Eiffeltoren beklimmen: met de lift of de trap?

Eline Door Eline

De Eiffeltoren in Parijs heeft meerdere verdiepingen die je kunt bezoeken. Je kunt er voor kiezen om de Eiffeltoren te beklimmen met de trap of je kunt er voor kiezen om de lift te nemen.
In dit artikel laat ik je zien hoeveel verdiepingen er precies zijn, wat er per verdieping te doen is en laat ik je weten of je het beste met de trap of de lift kunt gaan 😊

Tijdelijke aanbieding: Boek hier je tickets voor de Eiffeltoren met 10% korting met code WEGWIJSEIFF10 😍 Deze aanbieding is geldig van 1 april tot 31 augustus 2023.


Hoeveel verdiepingen heeft de Eiffeltoren?

De Eiffeltoren heeft drie verdiepingen die je kunt bezoeken. De eerste twee verdiepingen zijn bereikbaar met de trap, de derde verdieping is alleen bereikbaar met de lift.

Eiffeltoren beklimmen met de trap? Of de lift?

De Eiffeltoren telt in totaal maar liefst 1665 traptreden(!) 😏 Maar als toerist loop je nooit al deze traptreden. Dat komt omdat je de derde verdieping niet met de trap kunt bezoeken. Als je met de trap gaat kun je tot de tweede verdieping met de trap. In totaal zijn dit 704 traptreden. Dat valt weer mee hè 😜 Als je dan naar de derde verdieping wilt moet je alsnog een klein stukje met de lift.
Ik zou zelf altijd met de trap gaan omdat dat positief bijdraagt aan mijn algehele ervaring. Echter, als je slecht ter been bent of een minder goede conditie hebt is het aan te raden met de lift naar boven te gaan 🙂

Weetje: wist je dat er elk jaar een race wordt georganiseerd waarbij sporters zo snel mogelijk de 1665 traptreden van de Eiffeltoren oprennen? De snelste renner tot nu toe deed dat in 7 minuten en 48 seconden!!

Priority entrance tickets voor het beklimmen van de Eiffeltoren

Om te voorkomen dat je lang in de rij staat is het aan te raden van tevoren alvast tickets online te bestellen én priority entrance tickets te bestellen. Met deze tickets krijg je namelijk direct voorrang op andere bezoekers. Je geeft namelijk aan in welk tijdframe je de Eiffeltoren wilt bezoeken en er wordt dan voor gezorgd dat jij ook op dat aangegeven tijdstip naar boven kunt 👌🏻Dat is echt ideaal, want het is super zonde om kostbare tijd in Parijs te spenderen in de wachtrij.
🎟️ Deze priority entrance tickets kunnen hier besteld worden

Tijdelijke aanbieding: Boek hier je tickets voor de Eiffeltoren met 10% korting met code WEGWIJSEIFF10 😍 Deze aanbieding is geldig van 1 april tot 31 augustus 2023.

Wat als het regent?

Geen probleem, zowel in de lift als op de verschillende verdiepingen ben je goed beschut tegen de regen. Het uitzicht kan vanwege de regen wel wat minder zijn, maar de rijen zijn vaak ook wat minder lang 😋 Op de trap kun je wel wat nat worden.

Eiffeltoren beklimmen trap
De trap waarmee je naar de 1e verdieping van de Eiffeltoren klimt © Guilhem Vellut

Eiffeltoren beklimmen met kinderen?

Zeker doen! 😄 Juist het écht beklimmen van de Eiffeltoren is een geweldige ervaring voor kinderen. Ze moeten er echt voor werken en ervaren zelf hoe hoog de Eiffeltoren echt is omdat ze haar zelf traptrede voor traptrede beklimmen 😇 Neem er gewoon rustig de tijd voor en geniet ondertussen van het geweldige uitzicht wat bij elke traptrede weer een beetje mooier wordt. Met hele jonge kinderen zou ik het uiteraard niet aanraden. Ik denk dat het voor kinderen vanaf 6 à 7 jaar een leuke activiteit is 😊

Tip: Lees ook ons artikel over Parijs bezoeken met kinderen. Hierin delen we hele leuke tips + tips van andere ouders. We hebben voor dit artikel namelijk samengewerkt met meerdere ouders die vaker met hun kids naar Parijs gaan.

Op de eerste verdieping is een speelplaats te vinden én kunnen kinderen een leuke kinderspeurtocht doen. Deze speurtocht heet ‘Follow Gus’. Deze speurtocht is alleen te doen in het Frans of in het Engels, maar met een beetje hulp van jou als ouder is het voor kinderen hartstikke leuk! 😄Je kunt het speurtocht- en puzzelboekje en een pen halen bij het Ferrié pavilion op de eerste verdieping van de Eiffeltoren.

Uitzicht vanaf de trap waarmee je de Eiffeltoren beklimt!
Uitzicht vanaf de trap waarmee je de Eiffeltoren beklimt!

Welke ingang moet je nemen?

Als je de Eiffeltoren wil beklimmen, zijn er vier verschillende ingangen. Bij elke ‘pilaar’ van de Eiffeltoren is er een ingang. De meeste mensen willen met de lift naar boven, dus drie van deze ingangen zijn bedoeld voor de lift. Slechts één van deze ingangen is bedoeld voor mensen die met de trap naar boven willen. Je moet dus goed opletten in welke rij je gaat staan, want het zou zonde zijn als je in de rij staat voor de verkeerde ingang 😅
Ingang noord, oost en west zijn ingangen voor de lift. Ingang zuid (pilier sud) is voor de trap 😜

Ingang voor de trappen Eiffeltoren
Ingang voor de trappen