Pont de Bir-Hakeim

Pont de Bir-Hakeim is een brug over de Seine die het 15e en het 16e arrondissement met elkaar verbindt. De brug bestaat uit twee verdiepingen. De onderste verdieping wordt gebruikt door voetgangers, fietsers en verkeer. Over de bovenste verdieping rijdt metrolijn 6.

Metrolijn 6 rijdt over de bovenste verdieping van Pont de Bir-Hakeim. Deze metrolijn wil je nemen als je in Parijs bent omdat je vanuit hier fantastisch uitzicht hebt over de Eiffeltoren! 😍Zo heb je gelijk dat echte Parijse-gevoel te pakken! De 2 metro stations het dichtst bij de Pont de Bir Hakeim zijn station Bir-Hakeim en station Passy.

pont de bir hakeim parijs metrolijn 6 uitzicht eiffeltoren
pont de bir hakeim parijs metrolijn 6 uitzicht eiffeltoren
pont de bir hakeim parijs metrolijn 6 uitzicht eiffeltoren
Foto van @paris

Ideale locatie voor een mooie foto met de Eiffeltoren

Pont de Bir-Hakeim dankt zijn bekendheid vooral aan het schitterende zicht op de Eiffeltoren. Daarmee is het een echte hotspot voor toeristen en verliefde stelletjes die een foto willen nemen met het Eiffeltoren op de achtergrond. Net wat origineler dan vanaf Champ de Mars of Trocadéro 😉

Pont de Bir-Hakeim Parijs Foto Eiffeltoren
Pont de Bir-Hakeim. Foto door:  Pierre-Louis FERRER

De stalen bogen die als steun bieden voor het spoor van de metrolijn geven de foto perspectief en sfeer. Doordat er leuk gespeeld kan worden met perspectief is het ook een interessante locatie voor fotografen.  Een klein nadeel is het langsrijdende verkeer. Als je een mooie foto wilt maken zul je goed moeten timen. Je kunt wachten tot het stoplicht voor de auto’s op rood staat.

Pont de Bir-Hakeim Parijs Foto Eiffeltoren
Pont de Bir-Hakeim. Foto door: Guilhem Vellut

TIP: Wandel vanaf Maison Radio France over Allée des Cygnes naar de Eiffeltoren. Dat is een mooi pad in het midden van de Seine, buiten de toeristische paden! Het is een heel mooi stukje. Als je dat pad volgt kom je uit bij de Pont de Bir Hakeim. Zie de foto’s hieronder 😊

Pont de Bir-Hakeim als filmdecor

Misschien ken je Pont de Bir-Hakeim wel uit een aantal films. Zo speelde het een rol in de film Inception. Ken je deze film niet of kun je je het niet meer zo goed herinneren? Hier kun je de scène terugkijken.