Disneyland Parijs | Tips!!

Disneyland Parijs is een ervaring voor je leven 😊 Je vindt hier twee parken naast elkaar, meer dan 50 attracties, 7 hotels en allerlei bijzondere activiteiten zoals golfcourses of Caribische piratenshows. Uiteraard ontmoet je hier ook al je Disney-helden zoals Mickey Mouse, Doornroosje, maar ook Elza uit Frozen. Om jouw bezoek zo leuk mogelijk te maken deel ik hier mijn belangrijkste tip voor een bezoekje aan Disneyland Parijs! 😄🎉

Disneyland Parijs

Frozen

Plan je bezoek

Disneyland Parijs is druk en enorm groot. Daarom is het goed om een plan te maken. Bedenk van tevoren goed wat je wilt zien en doen en maak daar een plan voor. Bij binnenkomst vind je direct de plattegronden van de Parken en de programmaboekjes. De tijden van grote shows staan vast, waardoor je dit makkelijk kunt inplannen ✌️

Gebruik de Disney FastPasses

Sommige attracties zijn zó super populair, dat de wachttijd wel op kan lopen tot 2 uur (!). Dat is natuurlijk zonde van je dagje Disneyland Parijs. Gelukkig kun je in Disneyland Parijs gratis gebruik maken van een FastPass 😏

Het werkt als volgt: als je aankomt bij een attractie heb je twee rijen. Een gewone wachtrij en een FastPass wachtrij. De FastPass wachtrij is altijd veel korter dan de normale wachtrij. Om in de Fastpass wachtrij te mogen staan moet je een kaartje trekken. Op dit kaartje staat de naam van de attractie vermeld en twee tijden. Tussen deze tijden heb jij toegang tot de FastPass rij 😊

Hoeveel FastPasses kun je in bezit hebben?

Je kunt in principe maar één FastPass kaartje in bezit hebben en pas een volgende kaartje trekken wanneer je je oude hebt gebruikt óf als er 2 uur zijn verstreken. Om een voorbeeld te geven: als je een FastPass hebt gehaald voor de attractie Thunder Mountain die je om 14:00 uur kunt gebruiken, mag je pas na 14:00 uur een Fastpass halen voor een andere attractie.

Hierop zijn 2 uitzonderingen:
1.Je kunt 2 FastPass tickets in je bezit te hebben als ze voor attracties in verschillende parken zijn (één in het Disneyland Park en de ander in het Walt Disney Studios Park).
2. Dit is een geheim trucje: bij de attractie van Indiana Jones kun je altijd een tweede Fastpass halen 😏

Welke attracties hebben een FastPass?

Niet elke attractie biedt de mogelijkheid voor een FastPass. Om te bekijken welke attractie een FastPass heeft kun je het beste even een plattegrond van Disneyland erbij pakken. Attracties met een FastPass hebben een cirkeltje met de letters ‘FP’ naast de attractie staan.

Single riders

Een andere truc om niet te lang in de rij te hoeven staan is om in de rij te gaan staan van de ‘Single Riders’. Dat betekent dat je in je eentje in een attractie gaat. Je kunt natuurlijk samen in deze rij gaan staan, maar dan zit je niet naast elkaar in de attractie. Je wordt als ‘single rider’ namelijk als opvulling gebruikt 😋

Bezoek de parade en de spectaculaire lichtshow

Disneyland Parijs staat vooral bekend om de fantastische parades 😍 Bijna elke dag kun jij rekenen op een  stoet aan praalwagens met daarop alle bekende figuren. Sommige Disney figuren lopen zelfs rond en het kan zomaar zijn dat ze naar jou toe komen  om een handje te geven 😏🙌 Ook zijn er allerlei vrolijke dansers en figuren die er samen met de Disney figuren een écht feestje van maken.

Een parade duurt tussen de 15 en 20 minuten. De parade begint in Fantasyland en komt na ongeveer 10 tot 15 minuutjes aan in de Main Street U.S.A. Wil je helemaal vooraan staan tijdens de parade? Zorg er dan voor dat je een halfuurtje van tevoren klaar staat. Zo ben je zeker van een plekje 😄

Leuk om te weten: Met Kerst en Halloween zijn er speciale parades 🎄🎅🏼

De Parade in Disneyland Parijs

De Parade in Disneyland ©Sheep”R”Us

Naast de parades is de lichtshow hét absolute hoogtepunt van je bezoekje aan Disneyland 😍 De lichtshow wordt elke dag gegeven en begint op de tijd waarop het park sluit. Zorg ervoor dat je deze niet mist!

Populairste attracties

De meest populaire attracties van Disneyland Parijs zijn de Thunder Mountain, Peter Pan’s Flight, HyperSpace Mountain, Crush’s Coaster, Toy Soldiers Parachute Drop en Ratatouille.

Spectaculaire shows!

Alsof de attracties, de parade en de lichtshow nog niet genoeg zijn kun je in Disneyland Parijs óók nog een aantal super spectaculaire shows bezoeken. DeBuffalo Bill’s Wild West Show bijvoorbeeld. Boek hier alvast je tickets voor deze show.

Disneyland Parijs Tips

Buffalo Bill’s Wild West Show in Disneyland Parijs

De handigste Disneyland Parijs Apps

Er zijn 3 apps die ik zou aanbevelen op te downloaden. De eerste is uiteraard de app van Disneyland zelf. Deze app geeft je de volgende handige informatie:

  • Realtime wachttijden bij attracties;
  • Duidelijk overzicht van welke shows er zijn;
  • Je kunt een tafel bij een restaurant reserveren (dit moet je echt doen! Je kunt niet eten als je niet reserveert);
  • Waar de meest dichtstbijzijnde toiletten zich bevinden;

Een tweede app die super handig is, met name voor de wachttijden is de app MagiPark.

En als je Mickey Mouse of een ander character wilt ontmoeten zou ik Lineberty downloaden. Met deze app kun je leuke meet & greets boeken met onder andere Mickey Mouse, Buzz Lightyear, The Incredibles en Captain America. (Dit kan overigens wel veranderen, hou daar rekening mee). Nu komt het belangrijke deel: De meet & greets worden vrijgegeven om 09:45 uur! Zorg er dus voor dat je je app opent om 09:45 uur en dat je zo snel mogelijk de meet & greet boekt die je wil. Want binnen 10 minuten is alles volgeboekt.
Wil je graag meer weten over hoe dit precies werkt? Dan verwijs ik je even door naar dit blog-artikeltje.

Tickets bestellen

Het is een grote aanrader om je tickets voor Disneyland Parijs van tevoren online te bestellen. Hiermee voorkom je namelijk dat je ter plekke nog in de rij moet staan om toegangskaartjes tot het park te kopen. Er zijn verschillende soorten tickets te bestellen.

Ga je 1 dagje naar Disneyland Parijs? Dan kun je hier een dagpas kopen.
Ga je 2 of meer dagen naar Disneyland Parijs? Bestel dan hier een pas voor meerdere dagen.
Ga je 1 dagje naar Disneyland Parijs en vind je het handig om vervoer vanuit het centrum van Parijs te hebben? Hier kun je een dagticket boeken inclusief vervoer vanuit Parijs.

Overige Disneyland tips

  1. Probeer op een doordeweekse dag te gaan. Dan is het rustiger. En hou rekening met vakanties.
  2. Huur een kinderwagen voor je kids als ze nog jong zijn. Het park is groot en je gaat grote afstanden lopen.