Rondom Gare du Nord vind je veel eetgelegenheden. Wij lopen vaak naar een bakkertje een paar straten verderop. Het heet ‘Maison Ferrand’. Wat zijn die croissantjes in Frankrijk toch altijd lekker!! 😊
Je kunt ook vanaf het station de metro of RER pakken naar een andere plek in de stad. Of als je niet zo veel bagage hebt de fiets (Vélib).

Hoteltip bij Gare du Nord

Tip: recht tegenover Gare du Nord (het aankomststation van de Thalys) ligt het recent gerenoveerde 25hours Hotel 😍 De kamers zijn origineel ingericht en het ontbijt is uitgebreid. Het grote pluspunt is natuurlijk de locatie. Vanuit de trein hoef je je koffer niet de hele stad door te slepen om bij je hotel te komen. Bovendien ligt het hotel heel centraal. Er is een metrostation dichtbij waarmee je binnen no-time de grote bezienswaardigheden en leuke plekjes van Parijs verkent. Dit hotel krijgt daarom een dik verdiende 8.4 op Booking.com 🙂

gare du nord trein naar Parijs
Gare du Nord Parijs
Gare du Nord

Veelgestelde vragen over de trein naar Parijs

Wanneer kun je het beste tickets voor de Thalys naar Parijs boeken?

Je kunt het beste 4 maanden van tevoren tickets voor de trein naar Parijs boeken. Dan zijn de tickets namelijk het meest goedkoop. Hier kun je beschikbare tickets bekijken en boeken.

Kan ik metro tickets kopen in de trein naar Parijs?

Ja, bij in de Welcome Bar van de Thalys kun je alvast metro tickets kopen voor in Parijs. Zo kun je vanaf Gare du Nord gelijk doorreizen naar andere delen van de stad.

Hoelang is het met de trein naar Parijs?

De Thalys doet er 3 uur en 18 minuten over om vanaf Amsterdam naar Parijs te rijden.
Vanaf Brussel doet de Thalys er 1 uur en 22 minuten over.

Hoeveel kost de trein naar Parijs?

De goedkoopste tickets zijn €35 voor een enkeltje van Amsterdam naar Parijs. Retour is het dan €70.
Hoe korter van tevoren je boekt, hoe duurder de tickets zijn.
Hier kun je beschikbare tickets bekijken en boeken.

Reacties
 1. Complimenten voor jullie website. Wij hebben heel tips en ideeën opgedaan om te zien in Parijs. Wij gaan a.s maandag (8 augustus) voor het eerst naar Parijs met de Thalys . Wij hebben er heel veel zin in. Groetjes en bedankt

  • Hoi Oedske!

   Dankjewel voor het lieve berichtje! Heel veel plezier in Parijs!! 😊

   Groetjes,
   Eline

 2. Hoi Eline,
  Wat een leuke site met mooie tips voor onwetende reizigers zoals ik 🙂
  Kun je mij zeggen welke metro/bus ik het beste kan nemen om de eiffeltoren te bewonderen als ik met de thalys bij disneyland ben aangekomen? En welk ticket is daarvoor het best kan kopen?
  Alvast bedankt!
  Groetjes Patty

  • Hoi Patty,

   Dankjewel voor je berichtje en je lieve complimentje. Leuk om te horen dat mijn website nuttig is in je voorbereidingen voor Parijs 😊
   Als je vanuit Disneyland naar de Eiffeltoren wilt reizen pak je de RER A. Dit is een soort metrolijn. Deze RER A rijdt helemaal tot in het centrum van Parijs. Je stapt in bij halte ‘Marne-la-Vallée Chessy’ en uit bij halte ‘Charles de Gaulle – Étoile’.

   Vanaf daar kun je naar de Eiffeltoren wandelen. Dat is ongeveer 30 minuutjes. Dan zie je ook wat van de stad en heb je al uitzicht op de Eiffeltoren terwijl je loopt. Je kunt natuurlijk ook een metro pakken. Dan stap je vanaf halte ‘Charles de Gaulle – Étoile’ over op lijn 6 en rijd je mee tot halte ‘Bir-Hakeim’. Hier heb je trouwens wel mooi uitzicht ook op de Eiffeltoren. Hier schreef ik een artikel waarin ik de mooiste uitzichten op de Eiffeltoren op een rijtje heb gezet. Uitzicht vanaf de brug ‘Bir-Hakeim’ is daar eentje van 😊

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Heel veel plezier in Parijs! 😘

   Liefs,
   Eline

 3. Dank je wel voor je reactie, Eline.
  Ga zo door met je site. Zeer informatief!

 4. Mooie site!
  Ik heb als opstapplaats Amsterdam met de Thalys voor 30 december a.s naar Parijs. Kan ik ook op Schiphol opstappen?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  • Hoi Louise,

   Dankjewel voor je berichtje en je lieve complimentje. Super leuk dat je in december naar Parijs gaat!
   Je gaat dus de jaarwisseling in Parijs vieren? Gaaf zeg! 😊
   Als het goed is heb je een eigen zitplaats gekregen. Het nummer van je zitplaats staat op je ticket. Dat betekent dus dat deze stoel voor jou is gereserveerd en dat het niet uitmaakt of je op Amsterdam Centraal of Schiphol opstapt. Dus ja, je kunt ook op Schiphol opstappen.
   (Soms gebeurt het dat er andere mensen op jouw stoel gaan zitten. Die mag je gewoon wegsturen 😜).

   Ik hoop dat ik hiermee je vraag heb beantwoord 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *