Eiffeltoren bezoeken

Eline Door Eline

Ga jij de Eiffeltoren bezoeken? In dit artikel deel ik alle informatie en tips die je nodig hebt voor je bezoek aan de Eiffeltoren en deel ik waar je het beste tickets voor de Eiffeltoren kunt bestellen 😊

Eiffeltoren bezoeken

Om jou goed voor te bereiden op de Eiffeltoren bezoeken hebben we in dit artikel wat informatie gebundeld. Wat wil je graag weten over de Eiffeltoren? Kies je onderwerp hier onder:


Betrouwbare tickets voor de Eiffeltoren

Voor betrouwbare tickets voor de Eiffeltoren raden wij altijd de website Tiqets aan. Dit is een Nederlands bedrijf wat tickets voor allerlei bezienswaardigheden verkoopt (dus ook het Louvre, de Tour Montparnasse etc.).
Het voordeel van online boeken is dat je niet ter plekke in de wachtrij hoeft te staan én je bent verzekerd van een plekje. Je ontvangt je tickets direct in je mail en kunt ze ook zonder te printen meenemen naar de Eiffeltoren.

Tickets Louvre

Tip: bestel je tickets voor de Eiffeltoren online en kies een tijdslot in de avond. ’s Avonds in het donker is een bezoek aan de Eiffeltoren nóg specialer. Je hebt dan super mooi uitzicht over alle lichtjes van Parijs! 😍 –> Boek hier je tickets voor de Eiffeltoren.

Tip: bezoek de Eiffeltoren met een gids

Je kunt de Eiffeltoren ook met een Nederlandse gids bezoeken. Dat is erg leuk omdat je dan allerlei leuke feitjes en verhalen over de Eiffeltoren te horen krijgt. Bovendien mag je met een gids sowieso de rij overslaan, waardoor je een kortere wachttijd hebt 😊

🎟️ Tickets voor een bezoek aan de Eiffeltoren met gids: bestel hier.

eiffeltoren bezoeken
Kersenbloesem bij de Eiffeltoren

De Eiffeltoren beklimmen met kinderen

Ga je naar Parijs met kinderen? Leuk! 😊 De Eiffeltoren is voor kinderen natuurlijk een van de meest herkenbare dingen in Parijs.

Tip: wist je dat er leuke kinderseries bestaan die zich in Parijs afspelen? Bijvoorbeeld de series ‘Miraculous’ en ‘Ballerina’. De Eiffeltoren is in deze series ook te zien. Leuk dus om met je kind(eren) te kijken als voorbereiding van je trip naar Parijs 🙂

Tips als je met kinderen de Eiffeltoren gaat beklimmen
– Ook als je de Eiffeltoren niet gaat beklimmen kun je wel direct onder de Eiffeltoren komen zonder ticket. Er staat tegenwoordig een glazen wand om de Eiffeltoren, maar als je bij de ingang door de security gaat kun je daar gewoon naar binnen. Dat is wel een aanrader met kinderen.

– Als je de Eiffeltoren gaat beklimmen moet bedenken of je met de trap of de lift wil gaan.

– Als je met de trap wil kun je alleen ter plekke kaartjes kopen.
Maar, er bestaat wel een kans dat tickets uitverkocht zijn én je staat mogelijk lang in de rij. Wil je zeker zijn van een ticket? Bestel dan een ticket voor de lift naar boven.

– In de Giftshop op de eerste verdieping kun je speciaal voor kinderen een speurtocht boekje pakken. Dit boekje heet ‘Follow Gus’. Het is alleen in het Engels en het Frans, maar als je ze een beetje helpt is het heel leuk.

– Wist je dat de Eiffeltoren een glazen vloer heeft? Durft jouw kind hierop te staan? 😜

–> Bestel hier je tickets voor de lift naar boven 😊

eiffeltoren met kinderen
eiffeltoren tickets met kinderen

Waar is de ingang van de Eiffeltoren?

Als je voor het eerst de Eiffeltoren bezoekt is het soms even zoeken waar de ingang van de Eiffeltoren is. Veel mensen lopen vanaf Trocadéro naar de Eiffeltoren (zie afbeelding hier onder). Vroeger kon je onder de Eiffeltoren doorlopen. Ook als je geen ticket had. Je liep vanaf Trocadéro dan recht naar de Eiffeltoren toe en zag meteen de ingangen.

Tegenwoordig staat er in verband met veiligheidsoverwegingen echter een glazen wand om de Eiffeltoren. Om de ingang te vinden moet je toch even om de Eiffeltoren heen lopen. Op het plaatje hier onder zie je waar de ingangen te vinden zijn. Ten opzichte van de Seine liggen de ingangen dus aan de achterkant van de Eiffeltoren.

Omdat het vaak lange wachtrijen staan raden wij aan je tickets van tevoren te bestellen. Met online gekochte tickets hoef je namelijk niet meer in de wachtrij te staan om een ticket te kopen. Dat scheelt een hoop tijd 🙂 Boek hier je tickets voor de Eiffeltoren.

Verdiepingen van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren heeft drie verdiepingen.

De eerste verdieping
De eerste verdieping bevindt zich 57 meter boven de grond. Hier heb je mooi uitzicht over Parijs en enkele Parijse monumenten. Ook bevindt zich hier het restaurant ‘Altitude 95’. Deze naam refereert naar de hoogte van de eerste verdieping van de Eiffeltoren, want deze ligt 95 meter boven zeeniveau.
Aan de buitenkant van de eerste verdieping zijn de 72 namen van de Franse wetenschappers, ingenieurs en enkele andere personen uit de 18e en 19e eeuw geplaatst.

De tweede verdieping
De tweede verdieping van de Eiffeltoren is 115 meter hoog. Op deze hoogte is het uitzicht optimaal, je kijkt precies over alle gebouwen heen en tegelijkertijd zijn alle details op de grond nog goed zichtbaar. De vloer van deze verdieping is gedeeltelijk van glas. Zo kun je direct naar beneden kijken. Durf jij op dit glas te gaan staan? 😜 Ook vind het restaurant Le Jules-Vernes op deze verdieping. Dit restaurant is bekroond met een Michelinster. Reken dus op een fantastische avond met geweldig uitzicht én een hoge rekening 😏 De foto hieronder is genomen vanaf de tweede verdieping. Vroeger zat er nog geen hek omheen en had je dus direct uitzicht over Parijs. Helaas is er vanwege veiligheidsredenen nu wel een hek omheen geplaatst. Maar door het hek heen kun je nog steeds fantastische foto’s maken 😊

Uitzicht vanaf de tweede verdieping van de Eiffeltoren
Uitzicht vanaf de Eiffeltoren

De derde verdieping
De derde verdieping van de Eiffeltoren is op 275 meter hoogte te vinden en is niet te bereiken met een trap. Je kunt er alleen komen met een lift. Vanaf hier is het mogelijk om nog verder te kijken dan vanaf de tweede verdieping maar de straten van Parijs zijn minder gedetailleerd zichtbaar.
Vanaf de derde verdieping is het mogelijk om een paar trappen naar een buitenplatform te nemen. Deze verdieping werd ooit gebruikt voor meteorologisch onderzoek.

De Eiffeltoren bezoeken met de trap of de lift?

De Eiffeltoren telt in totaal maar liefst 1665 traptreden(!) 😏 Maar als toerist loop je nooit al deze traptreden. Dat komt omdat je de derde verdieping niet met de trap kunt bezoeken. Als je met de trap gaat kun je tot de tweede verdieping met de trap. In totaal zijn dit 704 traptreden. Dat valt weer mee hè 😜 Als je dan naar de derde verdieping wilt moet je alsnog een klein stukje met de lift.
Ik zou zelf altijd met de trap gaan omdat dat positief bijdraagt aan mijn algehele ervaring. Echter, als je slecht ter been bent of een minder goede conditie hebt is het aan te raden met de lift naar boven te gaan 🙂

Ik heb een heel artikel geschreven over met de trap of de lift de Eiffeltoren bezoeken.

Restaurants op de Eiffeltoren, eten met uitzicht

Ben je op zoek naar een bijzondere ervaring in Parijs? Boek dan een tafel in een van de restaurants van de Eiffeltoren. Hier lunch of dineer je met geweldig uitzicht! 😍

restaurant op de Eiffeltoren
restaurant op de Eiffeltoren

Het beste kies je natuurlijk voor een tafeltje bij het raam, maar ook als je niet bij het raam zit heb je nog heel mooi uitzicht. Je krijgt 3-gangen geserveerd. Ze hebben een wisselend menu, met vegetarische opties en bijpassende wijnen. Ook hebben ze een menu voor kinderen.

–> Reserveer hier voor de lunch
–> Reserveer hier voor een diner op de Eiffeltoren

Tip: wil je wel graag op de Eiffeltoren eten, maar heb je een wat kleiner budget? Reserveer dan voor een lunch. Ook bij de lunch krijg je een 3-gangen maaltijd met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Het is alleen een stukje goedkoper 😊

Wanneer gaan de lichtjes van de Eiffeltoren knipperen?

Overdag is de Eiffeltoren niet verlicht, maar ’s avonds wel. De Eiffeltoren krijgt dan een prachtige gouden uitstraling. Naast de gouden verlichting wordt de Eiffeltoren ook elk uur met flikkerende lichtjes verlicht. Dit duurt 5 minuten is gebeurt elk uur op het hele uur. Ook schijnt er dan een lichtbaken over de stad. Dit gaat elk uur door tot 1 uur ’s nachts in de winter en 2 uur ’s nachts in de zomer.

Benieuwd hoe dat er ongeveer uit ziet? In onderstaand filmpje is de Eiffeltoren heel mooi in beeld gebracht en wordt de film versneld afgespeeld zodat de omgevingsveranderingen heel goed zichtbaar zijn. Zoals het ondergaan van de zon, waardoor de brandende lichtjes van de Eiffeltoren een heel gaaf effect hebben

eiffeltoren verlichting
Eiffeltoren lichtjes knipperen
ˀ

Op dagen zoals Kerst, oud en nieuw en valentijnsdag wordt er niets speciaals gedaan met de Eiffeltoren. De lichtjes zullen op deze dag niet anders dan normaal schitteren.

Uitzicht op de Eiffeltoren
Uitzicht op de Eiffeltoren

Eiffeltoren in Kerstsfeer

Er zitten verschillende voordelen aan Parijs bezoeken in de winter. Zo kun je de gezelligheid van de feestdagen als Kerst in Parijs en Oud en Nieuw in Parijs meemaken. Rond de feestdagen wordt er op de Eiffeltoren eigenlijk altijd wel wat gezelligs van gemaakt. Wat er wordt gedaan verschilt per jaar, dus het is altijd goed om je even in te lezen om teleurstellingen te voorkomen.

Sommige jaren is het bijvoorbeeld mogelijk geweest om te schaatsen op de Eiffeltoren. Hoe gaaf is dat?!
Genieten van het mooie uitzicht over Parijs vanaf de Eiffeltoren terwijl je staat de wiebelen met schaatsen op het ijs 😍 Als de ijsbaan er is kun je schaatsen daar huren. Sterker nog, je bent verplicht om schaatsen te huren als je wilt schaatsen. Het meebrengen van eigen schaatsen is niet toegestaan. Het is ook verplicht om handschoenen te dragen.

Schaatsen op de Eiffeltoren
Schaatsen op de Eiffeltoren. Foto door: ErasmusOfParis

Maar de schaatsbaan is er dus niet elk jaar. In 2021 kon je bijvoorbeeld genieten van gezelligheid in Scandinavische stijl en wat warms te eten of drinken halen. Ze hadden bijvoorbeeld soepen, sandwiches, zelfgemaakte croque-monsieurs (Frans voor tosti), wafels en pannenkoeken. Er wordt dus elk jaar wat leuks georganiseerd op de Eiffeltoren rond de Kerstdagen.

kerst parijs eiffeltoren

Locatie en bereikbaarheid van de Eiffeltoren

📍 De locatie van de Eiffeltoren is: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France

De Eiffeltoren is goed te bereiken met de metro: Lijn 8, uitstappen bij halte École Militaire + 14 minuten lopen.
Metro: Lijn 6, uitstappen bij halte Bir Hakeim + 10 minuten lopen.
Met de RER: Ligne C. Uitstappen bij Station Champ de Mars + 8 minuten lopen.
Met de Bus: Lijn 42, 69, 72, 82 of 87.
Met de fiets: Vélib station nummer 07025 Suffren Tour Eiffel is het meest dichtbij de Eiffeltoren (2 Avenue Octave Creard). Als deze vol stat kun je naar Vélib station nummer 15071 Champ de Mars Côte 16ème (36 Avenue de Suffren).

Een van de mooiste manieren om naar de Eiffeltoren te reizen is via metrostation Trocadéro (metrolijnen 6 en 9). Het is vanaf hier wel wat verder lopen naar de Eiffeltoren (15 minuten). Maar dat is het meer dan waard. Vanaf het Palais de Chaillot (Fransen noemen het gewoon Trocadéro) heb je namelijk heel mooi uitzicht over de Eiffeltoren. Dit is de plek waar de meest bekende toeristenfoto’s gemaakt worden met de Eiffeltoren op de achtergrond.

Eiffeltoren
Uitzicht vanaf Trocadéro.

Openingstijden van de Eiffeltoren

In het hoogseizoen (van half juni tot begin september) is de Eiffeltoren geopend van 09:00 uur tot 0:00 uur.
De rest van het jaar is de Eiffeltoren geopend van 09:30 tot 23:00 uur.
Tijdens het Paasweekend en tijdens de voorjaarsvakantie worden de openingstijden, net als in het hoogseizoen, verlengd tot 0:00 uur ’s nachts.

Veelgestelde vragen over de Eiffeltoren

Waar kan ik tickets voor de Eiffeltoren bestellen?

Je kunt daar ter plekke tickets bestellen of je kunt van tevoren online je tickets bestellen. Wij raden altijd deze website aan om tickets te bestellen. Dat is een betrouwbare, Nederlandse website.
Als je online je tickets bestelt weet je zeker dat je een ticket hebt en hoef je daar niet voor een ticket in de wachtrij te staan.

Hoe hoog is de Eiffeltoren?

De Eiffeltoren is 330 meter hoog, dat is inclusief de televisie- en radioantennes. Begin 2022 is de Eiffeltoren nog 6 meter gegroeid vanwege een grotere radioantenne. Wanneer deze antennes niet worden meegerekend dan is de Eiffeltoren 317 meter hoog. De eerst verdieping bevindt zich op 57 meter, de tweede verdieping op 115 meter en de derde verdieping is op 275 meter van de grond.

Hoe lang duurt een bezoek aan de Eiffeltoren?

Gemiddeld duurt een bezoek aan de Eiffeltoren zo’n 1,5 à 3 uur. Als je met de trap gaat doe je er wat langer over. Het kan namelijk best intensief zijn waardoor je wil soms even stil staan om op adem te komen. Uiteraard kun je ook even stil staan om van het uitzicht te genieten. Met tickets voor de Eiffeltoren mag je zo lang op de Eiffeltoren blijven als je wil 😊

Is er een restaurant op de Eiffeltoren?

Jazeker! 🙂 Op de tweede verdieping van de Eiffeltoren vind je het sterrenrestaurant Jules Verne. Vanuit dit restaurant heb je spectaculair uitzicht over Parijs 😍 Hier hangt wel een prijskaartje aan. Ga maar uit van zo’n €200 per persoon voor een meergangen-diner. Maar je kunt ook een snelle hap halen bij andere restaurants op de Eiffeltoren.

Reacties
 1. Dag Eline,
  Proficiat met jullie website! Ik wou even onze ervaring met het boeken van tickets voor de Eiffeltoren delen. We wilden graag helemaal naar de top gaan en hebben rechtstreeks geboekt op de officiële website van de Eiffeltoren. Aangezien de tickets zo snel gaan, hebben we het wat in de gaten gehouden. Je kan dus vanaf 60 dagen op voorhand boeken en de tickets worden op middernacht vrijgegeven. We zijn dus opgebleven en het is ons gelukt om een ticket te boeken maar het ging echt supersnel. De website lag zelfs even plat door al de mensen die dan een ticket wilden boeken. Dus een tip voor mensen die rechtstreeks willen boeken: zet de datum in je agenda en boeken om middernacht!
  Groetjes,
  Sanne

  • Hi Sanne!

   Wat leuk dat je de tijd neemt om deze ervaring te delen met mij en de rest 😊 Dankjewel! Fijn dat je tickets hebt kunnen bemachtigen. Veel plezier als je je bezoek aan de Eiffeltoren nog in het vooruitzicht hebt.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. Hoi.
  Ik zie verschillende berichten over de toegang met kleine kinderen op de Eiffeltoren. Weten jullie of een peuter van 2 jaar op de Eiffeltoren mag?

  • Hoi Marjolijn,

   Ook kleine kinderen mogen de Eiffeltoren op 😊
   Een kinderwagen mag niet mee naar boven. Die kun je beneden ergens parkeren als jullie die mee hebben.

   Veel plezier!

   Groetjes,
   Johan

 3. Waar kan ik een ticket boeken tot aan de top.. Ik kan het nergens vinden..
  Kun je mij helpen aan de juiste site? 🙂
  Het gaat om 28 april..

 4. Goedenavond,

  Super fijn zo’n overzichtelijke website :). Ik vroeg mij alleen af of het mogelijk is om een audiotour in het Nederlands te doen als je de Eiffeltoren beklimt?

  Met vriendelijke groet, Gaby Koster

  • Hoi Gaby,

   Dankjewel voor je lieve compliment! 😊
   De audiotour voor het bezoek aan de Eiffeltoren is helaas niet in het Nederlands.
   Alleen in het Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Pools, Portugees en Spaans.

   Groetjes,
   Johan

 5. Hebben jullie een aanrader van een leuke en handige plaats om te overnachten? Ik zou met een 9jarige komen via het openbaar vervoer. Alvast bedankt voor eventuele tips.

  • Hoi Leen,

   We hebben meerdere artikelen geschreven over hotels in Parijs. Hier kun je er meer over lezen. Je kunt kijken welk hotel bij jullie past. Succes! 😊

 6. Mag je je rugzak/tasje meenemen tijdens een bezoek aan de Eiffeltoren? Ik hoor verschillende verhalen maar kan er niets concreets over vinden?

  • Hi Mirjam,

   Ja hoor, kleine (rug)tassen mogen mee op de Eiffeltoren. Security kan wel vragen of ze er even in mogen kijken.

   Groetjes,
   Eline

 7. Is het mogelijk om met een kinderwagen de eiffeltoren te bezoeken?

  • Hoi Wena,

   Dankjewel voor je berichtje. Je mag in principe een kinderwagen meenemen als hij klein en opvouwbaar is, maar het wordt afgeraden. Je kunt de wagen ook niet onderaan de Eiffeltoren stallen, dus als het kan zou ik een draagdoek meenemen of de Eiffeltoren een andere keer bezoeken.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 8. Is de Eiffeltoren verlicht aankomende week ?

  • Beste Menno,

   De Eiffeltoren wordt inderdaad ook aankomende week verlicht.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 9. super goede tips, hiermee hadden we een leuke dag op de toren ! dikke kus Caro

 10. Hoeveel is de entree om naar boven te gaan bij de Eifeltoren?

 11. Super leuke pagina! Gaaf om de Eiffeltoren in verschillende thema’s te zien 🙂 Zeker een aanrader om een keer naar boven te gaan.

  Senk joe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *