De geheime ingangen van het Louvre

Eline Door Eline

Het Louvre is een van de meest bekende musea ter wereld en dat is niet voor niets. Het is GIGANTISCH groot en het herbergt vele bekende werken zoals de Zigeunerin van de Nederlandse Frans Hals, de badende Bathseba van Rembrandt van Rijn en natuurlijk: de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

Niet voor niets staat er daarom ook vaak een grote rij voor de ingang van de bekende piramide van het Louvre. Men lijkt te denken dat dit de enige ingang is, maar dat is niet het geval. 😄

Geheime ingangen van het Louvre

Het Louvre kent meerdere ingangen. Veel van deze ingangen zijn lang niet zo bekend als de hoofdingang bij de piramide. Hier onder staan alle ingangen weergeven. (Let wel op want het kaartje is verouderd!) Ik zal hier onder even per ingang uitleggen waarom het wel of geen goede optie is.

Ingangen van het Louvre
Ingangen van het Louvre

Ingang via Porte des Lions

De ingang via Porte des Lions wordt op het kaartje hierboven als beste gemarkeerd, maar helaas is dat niet meer het geval. Sinds 2016 is dit een ingang geworden voor ‘groups only’. Dus als je niet met een groep bent is het geen goede optie meer.

Ingang via Galerie du Carrousel

De ingang via Galerie du Carrousel is een van de beste opties 😊 Er zijn 3 ingangen. Twee van de drie ingangen vindt je elk aan een zijde van de Arc de Triomphe du Carrousel. Hier onder op de foto heb ik een van de ingangen gemarkeerd. Bij de witte pijl gaat een trap naar beneden. Aan de andere kant van de triomfboog zit dus ook nog een trap. Het Galerie du Carrousel of Carrousel du Louvre is een ondergronds winkelcentrum. Hier vindt je dus ook een entree tot het museum. Extra tip: als je naar de wc moet vindt je hier ook een schoon openbaar toilet. 😏

Ingang Louve
Ingang bij Arc de Triomphe du Carrousel.

Ook is er nog een ingang tot het Carrousel du Louvre aan de Rue de Rivoli. Loop in beide gevallen naar de zogenoemde Pyramide Inversée. Hier bevindt zicht de entree naar het museum. De rij die hier staat is echt een stuk minder lang dan de rij bij de bovengrondse piramide. Het grappige is dat je met beide entrees bij  dezelfde ruimte uitkomt. Bovendien kun je in de ondergrondse rij mooi even schuilen voor eventuele vervelende weersomstandigheden en profiteren van de winkels om je heen. Wat dacht je van heeeerlijke Franse macarons tijdens het wachten? 😍😇

Pyramide Inversée
Pyramide Inversée

Ingang via Passage Richelieu

Ook deze ingang was ooit een mooie sluiproute om het museum binnen te komen, maar dat is veranderd. Deze ingang is nu alleen nog handig als je met een groep het Louvre bezoekt of als je een museum jaarkaart hebt.

Tickets voor het Louvre vooraf kopen?

Ik krijg vaak de vraag of je tickets beter vooraf kunt kopen of dat het niet uitmaakt. Als je je tickets vooraf koopt betekent dat dat je alleen in de rij hoeft te staan voor de tassencontrole. Bezoekers die nog geen tickets hebben moeten eerst in de rij staan voor het kopen van ticket en vervolgens hun tas nog laten controleren. Het vooraf kopen van tickets heeft dus een heel groot voordeel. Er worden namelijk twee rijen gevormd. Eentje voor de mensen met vooraf gekocht ticket en eentje voor bezoekers die nog een ticket moeten aanschaffen. Dus, mijn advies? Koop je tickets voor het Louvre van tevoren! 😉 Dit hoeft niet 3 weken van tevoren, maar kan zelfs ter plekke via de bestel button hier onder:

Tickets Louvre

Ik hoop dat ik je hiermee een beetje geholpen heb. Als je het Louvre gaat bezoeken wens ik je heel veel plezier! 😊