Winter in Parijs – Tips

Eline Door Eline

Het klinkt misschien helemaal niet zo aantrekkelijk om de winter in Parijs door te brengen, maar het is zeker wel de moeite waard. Parijs heeft echt ontzettend veel te bieden, en juist in de winter kan het zo romantisch en leuk zijn om naar Parijs te gaan.
Musea als het Louvre bezoeken is natuurlijk altijd leuk en bijzonder.
Dat soort dingen laat ik dan nu ook even achterwege. Ik zoom even in op de meer specialere dingen die je kunt doen of zien als je in de winter in Parijs bent.

Geen lange wachtrijen

Weet je waarom het gewoon super chill is om in de winter naar Parijs te gaan? Omdat er dan niet van die suuuuper lange rijen staan met toeristen voor elk museum of bezienswaardigheid. Uiteindelijk is Parijs een flink minder populaire bestemming in de winter en dat werpt zijn vruchten af voor de mensen die er wel in de winter heen gaan. Bij veel bezienswaardigheden kun je gelijk doorlopen zonder dat je eerst hoeft te wachten. Heerlijk!

Winter in Parijs

Winter in Parijs

Schaatsen in Parijs

Een echte winter kan niet voorbij zijn gegaan zonder dat je in ieder geval 1 keer op het ijs hebt gestaan, toch? Ik ben persoonlijk opgegroeid met schaatsen en ik ben er gek op. Helaas, helaas laat natuurijs zich in Nederland niet vaak zien, maar gelukkig zijn er nog andere mooie en speciale plekjes op Aarde waar wel geschaatst kan worden. En hoewel de Fransen niet echt schaats fanaten zijn, zijn er wel hele bijzondere, mooie plekjes te vinden in Parijs waar je kunt schaatsen.

Schaatsen op de Eiffeltoren
Wist jij dat je tijdens de winter in Parijs kunt schaatsen boven op de Eiffeltoren? Hoe te gek is dat?!
In de wintermaanden kun je dus genieten van het prachtige uitzicht over de stad terwijl je met beide benen op het ijs staat te wankelen.
Meestal is de ijsbaan er van half december tot half februari. Maar dit is niet elk jaar zo. Bekijk eventueel de officiële website van de Eiffeltoren om zeker te zijn.

Schaatsen in het Grand Palais des Glaces

Winter in Parijs

Schaatsen in het Grand Palais des Glaces

Eens per jaar wordt het Grand Palais omgetoverd tot een waar schaatsparadijs met een ijs oppervlakte van maar liefst 2700 m2!! De architectuur van het Grand Palais zelf is al enorm indrukwekkend, moet je nagaan als het ook nog eens de grootste indoor-ijsbaan ter wereld mag hosten. Ook ideaal voor families met kinderen, want er is ook een speciale ruimte voor kinderen gereserveerd.
Na het schaatsen kun je lekker even bijkomen onder het genot van een warme glühwein, warme chocolademelk en lekkere hapjes.
Elke 30 minuten vindt er een spectaculaire lichtshow plaats op een gigantische fontein. Maar als je echt van een mooie lichtshow houdt zou ik je adviseren om ’s avonds terug te komen. De sfeer in dit bijzondere schaatspaleis is dan compleet veranderd. Het ijs is dan ineens een schaats-dansvloer geworden en er wordt muziek gedraaid door een real-life dj. In een echte disco mogen de lampen natuurlijk niet ontbreken en dat is ook zeker niet het geval. Het is echt heel erg gaaf. Hier onder in het filmpje kun je de sfeer alvast even proeven.

Het Grand Palais des Glaces is maar een paar weken per jaar geopend. Check dus van tevoren even goed of het wel open is. Meestal eind december tot eind januari.

Bekijk hier het filmpje voor een voorproefje.

Genieten van de lekkerste macarons

Nergens zijn de macarons zo lekker als in Parijs. Dus of het nu zomer of winter is, je kunt Parijs sowieso nooit verlaten zonder echte macarons gegeten te hebben.
Waar je de aller aller lekkerste macarons kopen?? Daar zijn de meningen uiteraard over verdeeld maar ik wil je graag een adresje meegeven.

Een patisserie waar het verschil tussen een gebakje en een kunstwerk werkelijk niet te onderscheiden is. Alleen de etalage doet het water in je mond lopen. Nergens zijn de macarons zo lekker als hier. (Vind ik dan hè :p). Neem lekker een paar macarons mee ‘to go’, want echt heel veel ruimte om even te zitten is er niet. De macarons worden heel netjes voor je in een mooi doosje gedaan zodat ze makkelijk meegenomen kunnen worden.
Mijn tip: neem sowieso een macaron met karamel en zeezout, zooooooo lekker!

Adres
Pâtisserie Gérard Mulot
76 RUE DE SEINE
75006 Paris
+33 1 43 26 85 77

Bereikbaarheid
Met de metro: uitstappen bij halte Odéon (lijn 4 of lijn 10).

Openingstijden
Van maandag tot zondag 6:45 uur – 20:00 uur.
Gesloten op woensdagen

macarons_gerard_mulot_parijs

Macarons!! <3

Geroosterde kastanjes eten

“Marrons! Chauds, chauds les marrrons! Voordat je deze woorden hoort heb je waarschijnlijk de warme geur al tot je genomen. Op de hoek van de straat of bij de uitgang van een metrostation kun je er bijna niet meer om heen: de straatverkopers met verse, warme kastanjes… In ruil voor een paar euro’s krijg jij een zakje (of een krant) met deze warme kastanjes overhandigd. Een mooie traditie in Parijs, wat jouw winterse tripje Parijs compleet maakt. Eetsmakelijk!

warme_kastanjes_winter_in_parijs

Heb jij wel eens warme kastanjes gegeten?

Verlichte etalages bekijken

De etalages van de grote warenhuizen in Parijs zijn elk jaar weer een enorm groot spektakel.
Rijen dik staan er soms mensen voor de indrukwekkende etalages. Vooral kinderen zijn helemaal onder de indruk van alle bewegende poppen, lichtjes en muziek. En dat is niet zo gek. De grote warenhuizen pakken elk jaar weer flink uit. Ik ben altijd weer benieuwd naar het nieuwe thema van de gevulde etalages.

De twee grootste warenhuizen met de mooiste etalages zijn Galeries Lafayette en Printemps Haussmann. Beide warenhuizen zijn te vinden op de Boulevard Haussmann in Parijs.

etalage_winter_parijs_galeries_lafayette

Etalage Galeries Lafayette Winter 2016/2017

De mooie, uitgebreide etalages zijn van eind november tot begin januari te bewonderen.

Een echte ‘chocolat chaud’ drinken

Een echte Franse ‘Chocolat chaud’ is niet te vergelijken met een Nederlandse warme chocolademelk.
Een Franse warme chocolademelk is bijvoorbeeld veel dikker en heeft veel meer een echte chocoladesmaak dan een Nederlandse chocolademelk. Als je een goed adresje te pakken hebt wordt er veel aandacht aan je chocolademelk besteed. Daar betaal je vervolgens dan ook wel naar, maar ik zou het zeker aanraden om een keer te drinken in de winter in Parijs. Hier zal ik je twee adresjes geven waarvan ik weet dat je hier een echt Franse ‘Chocolat Chaud’ kunt krijgen 😇

Het eerste adresje is bij Angelina. Angelina heeft een beetje een oudbollige uitstraling, maar chocolademelk zoals je nog nooit gedronken hebt. Het is echt immens populair in Parijs. De chocolademelk hier heet l’Africain en is echt heel dik. Het is een echte patisserie en ze verkopen ook gebakjes alsof het kunstwerkjes zijn. Angelina is al jaren een populaire hotspot in Parijs onder zowel toeristen als Parijzenaars zelf. Ook Coco Chanel kwam hier regelmatig langs om een plekje te vervullen aan haar tafel nummer 10. Wie weet zit jij dus wel op dezelfde plek als waar Coco Chanel regelmatig plaats heeft genomen 😜

Winter in Parijs

Angelina

Something to keep in mind is dat het door de populariteit van Angelina eigenlijk altijd heel druk is en dat de drankjes duur betaald worden. Je moet voor jezelf een besluit maken of je dat het waard vindt 😌 Je vindt Angelina op de volgende adressen:
– 226 rue de Rivoli in het 1e arrondissement, vlakbij de Jardin des Tuileries en het Louvre.
– 108 Rue du Bac in het 7e arrondissement. Ook op loopafstand van het Louvre, maar dan aan de andere kant van de Seine.

Een alternatief is het kleine, schattige theesalonnetje op het Île Saint-Louis vlak bij de Notre Dame. Dit theesalonnetje heet ‘The Isle Of Charlotte’ Het is een van de meest gezellige en warme plekjes in Parijs voor het drinken van een warme chocolademelk. De beleving die je hier hebt is héél anders in vergelijking met Angelina. Vraag naar een ‘Chocolat chaud à l’ancienne’ en je weet zeker dat je een hemelse warme chocolademelk krijgt 😊

Koopjes jagen tijdens de winteruitverkoop in Parijs

In heel Frankrijk begint de winteruitverkoop op de 2e woensdag van januari. Behalve als de 2e woensdag van januari na 12 januari valt. Dan begint de winteruitverkoop op de 1e woensdag van januari. Maar reden genoeg dus om lekker te winkelen in Parijs. Het aller beste moment om te gaan winkelen in de uitverkoop is de derde week van de uitverkoop in Parijs. In de derde week gaat namelijk de derde afprijsronde in, oftewel de troisième démarque. Kortingen lopen dan soms wel eens op tot 80%! Die moet je even meepikken dus! 😜
Lees hier meer over de uitverkoop in Parijs.

Kerst in Parijs

Heb jij wel eens een echte Franse bûche gegeten?😇 Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar een bûche een soort speciale kersttaart die vaak ontworpen is door een ontwerper of kunstenaar.
Verschillende patisserieën en meesterbakkers doen hun best om de mooiste, de beste of de meest speciale ‘Bûche de Noël’ te maken. Ben jij tijdens de Kerstdagen in Parijs? Vergeet dan zeker geen stukje bûche te scoren 😏 Lees meer over Kerst in Parijs.

Kerst in Parijs

Galeries Lafayette tijdens Kerst. Foto door: Olivier Ortelpa

Oud en nieuw in Parijs

Tijdens Oud en Nieuw mag er in Parijs door burgers geen vuurwerk afgestoken worden. In plaats daarvan wordt er een geluids- en lichtshow geprojecteerd op de Arc de Triomphe. Voorheen werd deze show zonder vuurwerk gegeven, maar de laatste jaren heeft de gemeente stiekem tóch een verrassende vuurwerkshow in petto. Erg spectaculair en zeker een aanrader om bij te wonen! 😄 Meer weten? Lees hier verder.

Oudjaar Parijs Arc de Triomphe

Oud en Nieuw in Parijs © Modulo-pi

Wat te doen als het regent in Parijs

Wat te doen als het regent in Parijs? Grote kans dat je met minimaal 1 regenbui te maken krijgt als je de winter in Parijs doorbrengt.
Dan is het uiteraard het beste om iets te doen waar je niet buiten bent.
Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet om je te helpen met kiezen wat je gaat doen als het regent in Parijs. Bekijk daarvoor mijn ‘Wat te doen bij regen in Parijs‘ pagina.

Reacties
  1. Prachtig om te lezen. Ik heb de ene pagina, na de andere gelezen. We vertrekken nu Vrijdag en ik heb er enorm veel zin in als ik jouw tips allemaal lees. Bedankt om deze te delen en ook up-to-date te houden.

    • Beste Silke,

      Dankjewel voor je lieve reactie. Daar word ik blij van 😊 Héél veel plezier in Parijs! Geniet ervan 😄🎄

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  2. Hele leuke blog met leuke tips. Heel fijn in de voorbereidingen voor een weekendje Parijs. Dankjewel!

    • Leuk om te horen Dana! Dankjewel! Heel veel plezier in Parijs 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *