Hop on hop off bus in Parijs

Eline Door Eline

Om veel van Parijs op een makkelijke manier te kunnen bezichtigen is het praktisch om met een hop on hop off bus reizen. Dit is een dubbeldekker die langs de grootste bezienswaardigheden in Parijs rijdt. Lekker toeristisch dus, maar wel super handig. Je kunt bij elke stop in- en uitstappen en dit zo vaak doen als je wilt op de dag dat je ticket geldig is 😊 In dit artikel geef ik je meer informatie, tips en leg ik uit waar je betrouwbare tickets kunt kopen.

Een bijkomend voordeel: je hoeft geen gebruik te maken van de ondergrondse metro. Met een hop on hop off bus reis je door Parijs terwijl je ook nog eens ontzettend veel ziet onderweg. Win win dus 🙂

Voorjaars korting: speciaal voor bezoekers van onze website hebben we een persoonlijke kortingscode voor de hop on hop off bus. De code is ‘WEGWIJSBUS2023‘ en geeft je 10% korting op tickets 😍 Deze code is geldig t/m 31 maart 2024.
Je kunt de code invullen bij het bestellen van je tickets. Bestel hier je tickets met korting.

Hop on hop off bus tickets

Hoe koop je tickets voor de hop on hop off bus in Parijs?

Tip: tickets voor de hop on hop off bus zijn ontzettend populair. Het is daarom verstandig om van tevoren online je tickets te bestellen om teleurstelling in Parijs te voorkomen.

 • Tickets voor reguliere route langs alle bezienswaardigheden (reserveer online)
 • Tickets voor de kinderroute (reserveer online)
 • Tickets voor avondroute, bekijk hoe mooi Parijs verlicht wordt in het donker (reserveer online)
 • De Express route. Hiermee rij je in slechts 2 uur langs alle highlights van Parijs (reserveer online)

  Aanrader: Combineer het met een rondvaart over de Seine en bespaar geld 😊 (reserveer online)

Hop on hop off bus in Parijs


hop on hop off bus parijs

Plattegrond: welke bezienswaardigheden liggen op de route?

De hop on hop off bus rijdt langs bijna alle grote bezienswaardigheden in Parijs. Hier onder zie je een plattegrond, onder het kaartje leg ik uit welke stops en bezienswaardigheden daarbij horen.

plattegrond parijs hop on hop off bus

Het Grand Palais (halte 6 of halte 10). Het Grand Palais is een grote hal met prachtig glazen dak. Het werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1900. Tegenover het Grand Palais vind je het Petit Palais. Dit is een van onze persoonlijke favoriete plekken om te bezoeken. Het gebouw is namelijk prachtig! In het Petit Palais vind je een klein museum. Dit wordt ook wel het mini-Louvre genoemd. Daarnaast is er een heerlijke binnentuin te vinden waar je wat kunt drinken en eten. Toegang tot het Petit Palais is bovendien gratis 🙂

De Eiffeltoren (halte 9): deze halte van de hop on hop off bus kun je natuurlijk niet overslaan. Hoewel je vanuit de bus goed uitzicht hebt op de Eiffeltoren is het leuk om de Eiffeltoren te beklimmen 🙂

Het Louvre (halte 3): hét mooiste museum van Parijs!! Stap uit bij deze halte van de hop on hop off bus om op de foto te gaan met de glazen piramide of om de Mona Lisa te bewonderen!

louvre parijs tickets en tips


De Arc de Triomphe (halte 7). Deze triomfboog staat in het midden van een rotonde waar maar liefst 7 wegen samen komen! Vanaf boven is dit een spectaculair gezicht. Bovendien kijk je hier ook recht op de Champs-Élysées én heb je uitzicht op de Eiffeltoren! 😍

De Opéra Garnier (halte 1 of 2): dit is een van onze favoriete bezienswaardigheden. Heb je de Opéra Garnier wel eens van binnen gezien? Het is onvoorstelbaar mooi!! Overal zie je prachtige ornamenten met bladgoud, grote kroonluchters en mooie spiegels. Het een een must-see als je in Parijs bent. En handig: de hop on hop off bus stopt vlak voor de deur.

opera garnier bezoeken
Opéra Garnier © Wegwijs naar Parijs

Het Musée d’Orsay (halte 5): dit museum ken je vast van de grote klok. Het was vroeger namelijk een treinstation. Dat is nog terug te zien. Het is een van de meest bekende musea in Parijs. Heb je het Louvre al een keer bezocht? Dan is het Orsay museum zeker een bezoek waard.

De Notre Dame (halte 4): de hop on hop off bus rijdt zelfs op het eilandje in de Seine waar de Notre Dame te vinden is. Je stapt uit vlakbij de Seine en vanaf hier is het nog een klein stukje wandelen.

Galeries Lafayette (halte 1): dit is een van de meest bekende warenhuizen ter wereld! Het warenhuis is vooral bekend vanwege de prachtige glas-in-lood koepel. Je mag gratis naar binnen en kunt naar de bovenste verdieping lopen voor mooi zicht op de koepel. Ook heeft Galeries Lafayette een dakterras met mooi uitzicht over Parijs. Sla deze halte van de hop on hop off bus dus zeker niet over 🙂

Concorde (halte 6), deze stop kun je ook pakken als je naar het Louvre wil. Dan loop je via de tuinen van het Louvre naar de piramide toe, dus dat is wel leuk.

De Champs-Elysées (halte 7): dit is de meest bekende ‘Boulevard’ van Parijs. Je vindt hier vooral veel luxe winkels. Via de Champs-Élysées kun je van de Arc de Triomphe naar het Louvre wandelen (of andersom).

Trocadero (halte 8): Vanaf hier heb je heel gaaf uitzicht op de Eiffeltoren!! Aanrader om hier uit te stappen als je naar de Eiffeltoren wil gaan.

– En langs een van de bekendste bruggen: Pont Alexandre III.

Een hop on hop off bus kan vooral erg leuk zijn als je voor het eerst naar Parijs gaat 😍 Het is namelijk een geweldige manier om een ​​overzicht van de stad te krijgen en de mooiste bezienswaardigheden van Parijs te ontdekken 😊 Hier kun je tickets bestellen.

De avondroute

Met de avondroute rijd je langs grote bezienswaardigheden, maar ook plekken waar gewoon hele mooie lichtjes te zien zijn. Bijvoorbeeld bij de Moulin Rouge 🙂

Hier onder zie je een plattegrond. De avondroute heeft 2 opstappunten. Eentje bij het Louvre en eentje in de Montmartre (Place de Clichy). Dat betekent dus dat je voor een groot deel met de bus meerijdt. Je kunt niet bij elke bezienswaardigheid uitstappen.

Hier kun je tickets bestellen voor de avondroute.

Hop on hop off bus met kinderen: de kidsroute

TooTbus heeft ook een leuke kidsroute door Parijs 🎉😊 Je komt met deze route langs de Opera, het Louvre Museum, de Notre-Dame Kathedraal, de Sainte-Chapelle, het Orsay Museum, de Concorde, de Champs-Elysées, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, Les Invalides, en het Grand Palais, plus nog veel meer andere Parijse bezienswaardigheden.

De gidsen vertellen onderweg leuke verhalen en er zijn raadsels om op te lossen, spelletjes te spelen en er is zelfs wat lekkers om te snoepen.

Plattegrond van de kidsroute

Hier onder zie je een plattegrond van de kidsroute door Parijs. De kidsroute heeft maar 1 opstappunt (en maar 1 uitstappunt dus). Dat betekent dat je de hele route mee rijdt zonder uit te stappen. Dat kan een voordeel zijn en een nadeel zijn.

Met de code ‘WEGWIJSBUS2023‘ krijg je 10% korting op tickets 😍 Deze code is geldig t/m 31 maart 2024. Je kunt de code invullen bij het bestellen van je tickets. Bestel hier je tickets met korting.

Tip!

Het voordeel van de kidsroute is dat je met je kinderen een heel groot deel van Parijs kunt zien zonder dat je teveel energie kwijt bent aan wandelen en gedoe met de metro. Het is een hele laagdrempelige manier om Parijs te leren kennen en alle mooie bezienswaardigheden te zien die zeker een grote indruk om kinderen maken.

Het nadeel is dat je dus niet bij een bepaalde bezienswaardigheid kunt uitstappen. Als je dat wel wil (bijvoorbeeld om toch de Eiffeltoren te beklimmen oid), dan raad ik aan voor de reguliere route te gaan (zie hierboven).

Hier vind je meer informatie en kun je tickets voor de kidsroute bestellen.

Mijn persoonlijke tip

De hop on hop off bus is niet alleen leuk, maar ook heel erg handig om door Parijs te reizen. Als jij van het Louvre naar de Eiffeltoren wil kun je gewoon de hop on hop off bus pakken.
Maar dit kan alleen als je de reguliere route kiest. De kidsroute en de avondroute hebben maar 1 of 2 opstappunten. Dat betekent dat je eigenlijk de hele route op de bus zit. Maar bij de reguliere route kun je bij bijna elke bezienswaardigheid uitstappen. Daarom vind ik de reguliere route de beste optie. Scheelt je weer wat metrotickets 😊

Waar koop ik betrouwbare tickets voor de hop on hop off bus?

Ik raad altijd aan om je tickets via Tiqets te bestellen. Dat is een Nederlandse website. Tickets kopen gaat heel makkelijk en je krijgt ze digitaal via de mail. Via de button hieronder ga je naar de reguliere tour met de grootste bezienswaardigheden van Parijs.

Hier vind je tickets voor de kidstour.
Hier vind je tickets voor de avondtour.
Hier vind je tickets voor de Kerst special tour.

Hop on hop off bus Parijs

Kerst in Parijs special: boek een Kerst hop on hop off tour

Ga jij met Kerst naar Parijs? Dan is het een leuke aanrader om een hop on hop off nachttour te boeken langs de mooiste kerstversieringen in Parijs 😍`🎄 Zie hier voor meer informatie en tickets.
Deze tickets zijn dus alleen rond Kerst verkrijgbaar.

Tickets Louvre
hop on hop off langs kerstversiering in Parijs

Veelgestelde vragen over de hop on hop off bus

Wat is een hop on hop off bus en hoe werkt het?

De hop on hop off bus Parijs is een dubbeldekker met een open dak. De bus rijdt langs alle grote bezienswaardigheden. Er zijn meerdere haltes. Haltes zijn meestal te vinden bij de grote bezienswaardigheden zelf. Je kunt bij elke halte op- en afstappen. Zo kun je bijvoorbeeld de Eiffeltoren beklimmen en daarna weer op de bus stappen naar het Louvre. Je kunt ook gewoon de hele route blijven zitten. Een ticket is 1 dag of meerdere dagen geldig. Je kunt er dan de hele dag gebruik van maken. Er is ook WiFi aan boord en een audiogids.

Bij welke halte kan ik opstappen?

Je kunt opstappen bij elke halte van de hop on hop off bus. Er zijn in totaal 7 haltes. De haltes vind je bij: de Opéra Garnier, het Louvre, het Grand Palais, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, Musée d’Orsay en de Notre Dame.

Waar kan ik tickets kopen voor de hop on hop off bus?

Je kunt hier tickets kopen:
– Tickets voor de reguliere route (aanbevolen): bestel tickets
– Tickets voor de kinderroute: bestel tickets
– Tickets voor de avondroute: bestel tickets

Hoe lang duurt de hele route van de hop on hop off bus?

De hele route van de hop on hop off bus duurt ongeveer 2 uur. Je kunt er voor kiezen om de hele route te blijven zitten. Dat is leuk, want op die manier zie je gelijk heel veel van Parijs 😊

Is het aan te raden tickets van tevoren te bestellen?

Ja absoluut. De hop on hop off bus is erg populair. Als je niet van tevoren bestelt kan het zijn dat er niet meer genoeg tickets zijn voor de datum waarop jij naar Parijs gaat. Bovendien is het onhandig als je je ticket nog bij de buschauffeur moet bestellen.

Kan ik ergens tickets met korting bestellen?

Ja, hier kun je tickets met 10% korting bestellen 🙂

Heeft de hop on hop off bus meerdere routes?

Ja zeker, de hop on hop off bus heeft meerdere routes door Parijs.
Ze hebben de reguliere route met de meeste grote bezienswaardigheden (zie hierboven). Ze hebben ook een avondroute en een kidsroute.

Zijn er verschillende aanbieders?

Ja, er zijn verschillende aanbieders.

Reacties
 1. Hoi Johan en Eline,

  Ik wilde jullie nog even een berichtje sturen om jullie te bedanken. We hebben super veel aan jullie tips en website gehad! Blijf zeker zo doorgaan. We hebben, samen met onze dochter van 5, genoten van Parijs! hartje

  Liefs,
  Marlies

 2. Allereerst mijn complimenten, wat een complete site met veel tips!!

  Een vraagje, wij verblijven op camping Le Chene Gris en willen vanaf daar een dagje Parijs doen met onze kinderen van 6 en 8. Iig de hop on hop off bus, de seine tour misschien en naar het Montmartre. Weet jij hoe we vanuit de camping het meest centraal in de stad uit komen voor bijvoorbeeld starten van de bus tour? We zitten vlakbij het treinstation, maar kunnen natuurlijk ook met de auto naar een metrostation rijden.
  Alvast heel erg bedankt!!

  • Hoi Mandy!

   Dankjewel voor je complimentje, goed om te horen dat jullie het een complete website vinden 😊
   En super leuk dat jullie met de kinderen naar Parijs willen.
   De hop on hop off bus en Seine cruise zijn allebei echt heel leuk, goed idee dus om dit te doen.
   De wijk Montmartre is ook echt een aanrader, zeker voor de kinderen.

   Vanaf jullie camping zouden jullie inderdaad de trein kunnen pakken. Er gaat een trein vanaf het station Faremoutiers – Pommeuse naar Gare de l’est. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje met de metro naar bijvoorbeeld de Opéra (goede opstapplaats voor de hop on hop off bus).

   Jullie zouden ook met de auto naar het metro station Marne-la-Vallée Chessy kunnen rijden, en vanaf daar de RER A kunnen pakken naar de Opéra Garnier. Maar dat is niet sneller + je moet dan daar ergens de auto zien te parkeren.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 3. Hallo, wat een ontzettend handige site met zeer bruikbare tips! Wij hebben kaartjes voor de hop on hop off Tootbus gekocht, maar is er misschien ook ergens een overzichtje te vinden met de adressen van de opstapplaatsen?
  Alvast bedankt! Met vriendelijke groet Manon

  • Hoi Manon!

   Super leuk dat jullie tickets voor de hop on hop off bus hebben gekocht 😊 Er is helaas geen overzichtje met de adressen. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik ze ook niet uit m’n hoofd weet, dus ik kan ze hier niet voor je op een rijtje zetten. Je kunt in de bus wel een plattegrondje pakken waar je precies ziet waar de opstappunten zijn.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 4. Wat een ontzettend leuke en gebruiksvriendelijke site!
  Ik ga eind van de maand naar parijs, hotel in montmartre. Ik lees dat de avondroute ook een opstapplaats heeft bij moulin rouge. De route duurt ongeveer 2 uur, is het dan zo dat je ook weer kan uitstappen bij moulin rouge of alleen eindpunt?
  Alvast bedankt.
  Groetjes Linda

  • Hoi Linda,

   Dankjewel voor je complimentje. Leuk om te horen dat je wat aan de website hebt 😊
   De avondroute van de hop on hop off bus heeft inderdaad een opstapplaats in de Montmartre, vlakbij de Moulin Rouge. Je kunt hier ook weer uitstappen. Voor jou is dat dan ideaal, aangezien je hotel hier in de buurt ligt. Hier kun je tickets bestellen voor de avondroute.

   Veel plezier! 😊

   Groetjes,
   Eline

 5. Kom je met een regulier ticket van Tootbus ook ergens op loopafstand van Montmartre, het schildersplein?

  • Hoi Doreth!

   Nee, de hop on hop off bus komt helaas niet in de buurt van de Montmartre. De meest dichtstbijzijnde halte is Opéra. Maar vanaf daar is het nog wel 30 minuutjes lopen naar het schilderspleintje. De Montmartre ligt op een heuvel en heeft smalle straten. Vandaar dat de Tootbus daar niet langs kan komen.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 6. Op de 1e plaats. Wát een handige site! Leuk om allerlei tips te lezen.
  We hebben 2 vragen.

  We gaan deze zomer naar nature villages van Centerparcs dichtbij Parijs,
  Uiteraard willen we ook een dag naar Parijs.

  We willen de Tootbus gaan boeken.
  1. Hoe komen we snel met het openbaar vervoer op een gunstige opstapplek? We denken zelf via Disney maar willen dit even checken.
  2. We zien wat negatieve reacties over het feit dat de haltes zo slecht te vinden zijn. Hebben jullie meer info over de opstapplekken op de blauwe reguliere route of in ieder geval herkenningspunten? Hoe zien de opstaphaltes eruit?

  Komt er toevallig nog een kortingscode via jullie zoals eerder het geval was?

  Alvast super bedankt voor de reactie!

  • Hoi Marielle!

   Dankjewel voor je lieve complimentje! Altijd fijn om te horen dat jullie tips van de website halen 😊

   1. Ja je kunt inderdaad het beste via Disney, of in het plaatsje Torcy. Ze liggen allebei langs de RER A. Die brengt je rechstreeks naar het centrum van Parijs. Ik zou uitstappen bij de Opera Garnier (halte Auber). Daar vlakbij zit een opstaphalte 🙃
   2. De opstappunten kun je herkennen aan blauw/groene bordjes met Tootbus erop. Het adres bij de Opera is 11, Rue Auber, 75009, Parijs.
   Als je daar naartoe gaat zul je het vanzelf herkennen. Hieronder heb ik een screenshot toegevoegd van dat opstappunt. Het is moeilijk te zien, sorry. Maar je ziet een blauw bord met Tootbus erop. Het is dus tegenover het Illy koffie restaurantje.
   De afbeelding eronder is wat duidelijker.

   opstappunt hop on hop off bus
   opstaphalte hop on hop off parijs

   En nee helaas, er komt voorlopig even geen kortingscode voor de hop on hop off bus. Ik had je er graag eentje willen geven, maar we zijn daarvoor afhankelijk van Tiqets.
   Er zijn op dit moment kortingscodes voor de catacomben en de Eiffeltoren. Mochten jullie dat toevallig willen doen, dit zijn de codes: ‘WEGWIJSCATA10’ voor de Catacomben en ‘WEGWIJSEIFF10’ voor de Eiffeltoren.

   Hopelijk komen jullie er met de opstappunten nu wel uit 🙂 Veel plezier!!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 7. Hallo Johan,

  Het lukt met niet om te reageren op je bericht via “beantwoorden”. Maar hartelijk dank voor je uitleg. Fijn dat dat zo kan.

  Groeten van Karolien

 8. Goede middag,
  Ik wil graag een Parijs stadspas bestellen voor Eiffeltore, Louvre en boottocht Seine. Mijn vraag is of je alle drie die attracties perse op 1 dag moet doen met de stadspas of dat dat ook over 2 dagen gespreid kan.

  Met vriendelijke groeten,
  Karolien Versteeg.

  • Hoi Karolien,

   Leuk dat je een stadspas wil bestellen. Dat is een goed idee, want alle drie de dingen zijn erg leuk en de stadspas is heel voordelig 😊
   Je hoeft ze niet allemaal op dezelfde dag te doen. Je kunt zelf een datum kiezen als je via deze website bestelt 🙂

   Je klikt eest op ‘boek nu’.
   Dan kies je de eerste dag dat je de stadspas wil gebruiken.
   Daarna kun je voor de hop on hop off bus, de boottocht en het Louvre allemaal een eigen datum kiezen 😊

   Hopelijk is het zo duidelijk. Succes!

   Groetjes,
   Johan

 9. Hi,

  wij gaan 27 en 28 februari en 1 maart naar Parijs en we verblijven in de wijk Montmartre. Op de eerste dag willen we de wijk Montmartre ontdekken en daar s avonds iets eten. Op de tweede dag willen we richting de Eiffeltoren en een rondvaart over de Seine maken en daar het e.e.a. bezichtigen. Ik vind de hop off bus erg leuk, maar is het handig om deze bus te boeken in verband met de rijtijden als we s avonds in de buurt van de Eiffeltoren willen blijven? Volgens mij kunnen we dan niet met de bus terug naar ons hotel?

  Dank alvast!

  Groetjes Samentha

  • Hoi Samentha,

   Leuk dat jullie binnenkort naar Parijs gaan! De Montmartre is erg leuk om te verblijven 😊
   Als je een ticket hebt voor de hop on hop off bus in combinatie met de rondvaart over de Seine kun je inderdaad niet ’s avonds met de bus rijden.
   Maar wel die hele dag. Zo kun je bijvoorbeeld ook eerst een ander deel van Parijs bekijken (of daar rond rijden met de bus).
   De combinatie tickets van de rondvaart over de Seine en de hop on hop off bus zijn in ieder geval wel heel voordelig, een stuk goedkoper dan als je ze los boekt << zie hier het combi-ticket >>. Dan zou je ’s avonds na het bezoek aan de Eiffeltoren een enkeltje kunnen kopen voor de metro terug naar het hotel, dat is slechts €2,10.

   Maar je moet er maar even over nadenken wat je wil. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de rondvaart over de Seine te doen en daar met de metro heen te gaan 🙂 << Hier heb je een ticket met 11% korting voor de rondvaart over de Seine >>.

   Er is ook een ticket voor de hop on hop off bus waarmee je zowel overdag als ’s avonds met de bus kunt reizen, maar dat is echt heel prijzig. Dat zou ik niet aanraden. Ik zou dan lekker dat combi-ticket kopen en een los metroticket. Scheelt je een hoop geld wat je weer kunt uitgeven om ergens een hapje te eten 😜

   Groetjes,
   Johan

 10. Beste Eline en Johan,

  Leuke website! Wij hebben inmiddels een aantal tickets aangeschaft via jullie site, waaronder de tickets voor de reguliere hop on hop off busrit. Hebben jullie nog een advies mbt de beste uitstapplek voor het winkelgebied rue Saint-Placide, rue du Cherche-Midi en het laatste stuk van de rue de Rennes? Ik kan het niet helemaal precies van de plattegrond aflezen.

  Hartelijke groet,
  Gabrielle

  • Hi Gabrielle,

   Wat leuk dat jullie naar Parijs gaan. En leuk om te horen dat jullie wat tickets via onze website hebben kunnen aanschaffen 😊
   De halte die het meest dichtbij dat winkelgebied zit is de halte bij Musée d’Orsay.
   Veel plezier!!

   Groetjes,
   Johan | Wegwijs naar Parijs

 11. Goedemiddag,
  Wij gaan 2-3-4 januari naar Parijs.
  Wij hebben een hotel in het 3e arrondissement, wat is de dichtstbijzijnde opstapplaats voor de Tootbus ?

  Gr Erik

  • Hoi Erik,

   Het hangt er een beetje vanaf waar je in het 3e arrondissement verblijft, maar ik denk dat de opstapplaats bij de Notre dame (Notre-Dame – Quartier Latin) het meest dichtbij is voor jullie 😊

   Groeten,
   Johan

 12. Superbedankt voor je leuke en informatieve artikel! Wij gaan over een paar weken naar Disney en willen vanuit daar een dagje naar Parijs en dan met de Tootbus (nav jouw artikel :-)) door Parijs. Weet jij welk opstappunt we van de tootbus-route we dan het beste kunnen nemen?
  Dank je wel! Groetjes Talitha

  • Hoi Talitha,

   Wat super leuk om te horen dat jullie nav ons artikel met de Tootbus door Parijs gaan rijden 😊
   Vanuit Disneyland Parijs kun je het beste het opstappunt bij de Opéra Garnier pakken. Je kunt hier namelijk heel makkelijk komen vanaf Disneyland. Pak de RER A naar het centrum en stap uit bij halte Auber. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje lopen.

   Veel plezier! 😊

   Groetjes,
   Johan | Wegwijs naar Parijs

 13. Dankjewel voor je snelle reactie!
  Groetjes Majlen

 14. Hoi! Bedankt voor alle duidelijke informatie. We willen graag een bus tour boeken, maar ik zie overal twee verschillende bussen staan: de big bus en de toot bus. Weet jij wat de verschillen tussen deze bussen/tour zijn?
  Alvast bedankt!
  Groetjes Majlen

  • Hi Majlen!

   Goede vraag! Ik kan me voorstellen dat het lastig vergelijken is.
   Er zit in de route eigenlijk nauwelijks verschil. Ze komen allebei langs precies dezelfde bezienswaardigheden 😊
   De Big Bus is alleen een stuk duurder 😅

   Voor de Tootbus betaal je per persoon:
   – 24 uur: €34,85
   – 48 uur: €40
   – Combinatie met Seine Cruise: €48,85
   Daarnaast hebben ze een gezinspas (2 volwassenen, 2 kinderen) waarmee je korting hebt.

   Voor de Big Bus betaal je per persoon:
   – 24 uur: €37,80
   – 48 uur: €47,80
   – Inclusief Seine Cruise: €58,50

   Tip: de prijzen van de Tootbus zijn wel met kortingen die je alleen via <deze link> krijgt.

   Groetjes,
   Johan

 15. Beste
  In oktober wil mijn mama die in een rolstoel zit een trip maken naar Parijs met haar 7 Kleinzonen.
  Nu dachten we dat het best was om een hop on hop of te nemen om alles te bezichtigen.
  Maar het is me niet duidelijk of ze verplicht zijn met een rolstoel om op een vaste plaats op te stappen en af te stappen ?
  M.v.g
  Nathalie

  • Hoi Nathalie,

   Wat leuk dat je moeder met haar kleinkids de hop on hop off bus wil pakken 😊 Je bent als rolstoeler niet verplicht om bij een bepaalde halte op- en af te stappen. Dat kan bij elke halte 🙂 Alle bussen zijn rolstoel-vriendelijk. Bij het op- en afstappen is het handig om de bestuurder even te informeren. Dit geldt wel alleen voor Tootbus, zie deze link voor tickets. Bij andere aanbieders zijn niet alle bussen rolstoel-vriendelijk.

   We hebben trouwens een kortingscode voor de hop on hop off bus, maar die eindigt vandaag of gisteren. Je kunt proberen of hij het nog doet: WEGWIJSBUS10. Zie deze link voor tickets.

   Groetjes!

 16. Dank je wel voor je reactie en goede tip!!!

 17. Hallo, ik ga met mijn dochter in de kerstvakantie 1 dag naar Parijs met de Thalys. Wij komen aan op station du Nord. Kun je buiten dan gelijk op een hop on hop off bus stappen? Zoniet, waar ligt dan de dichtstbijzijnde opstap? Groetjes, Marion

  • Hoi Marion,

   Dankjewel voor je bericht. Leuk dat jullie in de Kerstvakantie 1 dagje naar Parijs gaan. Dan is Parijs zooo mooi verlicht!! 😊 Als jullie aankomen op Gare du Nord kunnen jullie het beste opstappen bij Opéra Garnier (30 min lopen) of het Louvre (daar kun je vanaf Gare du Nord makkelijk met de metro heen, plan dat even in Google maps).

   En vergeet niet via deze link tickets te bestellen met de kortingscode WEGWIJSBUS10. Dat kan nog tot 1 oktober. Scheelt weer flink wat geld 🙂

   Veel plezier!!

 18. Wat een leuke site om een beetje wegwijs te worden. Waar kan je het beste opstappen op de hop on wanneer je in marnee vallee verblijft. Kunnen met de auto wel dichterbij bij Parijs komen maar niet binnen de route de periferique. Hebben jullie een idee? Alvast bedankt. Vinden het ook niet erg ik stukje met ov te reizen

  • Hoi Anne,

   Dankjewel voor je compliment! Goed om te horen dat het jullie helpt bij de voorbereidingen. Jullie kunnen het beste opstappen bij de Opéra. Om daar te komen raad ik aan de RER A te pakken (plan je reis in Google maps).

   Tip:
   Als je via deze link boekt en de code (WEGWIJSBUS10) gebruikt krijg je bovendien 10% extra korting. Geldt nog tot 1 oktober 😊

   Succes!

   Groetjes!

 19. Hallo
  Wij zijn op vakantie in Frankrijk Melun en willen met de trein vanaf Melun naar Parijs.
  1e stop is care de Lyon.
  Zijn daar ook haltes voor de hop of hop on bus?of waar is de dichtstbijzijnde halte
  En als wij alleen de eifel toren willen bezoeken welke metro pak ik dan.
  Hoop dat mijn vraag duidelijk is
  In iedergeval bedankt

  Groetjes Mathilde

  • Hoi Mathilde,

   Leuk dat jullie op vakantie zijn in Frankrijk en naar Parijs willen.
   De dichtstbijzijnde halte van de hop on hop off bus is bij de Notre Dame. Dat is 11 minuutjes met de metro vanaf Gare de Lyon of 30 minuutjes wandelen.

   Via deze link vind je meer info over de haltes en kun je tickets kopen.

   Om bij de Eiffeltoren te komen pak je metrolijn 6. Hier heb ik een overzicht van de route.

   Tip: de hop on hop off bus rijdt ook langs de Eiffeltoren, dus je kunt ook opstappen bij de Notre Dame, meerijden en uitstappen bij de Eiffeltoren. Dan zie je ook veel van de stad 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 20. Is een jongere van 14 jaar gratis in een museum en ander bezienswaardigheden. Bij de catacomben is erg geen kaartje voor die leeftijd. En hoe is dat bij het louvre en de eifeltoren.

  • Hoi Hans,

   Dankjewel voor je reactie. Als er geen tickets beschikbaar is zijn jongeren gratis. Bij het Louvre zijn ze bijvoorbeeld gratis.
   Als je de Eiffeltoren wil bezoeken niet.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 21. Wij gaan met 9 personen 2 dagen Disney en 3 dagen Parijs vanuit Marne la vallee.
  Als ik het goed heb uitgezocht kost een kaartje voor de Toothbus € 32,00 met de paris visite travel pas
  Moet deze dan wel bij het kantoor bij Auber kopen Is dit juist?

  • Hoi André, wat leuk dat jullie naar Disney en naar Parijs centrum gaan 🙂 ik ben niet zo bekend met hoe de Paris Visite Travel pas werkt. Daar kan ik je dus helaas niet over adviseren. Mocht je er niet uitkomen krijg je op deze website ook korting.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 22. Hoi. Wij reizen woensdag met 3 kinderen (16, 12 en 9) richting Parijs. Wij verblijven in Saclay. Wat/ hoe raad je ons aan om Parijs het beste te bezoeken vanaf Saclay?
  De Eiffeltoren en boottocht over de Seine staat op ons To Do lijstje…

  Dank alvast
  Sherida

  • Hoi Sherida,

   Wat leuk dat jullie met de kids naar Parijs gaan. Dat wordt vast een onvergetelijke ervaring voor ze! 😊

   Hoe in Parijs te komen:
   Vanaf Saclay kun je het OV pakken naar de stad. Ik raad aan daar gewoon Google maps voor te gebruiken. Die geeft precies aan welke metro je kunt pakken. Je navigeert dan gewoon naar een plek waar je heen wil (bijvoorbeeld de Eiffeltoren). De RER B is de beste optie om in de stad te komen (is eigenlijk de metro), maar die zit nog wel wat van jullie vandaan. Als ik Google maps bekijk kunnen jullie een bus pakken naar het RER station. Wellicht zijn jullie met de auto? Dan kun je ook de auto naar het RER B station pakken en daar ergens parkeren als het lukt. Ik ken die omgeving verder niet dus ik kan je helaas geen tips geven mbt het parkeren daar.

   Wat te doen in Parijs
   De Seine cruise en de Eiffeltoren zijn ontzettend leuk!! Zeker doen 😄 Zorg ervoor dat je betrouwbare tickets koopt, dat kan op deze website.

   Ik raad verder aan niet teveel te wandelen met kinderen. Parijs is een hele grote stad. Spaar de energie voor de leuke dingen zoals de Eiffeltoren beklimmen. Een hop on hop off bus is bijvoorbeeld een hele fijne manier om veel te zien van Parijs zonder veel te wandelen. En je kunt uitstappen bij elke bezienswaardigheid die jullie en de kinderen leuk vinden 😊 Verder is het leuk om eventueel in een park even te ontspannen. In Jardin du Luxembourg bijvoorbeeld heb je een vijver met bootjes. Dat vinden kinderen vaak leuk. Maar er zijn veel leuke parken.

   Veel plezier in ieder geval! 😄

 23. Hallo
  Op jullie site schrijven jullie dat de Tootbus 3 verschillende lijnen heeft, maar als ik op het kaartje klik zie ik maar 1 route (een blauwe). Zijn de andere lijnen niet meer? Vroeger gingen bussen ook langs Gare du Nord, Montmartre en zelfs naar het Place de la Republique, waar mijn hotel ligt. Woensdag vertrek ik voor 3 dagen samen met mijn kinderen, kunnen jullie mij iets laten weten?
  Met vriendelijke groeten,
  Birgitt

  • Hoi Birgitt,

   Dankjewel voor je berichtje. Het artikel was al wat verouderd, maar ik ben er gelijk even mee aan de slag gegaan. Ze hebben nog steeds 3 lijnen.

   1. De ‘normale’ lijn met de grootste bezienswaardigheden.
   2. De avond route waarbij ze langs alle mooie verlichte plekken in Parijs gaan (kan dus alleen ’s avonds)
   3. En de kids route.

   Ik heb van alle 3 de routes een plattegrond als bijlage aan deze mail toegevoegd. Via de linkjes vind je nog meer informatie (en eventueel tickets). De avond bus komt nog wel voor een deel langs de Montmartre (heeft daar ook een uitstaphalte), maar de tours komen niet meer langs Place de la République.

   De normale lijn heeft meerdere opstappunten. Dus kun je ook echt gebruiken om van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te reizen. De avondroute heeft 2 opstappunten (en dus uitstappunten), de kids route heeft er maar 1. Dus dat betekent dat je gewoon de hele route mee reist. Dat is iets om even over na te denken 🙂

   Hopelijk heb ik je hiermee geholpen. Succes en veel plezier!

 24. Hallo,

  Klopt het dat de Big Bus Paris geen route meer heeft door de schilderswijk Le Montmartre

  Groetjes Ellie

  • Hoi Ellie,

   Dankjewel voor je berichtje. Klopt, de big bus tour heeft geen route meer door de Montmartre. De TooTbus heeft nog wel een avondroute door een gedeelte van de Montmartre, bijvoorbeeld langs de Moulin Rouge. Hier vind je daar meer informatie over.
   Ze komen niet langs het schilderspleintje hoor (is ook een beetje lastig met zo’n bus haha), maar toch een gedeelte Montmartre. En heel gaaf dat het ’s avonds is. Dan is Parijs heel mooi verlicht 😊

 25. Inmiddels heeft de L’Open Tour de leeftijdsgrens voor kinderen gewijzigd zodat het interessanter wordt voor gezinnen met oudere kinderen.
  Kinderen t/m 15 jaar vallen nl in het kindertarief, hiermee zijn ze de enige aanbieders die tot 15 jaar gaan.
  Het tarief voor kinderen is 17,-, het maakt niet uit of je voor 1, 2 of 3 dagen boekt! Het tarief voor volwassenen is resp 33, 37 of 41 euro.

  • Beste Carien,

   Dankjewel voor je reactie. Goed om te weten dat L’Open Tour de leeftijdsgrens voor kinderen heeft gewijzigd.
   Ik ga het meteen aanpassen in het artikel. Fijn dat je meedenkt 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *