Workshop macarons maken

Eline Door Eline

In Parijs heb je een groot aanbod in workshops macarons maken. Zo kun je workshops volgen bij het Galeries Lafayette of kun je naar een echte ‘school’ gaan zoals Le Gordon Bleu Paris of La Cuisine. Ik besloot het dit keer echter heel anders aan te pakken. Samen met mijn vriend boekte ik mijn workshop macarons maken via Airbnb experiences en ik heb zeker geen spijt: het was een geweldige ervaring! 😄

Op een toplocatie om de hoek van het Place des Vosges werden we ontvangen in een prachtig gerenoveerd appartement. Het is niet groot, maar het is licht en het heeft alles wat er nodig is voor een workshop macarons maken. Carlos is onze host (je ziet hem hieronder links op de foto). Hij is heel vriendelijk en enthousiast 😊 We krijgen wat te drinken en wachten nog heel even op een ander Amerikaans meisje terwijl wij een gezellig gesprek aan gaan met Carlos. Zodra zij arriveert kunnen we beginnen met het echte werk. 🙌

Workshop macarons maken

© Wegwijs naar Parijs

Onze host Carlos is duidelijk in zijn uitleg en werkt heel precies. Alles wordt op de gram afgemeten. We begonnen met het maken van een chocolade ganache. Dit is de vulling van de macaron. Bij het maken van macarons komt veel geduld kijken, maar je moet ook gebruik maken van de juiste technieken. Carlos legde ons heel precies uit waarom een bepaalde techniek nodig is, deed het dan even voor en liet ons vervolgens zelf proberen.

Workshop macarons maken Parijs

© Wegwijs naar Parijs

Nadat de ganache was gemaakt begonnen we met het maken van de macarons zelf.
Wist je dat de kleur van de macaron niets zegt over de smaak? Eigenlijk hebben alle macarons dezelfde smaak. De kleur van de macaron wordt bepaald door de kleurstof die gebruikt wordt. De vulling van de macaron (dus de chocolade ganache die wij maakten) bepaalt uiteindelijk de smaak.

Workshop macarons maken

© Wegwijs naar Parijs


Workshop macarons maken Parijs

© Wegwijs naar Parijs

Hier boven op de foto zie je hoe we de macarons vanuit een spuitzak op de ovenplaat pipetteerden. Daar moet je even handigheid in krijgen, maar zodra je dat eenmaal onder de knie hebt gaat het vrij makkelijk. Daarna laat je de ovenplaat nog 3 keer boven het aanrecht naar beneden vallen om al het lucht eruit de slaan en dan kunnen ze de oven in.

Nadat de macarons in de oven zijn geweest is het tijd om ze te vullen met de gemaakte genache.
In het midden lieten we een klein plekje over voor wat jam. Dat geeft een heerlijk zoete smaak.

Workshop macarons maken Parijs

© Wegwijs naar Parijs

En tadaa: het eindresultaat! Perfect gelukte macarons! 😍 Ik ben best wel trots.
Onder het genot van een kopje rozenthee (met echte bloemetjes in onze thee) genoten we van onze zelfgemaakte macarons en kletsen we nog een beetje over Parijs en over onze cultuurverschillen (best grappig om te horen hoe dingen anders zijn in Frankrijk en Amerika). Het was echt heel gezellig!

Workshop macarons maken Parijs

Het eindresultaat © Wegwijs naar Parijs

Toen we er weer vandoor gingen kregen we van Carlos nog wat van onze zelfgemaakte macarons mee naar huis. Lekker! 😊

Workshop macarons maken Parijs

© Wegwijs naar Parijs

Echt een aanrader als je in Parijs bent!

Deze macaron workshop is echt een aanrader. Ik vond het ontzettend leuk om te doen. Doordat je in zo’n kleine groep bent heb je veel persoonlijke aandacht en kun je echt een gesprek aangaan met de hele groep. Carlos heeft een maximum van 4 personen om die persoonlijke aandacht ook te kunnen garanderen. Ik voelde me enorm welkom en ik heb veel geleerd over het maken van macarons. Achteraf kregen we nog een mailtje met het recept van onze macarons en plekjes in Parijs die hij aanraadt om te bezoeken.
Ik zou deze workshop zeker aanraden om eens te doen 😊 (Dit artikel is niet gesponsord trouwens).

UPDATE: deze workshop is helaas niet meer beschikbaar op airbnb, maar een leuk alternatief is de workshop macarons maken bij het Galeries Lafayette. Zie hier voor meer info.

Pin it!

Vond je dit een leuke tip en wil je het als inspiratie gebruiken voor je tripje naar Parijs? Pin het dan op Pinterest zodat je het makkelijk weer terug kunt vinden 😊 En vergeet mij niet te volgen natuurlijk! 😜