Arc de Triomphe bezoeken

Eline Door Eline

Wil jij de Arc de Triomphe bezoeken? Leuk! Het is een van de meest bekende bezienswaardigheden in Parijs 😊 Je vindt hem in het 8e arrondissement, aan het einde van de Champs-Élysées. Het is een bijzonder fenomeen, want de Arc de Triomphe staat in het midden van een grote rotonde met auto’s. Er komen hier maar liefst twaalf straten samen! 😮 Vanuit de lucht is dit een mooi gezicht. Het is een van de drukste kruispunten in Parijs. Gelukkig is er een looptunnel onder het kruispunt. Zo kan jij als bezoeker zonder gevaar de Arc de Triomphe beklimmen 🙂

In dit artikel deel ik met je waarom de Arc de Triomphe zeker een bezoek waard is en waar je betrouwbare tickets kunt kopen.

De Arc de Triomphe bezoeken


arc de triomphe

Waar koop ik betrouwbare tickets voor de Arc de Triomphe?

Wij raden altijd aan tickets te kopen via deze website. Dit is een betrouwbare website. Tickets die je hier koopt krijg je digitaal per mail opgestuurd. Je hoeft ze niet te printen. Je kunt ze via je telefoon laten zien bij de ingang.

Goed om te weten: Kinderen t/m 18 jaar zijn gratis 😊 Er mag geen kinderwagen mee naar boven.
Koop hier tickets voor jou als ouder.

Waarom de Arc de Triomphe een bezoek waard is

Er zijn 3 redenen waarom de Arc de Triomphe een bezoek waard is 😊

1. Geweldig uitzicht over Parijs

De Arc de Triomphe is een bezoek waard omdat het GEWELDIG uitzicht over Parijs geeft 😍
Het uitzicht vanaf hier is bijzonder omdat de Arc de Triomphe op een grote rotonde staat, waar 12 straten samen komen. Er gebeurt vanalles onder je. Je kijkt vanaf hier over de Champs-Élysées.

Tip: Vanaf de Arc de Triomphe heb je mooi uitzicht op de Eiffeltoren. Én het is een stuk goedkoper dan de Eiffeltoren 😏 Kinderen zijn gratis en ook een ticket voor volwassenen is aanzienlijk goedkoper dan een ticket voor de Eiffeltoren.

Maar je moet wel wat voor het uitzicht over hebben. Om boven op de Arc de Triomphe te komen moet je een trap met 284 treden omhoog beklimmen. Mensen die niet goed ter been zijn hoeven deze klim natuurlijk niet te maken, zij kunnen gebruik maken van de lift.

Weetje: Op de Arc de Triomphe sta je in één rechte lijn met de grootste bezienswaardigheden van Parijs: het Louvre, de Arc de Triomphe du Carrousel, de Arc de Triomphe en de Grande Arche.

Dit noemen ze ook wel de ‘Axe Historique de Paris‘. Al deze gebouwen passen precies onder elkaar. Dus de piramide van het Louvre past onder de Arc de Triomphe du Carrousel, deze past weer onder de Arc de Triomphe en deze past weer onder de Grande Arche.

Trappen naar de top van de Arc de Triomphe.
uitzicht over parijs vanaf de arc de triomphe
Vanaf hier zie je de Grande Arche

Tip: Je komt wellicht in de verleiding om de drukke rotonde over te steken om bij de Arc de Triomphe te komen. Doe dit absoluut NIET, het is heel gevaarlijk! Vanaf de Champs-Élysées zijn er voetgangerstunnels die naar de Arc de Triomphe leiden. Maak daar gebruik van.

2. Ontwerp Arc de Triomphe

Het uitzicht over Parijs is niet de enige reden om de Arc de Triomphe te bezoeken. Het ontwerp van de boog weergeeft ook een mooie betekenis. Het werd in 1806 gebouwd in opdracht van de Franse keizer Napoléon Bonaparte. Er staan allemaal beelden op de boog. Deze beelden staan symbool voor vier gebeurtenissen uit de Franse geschiedenis:
1. Het vertrek der vrijwilligers van 1792: de Marseillaise. Dit gaat over de Franse Revolutie. Het wordt op de Arc de Triomphe als een heldhaftige, maar edele strijd gepresenteerd.
2. Vrede
3. Weerstand
4. De Triomf van 1810

Aan de binnenkant van de boog staan de namen van 558 belangrijke generaals. Aan de bovenkant van de boog zijn dertig schilden te zien. Hierop staan de belangrijkste overwinningen van Napoléon.

Wist je dat: de Arc de Triomphe de op twee na grootste triomfboog ter wereld is?! 🤩 De grootste triomfboog ter wereld staat in Pyongyang (Korea).

Arc de Triomphe Parijs
De onderkant van de boog

3. Eeuwig brandend vuur

De Arc de Triomphe heeft ook een belangrijke betekenis met betrekking tot de twee wereldoorlogen. Onder de Arc bevindt zich het Graf van de Onbekende Soldaat. Dat werd na de eerste wereldoorlog aangelegd. Hij is nooit geïdentificeerd, maar hij heeft gestreden voor zijn vaderland. Onder de Arc de Triomphe bevindt zich ook een eeuwig brandend vuur. Dit brandt om alle gesneuvelde soldaten te herdenken die hebben gestreden in zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog.

Eeuwig brandend vuur onder de Arc de Triomphe
Eeuwig brandend vuur onder de Arc de Triomphe

4. De Arc de Triomphe is ’s avonds geopend

De Arc de Triomphe is tot 22.30 uur geopend. Dat betekent dat je hem ook ’s avonds kunt beklimmen. ’s Avonds is Parijs prachtig verlicht en heb je dus nóg mooier uitzicht. Ook zie je vanaf hier heel goed de lichtjes van de Eiffeltoren knipperen 😍

Arc de Triomphe bezoeken met een beperking

Is traplopen voor jou geen optie? Geen probleem!
Er is ook een lift in de Arc de Triomphe. Deze is alleen gereserveerd voor mensen die hem echt nodig hebben. Denk aan mensen met een beperking, ouderen, zwangere vrouwen en hele jonge kinderen.

Ook met een rolstoel kun je boven op de Arc de Triomphe komen, maar je moet een paar traptredes lopen om bij de lift te komen en daarna een paar tredes om echt op het dak van de Arc de Triomphe te komen. Hou daar rekening mee.

Mensen met een beperking mogen de Arc de Triomphe gratis beklimmen. Ook voor de begeleider is toegang gratis 😊 Hiervoor moet je wel een Nederlandse Invalidenkaart of een European Disability Card (EDC) kunnen laten zien. Je kunt dat ter plekke doen. Omdat je toegang in dit geval gratis is, hoef je geen ticket van tevoren te bestellen.

Arc de Triomphe tijdens oud en nieuw

Wist je dat de Arc de Triomphe dé place to be is tijdens oud en nieuw in Parijs? Duizenden mensen verzamelen zich op oudjaarsavond op de Champs-Élysées om een glimp op de kunnen vangen van de Arc de Triomphe. Hier wordt jaarlijks een zeer spectaculaire lichtshow gegeven en heel af en toe worden we zelfs verrast met een waanzinnige vuurwerkshow 😍

Voorkom een wachtrij, koop alvast tickets

De Arc de Triomphe is een populaire bezienswaardigheid. Er staan daarom vaak lange wachtrijen. Dat is echt zonde van je tijd. Zeker omdat je tickets al van tevoren kunt bestellen.
–> Bestel hier je tickets.

Tickets Louvre

Openingstijden

De Arc de Triomphe is van april tot september geopend van 10.00 tot 23.00
Van oktober tot maart is het geopend van 10.00 tot 22.30
Op sommige dagen is de Arc de Triomphe gesloten. Namelijk op 1 januari, 1 mei (dag van de arbeid), de ochtend van 8 mei, 14 juli, 11 november en 25 december (Kerst).

Hoe kom je bij de Arc de Triomphe?

Je kunt het makkelijkste met de metro reizen om bij de Arc de Triomphe te komen. Neem dan lijn 1, 2, 6 of de RER A en stap uit bij halte “Charles de Gaulle Etoile” 📍
Heb je een ticket voor de hop on hop off bus? Stap dan uit bij halte “Champs-Elysées – Lido”.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik tickets voor de Arc de Triomphe kopen?

Wij raden altijd aan om tickets voor de Arc de Triomphe via deze website te kopen. Dit is een betrouwbare website. Tickets die je hier koopt krijg je digitaal per mail opgestuurd. Je hoeft ze niet te printen. Je kunt ze via je telefoon laten zien bij de ingang.

Kan ik ook op de Arc de Triomphe komen met een lift?

Je kunt ook met een lift naar de top van de Arc de Triomphe, maar dat is alleen mogelijk voor mensen met een beperking, zwangere vrouwen, ouderen en hele jonge kinderen.

Kun je de Arc de Triomphe gratis beklimmen?

Je kunt de Arc de Triomphe alleen gratis beklimmen als je onder de 26 jaar bent. Mensen met een beperking en hunbegeleider mogen ook gratis de Arc de Triomphe bezoeken.
Anders heb je een ticket nodig.

Hoeveel kost een ticket voor de Arc de Triomphe?

Een ticket voor de Arc de Triomphe kost €13. Voor sommige mensen is een bezoek aan de Arc de Triomphe gratis (zie dit artikel).

Is de Arc de Triomphe leuker dan de Eiffeltoren?

Daar zijn de meningen uiteraard over verdeeld 😜 Maar er zijn veel mensen die het beklimmen van de Arc de Triomphe leuker vinden. Dat komt omdat het uitzicht mooier is dan vanaf de Eiffeltoren. Je kijkt neer op de Champs-Élysées én ziet de Eiffeltoren zelf. Het is bovendien een stuk goedkoper dan de Eiffeltoren.

Reacties
 1. Het ziet er mooi uit deze site. Ik heb een vraag over het gebruiken van de lift voor mensen met een beperking. Ik heb een lichamelijke beperking en mijn zoon ook. Wat moeten wij meenemen voor bewijs (is altijd wel in het Nederlands) en hoe kan ik dan vragen/reserveren voor de lift? Bij wie of waar moeten we dat doen en moet dat van tevoren?

  • Hoi Mirjam!

   Goede vraag. Jullie hoeven geen tickets van tevoren te bestellen. Jullie toegang is vanwege jullie beperking namelijk gratis. Als het goed is hebben jullie een Nederlandse Invalidenkaart of een European Disability Card (EDC). Die moeten jullie meenemen om te laten zien. Dat staat op de website van de Arc de Triomphe. Als je die laat zien mogen jullie gratis naar boven met de lift.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. Coucou, komend weekend ben ik een paar dagen in Parijs maar ik heb eigenlijk een vraag met betrekking tot de Arc de Triomphe. Uit jullie website begrijp ik dat Europese burgers tussen de 18 en 25 jaar gratis toegang hebben tot het dak, klopt dat? Hoe gaat dat dan met de tickets? Kun je die dan alleen daar kopen of heb je als jongeren helemaal geen ticket nodig?

  Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen. Dankjewel alvast.

  • Hoi Britt!

   Klopt, burgers binnen de EU onder de 26 jaar kunnen gratis naar binnen. Je hoeft dan geen tickets te kopen. Je gaat er gewoon heen en daar moet je je legitimatie laten zien 😊

   Veel plezier!

   Groetjes,
   Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *