Hop on hop off bus in Parijs

Parijs heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Om de grootste bezienswaardigheden op een makkelijke manier te kunnen bezichtigen is het super praktisch om met een hop on hop off bus reizen. Een hop on hop off bus is een dubbeldekker die langs de grootste bezienswaardigheden in Parijs rijdt. Lekker toeristisch dus, maar wel super handig. Je kunt bij elke stop in- en uitstappen en dit zo vaak doen als je wilt op de dag dat je ticket geldig is 😊

Een bijkomend voordeel: je hoeft geen gebruik te maken van de ondergrondse metro. Met een hop on hop off bus reis je door Parijs terwijl je ook nog eens ontzettend veel ziet onderweg. Win win dus 🙂

In dit artikel geef ik je meer informatie over de hop on hop off bus, plattegronden, tips en tricks en leg ik uit waar je betrouwbare tickets kunt kopen. Waar ben je naar op zoek?

 • Plattegrond: langs welke bezienswaardigheden rijdt de hop on hop off bus in Parijs?
 • Heeft de hop on hop off bus meerdere routes?
 • De avondroute
 • Hop on hop off bus met kinderen: de kidsroute?
 • Plattegrond van de kidsroute
 • Mijn persoonlijke tip
 • Waar koop ik betrouwbare tickets voor de hop on hop off bus?
 • Kerst in Parijs special: boek een Kerst hop on hop off tour

 • hop on hop off bus parijs

  Plattegrond: langs welke bezienswaardigheden rijdt de hop on hop off bus in Parijs?

  Langs welke bezienswaardigheden rijdt de hop-on-hop-off bus in Parijs?

  De hop on hop off bus rijdt langs bijna alle grote bezienswaardigheden in Parijs. Waaronder:
  – het Grand Palais
  – de Eiffeltoren
  – het Louvre
  – de Arc de Triomphe
  – de Opéra Garnier
  – het Musée d’Orsay
  – de Notre Dame
  – Galeries Lafayette
  – Concorde
  – de Champs-Elysées
  – Trocadero
  – en langs een van de bekendste bruggen: Pont Alexandre.

  Hier onder zie je een plattegrond van de route. Hier kun je tickets bestellen.plattegrond parijs hop on hop off bus

  Heeft de hop on hop off bus meerdere routes?

  Ja zeker, de TooT hop on hop off bus heeft meerdere routes door Parijs.
  Ze hebben de reguliere route met de meeste grote bezienswaardigheden (zie hierboven). Ze hebben ook een avondroute en een kidsroute. Verderop in dit artikel geef ik per route informatie en tips.

  De avondroute

  Met de avondroute rijd je langs grote bezienswaardigheden, maar ook plekken waar gewoon hele mooie lichtjes te zien zijn. Bijvoorbeeld bij de Moulin Rouge 🙂

  Hier onder zie je een plattegrond. De avondroute heeft 2 opstappunten. Eentje bij het Louvre en eentje in de Montmartre (Place de Clichy). Dat betekent dus dat je voor een groot deel met de bus meerijdt. Je kunt niet bij elke bezienswaardigheid uitstappen.

  Hier kun je tickets bestellen voor de avondroute.

  Hop on hop off bus met kinderen: de kidsroute?

  TooTbus heeft ook een kidsroute door Parijs 🎉😊 Je komt met deze route langs de Opera, het Louvre Museum, de Notre-Dame Kathedraal, de Sainte-Chapelle, het Orsay Museum, de Concorde, de Champs-Elysées, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, Les Invalides, en het Grand Palais, plus nog veel meer andere Parijse bezienswaardigheden.
  De gidsen vertellen onderweg leuke verhalen en er zijn raadsels om op te lossen, spelletjes te spelen en er is zelfs wat lekkers om te snoepen.

  Plattegrond van de kidsroute

  Hier onder zie je een plattegrond van de kidsroute door Parijs. De kidsroute heeft maar 1 opstappunt (en maar 1 uitstappunt dus). Dat betekent dat je de hele route mee rijdt zonder uit te stappen. Dat kan een voordeel zijn en een nadeel zijn.

  Tip!

  Het voordeel van de kidsroute is dat je met je kinderen een heel groot deel van Parijs kunt zien zonder dat je teveel energie kwijt bent aan wandelen en gedoe met de metro. Het is een hele laagdrempelige manier om Parijs te leren kennen en alle mooie bezienswaardigheden te zien die zeker een grote indruk om kinderen maken.

  Het nadeel is dat je dus niet bij een bepaalde bezienswaardigheid kunt uitstappen. Als je dat wel wil (bijvoorbeeld om toch de Eiffeltoren te beklimmen oid), dan raad ik aan voor de reguliere route te gaan (zie hierboven).

  Hier vind je meer informatie en kun je tickets voor de kidsroute bestellen.

  Mijn persoonlijke tip

  Ik heb het al een beetje laten doorschemeren in de tekst die ik hierboven schreef, maar ik heb een tip voor je. Naar mijn idee is de hop on hop off bus niet alleen heel erg leuk, maar ook heel erg handig om door Parijs te reizen. Als jij van het Louvre naar de Eiffeltoren wil kun je gewoon de hop on hop off bus pakken MITS je de reguliere route kiest. Bij de kidsroute en de avondroute heb je maar 1 respectievelijk 2 opstappunten. Dat betekent dus dat je eigenlijk de hele route op de bus zit. Maar bij de reguliere route kun je bij veel bezienswaardigheden uitstappen. Daarom vind ik de reguliere route de beste optie. Scheelt je weer wat metrotickets 😊

  Waar koop ik betrouwbare tickets voor de hop on hop off bus?

  Ik raad altijd aan om je tickets via Tiqets te bestellen. Dat is een Nederlandse website. Tickets kopen gaat heel makkelijk en je krijgt ze digitaal via de mail. Via de button hieronder ga je naar de reguliere tour met de grootste bezienswaardigheden van Parijs.

  Hier vind je tickets voor de kidstour.
  Hier vind je tickets voor de avondtour.
  Hier vind je tickets voor de Kerst special tour.

  Hop on hop off bus Parijs

  Kerst in Parijs special: boek een Kerst hop on hop off tour

  Ga jij met Kerst naar Parijs? Dan is het een leuke aanrader om een hop on hop off nachttour te boeken langs de mooiste kerstversieringen in Parijs 😍`🎄 Zie hier voor meer informatie en tickets.
  Deze tickets zijn dus alleen rond Kerst verkrijgbaar.

  Tickets Louvre
  hop on hop off langs kerstversiering in Parijs