Hop on hop off bus in Parijs

Parijs heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Om de grootste bezienswaardigheden op een makkelijke manier te kunnen bezichtigen is het super praktisch om met een hop on hop off bus reizen. Dit is een dubbeldekker die langs de grootste bezienswaardigheden in Parijs rijdt. Lekker toeristisch dus, maar wel super handig. Je kunt bij elke stop in- en uitstappen en dit zo vaak doen als je wilt op de dag dat je ticket geldig is 😊

Een bijkomend voordeel: je hoeft geen gebruik te maken van de ondergrondse metro. Met een hop on hop off bus reis je door Parijs terwijl je ook nog eens ontzettend veel ziet onderweg. Win win dus 🙂

In dit artikel geef ik je meer informatie, tips en leg ik uit waar je betrouwbare tickets kunt kopen.

Hop on hop off bus in Parijs


hop on hop off bus parijs

Plattegrond: welke bezienswaardigheden liggen op de route?

Langs welke bezienswaardigheden rijdt de hop-on-hop-off bus in Parijs?

De hop on hop off bus rijdt langs bijna alle grote bezienswaardigheden in Parijs. Waaronder:
– het Grand Palais
– de Eiffeltoren
– het Louvre
– de Arc de Triomphe
– de Opéra Garnier
– het Musée d’Orsay
– de Notre Dame
– Galeries Lafayette
– Concorde
– de Champs-Elysées
– Trocadero
– en langs een van de bekendste bruggen: Pont Alexandre.

Hier onder zie je een plattegrond van de route. Hier kun je tickets bestellen.plattegrond parijs hop on hop off bus

Heeft de hop on hop off bus meerdere routes?

Ja zeker, de hop on hop off bus heeft meerdere routes door Parijs.
Ze hebben de reguliere route met de meeste grote bezienswaardigheden (zie hierboven). Ze hebben ook een avondroute en een kidsroute. Verderop in dit artikel geef ik per route informatie en tips.

De avondroute

Met de avondroute rijd je langs grote bezienswaardigheden, maar ook plekken waar gewoon hele mooie lichtjes te zien zijn. Bijvoorbeeld bij de Moulin Rouge 🙂

Hier onder zie je een plattegrond. De avondroute heeft 2 opstappunten. Eentje bij het Louvre en eentje in de Montmartre (Place de Clichy). Dat betekent dus dat je voor een groot deel met de bus meerijdt. Je kunt niet bij elke bezienswaardigheid uitstappen.

Hier kun je tickets bestellen voor de avondroute.

Hop on hop off bus met kinderen: de kidsroute

TooTbus heeft ook een leuke kidsroute door Parijs 🎉😊 Je komt met deze route langs de Opera, het Louvre Museum, de Notre-Dame Kathedraal, de Sainte-Chapelle, het Orsay Museum, de Concorde, de Champs-Elysées, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, Les Invalides, en het Grand Palais, plus nog veel meer andere Parijse bezienswaardigheden.

De gidsen vertellen onderweg leuke verhalen en er zijn raadsels om op te lossen, spelletjes te spelen en er is zelfs wat lekkers om te snoepen.

Plattegrond van de kidsroute

Hier onder zie je een plattegrond van de kidsroute door Parijs. De kidsroute heeft maar 1 opstappunt (en maar 1 uitstappunt dus). Dat betekent dat je de hele route mee rijdt zonder uit te stappen. Dat kan een voordeel zijn en een nadeel zijn.

Tip!

Het voordeel van de kidsroute is dat je met je kinderen een heel groot deel van Parijs kunt zien zonder dat je teveel energie kwijt bent aan wandelen en gedoe met de metro. Het is een hele laagdrempelige manier om Parijs te leren kennen en alle mooie bezienswaardigheden te zien die zeker een grote indruk om kinderen maken.

Het nadeel is dat je dus niet bij een bepaalde bezienswaardigheid kunt uitstappen. Als je dat wel wil (bijvoorbeeld om toch de Eiffeltoren te beklimmen oid), dan raad ik aan voor de reguliere route te gaan (zie hierboven).

Hier vind je meer informatie en kun je tickets voor de kidsroute bestellen.

Mijn persoonlijke tip

De hop on hop off bus is niet alleen leuk, maar ook heel erg handig om door Parijs te reizen. Als jij van het Louvre naar de Eiffeltoren wil kun je gewoon de hop on hop off bus pakken.
Maar dit kan alleen als je de reguliere route kiest. De kidsroute en de avondroute hebben maar 1 of 2 opstappunten. Dat betekent dat je eigenlijk de hele route op de bus zit. Maar bij de reguliere route kun je bij bijna elke bezienswaardigheid uitstappen. Daarom vind ik de reguliere route de beste optie. Scheelt je weer wat metrotickets 😊

Waar koop ik betrouwbare tickets voor de hop on hop off bus?

Ik raad altijd aan om je tickets via Tiqets te bestellen. Dat is een Nederlandse website. Tickets kopen gaat heel makkelijk en je krijgt ze digitaal via de mail. Via de button hieronder ga je naar de reguliere tour met de grootste bezienswaardigheden van Parijs.

Hier vind je tickets voor de kidstour.
Hier vind je tickets voor de avondtour.
Hier vind je tickets voor de Kerst special tour.

Hop on hop off bus Parijs

Kerst in Parijs special: boek een Kerst hop on hop off tour

Ga jij met Kerst naar Parijs? Dan is het een leuke aanrader om een hop on hop off nachttour te boeken langs de mooiste kerstversieringen in Parijs 😍`🎄 Zie hier voor meer informatie en tickets.
Deze tickets zijn dus alleen rond Kerst verkrijgbaar.

Tickets Louvre
hop on hop off langs kerstversiering in Parijs
Reacties
 1. Beste Eline en Johan,

  Leuke website! Wij hebben inmiddels een aantal tickets aangeschaft via jullie site, waaronder de tickets voor de reguliere hop on hop off busrit. Hebben jullie nog een advies mbt de beste uitstapplek voor het winkelgebied rue Saint-Placide, rue du Cherche-Midi en het laatste stuk van de rue de Rennes? Ik kan het niet helemaal precies van de plattegrond aflezen.

  Hartelijke groet,
  Gabrielle

  • Hi Gabrielle,

   Wat leuk dat jullie naar Parijs gaan. En leuk om te horen dat jullie wat tickets via onze website hebben kunnen aanschaffen 😊
   De halte die het meest dichtbij dat winkelgebied zit is de halte bij Musée d’Orsay.
   Veel plezier!!

   Groetjes,
   Johan | Wegwijs naar Parijs

 2. Goedemiddag,
  Wij gaan 2-3-4 januari naar Parijs.
  Wij hebben een hotel in het 3e arrondissement, wat is de dichtstbijzijnde opstapplaats voor de Tootbus ?

  Gr Erik

  • Hoi Erik,

   Het hangt er een beetje vanaf waar je in het 3e arrondissement verblijft, maar ik denk dat de opstapplaats bij de Notre dame (Notre-Dame – Quartier Latin) het meest dichtbij is voor jullie 😊

   Groeten,
   Johan

 3. Superbedankt voor je leuke en informatieve artikel! Wij gaan over een paar weken naar Disney en willen vanuit daar een dagje naar Parijs en dan met de Tootbus (nav jouw artikel :-)) door Parijs. Weet jij welk opstappunt we van de tootbus-route we dan het beste kunnen nemen?
  Dank je wel! Groetjes Talitha

  • Hoi Talitha,

   Wat super leuk om te horen dat jullie nav ons artikel met de Tootbus door Parijs gaan rijden 😊
   Vanuit Disneyland Parijs kun je het beste het opstappunt bij de Opéra Garnier pakken. Je kunt hier namelijk heel makkelijk komen vanaf Disneyland. Pak de RER A naar het centrum en stap uit bij halte Auber. Vanaf daar is het nog maar een klein stukje lopen.

   Veel plezier! 😊

   Groetjes,
   Johan | Wegwijs naar Parijs

 4. Dankjewel voor je snelle reactie!
  Groetjes Majlen

 5. Hoi! Bedankt voor alle duidelijke informatie. We willen graag een bus tour boeken, maar ik zie overal twee verschillende bussen staan: de big bus en de toot bus. Weet jij wat de verschillen tussen deze bussen/tour zijn?
  Alvast bedankt!
  Groetjes Majlen

  • Hi Majlen!

   Goede vraag! Ik kan me voorstellen dat het lastig vergelijken is.
   Er zit in de route eigenlijk nauwelijks verschil. Ze komen allebei langs precies dezelfde bezienswaardigheden 😊
   De Big Bus is alleen een stuk duurder 😅

   Voor de Tootbus betaal je per persoon:
   – 24 uur: €34,85
   – 48 uur: €40
   – Combinatie met Seine Cruise: €48,85
   Daarnaast hebben ze een gezinspas (2 volwassenen, 2 kinderen) waarmee je korting hebt.

   Voor de Big Bus betaal je per persoon:
   – 24 uur: €37,80
   – 48 uur: €47,80
   – Inclusief Seine Cruise: €58,50

   Tip: de prijzen van de Tootbus zijn wel met kortingen die je alleen via <deze link> krijgt.

   Groetjes,
   Johan

 6. Beste
  In oktober wil mijn mama die in een rolstoel zit een trip maken naar Parijs met haar 7 Kleinzonen.
  Nu dachten we dat het best was om een hop on hop of te nemen om alles te bezichtigen.
  Maar het is me niet duidelijk of ze verplicht zijn met een rolstoel om op een vaste plaats op te stappen en af te stappen ?
  M.v.g
  Nathalie

  • Hoi Nathalie,

   Wat leuk dat je moeder met haar kleinkids de hop on hop off bus wil pakken 😊 Je bent als rolstoeler niet verplicht om bij een bepaalde halte op- en af te stappen. Dat kan bij elke halte 🙂 Alle bussen zijn rolstoel-vriendelijk. Bij het op- en afstappen is het handig om de bestuurder even te informeren. Dit geldt wel alleen voor Tootbus, zie deze link voor tickets. Bij andere aanbieders zijn niet alle bussen rolstoel-vriendelijk.

   We hebben trouwens een kortingscode voor de hop on hop off bus, maar die eindigt vandaag of gisteren. Je kunt proberen of hij het nog doet: WEGWIJSBUS10. Zie deze link voor tickets.

   Groetjes!

 7. Dank je wel voor je reactie en goede tip!!!

 8. Hallo, ik ga met mijn dochter in de kerstvakantie 1 dag naar Parijs met de Thalys. Wij komen aan op station du Nord. Kun je buiten dan gelijk op een hop on hop off bus stappen? Zoniet, waar ligt dan de dichtstbijzijnde opstap? Groetjes, Marion

  • Hoi Marion,

   Dankjewel voor je bericht. Leuk dat jullie in de Kerstvakantie 1 dagje naar Parijs gaan. Dan is Parijs zooo mooi verlicht!! 😊 Als jullie aankomen op Gare du Nord kunnen jullie het beste opstappen bij Opéra Garnier (30 min lopen) of het Louvre (daar kun je vanaf Gare du Nord makkelijk met de metro heen, plan dat even in Google maps).

   En vergeet niet via deze link tickets te bestellen met de kortingscode WEGWIJSBUS10. Dat kan nog tot 1 oktober. Scheelt weer flink wat geld 🙂

   Veel plezier!!

 9. Wat een leuke site om een beetje wegwijs te worden. Waar kan je het beste opstappen op de hop on wanneer je in marnee vallee verblijft. Kunnen met de auto wel dichterbij bij Parijs komen maar niet binnen de route de periferique. Hebben jullie een idee? Alvast bedankt. Vinden het ook niet erg ik stukje met ov te reizen

  • Hoi Anne,

   Dankjewel voor je compliment! Goed om te horen dat het jullie helpt bij de voorbereidingen. Jullie kunnen het beste opstappen bij de Opéra. Om daar te komen raad ik aan de RER A te pakken (plan je reis in Google maps).

   Tip:
   Als je via deze link boekt en de code (WEGWIJSBUS10) gebruikt krijg je bovendien 10% extra korting. Geldt nog tot 1 oktober 😊

   Succes!

   Groetjes!

 10. Hallo
  Wij zijn op vakantie in Frankrijk Melun en willen met de trein vanaf Melun naar Parijs.
  1e stop is care de Lyon.
  Zijn daar ook haltes voor de hop of hop on bus?of waar is de dichtstbijzijnde halte
  En als wij alleen de eifel toren willen bezoeken welke metro pak ik dan.
  Hoop dat mijn vraag duidelijk is
  In iedergeval bedankt

  Groetjes Mathilde

  • Hoi Mathilde,

   Leuk dat jullie op vakantie zijn in Frankrijk en naar Parijs willen.
   De dichtstbijzijnde halte van de hop on hop off bus is bij de Notre Dame. Dat is 11 minuutjes met de metro vanaf Gare de Lyon of 30 minuutjes wandelen.

   Via deze link vind je meer info over de haltes en kun je tickets kopen.

   Om bij de Eiffeltoren te komen pak je metrolijn 6. Hier heb ik een overzicht van de route.

   Tip: de hop on hop off bus rijdt ook langs de Eiffeltoren, dus je kunt ook opstappen bij de Notre Dame, meerijden en uitstappen bij de Eiffeltoren. Dan zie je ook veel van de stad 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 11. Is een jongere van 14 jaar gratis in een museum en ander bezienswaardigheden. Bij de catacomben is erg geen kaartje voor die leeftijd. En hoe is dat bij het louvre en de eifeltoren.

  • Hoi Hans,

   Dankjewel voor je reactie. Als er geen tickets beschikbaar is zijn jongeren gratis. Bij het Louvre zijn ze bijvoorbeeld gratis.
   Als je de Eiffeltoren wil bezoeken niet.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 12. Wij gaan met 9 personen 2 dagen Disney en 3 dagen Parijs vanuit Marne la vallee.
  Als ik het goed heb uitgezocht kost een kaartje voor de Toothbus € 32,00 met de paris visite travel pas
  Moet deze dan wel bij het kantoor bij Auber kopen Is dit juist?

  • Hoi André, wat leuk dat jullie naar Disney en naar Parijs centrum gaan 🙂 ik ben niet zo bekend met hoe de Paris Visite Travel pas werkt. Daar kan ik je dus helaas niet over adviseren. Mocht je er niet uitkomen krijg je op deze website ook korting.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 13. Hoi. Wij reizen woensdag met 3 kinderen (16, 12 en 9) richting Parijs. Wij verblijven in Saclay. Wat/ hoe raad je ons aan om Parijs het beste te bezoeken vanaf Saclay?
  De Eiffeltoren en boottocht over de Seine staat op ons To Do lijstje…

  Dank alvast
  Sherida

  • Hoi Sherida,

   Wat leuk dat jullie met de kids naar Parijs gaan. Dat wordt vast een onvergetelijke ervaring voor ze! 😊

   Hoe in Parijs te komen:
   Vanaf Saclay kun je het OV pakken naar de stad. Ik raad aan daar gewoon Google maps voor te gebruiken. Die geeft precies aan welke metro je kunt pakken. Je navigeert dan gewoon naar een plek waar je heen wil (bijvoorbeeld de Eiffeltoren). De RER B is de beste optie om in de stad te komen (is eigenlijk de metro), maar die zit nog wel wat van jullie vandaan. Als ik Google maps bekijk kunnen jullie een bus pakken naar het RER station. Wellicht zijn jullie met de auto? Dan kun je ook de auto naar het RER B station pakken en daar ergens parkeren als het lukt. Ik ken die omgeving verder niet dus ik kan je helaas geen tips geven mbt het parkeren daar.

   Wat te doen in Parijs
   De Seine cruise en de Eiffeltoren zijn ontzettend leuk!! Zeker doen 😄 Zorg ervoor dat je betrouwbare tickets koopt, dat kan op deze website.

   Ik raad verder aan niet teveel te wandelen met kinderen. Parijs is een hele grote stad. Spaar de energie voor de leuke dingen zoals de Eiffeltoren beklimmen. Een hop on hop off bus is bijvoorbeeld een hele fijne manier om veel te zien van Parijs zonder veel te wandelen. En je kunt uitstappen bij elke bezienswaardigheid die jullie en de kinderen leuk vinden 😊 Verder is het leuk om eventueel in een park even te ontspannen. In Jardin du Luxembourg bijvoorbeeld heb je een vijver met bootjes. Dat vinden kinderen vaak leuk. Maar er zijn veel leuke parken.

   Veel plezier in ieder geval! 😄

 14. Hallo
  Op jullie site schrijven jullie dat de Tootbus 3 verschillende lijnen heeft, maar als ik op het kaartje klik zie ik maar 1 route (een blauwe). Zijn de andere lijnen niet meer? Vroeger gingen bussen ook langs Gare du Nord, Montmartre en zelfs naar het Place de la Republique, waar mijn hotel ligt. Woensdag vertrek ik voor 3 dagen samen met mijn kinderen, kunnen jullie mij iets laten weten?
  Met vriendelijke groeten,
  Birgitt

  • Hoi Birgitt,

   Dankjewel voor je berichtje. Het artikel was al wat verouderd, maar ik ben er gelijk even mee aan de slag gegaan. Ze hebben nog steeds 3 lijnen.

   1. De ‘normale’ lijn met de grootste bezienswaardigheden.
   2. De avond route waarbij ze langs alle mooie verlichte plekken in Parijs gaan (kan dus alleen ’s avonds)
   3. En de kids route.

   Ik heb van alle 3 de routes een plattegrond als bijlage aan deze mail toegevoegd. Via de linkjes vind je nog meer informatie (en eventueel tickets). De avond bus komt nog wel voor een deel langs de Montmartre (heeft daar ook een uitstaphalte), maar de tours komen niet meer langs Place de la République.

   De normale lijn heeft meerdere opstappunten. Dus kun je ook echt gebruiken om van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te reizen. De avondroute heeft 2 opstappunten (en dus uitstappunten), de kids route heeft er maar 1. Dus dat betekent dat je gewoon de hele route mee reist. Dat is iets om even over na te denken 🙂

   Hopelijk heb ik je hiermee geholpen. Succes en veel plezier!

 15. Hallo,

  Klopt het dat de Big Bus Paris geen route meer heeft door de schilderswijk Le Montmartre

  Groetjes Ellie

  • Hoi Ellie,

   Dankjewel voor je berichtje. Klopt, de big bus tour heeft geen route meer door de Montmartre. De TooTbus heeft nog wel een avondroute door een gedeelte van de Montmartre, bijvoorbeeld langs de Moulin Rouge. Hier vind je daar meer informatie over.
   Ze komen niet langs het schilderspleintje hoor (is ook een beetje lastig met zo’n bus haha), maar toch een gedeelte Montmartre. En heel gaaf dat het ’s avonds is. Dan is Parijs heel mooi verlicht 😊

 16. Inmiddels heeft de L’Open Tour de leeftijdsgrens voor kinderen gewijzigd zodat het interessanter wordt voor gezinnen met oudere kinderen.
  Kinderen t/m 15 jaar vallen nl in het kindertarief, hiermee zijn ze de enige aanbieders die tot 15 jaar gaan.
  Het tarief voor kinderen is 17,-, het maakt niet uit of je voor 1, 2 of 3 dagen boekt! Het tarief voor volwassenen is resp 33, 37 of 41 euro.

  • Beste Carien,

   Dankjewel voor je reactie. Goed om te weten dat L’Open Tour de leeftijdsgrens voor kinderen heeft gewijzigd.
   Ik ga het meteen aanpassen in het artikel. Fijn dat je meedenkt 🙂

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.