Goedkoop naar Parijs: 10 tips

Eline Door Eline

Je wilt er graag lekker op uit en Parijs bezoeken, maar je hebt niet zoveel geld of je wilt het niet te duur maken? Hier zijn 10 tips als je on a budget naar Parijs gaat.

Tip: boek ook je overnachting in Parijs zo vroeg mogelijk. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je hotel is.

Goedkoop naar Parijs

Goedkoop vervoer naar Parijs

Als je naar Parijs gaat zijn er verschillende manieren waarop je naar Parijs kunt reizen. Je kunt met de auto, de trein of de bus gaan. Welke optie voor jou de beste is hangt van je budget af én van wanneer je boekt.

Met de trein naar Parijs
Wil je met de trein naar Parijs? Dat hoeft niet duur te zijn. Het hangt er vanaf wanneer je boekt. Bij de Thalys kun je op z’n vroegst precies 4 maanden van tevoren boeken. Noteer dus in je agenda welke dag dit precies is en zorg ervoor dat je die dag ook daadwerkelijk tickets boekt.

Het meest goedkope tarief voor de Thalys is €35,- voor een enkeltje. Als je korter dan 4 maanden van tevoren boekt loopt deze prijs op. Dus weet je in november al dat je met valentijnsdag naar Parijs wilt? Boek dan meteen je treinticket 😜 Dit geldt ook voor de trein naar Disneyland.
–> bekijk hier tickets voor de trein naar Parijs (de Thalys)

Met de auto naar Parijs
Wil je graag met de auto naar Parijs? Dat is ook een goede optie. Sterker nog, als je wat meer lastminute besluit om naar Parijs te gaan dan is de auto goedkoper dan de trein. Ook is de auto goedkoper als je met 4 of meer volwassen personen naar Parijs gaat.

Denk echter wel aan de parkeerkosten! Parkeren in Parijs kan vrij prijzig zijn. Op straat is parkeren ook niet altijd veilig in Parijs. Wij raden altijd aan een hotel met parkeergarage te boeken. Zo weet je zeker dat je auto veilig staat. Parkeren kost gemiddeld €25 per dag.

In ons artikel “wat kost een weekend Parijs” hebben we uitgerekend hoeveel het kost om met de auto of de trein naar Parijs te reizen.

Tip: ons favoriete hotel met parkeerplaats is Motel One.

Met de bus naar Parijs
Wil je écht goedkoop naar Parijs? Boek dan een ticket voor een bus naar Parijs. Ga bijvoorbeeld met Slangenreizen naar Parijs 😊

Tip: Flixbus is het aller goedkoopst. Je kunt al voor €18,98 naar Parijs vanuit Amsterdam!! Het hangt af van de datum waarop je gaat.

Goedkoop overnachten in Parijs

Als je echt ergens op wilt besparen zou ik adviseren om te besparen op je verblijfplaats. Hoe minder geld je aan een overnachting besteed, hoe meer je kunt besteden aan ‘ervaringen’ in de stad of lekker eten.

Leuke boutique hotels kosten in het centrum van Parijs al snel zo’n €200 per nacht. Maar er zijn zeker wel wat goedkopere (boutique)hotels te vinden die óók heel leuk zijn. We schreven daar speciaal een artikel over: goedkope hotels in Parijs.

Als je goedkoop een hotel wil boeken in Parijs, kijk dan of je een budget hotel kunt vinden. het Ibis Budget Hotel is bijvoorbeeld een heel goed hotel en heel toegankelijk met een kleiner budget.
Lees hier meer over leuke Ibis hotels in Parijs 😊

Wil je écht goedkoop naar Parijs? Boek dan een overnachting in een hostel. Parijs heeft heel veel leuke hostels. En niet alleen voor mensen die in hun eentje reizen: ook voor stelletjes hebben de hostels hartstikke leuke privékamers beschikbaar tegen een mooie prijs. Reis je wel alleen? Dan is een hostel natuurlijk erg leuk omdat je hier veel  andere mensen tegen komt die ook alleen reizen en misschien kun je wel een avond met elkaar ergens gaan eten. Het voordeel: wel sociaal contact, maar je zit er niet aan vast.

Goedkoop overnachten in Parijs Hostel

Goedkoop (uit)eten in Parijs

Parijs is natuurlijk een stad waar je écht lekker kunt eten. De Franse keuken is gevarieerd en interessant. Spendeer je liever niet te veel geld aan eten of uiteten gaan in Parijs? Dit zijn de tips om goedkoop te eten in Parijs.

1. (Fris)drankjes zijn duur. Parijzenaren drinken geen frisdrank bij het eten in een restaurant in Parijs. Ook niet als ze uiteten gaan. Wil je een Cola of Ice Tea drinken? Dat kost je gemiddeld €5,90 voor een klein flesje. Zonde van je geld dus. Parijzenaren drinken wijn of water. Je krijgt altijd een karaf kraanwater op tafel. Het is dus heel normaal om te zeggen dat je niets wil drinken. Het karaf water volgt vanzelf, daar hoef je niet om te vragen 😉

2. Crêpes zijn goedkoop én lekker. En er zijn in Parijs veel crêpe restaurants te vinden. Crêpes kosten gemiddeld tussen de €3,50 en €15. Galettes (dit zijn hartige crêpes) zijn vaak iets prijziger dan de zoete crêpes. De klassieke crêpe wordt gegeten met boter en suiker. Die is altijd het meest goedkoop én stiekem ook nog het meest lekker 😜

3. Ga eten in een van de Bouillons. De Bouillons van Parijs zijn restaurants die al jaren bestaan. Vroeger dienden ze als plek waar arbeiders eten kregen. Er moesten vooral veel maaltijden voor een kleine prijs geserveerd worden. Tegenwoordig zijn het echte restaurants, met prima eten, maar de prijzen zijn nog steeds klein. Bij Bouillon Julien heb je voor €25 bijvoorbeeld wel een driegangen menu 😉 Daarnaast is het echt een belevenis om hier te eten en de Bouillons zien er prachtig uit. Ook een voordeel: je kunt hier al vroeg op de avond terecht (Nederlandse tijden) tot laat op de avond (als je bijvoorbeeld laat aankomt in Parijs). En laat je niet afschrikken door een rij voor de deur, die lost zich snel op 🙂

4. Haal to go en ga picknicken. Je kunt in Parijs goede falafel halen in de Marais bij L’as du Falafel. En een bijzondere, maar lekkere crêpe in het 11e arrondissement bij Madame GUAN. Dit zijn hele specifieke tips, maar je hebt natuurlijk meer to go plekjes waar je wat kunt halen. Dit is uiteraard goedkoper dan uiteten gaan. Bakkers zijn in Parijs ook niet duur. Je kunt ook een lekkere stokbrood halen en wat ham of kaas uit de supermarkt en je hebt een prima lunch.
Leuke picknick spots: Jardin du Luxembourg, Jardin des Tuileries, Jardin des Plantes, Place des Vosges, langs de Seine, bij de Eiffeltoren of zoals de Parijzenaren in de zomer graag doen: langs het Canal Saint Martin.

5. Happy hours. Willen jullie lekker borrelen, maar toch niet teveel geld uit willen geven aan drankjes? Zoek dan wat restaurantjes en barretjes uit waar ze ‘Happy hours’ hebben. Tijdens een happy hour krijg je de alcoholische drankjes vaak voor de helft van de prijs.

Bezoek gratis bezienswaardigheden en musea

Ook leuke activiteiten kunnen in Parijs heel goedkoop zijn 😊 Er zijn bijvoorbeeld veel gratis musea in Parijs. Ook zijn er musea en bezienswaardigheden die op de eerste zondag van de maand gratis zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je gratis het Louvre in mag als je jonger dan 25 jaar bent én dat het Louvre elke eerste zondag van de maand van oktober tot maart is de gratis toegankelijk is voor alle bezoekers? Je kunt dan alleen de permanente collectie bezichtigen, maar daar ben je wel even zoet mee 😜

Het Louvre is niet het enige museum die de eerste zondag van de maand gratis geopend is. Ook het Musée de l’Orangerie, Musée des Arts-et-Métiers, het Centre Pompidou, het Rodin Museum, het Musée d’Orsay en nog veel meer.

Er zijn ook veel plekken in Parijs waar je gratis uitzicht over de stad hebt. Bijvoorbeeld het uitzicht vanaf het dakterras van Galeries Lafayette of vanaf de Sacré-Coeur.

Sphinx of Tamis Louvre Museum Parijs
Sphinx of Tamis in het Louvre © Wegwijs naar Parijs

Goedkoop vervoer door Parijs

Er zijn meerdere manieren om door Parijs te reizen.

De fiets is een goedkope manier van reizen. Maar alleen als je niet-elektrische een Vélib fiets gebruikt. Andere elektrische fietsen zijn vrij prijzig om te gebruiken in Parijs. Je betaalt per minuut en de kosten kunnen snel oplopen. Hetzelfde geldt voor een elektrische step.

Tip: lees ook ons artikel over fietsen in Parijs.

De metro is daarom best goedkoop om te gebruiken. Reken voor jezelf uit of je beter losse tickets of een dagpas kunt gebruiken. Een dagpas is vaak goedkoper als je meer dan 5 keer per dag gebruik maakt van de metro. Je kunt ook een weekabonnement nemen. Lees er meer over in ons artikel over de metro en de Navigo pas (dit is een pas die je gebruikt om in te checken in de metro).

Wandelen is uiteraard het meest goedkoop, maar vergis je niet in de grote afstanden die je in Parijs soms moet overbruggen.

Canal Saint Martin Parijs
Canal Saint Martin. © Steve

Goedkoop shoppen tijdens de uitverkoop in Parijs

Ga jij naar Parijs om lekker te shoppen? Het zou een slimme keuze zijn om tijdens de uitverkoop in Parijs te gaan shoppen. De uitverkoop in Parijs vindt twee keer per jaar plaats. Wil je weten wanneer precies? Lees dan verder in ons artikel over de uitverkoop in Parijs.

Wil je ook weten waar je het beste kunt gaan shoppen? De beste winkelstraten van Parijs hebben we ook voor je op een rijtje gezet. 🛍😊

Galeries Lafayette Warenhuis Parijs Boulevard Haussmann
Galeries Lafayette © Wegwijs naar Parijs
Reacties
  1. Hoi! Ik volg je blog al een tijdje op facebook…Heb zelf in Parijs gestudeerd, zalig om van hieruit toch nog wat te kunnen volgen… Ik had een vraagje over de situatie momenteel in Parijs. Ik wil graag nog eens terug in mei of juni, gewoon om de stad per fiets te verkennen en het coronaproof te houden. Ik hoorde dat er sinds dit weekend weer een lockdown is in Parijs. Zijn toeristen dan niet toegelaten momenteel? Alvast bedankt voor je antwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *