Metro van Parijs

Als je veel van Parijs wilt zien kun je het beste reizen met de metro. De metro van Parijs is snel, makkelijk en zorgt ervoor dat je het drukke verkeer in Parijs kunt ontlopen. Om ervoor de zorgen dat jouw reis in Parijs helemaal smooth verloopt deelt een local hier de beste tips voor een reis met de metro in Parijs 😊

Metro van Parijs

Welk ticket moet ik kopen voor mijn reis met de metro in Parijs?

Dit is een van de meest gestelde vragen door bezoekers op Wegwijs naar Parijs. We kunnen helaas niet elke individuele vraag beantwoorden, daarom proberen we hier een zo goed mogelijk overzicht te geven van de tickets die worden aangeboden.

 • T+ ticket: dit ticket is een enkeltje. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat. Je betaalt een vaste prijs en kunt dan binnen Parijs reizen waar je heen wilt. Je kunt er ook mee overstappen op een andere lijn. Zolang je maar binnen het metro-netwerk blijft. Ga je eenmaal naar buiten? Dan kun je je ticket weggooien, want dan is hij niet meer geldig.
  Je kunt hiermee door het hele centrum van Parijs reizen (zone 1 t/m 2). Je kunt ook blijven zitten in de metro en meerijden naar zone 3 (bijv. naar La Défense).
  Je kunt ook met de RER binnen Parijs reizen met dit ticket. Als je met de RER buiten het centrum van Parijs wil moet je een ‘point to point’ ticket kopen. Bijvoorbeeld als je naar Disneyland reist. Zie verderop in dit artikel.
  Tip voor korting: Je kunt van deze tickets ook gelijk 10 stuks kopen. Dit heet een ‘carnet’. Je bent in dat geval goedkoper uit 😊 Klik op de link voor extra informatie.
 • Mobilis: dit is een dagpas. Als je 1 dag volledig onbeperkt wilt reizen in Parijs kun je een mobilis ticket kopen. Je bepaalt zelf het aantal zones waarbinnen je wilt reizen. De prijs van deze dagpas is afhankelijk van het aantal zones waarbinnen je wilt reizen. Het is verstandig om een dagpas te kopen als je van plan bent veel met de metro te reizen. Klik op de link voor extra informatie.
 • Paris Visite travel pass: dit is een meerdaagse dagpas. Dit ticket koop je als je meerdere dagen in Parijs verblijft en meerdere dagen onbeperkt met het openbaar vervoer wilt reizen. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel dagen je gebruik wilt maken van dit ticket. De prijs is afhankelijk van het aantal dagen. Een bijkomend voordeel van de Paris Visite travel pass is dat je korting krijgt op verschillende bezienswaardigheden in Parijs. Hecht je daar geen waarde aan? Dan kun je beter een ‘mobilis’ ticket kopen. Klik op de link voor extra informatie.
 • Weekendpas voor onder de 26 jaar. Ben je jonger dan 26 en ga je een weekend naar Parijs? Dan kun je een weekendpas met korting kopen. Je betaalt dan €4,10 per ticket voor zones 1-3 (het centrum) 😊 Hiermee kun je het hele weekend onbeperkt reizen. Klik op de link voor extra informatie.
 • Navigo weekabonnement: Ga je vaak met de metro dan kun je een weekabonnement afsluiten op je Navigo kaart. Het abonnement is geldig in alle zones en kost €22,80 per week. Het abonnement is geldig van maandag tot en met zondag (dus ook als je ‘m pas op donderdag koopt.) Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een foto van jezelf op pasfoto formaat. Klik op de link voor alle informatie over deze kaart en het abonnement.

Het oude papieren ticket wordt volledig vervangen door een fysieke pas 😄 Deze pas heet ‘Navigo‘ en is vergelijkbaar met de Nederlandse OV-chipkaart. Het enige verschil is dat je er geen geldbedrag op kunt zetten, maar bovenstaande tickets. Hoe en waarom? Ik leg het je allemaal uit in dit artikel.

navigo pas metro parijs abonnement ov chipkaart opladen
navigo pas metro parijs abonnement ov chipkaart opladen

Je kunt tegenwoordig ook met je telefoon inchecken. Daarvoor moet je een Navigo Pas kopen op je telefoon. Dit kan via de Île-de-France Mobilités app. Meer daarover in het artikel over de Navigo pas.

Bewaar je papieren tickets niet bij je telefoon!

Belangrijke tip! Bewaar de tickets die je hebt gekocht voor de metro niet bij je telefoon! De kans dat ze dan niet meer werken wordt dan namelijk een stuk groter omdat de magneetstrip daar onbruikbaar van kan worden. Heel vaak heb ik deze fout zelf gemaakt. Elke keer deed mijn ticket het weer niet en ik snapte maar niet waarom 😅 Later kwam ik erachter dat ze niet bij je telefoon bewaard kunnen worden.
Komt het toch voor dat je een ticket nog niet hebt gebruikt, maar dat hij niet werkt? Loop dan even naar een bemand loket en leg je probleem uit. Deze mensen zijn altijd heel behulpzaam en printen een nieuw ticket voor je uit 😊

Waar kun je tickets kopen?

Tickets voor de metro kunnen op verschillende plekken gekocht worden:
1. In een ticketmachine, te vinden op elk metrostation.
2. Bij een bemand loket, te vinden op de wat grotere metrostations
3. Op de website van Paris Info (is iets minder handig)
4. Via de Île-de-France Mobilités app. Op deze manier kun je ze op je telefoon uploaden.
5. In de Thalys. Dit is heel handig, want dan hoef je bij aankomst in Parijs niet in de rij te staan voor een ticketmachine.

Tickets metro Parijs

Welke metrohalte voor welke bezienswaardigheid?

Hier onder zie je welke metrolijnen je kunt pakken naar een aantal leuke bezienswaardigheden en musea + bij welke halte je moet uitstappen. De tekst tussen de haakjes is de uitstaphalte 🙂
Ook hebben we een linkje geplaatst naar een betrouwbare website waar je tickets kunt kopen voor deze bezienswaardigheden of musea.

Het Louvre: Lijn 1 (Palais-Royal) of 7 (Musée du Louvre)- Boek hier je tickets
Arc de Triomphe: Lijn 1, 2 of 6 (Charles de Gaulle-Etoile) – Boek hier je tickets
Opéra Garnier : Lijn 3, 7 of 8 (Opéra) – Boek hier je tickets
Musée d’Orsay: Lijn 12 (Solférino) – Boek hier je tickets
Rondvaart over de Seine: Lijn 6 (Trocadéro) – Boek hier je tickets
Musée de l’Orangerie: Lijn 1, 8 of 12 (Concorde) – Boek hier je tickets
PSG Stadium Tour: Lijn 9 (Porte de Saint Cloud) – Boek hier je tickets
Louis Vuitton Experience: Lijn 1 (Les Sablons)- Boek hier je tickets
Disneyland: RER A (Marne la Vallée / Chessy) – Boek hier je tickets
Paleis van Versailles: RER C (Château Rive Gauche)-Boek hier je tickets
Tour Montparnasse: Lijn 4, 6, 12 of 13(Montparnasse-Bienvenue)-Boek hier je tickets

Plan je reis in de reisplanner

We krijgen heel veel vragen hoe je het beste van A naar B kunt komen met de metro. Eigenlijk is dat heel simpel op te zoeken. Ik gebruik daarvoor altijd Google Maps. Vul je aankomst- en vertrekpunt in en Google laat precies zien welke metrolijnen je kunt pakken.

Metro Parijs reisplanner app

Binnen welke zones reis ik?

Omdat de prijs van je ticket afhankelijk is van het aantal zones waarbinnen je reist, is het handig om te weten binnen welke zones je gaat reizen. De meeste bezienswaardigheden liggen binnen zone 1 t/m 3. Vaak is een ticket voor zone 1 t/m 3 dus genoeg, maar het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw hotel of verblijfplaats buiten deze zones ligt. Op deze kaart zijn de zones heel duidelijk zichtbaar 🙂

Een aantal grote bezienswaardigheden liggen buiten zone 1 t/m 3, voorbeelden hiervan zijn:

Château de Vincennes Parijs Bezienswaardigheden 12e arrondissement
Uitzicht op de kapel van Vincennes ©cecilececilececile

Hoe reis ik van mijn hotel buiten de stad naar het centrum?

Ik krijg regelmatig berichtjes van mensen die een hotel buiten de stad hebben geboekt. Heel slim, want dat scheelt je best wat euro’s. Maar hoe reis je vervolgens van je hotel naar het centrum? Daar krijg ik dus best wel wat vragen over, vandaar dat ik het nu mee wil nemen in het artikel.

Als je vanuit buiten het centrum reist heb je de RER nodig en een speciaal ‘point-to-point’ ticket nodig.
Hier lees je daar meer over. Je voert dan de halte in waar jij vandaan reist en een halte in het centrum van Parijs. Afhankelijk van de afstand wordt de prijs bepaald. Je kunt online alvast opzoeken wat de kosten zijn (je kunt bijvoorbeeld ook gelijk 10 kaartjes tegelijk kopen, dat is goedkoper). Maar je moet ze in het RER station even kopen. Dat kan via de automaat. Dan is het natuurlijk handig als je weet van welke halte je reist dus zoek dat even op via Google Maps.

Dus:
– je reist altijd met de RER (de metro rijdt alleen in het centrum van Parijs). Maar het lijkt heel erg op elkaar.
– Je hebt een point-to-point ticket nodig, deze koop je bij een automaat op het RER station
– Je moet weten welke halte het meest dicht bij jou hotel zit zodat je die op je point-to-point ticket in kunt vullen.
– Daarnaast voer je een willekeurig ander station in in het centrum van Parijs. Het is wel handig als deze halte op jouw RER lijn ligt. Ik heb een kaart hier onder in het artikel staan. Maar je kunt ook even Google maps gebruiken en navigeren naar het Louvre. Dan zie je vanzelf welke haltes er op jouw lijn liggen.

Hier onder heb ik een voorbeeld. Ik heb deze website gebruikt. Iemand wilde van de Camping Sandaya Paris Maisons-Laffitte naar het centrum van Parijs. De halte die het meest dichtbij de camping ligt is ‘Torcy’. Een halte in het centrum van Parijs die op dezelfde RER lijn ligt is Châtelet les Halles.
Het ticket kost dan €5 voor een enkeltje. Zo kun je dat voor jezelf berekenen.

Hotel buiten centrum van Parijs welk ticket nodig RER

Over het algemeen adviseer ik altijd om een point-to-point ticket te kopen van je hotel naar het centrum en vanaf daar verder te gaan met een dagpas (afhankelijk van hoeveel je met de metro reist in het centrum. Een dagpas is voordeliger als je meer dag 5 keer op een dag de metro pakt).

Tip: reis jij met de auto naar Parijs? Een fijn hotel aan de rand van de stad waar je je auto kunt parkeren is Motel One.

Metro Parijs
Metro Parijs

Welk ticket heb ik nodig vanaf het centrum naar Disneyland Parijs?

Om van het centrum naar Disneyland Parijs te reizen (of andersom) kun je het makkelijkste de RER A nemen.
Disneyland Parijs bevindt zich op het einde van de RER A, bij station ‘Marne-La-Vallée Chessy’.
Je kunt vanuit het centrum bij elke halte van de RER A opstappen waar je wil. Het duurt ongeveer 35-40 minuten om met de RER A van- en naar Disneyland Parijs te reizen vanuit het centrum.

–> Tip: bestel je tickets voor Disneyland Parijs

Welk metro ticket heb ik nodig om naar Disneyland Parijs te reizen vanuit het centrum van Parijs?

Je hebt een Billet ile de France nodig. Dat is een ticket waarmee je aangeeft van welk station je vertrekt en bij welk station je uitstapt. Dit is een enkeltje. Je hebt er dus eigenlijk 2 nodig.
De halte van Disneyland Parijs is Marne-la-Vallée-Chessy.

De haltes in het centrum van Parijs zijn:
– La Défense
– Charles de Gaulle-Étoile
– Châtelet-Les Halles
– Gare de Lyon
– Nation
Kijk even welke halte in het centrum voor jou het beste uitkomt.
welk metro ticket disneyland parijs RER A

Waar koop ik een ticket om naar Disneyland Parijs te reizen?

Je kunt een metro ticket voor Disneyland Parijs kopen bij de automaten bij het metrostation (of RER station). Dan kies je de optie “Billet ile de France” en voer je je vertrek- en aankomststation in.
Je kunt ze ook online kopen op deze website.

Welk ticket heb ik nodig vanaf het centrum naar het Paleis van Versailles?

Om vanuit het centrum naar het Paleis van Versailles te reizen kun je het beste de RER C pakken. De RER C stopt bij de halte Château Versailles Rive Gauche. Dit is de halte die het meest dichtbij de entree van het Paleis van Versailles is.

–> tip: boek van tevoren tickets voor het Paleis van Versailles om de lange wachtrijen te voorkomen. Hier kun je tickets bestellen voor het Paleis van Versailles.

De RER C rijdt langs meerdere stations in het centrum van Parijs, dus je kunt opstappen bij de halte die voor jou het beste uitkomt. Bijvoorbeeld:
– Champs de Mars (dit is bij de Eiffeltoren)
– Port de l’Alma
– Invalides
– Musée d’Orsay
– Saint-Michel – Notre Dame

Welk metro ticket heb ik nodig om naar het Paleis van Versailles te reizen vanuit het centrum van Parijs?

Je kunt niet met een regulier metro ticket naar het Paleis van Versailles reizen. Je hebt hier een speciaal ticket voor nodig. Een retourticket kost €8. Hier kun je tickets kopen. Je kunt ook tickets bij een automaat op het metrostation/RER station kopen. Je koopt dan een Billet ile de France nodig. Dat is een ticket waarmee je aangeeft van welk station je vertrekt en bij welk station je uitstapt. Dit is een enkeltje. Je hebt er dus eigenlijk 2 nodig.
De halte van het Paleis van Versailles is Château Versailles Rive Gauche

Metrokaart van Parijs

Hier onder heb ik een afbeelding van de metrokaart van Parijs en een ovezichtje van de RER lijnen.
Voor een uitvergroting kun je op de foto klikken.

metrokaart parijs
De metrokaart
RER kaart Parijs
De RER

Tip: neem metrolijn 6 voor het mooiste uitzicht op de Eiffeltoren

Als laatste wil ik je een leuke tip meegeven. Metrolijn 6 rijdt over de bovenste verdieping van Pont de Bir-Hakeim. Deze metrolijn wil je nemen als je in Parijs bent omdat je vanuit hier fantastisch uitzicht hebt over de Eiffeltoren! 😍Zo heb je gelijk dat echte Parijse-gevoel te pakken! De 2 metro stations het dichtst bij de Pont de Bir Hakeim zijn station Bir-Hakeim en station Passy.

pont de bir hakeim parijs metrolijn 6 uitzicht eiffeltoren
pont de bir hakeim parijs metrolijn 6 uitzicht eiffeltoren
pont de bir hakeim parijs metrolijn 6 uitzicht eiffeltoren
Foto van @paris
Reacties
 1. Hallo Johan,

  Heel erg bedankt voor je duidelijke en snelle bericht!
  Dan laat ik het even zo bij de eerste 3 zones, is idd anders best duur.

  Bedankt en veel succes met de website!

  Groetjes! Heleen

 2. Hallo Johan,

  Bedankt voor je fijne website, ook ik heb er veel aan!
  Ik ga met mijn zoon naar parijs en wij gaan ook naar een PSG wedstrijd, hij is enorm voetbalfan….
  Nu was mijn vraag aan jou in welke zone het parc des princes ligt? ik kan het nergens vinden en ook niet op de metrokaart. Wij zitten in hotel du square d ‘anvers dus dan zit ik geloof ik nog goed met een kaart voor zone 1,2,3, maar moet ik voor het stadion uitbreiden met zone 4? Het zit net op de grens volgens mij…ik moet dan naar metro station port-de -saint-cloud.
  Bedankt alvast voor je hulp!!

  Groet, Heleen

  • Hoi Heleen,

   Wat leuk dat jullie naar het PSG stadion gaan!
   Volgens mij kun je met een zone 1 t/m 3 pas gewoon naar het stadion toe met de metro 🙂Ik weet het niet 100% zeker, maar ik denk niet dat je je kaart hoeft uit te breiden naar zone 4. Sowieso is dat zonde, want dat kost heel veel extra geld voor maar 1 ritje naar een bepaalde plek. Dan kun je beter een los ticket kopen. Maar zoals ik het zie is het niet nodig.

   Groeten,
   Johan | Wegwijs naar Parijs

 3. Hallo
  Eerst compliment voor je website. Ik heb er al veel bruikbare infomatie van afgehaald.
  Ik ga dinsdag met mijn zoon van 11 drie dagen naar Parijs.
  We gaan met de Thalys (vanaf Aken) en slapen in hotel Mimosa Paris. Volgens mijn info is het hotel goed te belopen vanaf het station. En als we daar de koffers ‘gedumpt’ hebben, kunnen we meteen met de metro de stad in.
  We hebben de 1e avond een ticket voor de Eiffeltoren, voor dag 2 een rondvaart over de Seine (hopelijk kan dat ook nog op dag 1 na de Eiffeltoren) en dag 3 bezoeken we het Louvre. Tussendoor wil ik zeker nog naar Arc de Triomph en Montmarte.

  Ik las dat je een Paris Visite kaart voor 3 dagen in de Thalys kunt kopen. Heb je enig idee of je dan heel de trein door moet gaan lopen om bij die “Welcome Bar” te komen ?
  Zou natuurlijk wel handig zijn als we uitstappen, dat we dan de ov kaartjes al hebben.
  Maar ik vind het ook vervelend als ik een half uur door de trein moet lopen en mijn zoon zit daar alleen.

  Groet, Roel

  • Hoi Roel,

   Dankjewel voor je compliment. Super leuk dat je met je zoon naar Parijs gaat. Zo te horen hebben jullie een hele leuke planning 😊
   Je kunt je tickets voor de metro in de Thalys kopen. Het is moeilijk te zeggen of je dichtbij de ‘welcome bar’ in de Thalys bent. Het hangt er namelijk vanaf waar je zitplaats in de Thalys is. Ik weet ook niet precies waar de bar is (in welke wagon zegmaar). Je kunt dit dus het beste beoordelen als je de Thalys in stapt. Anders kun je heel makkelijk tickets kopen op Gare du Nord. Er zijn daar super veel ticket automaten, dus je kunt dit binnen 5 minuten regelen 😊

   Succes en veel plezier!

   Groeten,
   Johan | Wegwijs naar Parijs

 4. Hallo Eline,

  Wat top dat je dit doet. Heel erg bedankt voor je info. We gaan er mee aan de slag.
  Groetjes Gerlies Bokma.

 5. Hallo Eline,
  Wij gaan 24 september naar camping sandaya Maisons Laffite, volgens mij zit het RER station in zone 4. We willen vandaar uit reizen naar de binnenstad. Ik vraag het me af of het handig is om voor de reis van en naar de stad een los ticket te kopen en dan rechtstreeks naar de wijk te reizen waar we iets willen gaan bekijken en dan een carnet van 10 tickets kopen voor de eventuele losse ritjes die we nog willen gaan maken naar andere wijken in de stad. We zijn er 5 nachten waarvan we zeker 4 dagen richting parijs willen gaan. Ik kan nergens vinden hoe duur een los ticket voor 4 zones is.
  benieuwd naar je antwoord.

  • Hoi Gerlies,

   Dankjewel voor je bericht. Wat leuk dat jullie naar Parijs gaan en leuk dat jullie op een camping verblijven.
   Om naar het centrum te reizen zou ik zeker een los ticket kopen, want een dagpas voor meerdere zones is erg duur.
   Jullie reizen met de RER van- en naar buiten het centrum. Dan heb je een ‘point-to-point’ ticket nodig.
   Op deze website wordt daar meer over uitgelegd. Je moet de halte van de RER bij jullie centrum intypen en de halte waar je wil uitstappen in Parijs.
   Jullie halte is ‘Torcy’. Ik heb het even snel geprobeerd met de halte Les Halles in Parijs. Jullie betalen dan €5 voor een enkelje. Je kunt ook in 1x 10 tickets kopen. Dan is het €40. Daarmee kunnen jullie dus 5 keer naar Parijs. Ik weet niet of jullie kinderen hebben, maar kinderen krijgen korting (€2,50 op een enkeltje).
   In de stad kun je inderdaad een carnet kopen 😊
   Hopelijk kom je er hiermee uit. Veel plezier in Parijs!!

   Groetjes,
   Eline

 6. Goedenavond Eline,

  Dankjewel voor je bericht, heb nog wel een aantal vragen daarover.
  – kun je op de navigo easy, het weekabonnement navigo semaine zetten?
  – kun je de navigo easy bij metrostation Hoche in Pantin kopen?

  Met vriendelijke groeten

 7. Hoi Eline,

  Ik ga samen met 2 vrienden 5 augustus naar Parijs, we willen om met het ov te kunnen reizen de Navigo decouverte kopen, alleen weten we niet op welke locaties we deze kunnen kopen. Weet jij dit misschien? Ons hotel ligt naast metrostation Hoche in Pantin.
  Ik hoop dat je een antwoord voor ons hebt, ik hoor het graag.

  Met vriendelijke groeten!

  • Hoi Teun,

   Dankjewel voor je bericht. Leuk dat jullie naar Parijs gaan! 😊 Een navigo Découverte is een kaart die voornamelijk door Fransen zelf wordt gebruikt. Er moet ook een pasfoto op enz. dus dat zou ik niet zo snel aanraden. Misschien bedoel je de Navigo Easy pas? Die is wel aan te raden.
   De Navigo Easy pas kan gekocht worden bij een ticket office in een metro-, RER-, of treinstation. Hier lees je er meer over.

   Hopelijk heb ik je hiermee geholpen. Veel plezier in Parijs! 😊 🇫🇷

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 8. Ho Eline,

  Super! je hebt mij daar echt mee geholpen! Ik heb nog een tweede vraag. Nadat ze is aangekomen op Gare D’Austerlitz moet ze met de trein (Intrecites – 3685) om 19:38 uur naar Vierzon maar ik kan nergens vinden op welk perron ze moet zijn. Weet jij of ik dat ergens kan vinden?

  Gr. Marcel

 9. Hoi Eline, mooie website!

  Ik heb even een vraagje. Mijn dochter van 19 reist van Utrecht naar Zuid Frankrijk maar moet om over te stappen in Parijs van station Gare Du Nord met de metro naar station Gare D’Austerlitz om daar weer de trein te pakken. Nu hoor ik dat er veel criminaliteit is op Gare Du Nord. Is het veratwoord dat een meisje/dame van 19 jaar dit alleen doet?

  En weet jij toevallig of er een metrokaartjes al in de trein te verkrijgen zijn?

  Gr, Marcel

  • Hi Marcel,

   Dankjewel voor je berichtje. Lief dat je even informatie inwint met betrekking tot de reis van je dochter.

   Ik kan me voorstellen dat je het spannend vindt. De buurt rondom het Gare du Nord is inderdaad niet een plek waar je ’s avonds als vrouw alleen zou willen rondlopen. Niet perse omdat er gegarandeerd iets gebeurt, maar ik vind het persoonlijk ook wel een beetje spannend daar. Desalniettemin zou ik het niet afraden om deze reis te maken. Dit is ten eerste namelijk afhankelijk van het tijdstip. Als ze overdag reist is het geen probleem én je kunt gewoon in het station zelf blijven om over te stappen, dus ze hoeft het station niet eens uit.
   Tickets kun je inderdaad in de Thalys kopen 🙂 Dus dat moet helemaal goed komen. Eventueel kun je met haar afspreken dat jullie tijdens haar overstap bellen? Dan heb je in ieder geval contact 🙂

   Hier schreef iemand toevallig een klein tekstje met wat aanwijzingen over het overstappen op Gare du Nord naar Gare d’Austerlitz 🙂

   Ik weet zeker dat het helemaal goed komt, ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen en ik wens haar veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 10. Hey Eline,
  In mijn zojuist opgestuurd berichtje is metro lijn 43 niet juist en moet B3 zijn. Sorry

 11. Dag Eline,
  Binnen enkele dagen zal Ik aankomen op de luchthaven van Ch de Gaulle Parijs (terminal E2). Omdat de aankomsttijd laat is heb ik het Ibis hotel gereserveerd op de luchthaven (terminal 3). De dag nadien zou ik de Thalys willen nemen naar Brussel. Aan het Ibis hotel is een metro RER station en vermoed dat ik daar de metro kan nemen lijn 43 en zonder overstap naar Gare Du Nord? Kan ik vanuit Gare Du Nord te voet wandelen naar het vertrekpunt van de Thalys? Koop ik best een enkel ticket? (passeer alle zones)
  Ik heb bagage bij en geen ervaring met metro of Thalys in Parijs. Daarom graag info hoe ik het meest efficiënt aanpak. Alvast bedankt mij te informeren.
  Groeten,
  Eddy

  • Beste Eddy,

   Bedankt voor je bericht. Hopelijk ben ik nog op tijd met antwoorden! 😌
   Vanaf de luchthaven kun je het beste de RER B pakken naar het station in Parijs (Gare du Nord). Ik denk dat je dat misschien met B3 bedoelde in je aanvullende berichtje. Dat is inderdaad zonder overstap. Vanuit Gare du Nord ga je inderdaad te voet naar het vertrekpunt van de Thalys. Hoe je daar komt staat in het station wel aangegeven. Ik zou je ticket van tevoren online boeken bij de NS International. Je koopt inderdaad een enkel ticket (er van uitgaande dat je niet meer terug wil naar Parijs). Ik zou hem online kopen omdat de Thalys een stuk minder frequent rijdt op dit moment. Bagage kun je gewoon meenemen in de treincoupé 😊

   Ik hoop je hiermee (nog op tijd!) geholpen te hebben. Heel veel succes met je reis! 🙂 Ben benieuwd hoe het verloopt met alle maatregelen omtrent het Coronavirus.

   Met vriendelijke groet,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 12. Hey!
  Wij gaan over 6 dagen naar ons hotel Daumesnil Vincennes net buiten Parijs. Wij reizen met de Thalys en zijn van plan veel met de metro te gaan reizen naar het centrum en de ‘standaard’ bezienswaardigheden.

  Hoe komen wij vanaf het treinstation het beste bij ons hotel in Vincennes?
  En hoe kunnen wij het beste reizen vanaf ons hotel net buiten Parijs naar het centrum toe?
  Komen wij dan ook nog in aanmerking met ‘de’ zones? en wat voor kaartje kunnen wij het best kopen?
  Ik heb het geprobeerd om zelf uit te vogelen maar omdat wij net buiten Parijs zitten vindt ik het nog wel lastig om het te snappen.

  Ik hoop dat je ons een beetje kan helpen.
  Liefs!

  • Hi Jill,

   Dankjewel voor je berichtje. Wat lekker dat je over een paar dagen naar Parijs gaat! 😄 Ik kan me voorstellen dat het een heel gedoe is om uit te zoeken, maar ik help je er graag bij 😊

   Jullie hotel zit in zone 5. Wat ik jullie zou aanraden is het volgende:
   – Koop een t-ticket voor je reis van- en naar je hotel. Een t-ticket is eigenlijk een ‘enkeltje’. Deze kosten €1,90 per stuk. Met dit ticket kom je ook van Gare du Nord (het treinstation) naar je hotel.
   Dat gaat als volgt:
   Pak metro nummer 5 (oranje) en stap uit bij halte Bastille. Stap hier over op metro nummer 1 (gele lijn) en stap uit bij Bérault. Ik heb de route hier voor je gepland. Dit is wel een prettige website om mee te werken.

   Daarna heb je twee opties om te reizen in de stad.
   1. Je kunt een dagkaart kopen voor zone 1 t/m 3. Dit doe je meestal als je echt wel veel gebruik maakt van de metro. Als je meer dan 5 keer gebruik maakt van de metro kun je het beste voor deze optie kiezen. Dat is dan goedkoper dan allemaal losse kaartjes.
   2. Je kunt gewoon steeds een los kaartje kopen (of een carnet, dit zijn 10 losse kaartjes in 1 keer). Dit doe je als je minder dan 5 keer met de metro gaat reizen en lekker veel loopt.

   De reden dat je een los ticket gebruikt om van je hotel naar het centrum te reizen is omdat je geen dagkaart wil kopen voor zone 1 t/m 5 als je daar geen gebruik van maakt. Dat is zonde, want dat is een stuk duurder. Bijna alle bezienswaardigheden liggen namelijk in zone 1 t/m 3.

   Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen. Heel veel plezier in Parijs! 😘

   Liefs,
   Eline

 13. Wij hopen 15 op 16 april een nachtje naar parijs te gaan.
  We hopen met de thalys te reizen naar Paris nord.
  Vanaf daar kom ik er alleen niet helemaal uit. Vanaf daar wil ik de metro pakken naar ons hotel (vlakbij de champs elysee)
  Waar moet ik dan opstappen en uitstappen? En welke zone kaart moet ik dan kopen? Die van 1-3 of die van 1-5?

  • Hoi Annemieke,
   Wat leuk dat jullie een nachtje naar Parijs gaan!
   Jullie kunnen een metro ticket kopen voor zone 1 t/m 3.
   Meerdere wegen leiden naar Rome natuurlijk, maar je kunt metrolijn 4 pakken naar de halte Strasbourg Saint-Denis. Dan overstappen op lijn 9 naar halte Franklin D. Roosevelt. Hier stap je uit en dan sta je op de Champs-Élysées 🙂 Vanaf daar kun je dan naar je hotel lopen.

   Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 14. Hallo Eline,

  Wat fijn om alle belangrijke informatie mbt parijs op jouw site te lezen.

  Wij gaan vrijdag een lang weekend naar parijs, weet je toevallig of de OV stakingen dan nog aan de gang zijn?
  Verder vroeg ik me af welke metro we moeten pakken vanaf ons hotel Holiday Inn ExpressParijs – Canal de la Villette naar de eifeltoren en grote winkelcentrum? Zijn er nog andere reisoptie’s mochten de metro’s niet rijden.

  Bedankt alvast voor je reactie!

  Groetjes,

  Faat

 15. Dag Eline,

  Wat leuk dat ik jouw website heb ontdekt. Bedankt voor de tips!
  Wij vertrekken morgen voor 5 dagen naar Parijs (2 volw en 2 kinderen 5 en 7 jaar). Maandag dagje centrum, dinsdag en woensdag naar Disneyland, om dan donderdag en vrijdag terug het centrum te bezoeken. We verblijven in Bussy-Saint-Georges (zone 5 dacht ik?). Op maandag, donderdag en vrijdag zouden we ’s morgensvroeg vertrekken naar het centrum om dan ’s avonds terug naar het hotel te keren. Overdag blijven we dus pendelen in het centrum. Wat kopen we dan het best van ticket? Ik begrijp dat we zone 1-2-3 tickets nodig hebben, maar ook elke dag een ticket voor zone 5? Kan je mij toelichten welke tickets we moeten kopen en hoeveel dan?

  Groetjes en een fijn eindejaar
  T.

  • Hoi!

   Dankjewel voor je berichtje. Dat is nog best een ingewikkelde vraag, haha 😋 Maar ik ga mijn best doen om hem zo goed mogelijk te beantwoorden 😄

   In het centrum van Parijs kun je losse t-tickets kopen (als je bijvoorbeeld maar heel af en toe de metro pakt) of een mobilis. Een mobilis is een dagkaart, daar kun je onbeperkt mee reizen. Deze zijn allebei geldig binnen zones 1 t/m 3.

   Je kunt ook een dagkaart t/m zone 5 kopen. Dat is natuurlijk de makkelijkste optie, maar dat wordt al gauw heel duur.

   Om naar zone 5 te reizen vanuit het centrum van Parijs (of andersom) reis je met de RER A.
   Hier heb je een speciaal RER ticket voor nodig (als je niet besluit een mobilis t/m zone 5 te kopen). Dit ticket heet “Île-de-France (IDF) point-to-point ticket”. Hier kun je berekenen hoe duur ze zijn. Jullie reizen van station Bussy-Saint-Georges naar Gare de Lyon. Volgens de RATP zijn tickets voor deze reis €6,15. Dit is een enkeltje. Je kunt ook een carnet kopen (10 tickets tegelijkertijd), dan zijn ze iets goedkoper.

   Dus samengevat, er zijn 3 opties:
   – Losse t-tickets in Parijs en een RER ticket (als je in het centrum veel gaat wandelen ipv met de metro)
   – Mobilis dagkaart t/m zone 5 (lekker makkelijk)
   – Mobilis dagkaart t/m zone 3 en een RER ticket (als je veel gebruik maakt van de metro in het centrum).

   Je zou de prijzen van deze tickets even moeten vergelijken en een keuze moeten maken op basis van hoeveel jullie van plan zijn met de metro te reizen 🙂 Ik hoop je hiermee geholpen te hebben. Heel veel plezier in Parijs en een fijne jaarwisseling! 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 16. Hoi Eline,

  wij vertrekken maandag naar Parijs, we zitten in een hotel in Torcy, ik snap dat als we naar het centrum gaan we de 5 zone kaartjes nodig hebben, maar hoe zit dit als we naar disney gaan? dat ligt zoals ik kan zien in dezelfde zone als Torcy, welke kaartjes kunnen we daarvoor het beste nemen?

  Groetjes Janine

  • Hoi Janine,

   Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat jullie maandag naar Parijs vertrekken en ook naar Disney gaan! 😊
   Jullie zijn vanuit je Torcy in 10 minuutjes in Disney met de RER. Dat is wel echt super zeg, slim!
   Als jullie naar het centrum gaan heb je inderdaad kaartjes nodig voor zone 5. Als je een meerdaagse pas koopt (Paris Visite travel pass) kun je met deze kaart zowel naar het centrum als Disneyland. Je kunt ook een enkeltje kopen. Zie deze link.

   Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen. Heel veel plezier in Parijs en fijne feestdagen! 🎄🎅🏼

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 17. Een weekendticket is dat geldig vanaf vrijdagmiddag tem zaterdagavond of begint dit pas zaterdagmiddag te lopen tot zondagavond?

  Groeten

  • Beste Indra,

   Dankjewel voor je bericht. Bedoel je het weekend ticket voor reizigers onder de 26 jaar?
   Die geldt alleen op zaterdag en zondag. Op zaterdag kun je hem gebruiken vanaf 0.00 uur. Op zondag tot 23:59 uur.
   Hij is ook geldig op officiële Franse feestdagen.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 18. Hallo Eline,

  Dankjewel voor je snelle en heldere antwoord. We nemen ook dit mee van het weekend.

  Gr. Axel

 19. Hi,
  Ik ga studeren in Parijs en ben erg benieuwd of er ook zo iets is als een ‘ov’, omdat ik het voor een langere periode nodig heb? Zoja, hoeveel kost zo’n kaart ongeveer? Dankjewel alvast!

  Groetjes,
  Marloes

  • Hoi Marloes,

   Wat ontzettend gaaf dat je in Parijs gaat studeren zeg! Ga je Frans studeren of een andere studie doen? 😇
   Parijs biedt een speciale kaart aan voor studenten onder de 26 jaar. Dus als je nog jonger dan 26 bent kom je daarvoor denk ik in aanmerking. Je betaalt daarvoor €350 per jaar. Kijk daarvoor eens op deze website 😊 Verder heeft Parijs sinds kort ook een ‘OV-chipkaart’. Deze heet Navigo Easy. Dat zou je als alternatief kunnen bekijken als je niet in aanmerking komt voor de studentenkaart of als je niet super veel met de metro reist 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 20. Hallo,
  allereerst wat een toffe site heb je. Hier hebben we echt heel veel aan.
  Mijn zoon en ik gaan komend weekend naar Parijs en dan ook een wedstrijd van PSG bezoeken. We slapen in een hotel aan de rand van Parijs (Hotel Izzy by hapy culture in Issy-les-Moulineaux. Dit leek ons een goede uitvalsbasis voor de wedstrijd. Echter begrijp ik dat er stakingen zijn bij het openbaar vervoer. Heb je wellicht tips hoe we het makkelijkst naar het stadion kunnen gaan en weer terug naar ons hotel. Ik zie dat het 45 minuten lopen is via google maps, maar op zaterdagavond in het donker weet ik niet of dat wel een verstandig idee is met mijn zoon samen?
  Ik hoop dat je het bericht leest en wil antwoorden.
  Groet,
  Axel

  • Hoi Axel,

   Dankjewel voor je lieve compliment. Leuk om te horen dat jullie baat hebben bij de website 😊
   En heel gaaf dat je je zoon meeneemt naar een wedstrijd van PSG!
   Hoewel de buurt waar jullie doorheen zouden moeten lopen relatief veilig is, zou ik het niet aanraden om ’s avonds laat drie kwartier te wandelen.
   Als de metro’s niet rijden kun je als alternatief een bus pakken. Bus 189 rijdt bijvoorbeeld best wel vaak per uur en brengt jullie in 23 minuutjes naar jullie hotel 😇 Vanaf het stadion naar de bushalte (bushalte Porte de Saint-Cloud) is ongeveer 10 minuten lopen. Je kunt dan meerijden tot bushalte Corentin Celton-Metro. Vanaf daar is het naar jullie hotel 5 minuten. Het is ook niet zo dat alle metro’s niet meer rijden. Kijk voor actuele informatie over metrolijnen even op deze website én Google Maps is je beste vriend. Die plant je reis op basis van actuele reisinformatie 😊

   Ik hoop dat ik jullie hiermee heb geholpen. Heel veel plezier bij de wedstrijd van PSG! Geniet ervan! 😄⚽️

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 21. hallo
  wij gaan in november met 11 personen 7 volwassenen en 4 kids waarvan 1 kind onder de 4 naar disneyland parijs 1 dag daarvan willen we graag met de metro naar parijs om de eifeltoren te bezoeken en een boottocht maken over de seine en we willen het warenhuis la fayette bezoeken is dit allemaal een beetje bij elkaar in de buurt of moeten we vaker met de metro of alleen de route van disney naar het centrum en waar kopen we het voordeligst onze metro tickets kunnen we dat hier in nederland beter regelen of gewoon in parijs en is er zoals hier ook groepskorting mogelijk en kopen we dan alleen een retour ticket en als het niet te veel gevraagd is zou je ons ook kunnen vertellen welke lijnen we moeten nemen
  alvast ontzettend bedankt

  • Beste Sonja, 

   Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat jullie met zo’n grote groep naar Parijs gaan!
   Je hebt heel wat vragen haha, ik zal proberen alles zo goed mogelijk te beantwoorden.

   1. Vanuit Disneyland naar Parijs kun je het beste de RER A pakken. Tickets daarvoor zou ik lekker alvast online bestellen. Dat kan via deze link.
   Maar het kan ook ter plekke bij een automaat.

   2. Als je met de RER A aankomt in Parijs moet je uitstappen bij halte 
   Charles de Gaulle – Étoile en dan overstappen op lijn 6 en uitstappen bij halte Bir-Hakeim. Vanaf hier loop je zo naar de Eiffeltoren 😊

   3. De Eiffeltoren is geweldig om te bezoeken! Zeker voor de kids 😍 Bij de Eiffeltoren staan vaak hele lange rijen. Gelukkig kun je er voor zorgen dat je niet in de rij hoeft te staan door van tevoren tickets te kopen 🙂 Tickets voor de Eiffeltoren kun je via deze link bestellen. Ook kun je hier tickets voor kinderen bestellen. Die zijn iets goedkoper.

   4. De boottocht over de Seine is super dicht bij de Eiffeltoren, dus dat komt goed uit! 😄 Tickets daarvoor zou ik ook zeker alvast online bestellen. Dat kan hier.

   5. Het warenhuis Galeries Lafayette ligt op 25 minuten wandelen vanaf de Eiffeltoren. Het is leuk om te gaan wandelen want dan zie je ook nog iets van de stad 😇 Vind je dat te lang (met kinderen)? Dan kun je de metro pakken. In dit geval zou ik ook even Google Maps gebruiken als je daar bent. Er zijn meerdere opties. Deze tickets zou ik niet van tevoren kopen als je twijfelt of je gaat wandelen of met het OV gaat. Tickets kunnen altijd in het metro station zelf gekocht worden ✌️

   Ik hoop dat ik hiermee al je vragen heb beantwoord. Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag en anders wens ik jullie héél veel plezier in Parijs!!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 22. Beste, wij verblijven van vrijdag 25 oktober tot zaterdag 26 oktober 2 daagjes buiten Parijs, in Palaiseau.
  We willen van daar uit het centrum bezoeken. Hoe kunnen we dit best doen vanuit Palaiseau
  Alvast bedankt voor de tip.

  Grt Dirk Thys

  • Beste Dirk,

   Dankjewel voor je berichtje. Vanuit Palaiseau kunnen jullie het beste de RER B naar het centrum pakken. Eenmaal aangekomen in het centrum kun je overstappen op een metro naar keuze of lekker gaan wandelen 🙂

   Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 23. Hoi, wat een prachtige site!
  Zeer informatief.
  Ik verblijf 24 oktober met mijn vriend in een hotel 1 km vanaf Gare du Nord. We blijven tot de 26ste. Uiteraard willen wij graag het centrum verkennen!
  Welke tickets zijn het handigst voor ons?
  Bij voorbaat dank!
  Groetjes, Jasmijn

  • Hi Jasmijn,

   Dankjewel voor je lieve complimentje. Fijn dat je er nuttige informatie uit haalt 🙂
   Leuk dat je met je vriend naar Parijs gaat. Welk ticket je het beste kunt kopen is afhankelijk van hoeveel je met de metro wilt reizen. Ga je maar 1 of 2 keer per dag met de metro kun je gewoon losse t-tickets kopen. Wil je liever gewoon onbeperkt met de metro kunnen reizen op een dag is het aan te raden om Paris Visite pass te kopen 🙂

   Groetjes Eline | Wegwijs naar Parijs

 24. Super danku!!

 25. Beste, volgende week enkele dagen parijs, met 4 kinderen.
  We logeren in het 17e ARR (novotel paris 17) welke metrohalte en lijn dienen we te nemen om de leuke bezienswaardigheden te bezoeken, oa de eiffeltoren..
  mvg Sylvia

  • Hoi Sylvia,

   Het dichtstbijzijnde metrostation bij jouw hotel heet ‘Porte de Clichy’. Vanaf hier kun je naar alle bezienswaardigheden in Parijs reizen, maar je zult wel af en toe moeten overstappen.
   Als je bijvoorbeeld naar de Eiffeltoren wilt reizen pak je metrolijn 13 bij Porte de Clichy naar het metrostation Miromesnil. Hier stap je over op metrolijn 9. Vervolgens rijd je 3 haltes mee en stap je uit bij metrostation Alma-Marceau.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 26. Hallo Eline
  Ik en mijn twee jongens 13 en 15 gaan volgende week woensdag naar Parijs, wij willen donderdag of vrijdag de leukste plekken gaan bezoeken in Parijs.
  Wij staan op een camping in Maison Laffitte. Hoe en met wat kunnen we het beste reizen om in de binnenstad te komen. En wat is de goedkoopste manier?

  Graag jou antwoord..
  Groeten Ronald

  • Hi Ronald,

   Leuk dat jullie een paar dagen naar Parijs gaan 😊 Een camping in Maison Laffitte is vast een fijne plek om te verblijven.
   De makkelijkste (en goedkoopste) manier van reizen is met de RER A. Die vertrek vanaf ‘Gare de Maisons Laffitte’.
   Je kunt op het station zelf tickets kopen 🙂

   Heel veel plezier volgende week, geniet ervan!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 27. Hoi hoi,

  Ik heb een vraagje over het kopen van een carnet. 10 losse kaartjes dus. Betekent dit, stel je moet van de ene metro naar de ander metro overstappen geldt dit dan als 1 kaartje of geldt dit dan als meteen 2 kaartjes? En stel je stapt van een metro over naar een tram geldt dit dan ook als 1 kaartje? Of is het zo dat als je de poortjes verlaat bij de metro, dat het dan als 1 kaartje telt? Of hoe zit dat precies?

  Bedankt alvast!
  Groetjes Annefleur

  • Hi Annefleur,

   Dankjewel voor je vraag. Als je van de ene metrolijn naar de andere overstapt kun je gewoon hetzelfde kaartje blijven gebruiken.
   Je kunt zelfs meerdere keren overstappen. Zolang je maar onder de grond blijft en niet voorbij de poortjes gaat 😊
   Zodra je wél door de poortjes gaat is je kaartje niet meer bruikbaar. Dus overstappen van metro op tram kost je een extra ticket.
   Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen, veel plezier in Parijs! 😄

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 28. Hoi, wij gaan binnenkort op vakantie naar Frankrijk, in de buurt van Orléans.
  Hebben jullie tips als we met trein van Orléans een dagje naar Parijs willen gaan?!
  Kun je bijvoorbeeld net als in NL, op het station treinkaartjes kopen? En wat is de beste manier om in Parijs te reizen? Metro?

  Mvrgr Juul

  • Hoi Juul,

   Leuk om een dagje Parijs te plannen vanuit Orléans. Vanuit Orléans gaat er een trein rechtstreeks naar Parijs, dus dat is lekker makkelijk.
   Je kunt hier alvast je tickets reserveren: https://nl.oui.sncf/fr/
   Het kan opzich ook wel daar, maar online reserveren is een stuk makkelijker.
   In Parijs zelf zou ik inderdaad lekker met de metro reizen of eventueel met de fiets 😊 Hangt er vanaf waar je precies heen wilt en hoe ver de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken van elkaar af liggen 😉

   Succes en veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 29. Hoi Eline,
  Wat een super handige website heb jij(/jullie)!
  Vraagje over de metro: wij zijn er dinsdag en woensdag met ons zoontje van bijna 1, zijn er bepaalde metrostations absoluut niet begaanbaar (lees: alleen trappen ofzo) met een kinderwagen? En kan ik dat ergens nagaan?
  Alvast heel erg bedankt!

  • Beste Nadine,

   Dankjewel voor je berichtje en je complimentje. Leuk om te horen ☺️
   Er zijn zeker bepaalde metrostations die minder goed toegankelijk zijn. En dan gaat het niet eens om in- en uit het metrostation gaan/komen, maar om de overstap naar een andere lijn. Je komt ondergronds best vaak trappen tegen. Dus met een kinderwagen ben je denk ik redelijk veel aan het sjouwen. Hou daar rekening mee. Heel eerlijk gezegd weet ik niet precies welke metrostations wel en niet goed toegankelijk zijn.
   Maar je kunt deze kaart eens bekijken.
   Links zie je een lijstje van alle metrostations. Ze zijn allemaal toegankelijk voor mensen in een rolstoel (dus vast ook voor een kinderwagen), maar bij de stations waar een sterretje bij staat is extra hulp nodig van een begeleider. Misschien geeft dit een beetje een indicatie.
   En anders is het misschien makkelijk om gebruik te maken van een ander vervoersmiddel zoals een hop-on-hop-off bus of een reguliere stadsbus. Dan blijf je bovengronds 🙂

   Ik hoop dat dit een beetje helpt, sorry dat ik niet volledig antwoord op je vraag kan geven. Ik ga dit binnenkort eens uitzoeken zodat ik een duidelijk overzicht van minder toegankelijke metrostations kan publiceren voor mensen met dezelfde vraag.
   In ieder geval: heeel veel plezier in Parijs! Geniet ervan! 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 30. Hoi,

  Kun je 1 Carnet ook voor meerdere personen gebruiken? Zijn het gewoon 10 losse kaartjes die je bijvoorbeeld onder 2 personen kunt verdelen?

  Groetjes

  • Hoi!

   Je kunt 1 carnet inderdaad met meerdere personen gebruiken. Het zijn zoals je aangeeft 10 losse kaartjes die je kunt verdelen zoals je zelf wilt 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 31. Eline,

  Snelle reactie, waarvoor mijn hartelijke dank.

  Betekent dit dat ik een treinkaartje van Goussaintville naar Gare du Nord of Châtelet/les Halles moet kopen? En van daaruit, bijvoorbeeld Gare du Nord een carnet moet kopen om verder in Parijs ( met de metro ) te reizen?

 32. Goedemiddag,

  Volgende week vetrekken wij, mijn vrouw en ik samen met onze kleindochter ( 10 jaar ) met de auto naar Parijs. We logeren in Goussaintville. Het is de bedoeling dat we op dinsdag 23 juli en woensdag 24 juli vanuit ons hotel in Goussaintville naar Parijs reizen om de stad te bezichtigen.
  Mijn vraag aan U is:

  Op welke manier kunnen wij het best ( en het goedkoopst ) reizen.

  vriendelijk groetend,

  Bert van der Veen.

  • Beste Bert,

   Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat jullie samen met jullie kleindochter naar Parijs gaan 🙂
   Slim om buiten de stad een overnachting te boeken. Ik zou adviseren om met de RER D naar Parijs te reizen. De RER D rijdt vanuit Goussaintvile rechtstreeks naar Gare du Nord. Dit is verreweg de makkelijkste manier van reizen en waarschijnlijk de goedkoopste 🙂

   Veel plezier!!

   Groetjes,
   Eline

 33. Hoi,
  Ik ga met mijn kinderen 28 en 29 juli naar Parijs en verblijf in Triel-sur-Seine. (Ik heb er niet bij nagedacht dat in dat weekend ook de Tour de France zijn ontknoping vindt op de Champs Elysee).

  Vanaf hier kan ik met de trein naar Parijs. De rit is dan 3 kwartier.
  Zijn er eventueel ook nog alternatieven? Waar moet ik verder qua trein/metro ticket rekening mee houden?
  Heb jij daarnaast ook ervaring met uber in Parijs? Ik kreeg het advies om hiervan gebruik te maken om ’s avonds terug te gaan naar het appartement.
  Met vriendelijke groet,
  Eliane

  • Hoi Eliane,

   Leuk dat je met je kids een weekendje naar Parijs gaat 🙂
   Heel slim om een verblijf in Triel-sur-Seine te boeken. Met de trein reis je dan inderdaad in drie kwartier naar het centrum van Parijs.
   Het pakken van de trein is de beste reisoptie, dus ik zou dat lekker zo houden 😊
   Als je dan in Parijs aankomt kun je tickets kopen voor de metro.
   Je kunt voor elke metro rit een apart ticket kopen, maar als je met kinderen de stad in gaat zou ik gewoon lekker een ‘Paris visite travel pass’ kopen voor twee dagen.
   Hiermee kun je twee dagen lang onbeperkt reizen in zone 1 t/m 3 (zone 1 t/m 3 is het centrum van Parijs en jullie treinstation ligt ook binnen deze zone). Op de officiële website van het OV van Parijs vindt je de prijzen voor deze tickets. Kinderen zijn goedkoper 🙃
   Als de Tour de France over de Champs-Élysées rijdt zijn een aantal metro stations gesloten. Dat zijn metrostations die dicht bij de Champs-Élysées liggen dus als je niet in de buurt bent van het evenement heb je nergens last van. Welke metrostations dat precies zijn is hier terug te vinden.

   Ik heb helaas (nog) geen ervaring met uber in Parijs. Zou ik graag een keer uitproberen, maar ik kan je daar nu dus niet over adviseren.
   Ik hoop in ieder geval dat ik je hiermee heb geholpen.
   Heel veel plezier in Parijs 😄

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 34. Hoi hoi,

  Ik ga 24 t/m 29 juli met de auto naar Parijs, met mijn vriendin.
  Wij verblijven in een hotel buiten Parijs (in Montreuil)
  25 en 26 juli gaan wij naar Disneyland en 27 en 28 juli gaan wij Parijs zelf in.
  Nu zag ik een weekendticket voor mensen onder de 26 en laten wij nou net allebei 25 zijn.
  Alleen welke tickets moeten wij kiezen voor die andere 2 dagen richting Disneyland?
  Of zijn we voordeliger uit als we een ander ticket nemen voor meteen alle 4 de dagen. Ik zie namelijk zoveel verschillende tickets.

  Ik hoor het graag!

  • Hi Samantha,

   Dankjewel voor je berichtje. Super leuk dat jullie naar Parijs gaan en dat gelijk combineren met een bezoek aan Disneyland Parijs 😄
   Ik zou sowieso dat weekendticket voor onder de 26 jaar kopen voor 27 en 28 juli. Dat is namelijk super goedkoop.
   Als je in Disneyland bent heb je geen ticket nodig, alleen voor de heen- en terugreis. Voor de heen- en terugreis zou ik een los t-ticket kopen. Dat ticket is €1,90 en brengt je vanaf het centrum van Parijs helemaal naar Disneyland 😊
   Voor de overige 2 dagen kun je twee losse dagkaarten kopen als je van plan bent om veel met de metro te reizen.
   Een dagkaart heet een ‘mobilis’. Zorg er dan voor dat je er eentje koopt waarmee je in zone 1 t/m 3 kan reizen, want dan kun je door het hele centrum reizen. Als je van plan bent om niet veel met de metro te reizen (bijv. als je veel wilt lopen), kun je voor elke reis een los t-ticket kopen.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Heel veel plezier in Parijs en in Disneyland!! 🎉😄

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 35. Hallo
  Ik ga in april 3 dagen naar Parijs met de trein en verblijf dan in een hotel in Parijs.
  Mij vraag is, kan je ook een meer daagse zone kaart van de metro kopen voor 2 personen

  • Beste Ruud,

   Leuk dat jullie 3 dagen naar Parijs gaan. Jullie kunnen zeker een meerdaagse zone kaart voor de metro kopen.
   Deze gaan wel per persoon, dus dan zou je voor jullie allebei een losse kaart moeten kopen.

   Met vriendelijke groet,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 36. En kan je deze pas op het vliegveld kopen? Ik las op je site dat je dese kan reserveren en ophalen bij het louvre in de buurt?

 37. hallo, een vraagje

  Ik ga met mijn zoon (13) 2 dagen naar parijs voor zijn verjaardag.
  Wij landen op vliegveld Orly, en verblijven in parijs, als we de Parijs Visite Pass kopen kunnen we dan ook van vliegveld naar parijs toe op deze pas?

  Daar we veel willen zien moet ik dan de pas zone 1-3 of 1-5 nemen?

  In afwachting van uw advies

  • Beste Sjaak,

   Bedankt voor je berichtje. Hartstikke leuk dat je je zoon meeneemt naar Parijs!
   Met een Parijs Visite Pass kunnen jullie inderdaad van- en naar Orly Airport reizen.
   Het is dan wel nodig om de pas voor zone 1 t/m 5 te kopen omdat Orly Airport in zone 5 ligt.
   Het voordeel is dan dat jullie overal naar toe kunnen reizen in Parijs, ongeacht in welke zone een bepaalde bezienswaardigheid ligt.

   Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben 🙂 Heel veel plezier in Parijs!

   Met vriendelijke groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.