Metro van Parijs

Als je veel van Parijs wilt zien kun je het beste reizen met de metro. De metro van Parijs is snel, makkelijk en zorgt ervoor dat je het drukke verkeer in Parijs kunt ontlopen. Om ervoor de zorgen dat jouw reis in Parijs helemaal smooth verloopt deelt een local hier de beste tips voor een reis met de metro in Parijs 😊

 1. Plan je reis in de reisplanner
 2. Welk ticket moet ik kopen voor mijn reis met de metro in Parijs?
 3. Bewaar je tickets niet bij je telefoon!
 4. Bewaar je gebruikte tickets
 5. Waar kun je tickets kopen?
 6. Binnen welke zones reis ik?
 7. Met de metro naar Disneyland Parijs
 8. Parkeer je auto buiten de stad en pak de metro
 9. Fiets meenemen in de metro
 10. Metrokaart van Parijs

Plan je reis in de reisplanner

Deze tip zou ik aan iedereen geven, waar ook ter wereld. Het is altijd goed om jezelf voldoende voor te bereiden. Als je je reis van tevoren in de reisplanner plant weet je precies welke lijnen je moet pakken. Een bijkomend voordeel is dat de reisplanner je reis kan omleiden op het moment dat er ergens werkzaamheden zijn of als er een ongeluk is gebeurd. Gelukkig gebeurt dat niet zoveel, maar je weet maar nooit.

Je hebt eigenlijk drie opties:

 1. Voor op de laptop: Je kunt de reisplanner openen via deze link. Dan kun je je reis op de computer plannen.
 2. Voor actuele reisinformatie download je voordat je naar Parijs vertrekt de RATP app. Deze app is eigenlijk de 9292ov van Parijs. In deze app kun je je reis plannen en wordt je route gebaseerd op actuele informatie.
 3. Wil je liever geen gebruik maken van internet als je in Parijs bent? En vind je het ook leuk om wat extra informatie over bezienswaardigheden in de buurt te ontvangen? Download voordat je naar Parijs vertrekt de ‘Next Stop Paris – RATP app‘. Deze app is speciaal ontwikkeld voor toeristen of reizigers die een bezoek aan Parijs brengen. En een bijkomend voordeel: deze app is beschikbaar in het Nederlands.

Beide apps zijn te downloaden voor Android en iOS.

Metro Parijs reisplanner app

RATP app © Bruno Marguerite

Welk ticket moet ik kopen voor mijn reis met de metro in Parijs?

Dit is een van de meest gestelde vragen door bezoekers op Wegwijs naar Parijs. We kunnen helaas niet elke individuele vraag beantwoorden, daarom proberen we hier een zo goed mogelijk overzicht te geven van de tickets die worden aangeboden.

 • T+ ticket: dit ticket is een enkeltje. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat. Je betaalt een vaste prijs en kunt dan binnen Parijs reizen waar je heen wilt. Je kunt er ook mee overstappen op een andere lijn. Zolang je maar binnen het metro-netwerk blijft. Ga je eenmaal naar buiten? Dan kun je je ticket weggooien, want dan is hij niet meer geldig.
  Tip voor korting: Je kunt van deze tickets ook gelijk 10 stuks kopen. Dit heet een ‘carnet’. Je bent in dat geval goedkoper uit 😊 Klik op de link voor extra informatie.
  _
 • Mobilis: dit is een dagpas. Als je 1 dag volledig onbeperkt wilt reizen in Parijs kun je een mobilis ticket kopen. Je bepaalt zelf het aantal zones waarbinnen je wilt reizen. De prijs van deze dagpas is afhankelijk van het aantal zones waarbinnen je wilt reizen. Het is verstandig om een dagpas te kopen als je van plan bent veel met de metro te reizen. Klik op de link voor extra informatie.
  _
 • Paris Visite travel pass: dit is een meerdaagse dagpas. Dit ticket koop je als je meerdere dagen in Parijs verblijft en meerdere dagen onbeperkt met het openbaar vervoer wilt reizen. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel dagen je gebruik wilt maken van dit ticket. De prijs is afhankelijk van het aantal dagen. Een bijkomend voordeel van de Paris Visite travel pass is dat je korting krijgt op verschillende bezienswaardigheden in Parijs. Hecht je daar geen waarde aan? Dan kun je beter een ‘mobilis’ ticket kopen. Klik op de link voor extra informatie.
  _
 • Weekendpas voor onder de 26 jaar. Ben je jonger dan 26 en ga je een weekend naar Parijs? Dan kun je een weekendpas met korting kopen 😊Klik op de link voor extra informatie.

_
Vanaf 2021 zal het papieren metrokaartje van Parijs vervangen worden door een oplaadbare pas 😄

Bewaar je tickets niet bij je telefoon!

Belangrijke tip! Bewaar de tickets die je hebt gekocht voor de metro niet bij je telefoon! De kans dat ze dan niet meer werken wordt dan namelijk een stuk groter omdat de magneetstrip daar onbruikbaar van kan worden. Heel vaak heb ik deze fout zelf gemaakt. Elke keer deed mijn ticket het weer niet en ik snapte maar niet waarom 😅 Later kwam ik erachter dat ze niet bij je telefoon bewaard kunnen worden.
Komt het toch voor dat je een ticket nog niet hebt gebruikt, maar dat hij niet werkt? Loop dan even naar een bemand loket en leg je probleem uit. Deze mensen zijn altijd heel behulpzaam en printen een nieuw ticket voor je uit 😊

Bewaar je gebruikte tickets

Zorg ervoor dat je ook je gebruikte tickets bewaart en bij je houdt. Het kan namelijk voorkomen dat je in de metro gecontroleerd wordt. Controle gebeurt niet heel regelmatig, maar als je gepakt wordt kun je een flinke boete verwachten. Dat zou zonde zijn van een leuk dagje Parijs 😌

Waar kun je tickets kopen?

Tickets voor de metro kunnen op 3 verschillende plekken gekocht worden:

 • In een ticketmachine, te vinden op elk metrostation.
 • Bij een bemand loket, te vinden op bijna elk metrostation.
 • Op de website van Paris Info

En als je bijvoorbeeld met de Thalys naar Parijs reist kun je aan boord van de Thalys al tickets voor de metro kopen. Dit is heel handig, want dan hoef je bij aankomst in Parijs niet in de rij te staan voor een ticketmachine.

Tickets metro Parijs

Paris Visite ticket metro Parijs ©albyantoniazzi

Binnen welke zones reis ik?

Omdat de prijs van je ticket afhankelijk is van het aantal zones waarbinnen je reist, is het handig om te weten binnen welke zones je gaat reizen. De meeste bezienswaardigheden liggen binnen zone 1 t/m 3. Vaak is een ticket voor zone 1 t/m 3 dus genoeg, maar het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw hotel of verblijfplaats buiten deze zones ligt. Op deze kaart zijn de zones heel duidelijk zichtbaar 🙂

Een aantal grote bezienswaardigheden liggen buiten zone 1 t/m 3, voorbeelden hiervan zijn:

Château de Vincennes Parijs Bezienswaardigheden 12e arrondissement

Uitzicht op de kapel van Vincennes ©cecilececilececile

Met de metro naar Disneyland Parijs

“Hoe kan ik vanuit Parijs met de metro naar Disneyland Parijs reizen?”
Deze vraag krijgen we heel vaak, vandaar dat we hem even uitlichten 😏
Vanuit Parijs reis je rechtstreeks naar Disneyland Parijs met de RER A.
De RER is ook gewoon een metro, behalve dat hij ook bestemmingen buiten de stad heeft (zoals Disneyland).

Welk ticket heb ik nodig?
Om gebruik te maken van de RER A heb je geen speciaal ticket nodig. Je kunt gebruik maken van dezelfde tickets die hierboven uitgelicht worden☝️

Waar stap ik op?
De RER A vertrekt elke 10 minuten vanuit Parijs. Je kunt bij deze stations opstappen: La Défense, Charles-de-Gaulle-Étoile, Auber, Châtelet – Les Halles, Gare de Lyon, Nation & Vincennes.

Hoe lang duurt mijn reis?
Vanuit Parijs ben je ongeveer 40 minuutjes met de RER A onderweg om aan te komen in Disneyland Parijs.

Parkeer je auto buiten de stad en pak de metro

Iets wat ik al op jonge leeftijd leerde van mijn ouders: ga niet met de auto de stad in, maar parkeer hem gewoon ergens dichtbij een metrostation buiten de stad en reis verder met de metro 🙃 Je bespaart jezelf zoveel moeite. Parkeren in Parijs is onhandig, stressvol, duur en niet verstandig. Parijzenaren zijn namelijk niet allemaal even voorzichtig met parkeren. Voor je het weet staat er een deur in de zijkant van je auto of is je nummerbord eraf gereden. Dat zou zonde zijn van je leuke dagje in Parijs, toch? 😉

Metro Parijs

Metro Parijs

Fiets meenemen in de metro

Wil je graag je fiets meenemen in de metro? In gewone metrolijnen is het niet toegestaan om een fiets mee te nemen, maar het is wel toegestaan om je fiets mee te nemen als je met de RER reist. Het is hier toegestaan om een fiets mee te nemen op de volgende dagen en tijden:

Maandag tot en met vrijdag: voor 6:30, tussen 9:30-16:30 en na 19:30 uur. (Dus buiten de spits).
Zaterdagen, zondagen en feestdagen zonder beperkingen.

Op de treinen van de RER lijnen staan er op de buitenkant bij de deur pictogrammen van een fiets. Dit is niet bij elke deur, maar om de zoveel deuren. Je kunt instappen bij de deuren waar een pictogram van een fiets te zien is. Een voorwaarde is dat je andere metro-reizigers niet stoort met het meenemen van je fiets en dat je gebruik maakt van een inklapfiets.

Metrokaart van Parijs

Last but not least hierbij nog de metrokaart van Parijs en een ovezichtje van de RER lijnen.
Voor een uitvergroting kun je op de foto klikken.
Als je dit formaat toch te klein vindt kun hier je de metrokaart van Parijs downloaden.
Voor een online interactieve kaart klik hier.

metrokaart parijs

Metrokaart van Parijs

Metrokaart van Parijs

RER

Reacties
Heb je vragen, tips, ideeën of wil je iets delen? Laat het weten in een reactie hier onder.
 1. hallo, een vraagje

  Ik ga met mijn zoon (13) 2 dagen naar parijs voor zijn verjaardag.
  Wij landen op vliegveld Orly, en verblijven in parijs, als we de Parijs Visite Pass kopen kunnen we dan ook van vliegveld naar parijs toe op deze pas?

  Daar we veel willen zien moet ik dan de pas zone 1-3 of 1-5 nemen?

  In afwachting van uw advies

  1. Beste Sjaak,

   Bedankt voor je berichtje. Hartstikke leuk dat je je zoon meeneemt naar Parijs!
   Met een Parijs Visite Pass kunnen jullie inderdaad van- en naar Orly Airport reizen.
   Het is dan wel nodig om de pas voor zone 1 t/m 5 te kopen omdat Orly Airport in zone 5 ligt.
   Het voordeel is dan dat jullie overal naar toe kunnen reizen in Parijs, ongeacht in welke zone een bepaalde bezienswaardigheid ligt.

   Ik hoop hiermee je vraag beantwoord te hebben 🙂 Heel veel plezier in Parijs!

   Met vriendelijke groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. Hallo
  Ik ga in april 3 dagen naar Parijs met de trein en verblijf dan in een hotel in Parijs.
  Mij vraag is, kan je ook een meer daagse zone kaart van de metro kopen voor 2 personen

  1. Beste Ruud,

   Leuk dat jullie 3 dagen naar Parijs gaan. Jullie kunnen zeker een meerdaagse zone kaart voor de metro kopen.
   Deze gaan wel per persoon, dus dan zou je voor jullie allebei een losse kaart moeten kopen.

   Met vriendelijke groet,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 3. Hoi hoi,

  Ik ga 24 t/m 29 juli met de auto naar Parijs, met mijn vriendin.
  Wij verblijven in een hotel buiten Parijs (in Montreuil)
  25 en 26 juli gaan wij naar Disneyland en 27 en 28 juli gaan wij Parijs zelf in.
  Nu zag ik een weekendticket voor mensen onder de 26 en laten wij nou net allebei 25 zijn.
  Alleen welke tickets moeten wij kiezen voor die andere 2 dagen richting Disneyland?
  Of zijn we voordeliger uit als we een ander ticket nemen voor meteen alle 4 de dagen. Ik zie namelijk zoveel verschillende tickets.

  Ik hoor het graag!

  1. Hi Samantha,

   Dankjewel voor je berichtje. Super leuk dat jullie naar Parijs gaan en dat gelijk combineren met een bezoek aan Disneyland Parijs 😄
   Ik zou sowieso dat weekendticket voor onder de 26 jaar kopen voor 27 en 28 juli. Dat is namelijk super goedkoop.
   Als je in Disneyland bent heb je geen ticket nodig, alleen voor de heen- en terugreis. Voor de heen- en terugreis zou ik een los t-ticket kopen. Dat ticket is €1,90 en brengt je vanaf het centrum van Parijs helemaal naar Disneyland 😊
   Voor de overige 2 dagen kun je twee losse dagkaarten kopen als je van plan bent om veel met de metro te reizen.
   Een dagkaart heet een ‘mobilis’. Zorg er dan voor dat je er eentje koopt waarmee je in zone 1 t/m 3 kan reizen, want dan kun je door het hele centrum reizen. Als je van plan bent om niet veel met de metro te reizen (bijv. als je veel wilt lopen), kun je voor elke reis een los t-ticket kopen.

   Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Heel veel plezier in Parijs en in Disneyland!! 🎉😄

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 4. Hoi,
  Ik ga met mijn kinderen 28 en 29 juli naar Parijs en verblijf in Triel-sur-Seine. (Ik heb er niet bij nagedacht dat in dat weekend ook de Tour de France zijn ontknoping vindt op de Champs Elysee).

  Vanaf hier kan ik met de trein naar Parijs. De rit is dan 3 kwartier.
  Zijn er eventueel ook nog alternatieven? Waar moet ik verder qua trein/metro ticket rekening mee houden?
  Heb jij daarnaast ook ervaring met uber in Parijs? Ik kreeg het advies om hiervan gebruik te maken om ’s avonds terug te gaan naar het appartement.
  Met vriendelijke groet,
  Eliane

  1. Hoi Eliane,

   Leuk dat je met je kids een weekendje naar Parijs gaat 🙂
   Heel slim om een verblijf in Triel-sur-Seine te boeken. Met de trein reis je dan inderdaad in drie kwartier naar het centrum van Parijs.
   Het pakken van de trein is de beste reisoptie, dus ik zou dat lekker zo houden 😊
   Als je dan in Parijs aankomt kun je tickets kopen voor de metro.
   Je kunt voor elke metro rit een apart ticket kopen, maar als je met kinderen de stad in gaat zou ik gewoon lekker een ‘Paris visite travel pass’ kopen voor twee dagen.
   Hiermee kun je twee dagen lang onbeperkt reizen in zone 1 t/m 3 (zone 1 t/m 3 is het centrum van Parijs en jullie treinstation ligt ook binnen deze zone). Op de officiële website van het OV van Parijs vindt je de prijzen voor deze tickets. Kinderen zijn goedkoper 🙃
   Als de Tour de France over de Champs-Élysées rijdt zijn een aantal metro stations gesloten. Dat zijn metrostations die dicht bij de Champs-Élysées liggen dus als je niet in de buurt bent van het evenement heb je nergens last van. Welke metrostations dat precies zijn is hier terug te vinden.

   Ik heb helaas (nog) geen ervaring met uber in Parijs. Zou ik graag een keer uitproberen, maar ik kan je daar nu dus niet over adviseren.
   Ik hoop in ieder geval dat ik je hiermee heb geholpen.
   Heel veel plezier in Parijs 😄

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 5. Goedemiddag,

  Volgende week vetrekken wij, mijn vrouw en ik samen met onze kleindochter ( 10 jaar ) met de auto naar Parijs. We logeren in Goussaintville. Het is de bedoeling dat we op dinsdag 23 juli en woensdag 24 juli vanuit ons hotel in Goussaintville naar Parijs reizen om de stad te bezichtigen.
  Mijn vraag aan U is:

  Op welke manier kunnen wij het best ( en het goedkoopst ) reizen.

  vriendelijk groetend,

  Bert van der Veen.

  1. Beste Bert,

   Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat jullie samen met jullie kleindochter naar Parijs gaan 🙂
   Slim om buiten de stad een overnachting te boeken. Ik zou adviseren om met de RER D naar Parijs te reizen. De RER D rijdt vanuit Goussaintvile rechtstreeks naar Gare du Nord. Dit is verreweg de makkelijkste manier van reizen en waarschijnlijk de goedkoopste 🙂

   Veel plezier!!

   Groetjes,
   Eline

 6. Eline,

  Snelle reactie, waarvoor mijn hartelijke dank.

  Betekent dit dat ik een treinkaartje van Goussaintville naar Gare du Nord of Châtelet/les Halles moet kopen? En van daaruit, bijvoorbeeld Gare du Nord een carnet moet kopen om verder in Parijs ( met de metro ) te reizen?

 7. Hoi,

  Kun je 1 Carnet ook voor meerdere personen gebruiken? Zijn het gewoon 10 losse kaartjes die je bijvoorbeeld onder 2 personen kunt verdelen?

  Groetjes

  1. Hoi!

   Je kunt 1 carnet inderdaad met meerdere personen gebruiken. Het zijn zoals je aangeeft 10 losse kaartjes die je kunt verdelen zoals je zelf wilt 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 8. Hoi Eline,
  Wat een super handige website heb jij(/jullie)!
  Vraagje over de metro: wij zijn er dinsdag en woensdag met ons zoontje van bijna 1, zijn er bepaalde metrostations absoluut niet begaanbaar (lees: alleen trappen ofzo) met een kinderwagen? En kan ik dat ergens nagaan?
  Alvast heel erg bedankt!

  1. Beste Nadine,

   Dankjewel voor je berichtje en je complimentje. Leuk om te horen ☺️
   Er zijn zeker bepaalde metrostations die minder goed toegankelijk zijn. En dan gaat het niet eens om in- en uit het metrostation gaan/komen, maar om de overstap naar een andere lijn. Je komt ondergronds best vaak trappen tegen. Dus met een kinderwagen ben je denk ik redelijk veel aan het sjouwen. Hou daar rekening mee. Heel eerlijk gezegd weet ik niet precies welke metrostations wel en niet goed toegankelijk zijn.
   Maar je kunt deze kaart eens bekijken.
   Links zie je een lijstje van alle metrostations. Ze zijn allemaal toegankelijk voor mensen in een rolstoel (dus vast ook voor een kinderwagen), maar bij de stations waar een sterretje bij staat is extra hulp nodig van een begeleider. Misschien geeft dit een beetje een indicatie.
   En anders is het misschien makkelijk om gebruik te maken van een ander vervoersmiddel zoals een hop-on-hop-off bus of een reguliere stadsbus. Dan blijf je bovengronds 🙂

   Ik hoop dat dit een beetje helpt, sorry dat ik niet volledig antwoord op je vraag kan geven. Ik ga dit binnenkort eens uitzoeken zodat ik een duidelijk overzicht van minder toegankelijke metrostations kan publiceren voor mensen met dezelfde vraag.
   In ieder geval: heeel veel plezier in Parijs! Geniet ervan! 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 9. Hoi, wij gaan binnenkort op vakantie naar Frankrijk, in de buurt van Orléans.
  Hebben jullie tips als we met trein van Orléans een dagje naar Parijs willen gaan?!
  Kun je bijvoorbeeld net als in NL, op het station treinkaartjes kopen? En wat is de beste manier om in Parijs te reizen? Metro?

  Mvrgr Juul

  1. Hoi Juul,

   Leuk om een dagje Parijs te plannen vanuit Orléans. Vanuit Orléans gaat er een trein rechtstreeks naar Parijs, dus dat is lekker makkelijk.
   Je kunt hier alvast je tickets reserveren: https://nl.oui.sncf/fr/
   Het kan opzich ook wel daar, maar online reserveren is een stuk makkelijker.
   In Parijs zelf zou ik inderdaad lekker met de metro reizen of eventueel met de fiets 😊 Hangt er vanaf waar je precies heen wilt en hoe ver de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken van elkaar af liggen 😉

   Succes en veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 10. Hoi hoi,

  Ik heb een vraagje over het kopen van een carnet. 10 losse kaartjes dus. Betekent dit, stel je moet van de ene metro naar de ander metro overstappen geldt dit dan als 1 kaartje of geldt dit dan als meteen 2 kaartjes? En stel je stapt van een metro over naar een tram geldt dit dan ook als 1 kaartje? Of is het zo dat als je de poortjes verlaat bij de metro, dat het dan als 1 kaartje telt? Of hoe zit dat precies?

  Bedankt alvast!
  Groetjes Annefleur

  1. Hi Annefleur,

   Dankjewel voor je vraag. Als je van de ene metrolijn naar de andere overstapt kun je gewoon hetzelfde kaartje blijven gebruiken.
   Je kunt zelfs meerdere keren overstappen. Zolang je maar onder de grond blijft en niet voorbij de poortjes gaat 😊
   Zodra je wél door de poortjes gaat is je kaartje niet meer bruikbaar. Dus overstappen van metro op tram kost je een extra ticket.
   Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen, veel plezier in Parijs! 😄

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 11. Hallo Eline
  Ik en mijn twee jongens 13 en 15 gaan volgende week woensdag naar Parijs, wij willen donderdag of vrijdag de leukste plekken gaan bezoeken in Parijs.
  Wij staan op een camping in Maison Laffitte. Hoe en met wat kunnen we het beste reizen om in de binnenstad te komen. En wat is de goedkoopste manier?

  Graag jou antwoord..
  Groeten Ronald

  1. Hi Ronald,

   Leuk dat jullie een paar dagen naar Parijs gaan 😊 Een camping in Maison Laffitte is vast een fijne plek om te verblijven.
   De makkelijkste (en goedkoopste) manier van reizen is met de RER A. Die vertrek vanaf ‘Gare de Maisons Laffitte’.
   Je kunt op het station zelf tickets kopen 🙂

   Heel veel plezier volgende week, geniet ervan!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 12. Beste, volgende week enkele dagen parijs, met 4 kinderen.
  We logeren in het 17e ARR (novotel paris 17) welke metrohalte en lijn dienen we te nemen om de leuke bezienswaardigheden te bezoeken, oa de eiffeltoren..
  mvg Sylvia

  1. Hoi Sylvia,

   Het dichtstbijzijnde metrostation bij jouw hotel heet ‘Porte de Clichy’. Vanaf hier kun je naar alle bezienswaardigheden in Parijs reizen, maar je zult wel af en toe moeten overstappen.
   Als je bijvoorbeeld naar de Eiffeltoren wilt reizen pak je metrolijn 13 bij Porte de Clichy naar het metrostation Miromesnil. Hier stap je over op metrolijn 9. Vervolgens rijd je 3 haltes mee en stap je uit bij metrostation Alma-Marceau.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 13. Hoi, wat een prachtige site!
  Zeer informatief.
  Ik verblijf 24 oktober met mijn vriend in een hotel 1 km vanaf Gare du Nord. We blijven tot de 26ste. Uiteraard willen wij graag het centrum verkennen!
  Welke tickets zijn het handigst voor ons?
  Bij voorbaat dank!
  Groetjes, Jasmijn

  1. Hi Jasmijn,

   Dankjewel voor je lieve complimentje. Fijn dat je er nuttige informatie uit haalt 🙂
   Leuk dat je met je vriend naar Parijs gaat. Welk ticket je het beste kunt kopen is afhankelijk van hoeveel je met de metro wilt reizen. Ga je maar 1 of 2 keer per dag met de metro kun je gewoon losse t-tickets kopen. Wil je liever gewoon onbeperkt met de metro kunnen reizen op een dag is het aan te raden om Paris Visite pass te kopen 🙂

   Groetjes Eline | Wegwijs naar Parijs

 14. Beste, wij verblijven van vrijdag 25 oktober tot zaterdag 26 oktober 2 daagjes buiten Parijs, in Palaiseau.
  We willen van daar uit het centrum bezoeken. Hoe kunnen we dit best doen vanuit Palaiseau
  Alvast bedankt voor de tip.

  Grt Dirk Thys

  1. Beste Dirk,

   Dankjewel voor je berichtje. Vanuit Palaiseau kunnen jullie het beste de RER B naar het centrum pakken. Eenmaal aangekomen in het centrum kun je overstappen op een metro naar keuze of lekker gaan wandelen 🙂

   Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *