Met Slangenreizen naar Parijs – Inspiratie

Eline Door Eline

Denk je er over na om met Slangenreizen naar Parijs te gaan? Heel leuk! Met de bus van Slangenreizen kun je op een goede en goedkope manier naar Parijs reizen. In dit artikel delen we informatie die je wil weten voordat je een reis boekt én delen we de ervaring van Esther. Zij ging met Slangenreizen naar Parijs en deelt hier haar reis naar Parijs 🙂

Met Slangenreizen 2 dagen naar Parijs

Robbert en ik, hadden het geluk dat we aan het einde van onze kerstvakantie naar Parijs mochten 😍 Dit omdat we de winactie van @wegwijsnaarparijs.nl hebben gewonnen, waarmee we met Slangenreizen een dag naar Parijs konden 😊

Een week voor vertrek kregen we een mail dat we er tegen een extra bijdrage een nachtje Parijs van konden maken en dit hebben we uiteraard gedaan! We zijn eerder naar Parijs geweest (de reden dat ik Wegwijs naar Parijs al volgde op Instagram) en de stad heeft iets magisch! 🌟

parijs eiffeltoren inspiratie

We reden ’s nachts met de bus van Slangenreizen naar Parijs. Toen we daar ’s ochtends aankwamen zijn we meteen naar de Eiffeltoren gaan wandelen. Dit is erg makkelijk aangezien de toren overal bovenuit steekt 😜 Sowieso vinden we Parijs een stad om heerlijk te dwalen en per toeval de mooiste straten te ontdekken! Nadat we bij de voet van de Eiffeltoren zijn gekomen twijfelden we of we naar boven zouden gaan. Het weer was wat miezerig en zag er ook niet veel belovend uit.

We maakten daarom wat leuke foto’s met de Eiffeltoren op de achtergrond en besloten met de metro naar de wijk Montparnasse te gaan en hier in de ‘Tour Montparnasse’ te gaan. Een overdekt 360 graden uitzicht over Parijs! (Zie foto’s hieronder)
We zijn heel blij geweest met onze keuze, hoe leuk is het dat je ook de Eiffeltoren ziet en we hadden alle ruimte! Het uitzicht was waanzinnig! 😍

tour montparnasse parijs
uitzicht tour montparnasse parijs

Voordat we toren opgingen hadden we inmiddels wel trek gekregen en zijn we gaan ontbijten in dezelfde wijk bij ‘Madame Pampa’. Hier heb ik per ongeluk vis in het Frans besteld waardoor ik moest ruilen met manlief haha. Die had de ‘Avocado toast’ besteld en baalde wel lichtelijk want die is echt héél erg lekker 😜 De bestelling lag denk ik aan de korte nachtrust want de bediening was erg vriendelijk en sprak Engels.

In de middag zijn we naar het warenhuis Le Bon Marché Rive Gauche geweest. Vooral de kerstetalages waren heel erg leuk ingericht met dansende gingerbread koekemannetjes. Ondanks de warmte hebben we het binnen ook nog lang volgehouden. Ps. mocht je voor de eerste keer in Parijs zijn zal ik je wel Galeries Lafayette aanraden vanwege het dakterras met uitzicht! 😍

Het weer klaarde op en we zijn naar het Louvre en Jardin des Tuileries (tuinen bij het Louvre) gegaan met de metro, onze favoriete plek omdat het één groot openluchtmuseum is. We hebben er wat gezeten en we kwamen er een kerstmarkt tegen waar we nougat hebben gescoord.

Daarna zijn we vanaf de tuinen naar waar we gingen avondeten gelopen, Hanoi Ca Phe, een hip restaurant met Vietnamese invloeden en lekkere cocktails, vlakbij Opera Garnier. Inmiddels was het donker en kwamen alle kerstversieringen helemaal tot zijn recht (en wordt Parijs pas écht magisch🎄❤️). Na het eten nog snel deze versiering op de Champs-Elysées bewonderd en de Eiffeltoren om daarna naar het hotel te rijden met de bus.

dagje parijs inspiratie kerst

In de ochtend begon onze dag niet heel soepel omdat we ons hadden verslapen. Uit eindelijk op het nippertje de bus niet gemist naar het centrum. Wie kan er vertellen dat ze onder de Eiffeltoren haar make up heeft gedaan.. 😏 nou ik!

Verder hebben we de dag in de wijk Montmarte doorgebracht waar we hebben geslenterd, boetiekjes hebben bekeken en geluncht bij het helemaal in mijn stijl versierde Vrai Paris (waar ik voor de tweede keer per ongeluk vis heb besteld!!😳). Uiteraard kon de Sacré Coeur ook niet ontbreken.

vrai paris montmartre

Helaas was het avontuur toen alweer voorbij en zijn we met de bus van Slangenreizen weer terug naar Nederland gereden 🙂

Met Slangenreizen naar Parijs: aanrader?

Zeker! Wij hebben een hele fijne ervaring gehad. Het is ideaal om heen- en weer naar Parijs te gaan. Je stapt ’s avonds op de bus en ’s ochtends kom je aan in het prachtige Parijs 😍 Met Slangenreizen kun je goedkoop naar Parijs reizen en je hoeft zelf niet meer na te denken over een overnachting in Parijs of over vervoer er naartoe. Het is een stuk prijziger om met de auto of de trein naar Parijs te gaan.

Daarnaast hebben ze ook bussen die naar Disneyland Parijs gaan.

Tip: Lees meer over andere aanbieders van busreizen in ons artikel over busreizen naar Parijs. Flixbus is bijvoorbeeld ook een goede optie en heel goedkoop.

Veelgestelde vragen over Slangenreizen

Hoeveel kost het om met Slangenreizen naar Parijs te gaan?

Met 2 personen kun je voor €151,50 met slangenreizen 1 dag naar Parijs. Je rijdt dan dus op dezelfde dag heen- en terug. Je kunt ook meerdere dagen boeken 😊 Bijvoorbeeld 3 dagen. Dat kost €404,40 voor 2 personen. Je krijgt dan vervoer met de bus van Slangenreizen naar Parijs, overnachtingen in een hotel, ontbijt én een lichtjestour onder voorbehoud.

Kun je ook met Slangenreizen naar Disneyland Parijs?

Ja, je kunt ook met Slangenreizen naar Disneyland Parijs. Om een voorbeeld te geven: voor maar € 584,40 kun je met 2 personen 3 dagen naar Disneyland. Je krijgt dan vervoer met de bus van Slangenreizen, maar ook 2 overnachtingen, 2x ontbijt en 1 dag toegang tot Disneyland 😊