Place des Vosges

Eline Door Eline

Het Place des Vosges is een van de oudste pleinen in Parijs en ligt in de Marais. Het is omringd door ontzettend mooie, grote huizen met fantastische gevels 😍
Place des Vosges is aangelegd tussen 1605 en 1612. De naam van het plein was toen nog Place Royale. De naam van het plein werd in 1800 veranderd naar Place des Vosges door Napoleon. Dit werd door hem gedaan als dank aan het departement Vosges. Het departement Vosges betaalde namelijk als eerste departement belastingen aan de centrale staat 😜

elektrische step huren in Parijs
Steppen in het Place des Vosges

Tip: je kunt ook een heel mooi hotel boeken met uitzicht op Place des Vosges 😍 Wil je daar meer over weten? Lees ons artikel over de leukste hotels in de Marais.

Place des Vosges Parijs Marais
Place des Vosges

Bekende bewoners van het Place des Vosges

Nummer 1: geboorteplaats van madame de Sévigné. Zij was van Franse adel en werd vooral bekend door haar bijzondere brieven naar haar dochter.
Nummer 6: Woonplaats van Victor Hugo, nu is hier een museum over Victor Hugo. Victor Hugo was de auteur van het bekende ‘Les Misérables’.
Nummer 8: Franse schrijvers Théophile Gautier en Alphonse Daudet
Nummer 11: Hier woonde Marion Delorme. Zij was een hofdame en staat bekend om haar vele relaties met bekende mannen van haar tijd.
Nummer 13: Dominique Gaston André Strauss-Kahn woont hier. Hij is een Franse politicus.
Nummer 17: Jacques-Bénigne Bossuet woonde hier. Hij was een Frans bisschop en schrijver. Hij was enorm bekend om zijn preken omdat het van hoge literaire kwaliteit was.
Nummer 21: Hier woonde Kardinaal de Richelieu: hij werd de eerste minister van Frankrijk in 1624.

Maison Victor Hugo, Place des Vosges.
Maison Victor Hugo, Place des Vosges. Foto door: Charlotte Chen

Warme chocolademelk drinken

Parijs is ook wel een beetje het land van de warme chocolademelk. Bij veel patisserieën is het dan ook gebruikelijk om warme chocolademelk te bestellen. Zo ook bij het Place des Vosges.

Warme chocolademelk bij het Place des Vosges
place des vosges le marais

En je zult niet teleurgesteld zijn, want je krijgt niet 1 kopje chocolademelk, maar een hele kan met warme chocolademelk 😍  Je betaalt hier €7 voor, maar je moet er vanuit gaan dat er dus 3 kopjes uit te halen zijn.

Het lekkerste ijs in de buurt van het Place des Vosges

Ben je lekker aan het relaxen in het Place des Vosges? Dan zou ik je aanraden om een ijsje te halen bij Gelato Amorino. Het ijs is niet alleen super lekker, maar wordt ook nog eens op een speciale manier voor je op het hoorntje gedaan. Namelijk in de vorm van een bloem. Zo kun je veel verschillende smaken kiezen en het ziet er nog eens super leuk uit ook!

Wil je echt wat speciaals? Dan raden we je aan om de ijszaak Bältis te bezoeken. Hier vind je echt het beste ijs van Parijs! Het ligt op 3 minuutjes lopen vanaf het Place des Vosges. Hier krijg je een ijsje zoals je nog nooit hebt gegeten. Het ijs heeft namelijk een bijzondere textuur door het gebruik van salep. Salep is gemaakt van gemalen orchidee-wortels en zorgt voor een grotere elasticiteit van het ijs. Daarnaast hebben ze bijzondere smaken zoals chocolade ijs met arak en rozijnen. Als dat nog niet genoeg was wordt je ijsje ook nog door pistachenootjes heen gehaald 😍 #lekker!

ijsje_place_Des_vosges
Lekkerste ijs van Parijs! © Wegwijs naar Parijs