Thalys Parijs

Thalys Parijs – 05.00 uur ’s ochtends ging mijn wekker vandaag. Voor mijn doen echt heel vroeg. Het is nog donker buiten en de straten van Amsterdam zijn uitgestorven. Maar, ik ben klaarwakker en super enthousiast want het is weer tijd om naar Parijs te gaan!!! 🙂 Dé makkelijkste en leukste manier om naar Parijs te reizen is met de Thalys, en om 06:17 uur zou hij op mij staan wachten op Amsterdam Centraal 🙂

Extra: Corona maatregelen en de Thalys

In de Thalys is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dit mag een zelfgemaakt of gekocht mondkapje zijn.
Sinds 9 juni rijden er twee treinen per dag tussen Nederland en Parijs. Vanaf 12 juli gaan er vier treinen per dag rijden 😊 Tickets zijn normaal pas goedkoop als je minimaal 4 maanden van tevoren boekt, maar door het Coronavirus reis je volgende maand al voor maar €35 naar hartje Parijs 😍Tickets kun je hier bestellen:

Tickets Louvre

Wat is de Thalys?

De Thalys een hoge snelheidstrein die jou binnen 5 uur naar Parijs kan brengen. Er zijn dagelijkse verbindingen tussen Nederland, België en Frankrijk. De Thalys rijdt ongeveer zo’n 9 keer per dag naar Parijs. Tijdens je reis kun je lekker ontspannen, kletsen met medereizigers, op je laptop werken, noem maar op! Dat is pas echt vakantie! Het is een ontzettend goed alternatief voor de auto: geen gedoe met druk verkeer op de weg of een auto die geparkeerd moet worden in het dure Parijs. En echt waar, de snelheid van deze trein is vergeleken met een gemiddelde intercity echt bizar hoog.

Route van de Thalys vanaf Amsterdam naar Parijs

De Thalys doet er ongeveer 3 uur en 17 minuten over om vanaf Amsterdam naar Parijs te rijden.
Vanaf Amsterdam komt de Thalys ook nog langs Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel en eindigt uiteindelijk in Parijs. Ik heb even uitgerekend dat de gemiddelde snelheid 158 km/uur is. Best wel snel dus.

Thalys Parijs

Services aan boord van de Thalys naar Parijs

De Thalys is een enorm comfortabele manier van reizen naar Parijs. Het is enorm klantgericht en dat blijkt wel uit de services die zij verlenen om een treinreis zo comfortabel mogelijk te maken.

 • Gratis WiFi in de Thalys, handig! Zo kun je nog even snel die deadline wegwerken of alvast bekijken welke bezienswaardigheden jij gaat bezoeken tijdens je tripje naar Parijs.
 • Gratis stopcontacten, wel zo handig als je ook gebruik wilt maken van de gratis WiFi.
 • Gratis maaltijd als je met eerste klas reist, lekker!
 • Mobile tickets! Ontvang je ticket op je telefoon, super handig! Kun je in ieder geval je ticket niet kwijt raken en je hoeft hem niet te printen. 🙂
Thalys Parijs

2e klas in de Thalys

Hoe kom ik door de poortjes op Amsterdam Centraal zonder OV chip?

Normaal gesproken kun je makkelijk door het Centraal Station van Amsterdam lopen zonder dat je daarbij een OV chip kaart nodig hebt, maar toen wij (mijn vriend en ik) ’s ochtends vroeg klaar stonden op Amsterdam Centraal om op de Thalys te stappen konden we niet door de poortjes. Er waren geen poortjes die open stonden en je wilt natuurlijk niet je OV chip gebruiken want dat kost geld. Ik had er eigenlijk helemaal niet op gelet, maar op de tickets die je krijgt om te reizen met de Thalys staat ook een QR code. Met die QR code kun je dus door de poortjes om het station binnen te gaan. Je houdt hem gewoon voor dezelfde scanner als waar je normaal gesproken je OV voor houdt om naar binnen te gaan. Ook dit kan vanaf je telefoon, je hebt geen papieren tickets nodig. Ideaal 🙂

Tickets en Tarieven van de Thalys naar Parijs

De prijs van je ticket wordt vooral bepaald door wanneer je boekt. Boek je eerder van tevoren, dan heb je meer kans op een goedkoper kaartje dan wanneer je je ticket vlak van tevoren boekt.  Op z’n vroegst kun je tickets 3 tot 4 maanden van tevoren boeken. De Thalys heeft vier soorten standaard tickets:

  • Standaard Mini (op z’n goedkoopst €35 voor een enkeltje)
  • Standaard (op z’n goedkoopst €67 voor een enkeltje)
  • Comfort (op z’n goedkoopst €72 voor een enkeltje)
  • Premium (op z’n goedkoopst €135 voor een enkeltje)

Tickets Louvre

Als je een ticket koopt reserveer je eigenlijk een plekje in de trein. Je hebt dus vaste zitplaatsen. Kijk daarom goed op je ticket waar je zit 🙂

Tips om voordelig te boeken

– Boek zo vroeg mogelijk (4 maanden van tevoren)
– Weet je al wel wanneer je wilt reizen, maar kun je nog niet boeken op de website? Klik dan op de gewenste vertrekdag in de kalender en stel een e-mail alert in.
– Reizen in de avonduren is vaak goedkoper.
– Boek een weekendje weg waarbij je reist op donderdag en maandag in plaats van vrijdag, zaterdag of zondag.

Thalys Parijs

Eerste klas in de Thalys

Aankomst in Parijs

Als je met de Thalys aankomt in Parijs ben je in het treinstation ‘Gare du Nord’. Het is een groot treinstation in het 10e arrondissement van Parijs. Het kan zijn dat je nog wat controle krijgt. Toen wij aankwamen in Parijs was er best wel wat politie en mensen die gefouilleerd werden. Misschien nog in verband met de aanslagen in 2015.
Rondom Gare du Nord vind je veel eetgelegenheden. Wij liepen naar een bakkertje een paar straten verderop. Het heette ‘Maison Ferrand’. We hadden best wel honger, maar man, wat zij die croissantjes in Frankrijk toch altijd lekker!! 🙂
Je kunt ook vanaf het station de metro of RER pakken naar een andere plek in de stad. Of als je niet zo veel bagage hebt de fiets (Vélib).

Gare du Nord Thalys

Aankomst op Gare du Nord – beveiliging

Thalys Parijs

Gare du Nord in Parijs

Vragen over reizen met de Thalys naar Parijs

Heb je nog vragen m.b.t. de tickets? Neem een kijkje op ons Instagram account, daar kun je ook je vragen stellen.
Meer weten over treinreizen in Europa? Hier vind je een handige website waar je terecht kunt voor meer informatie