Waarom je Parijs in de herfst moet bezoeken

Eline Door Eline

De herfst in Parijs is zo ontzettend mooi om te beleven. Het is een heel onderschat seizoen. De meeste mensen gaan het hele jaar door graag naar Parijs maar laten de herfst in Parijs even voor wat het is. Heel zonde! Want juist de herfst is zo fantastisch! Hier vertel ik je waarom je toch in de herfst naar Parijs moet gaan! 🙂

De perfecte Indian Summer

Nergens is de nazomer zo lekker als in Parijs. Je hebt hier echt een perfecte Indian Summer of Été IndienDe zon kan zich namelijk af en toe nog heel lekker laten zien.

De nazomer in Parijs doet me denken aan volle parken met rode, gele en oranje blaadjes waarbij het gewoon zo heerlijk is om gewoon met een boekje, wat muziek op je telefoon en een stokbrood met brie en een fles wijn naar het Jardin du Luxembourg of Jardin des Tuileries te gaan en te genieten van de laatste warme zonnestralen van het jaar.  De manier waarop de zon schijnt op de façades parisiennes geeft de stad een soort gouden gloed. Heel bijzonder!

Tip: zoek je nog een hotel in Parijs? Lees dan ons artikel met de leukste hotels in Parijs 😊

Seizoengebonden producten op de markt

De markten van Parijs zijn gevuld met seizoengebonden producten. In het geval van de herfst tref je hier verse walnoten, hazelnoten, vijgen, cantharellen en eekhoorntjesbrood (cèpes) aan. Warme kastanjes zijn ook niet te missen in de stad. Je kunt al van ver de lekkere geur van deze warme kastanjes ruiken. Vaak worden ze bij uitgangen van parken en metrostations verkocht.

Bovendien is het is weer de tijd van het jaar om oesters te eten. Lekker, én libido verhogend ^^ Dat wordt een gezellige herfstavond samen in Parijs. <3

Herfst in Parijs
Cèpes (eekhoorntjesbrood)

De beroemde begraafplaats Père Lachaise is nog mooier dan normaal

Kronkelpaadjes, excentrieke graven, de mooiste graftombes en 5300 bomen: de beroemde begraafplaats Père Lachaise is misschien wel een van de mooiste plekjes in Parijs. Ben je in de herfst in Parijs? Dan heb je geluk, want op het moment dat de groene blaadjes gaan veranderen in geel, oranje en rood is Père Lachaise nog veeel mooier! 😍

Père Lachaise in de herfst
Père Lachaise in de herfst. Foto door: Nancy

Hetzelfde geldt overigens voor andere plekjes in Parijs zoals het Place des Vosges 😍

Herfst in het Place des Vosges Parijs
Herfst in het Place des Vosges. Foto door: Erin Johnson

Evenementen tijdens de herfst in Parijs

Techno Parade
De technoparade is echt gaaf om mee te maken als je dan toevallig in Parijs bent. Het is een zes uur durende muzikale optocht die in september door de straten van Parijs trekt. De muziek wordt door verschillende DJ’s verzorgd waaronder een aantal grote, bekende DJ’s. Er wordt niet alleen techno muziek gedraaid maar ook andere muziekstijlen. Het doet mij een beetje denken aan Koningsdag in Nederland. Veel mensen op straat, veel gezelligheid, muziekje erbij en biertje erbij. TOP! Meer informatie en actuele data vind je op de officiële website van de techno parade.

Paris chocolate fair
Een echte chocoholic kan dit event niet missen! Jaarlijks vindt het plaats in Parijs: de chocolate fair.
Dé chocolade experts en chefs geven hier hun recepten weg. Ook zijn er workshops en is er dagelijks een catwalk met modellen die kleding gemaakt van chocolade dragen!

Halloween in Parijs!

Jaja, je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar Halloween valt ook in de herfst!

En waarom je Halloween in Parijs moet vieren? Geen stad heeft een meer duistere plek dan Parijs. Onder de straten van Parijs bevinden zich namelijk donkere, nauwe gangen waarvan sommigen met beenderen van dode mensen. Deze beenderen zijn jaren geleden opgegraven uit de graven op de begraafplaats en hier heen gebracht. Dit worden de Catacomben van Parijs genoemd.  De catacomben van Parijs zijn het gevolg van de overbevolkte 18-eeuwse begraafplaats in Parijs, la cimetière des innocents. Wil je weten wat precies het verhaal achter de Catacomben is? Je kunt het hier lezen in mijn artikeltje over de Catacomben.

Foto door: Sharat Ganapati

Voor de shopaholics: nieuwe collecties!

Yeah nieuwe collecties! De herfst- en wintercollecties zijn weer in de winkels te vinden en het is zo mooi! Vind jij winterkleren ook niet veel leuker om te shoppen dan zomerkleding? Lekker combineren en gebruik maken van mooie kleuren. De beste winkelstraten om te shoppen? Die vind je hier.

Stiekem alvast genieten van warme chocolademelk

Het is natuurlijk nog niet echt winter, maar stiekem mogen we wel alvast genieten van een echte Franse chocolat chaud toch?? Als je dan toch in Parijs bent moet je die toch even meepakken. Een zeer populair adres voor een echte Franse warme chocolademelk is Angelina. Te vinden vlakbij Jardin des Tuileries en het Louvre.  Bestel hier een ‘l’Africain’ en je krijgt een warme chocolademelk zoals je nog nooit gehad hebt! 🙂

Adres
226 rue de Rivoli
75001 Paris

Herfst in Parijs
Warme chocolademelk! <3

Wat als het regent?

Ja ik had het net wel over de mooie gouden gloed die Parijs krijgt als de warme nazomer zon schijnt op de façades parisiennes. Maar grote kans natuurlijk dat het regent. Echt heel balen! Maar ook als het regent in Parijs is er genoeg te doen. Mooie overdekte bezienswaardigheden bezoeken, een bezoekje aan de dierentuin in Parijs, dinnershows bijwonen, genieten van uitzicht over Parijs vanaf de Tour Montparnasse of overdekt shoppen in het Galeries Lafayette. Het kan allemaal 🙂

Top bezienswaardigheden in Parijs

Het is altijd leuk om de grootste bezienswaardigheden in Parijs te bezoeken. Op deze pagina vind je een overzicht met de mooiste, populairste bezienswaardigheden in Parijs.