De leukste wijken van Parijs

Eline Door Eline

Parijs heeft zoveel mooie en leuke dingen te bieden. Maar wat zijn nou de leukste wijken van Parijs? In dit artikel delen we onze favorieten met jullie 😊
Dit zijn allemaal wijken waar we aanraden een mooi hotel in Parijs te boeken. Ze zijn veilig, gezellig en dichtbij bezienswaardigheden. De ideale uitgangspunten voor je trip naar Parijs dus 🙂 Verderop in dit artikel delen we ook welke wijken en plekken je beter kunt vermijden als je naar Parijs gaat.

Leukste wijken van Parijs


De Marais

Le Marais is een van de leukste wijken in Parijs en perfect voor het boeken van een romantisch hotel in Parijs. Het is ook een van de oudste wijken van Parijs en dat is waarom de Marais zo gezellig is. Je kent Parijs misschien ook wel van de brede lanen en grote pleinen. Deze zijn zo ontworpen door Napoleon en Haussmann zodat legers makkelijk konden worden verplaatst door de stad. Sommige van deze lanen en pleinen zijn prachtig hoor, maar toch hebben de gezellige smalle straatjes en knusse pleintjes onze voorkeur 😊

Place des Vosges Parijs Marais

De Marais is ook een beetje de mode wijk van Parijs. Je vindt hier veel boetiekjes waar je designer kleding kunt kopen.
Ik raad je aan in de Marais te verblijven als het je eerste keer in Parijs is. Dan zit je hier namelijk sowieso goed.
Leuke plekken in de Marais zijn het Place des Vosges, Rue de Rosiers en de Marché des Elèves Rouges.

Insider tip: haal wat lekkers bij de Franse bakkerij ‘Au Petit Versailles Du Marais’ 😍 Ze hebben heerlijke taartjes, maar veel mensen gaan er heen voor de lekkere stokbroden 🙂

–> Lees hier meer over de Marais
–> Lees hier meer over de hotels die wij aanraden in de Marais

Onze hotel aanraders in de Marais

hotel in de marais

Hotel Bastille Speria

Hotel Bastille Speria is een hele fijne uitvalbasis in Parijs. Je zit hier op een ideale locatie in de Marais. Het hotel is mooi, netjes . De kamers zijn voorderest niet heel bijzonder ingericht, maar dat hoeft ook niet. Je bent het grootste gedeelte van de dag toch in de stad 😜 Een kamer boek je hier vanaf €142.

leuke hotels parijs

Hotel Emile

De kamers (en het hotel) zijn niet groot, maar het heeft alles wat je nodig hebt 😊 Een fijn bed, een ruime douche (met goede waterstraal, ook belangrijk) en een airco. Ook worden de kamers elke dag even schoongemaakt, krijg je schone handdoeken en wordt je bed netjes opgemaakt. De staff is ook heel aardig en begroet je elke keer als je terugkomt in je hotel of het hotel verlaat 🙂

Saint Germain des Prés

Saint Germain des Prés ligt in het 6e en 7e arrondissement aan de linkeroever van de Seine (de onderkant van de Seine). Het is een van de meest gezellige wijken van Parijs met veel gezellige terrassen en barretjes.
Hier vind je kerk Saint-Sulpice. Deze kerk speelt een belangrijke rol in het verhaal van de Da Vinci Code en heeft daarom grote bekendheid verworven. Verder vind je in het 6e arrondissement ontspanning in het Jardin du Luxembourg.

Onze hotel aanraders in Saint Germain des Prés

hotel saint germain des pres leuke wijken parijs

Hotel La Villa Saint Germain Des Prés

Hotel La Villa Saint Germain des Prés ligt in een gezellig gedeelte van de stad, met kronkelstraatjes en veel leuke café’s en restaurants dichtbij 🙂 De kamers zijn echter goed geïsoleerd en stil, dus je hebt een fijne nachtrust. Het Louvre en het Musée d’Orsay liggen ook op loopafstand van het hotel.

Hotel Verneuil Saint Germain

Hotel Verneuil Saint Germain is een hotel waar ze echt weten wat gastvrijheid is. Je voelt hun positieve energie zodra je aankomt. De kamers zijn zeer origineel, gezellig en schoon. Het hotel ligt in een rustige straat in Saint Germain, dicht bij geweldige musea zoals het Orsay museum en het Louvre.

Quartier Latin

Quartier Latin ligt naast de wijk Saint Germain des Prés en is een populaire wijk onder studenten. Niet gek, want de Sorbonne Universiteit is in deze wijk te vinden. Daardoor vind je in deze wijk dus ook veel gezellige, drukke studentencafés en een bruisend uitgaansleven. De buurt staat ook bekend om boekhandels, zoals de iconische winkel Shakespeare & Company. Dit is een Engelstalige boekenwinkel langs de Seine met bijbehorend café waar je lekker wat kunt drinken en wat zoets kunt eten met uitzicht op de Notre Dame 🙂 Het grootste gedeelte van de wijk Quartier Latin bestaat uit kronkelende, smalle straten. Dat maakt het zo ontzettend leuk om hier gewoon lekker rond te slenteren.

Oh, en vergeet geen bezoekje te brengen aan Odette, een pâtisserie gespecialiseerd in choux à la crème, oftewel roomsoezen 😍 En deze pâtisserie ligt in een gezellige en fotogenieke straat. Verder is het leuk om in deze wijk door Rue Mouffetard te wandelen, het Panthéon te bezoeken, de Jardin des Plantes of (wat ik zelf erg leuk vind) de Moskee van Parijs met bijbehorende theetuin.
Een grote highlight van Quartier Latin is het Panthéon. Je kunt de koepel van het Panthéon beklimmen. Dat is een flinke klim, maar het wordt beloond met een prachtig 360 graden uitzicht over Parijs. Het overgrote deel van de wijk Quartier Latin bestaat uit kronkelende, smalle straten. De omgeving doet middeleeuws aan en dat is juist wat het zo leuk maakt om hier rond te dwalen

Weetje: Quartier Latin wat ‘Latijnse Wijk’ betekent, wordt zo genoemd omdat de internationale studenten van de universiteit tot aan de Franse Revolutie in het Latijn communiceerden.

Onze hotel aanraders in Quartier Latin

Hotel Parijs Les Dames du Panthéon

Les Dames du Panthéon

Les Dames du Panthéon is een prachtig hotel met uitzicht op het Panthéon. Elke verdieping in dit hotel is gewijd aan een Franse vrouw die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van Frankrijk. Zo was onze verdieping toegewijd aan Juliette Gréco, een Franse actrice en chanson zangeres.

Hôtel Montecristo

Hotel Montecristo is een geweldig hotel in Quartier Latin! Naast de fantastisch gedecoreerde kamers (en de badkamers zijn trouwens ook om door een ringetje te halen) heb je hier ook nog een zwembad én sauna. Dat is heerlijk tot rust komen na een dagje slenteren door de straten van Quartier Latin 😍

De Montmartre

De Montmartre wordt ook wel de kunstenaarswijk van Parijs genoemd en het is heel goed terug te zien waarom. Deze wijk is namelijk een.en.al.kunst, en dat maakt deze wijk ook een van de leukste wijken van Parijs.
Het is een leuke wijk om te verblijven, maar ook erg toeristisch met de Sacré-Coeur en de Moulin Rouge.

Het voordeel van de Montmartre is wel dat het relatief wat goedkoper is dan in andere wijken die we hier in dit artikel delen. Als je een wat kleiner budget hebt is dit dus een ideale wijk om te verblijven 🙂 Maar er zijn ook prachtige hotels voor mensen met een groter budget. Bijvoorbeeld het droomhotel Hôtel Particulier Montmartre 😍

montmartre leukste wijken van parijs

Wil je meer weten over de Montmartre en welke bezienswaardigheden er zijn? Lees hier ons uitgebreide artikel over de Montmartre.

Onze hotel aanraders in de Montmartre

hotel pigalle montmartre

Hotel Pigalle

Hotel Pigalle is heel hip en populair onder jongeren. De kamers zijn huiselijk ingericht mét een platenspeler en bijbehorende lp’s waardoor het echt lijkt alsof je in een appartement in Parijs verblijft 😊 Het bevindt zich aan een levendig straatje met café’s en uitgaansgelegenheden, dus volop gezelligheid.

hotel montmartre

Hôtel Monsieur Aristide

Dit hotel vind je op enkele meters van Rue Lepic, Place du Tertre (het schilderspleintje) en de Sacré-Coeur. De eigenaren van het hotel hebben niet alleen nagedacht over looks en feels, maar ook over het milieu. Een MEGA pluspunt van dit hotel is de prachtige verborgen tuin 😍 Het is een oase van rust in het hart van Montmartre.

Opéra en ‘het hart van Parijs’

Hiermee bedoel ik het 9e, het 1e en 2e arrondissement. Dit zijn hele luxe arrondissementen en echt in het centrum van Parijs. In deze arrondissementen boek je een hotel als je van drukte en gezelligheid houdt of als je komt om te shoppen. Ook kun je hier mooie luxe hotels in Parijs vinden. De omgeving rondom de Opéra heeft namelijk veel winkelstraten en je vindt hier de grote warenhuizen zoals Galeries Lafayette. Het 1e arrondissement is natuurlijk bekend vanwege het Louvre, de Jardin des Tuileries en de Paleistuinen: Jardin du Palais Royal. Vanuit deze wijk reis je ook heel gemakkelijk naar andere delen van de stad omdat je echt in het midden zit. In deze arrondissementen betaal je gemiddeld gezien wel wat meer voor je hotel. Kies hier dus alleen voor een verblijf als je een wat groter budget hebt.

Onze hotel aanraders in ‘het hart van Parijs’

Boetiekhotel Hôtel Adèle & Jules overnachting in Parijs tip

Boetiekhotel Adèle et Jules

Midden een van de drukste wijken van Parijs, maar je kunt hier heerlijk slapen want het hotel ligt aan een soort privéstraat waar verder geen mensen lopen die daar niet horen te zijn 😊 Niet alleen de locatie maakt dit hotel tot een verborgen pareltje in Parijs: de kamers zijn hartstikke schoon, met smaak gedecoreerd en het personeel is super behulpzaam en vriendelijk. Vanaf het eerste moment dat je hier binnen stapt voel je je alsof je thuis komt. Het is zeker weten een van mijn favoriete hotels in Parijs om te verblijven ❤

Hotel Bienvenue Parijs 9e arrondissement

Hotel Bienvenue

De kamers van Hotel Bienvenue zeer smaakvol ingericht. In het interieur wordt gebruik gemaakt van elementen die je doen denken aan de jaren ’50. Ook in de badkamer is deze retro jaren ’50 stijl terug te zien in de kleine pastelkleurige tegeltjes op de muur, de draaiknoppen van de douche en de kraan en de het wandmotief met bloemen rondom de spiegel. Én als kers op de taart: wist je dat Hotel Bienvenue een prachtige verborgen binnentuin heeft?! 😍

De wijk van de Eiffeltoren?

Verblijven in de wijk van de Eiffeltoren? We gebruiken hier bewust een vraagteken omdat het niet DE favoriete wijk van Parijs is om te verblijven. Het is ten eerste geen hele gezellige wijk en ten tweede ligt het niet gunstig. Vanaf hier zijn eigenlijk alle bezienswaardigheden ver weg. Behalve de Eiffeltoren natuurlijk 😉
Als je de Eiffeltoren wil bezoeken kun je dat beter inplannen in je reisplan en een hotel in een andere wijk boeken.

Maar het is natuurlijk ook wel typisch Parijs om wakker te worden met uitzicht op de Eiffeltoren. Is dat waar je naar op zoek bent? 🙂 Dan zijn dit onze aanraders:

Onze hotel aanraders bij de Eiffeltoren

hotel met uitzicht op de Eiffeltoren

Le Metropolitan

Een echt Instagrammable hotel is Le Metropolitan. Hier schiet je vanuit je hotelkamer de meest prachtige plaatjes met de Eiffeltoren op de achtergrond 😍 Het hotel bevindt zich in het 16e arrondissement, op loopafstand van de Eiffeltoren, dichtbij de Champs-Élysées en dichtbij de Arc de Triomphe.
Het stijvolle interieur is ontworpen door een bekende Franse ontwerper. Verder heeft het hotel een zwembad, een spa en een restaurant 😊

hotel met uitzicht op de Eiffeltoren

Hotel le Walt

Hotel le Walt is een boetiekhotel met 4 sterren in het 7e arrondissement van Parijs. Vanaf hier loop je in 10 minuutjes naar de Eiffeltoren en 15 minuutjes naar de Champs-Élysées. De kamers op de bovenste verdieping hebben geweldig uitzicht over de Eiffeltoren 😍

Afbeelding van https://www.parisinsidersguide.com/

Welke wijken vermijden in Parijs?

Welke wijken kan ik het beste vermijden in Parijs?

Er zijn ook bepaalde plekken die je liever vermijdt in Parijs.
Het is niet aan te raden een hotel te boeken vlakbij het Gare du Nord of Gare de l’Est. Zeker tussen de twee treinstations in wil je eigenlijk niet komen.


Ook moet je voorzichtig zijn in de wijk Belleville en de Chinese wijk. Ik bedoel dan met name de straten rondom Boulevard de Belleville en het metrostation Belleville. Belleville heeft ook mooie aspecten, dus als je de wijk wel graag wil ontdekken raad ik je aan om dat overdag te doen. Hier schreef ik een kort artikel over de mooiere aspecten van Belleville.

Ook raad ik aan om de buurt rond Porte de Montreuil te mijden. Veel toeristen boeken daar het Ibis Paris Porte de Montreuil hotel omdat het dichtbij het vliegveld is (Nederlanders en Belgen misschien wat minder omdat wij meestal met de auto of trein reizen), maar ik zou dat niet aanraden.
En de noordelijke delen van het 18e en 19e arrondissement, met name in de avond. Bij Marx Dormoy, Porte de la Chapelle, La Chapelle, Porte de Clignancourt en Porte de la Villette. Eigenlijk alle ‘porte de’. De Montmartre ligt ook in het 18e arrondissement, maar is helemaal veilig. Ook ’s avonds 😊
En verder alle buitenwijken. Als je in de wijken blijft die ik in dit artikel hierboven beschrijf zit je eigenlijk wel goed 🙂

Veelgestelde vragen over wijken in Parijs

Wat zijn de beste wijken van Parijs om te overnachten?

Alle wijken die ik in dit artikel beschrijf zijn goede wijken om te overnachten in Parijs. Ze zijn veilig, leuk en dichtbij bezienswaardigheden 🙂

In welke wijken kan ik goedkoper overnachten?

Als je wel in een boetiekhotel in het centrum van Parijs wil blijven overnachten raden we aan te verblijven in de Montmartre. Dat is een wat goedkopere wijk vergeleken met de andere wijken. Als je niet zoveel geeft om boetiekhotelletjes kun je ook in de Ibis budget hotels verblijven. Dit zijn goedkopere hotels, maar wel gewoon netjes. Bijvoorbeeld dit hotel (toevallig ook in de Montmartre, maar er zijn er meer).

Reacties
  1. Hey, ik ben van plan Parijs te bezoeken met de Olympische Spelen. Hierdoor is het erg duur, maar nu heb ik een ‘betaalbaar’ appartement gevonden in Pantin, dichtbij La Villette waar het TeamNL-Huis ook zal zijn. Raden jullie dit aan, of is het beter om nog verder te zoeken?

    • Hi Renee,

      Leuk dat je Parijs wil gaan bezoeken tijdens de Olympische Spelen.
      Pantin is een soort wijk in opkomst. Ik ben zelf niet echt bekend met deze wijk, dus ik kan er niet echt wat over zeggen. Als je daar een goedkoop appartmentje hebt gevonden is dat natuurlijk super fijn, want de meeste prijzen van hotels tijdens de Olympische spelen in Parijs zijn heel prijzig.

      Als er reviews zijn zou ik ook even kijken wat andere mensen zeggen (of reviews van bijv hotels in de buurt).
      Sorry dat ik je niet echt kan helpen, deze wijk is erg specifiek haha.

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  2. Hallo,
    Met mijn dochter willen we in juni naar Parijs, echt wel in hartje centrum ivm bezichtigingen en snel bij het hotel te kunnen zijn.
    Zou hotel Snob by elegancia wat zijn? Of hotel opera maintenon?
    Zouden we eind juni hinder ervaren van voorbereidingen of afsluitingen ivm de olymp spelen? Straks staat er veel achter hekken oid en missen we daardoor veel moois?
    Groetjes Marjon

    • Hoi Marjon!

      Leuk dat je met je dochter naar Parijs wil gaan in juni! 😊
      Het hotel Snob by elegancia ziet er goed uit! Ook het hotel opera maintenon ziet er goed uit. Ik denk dat het hotel opera maintenon qua wijk in Parijs net even wat beter ligt 😊 Het hotel Snob by elegancia ligt ook echt super goed, maar wel dichtbij het winkelcentrum Les Halles. Hier kan het ’s avonds een beetje druk zijn met hangjongeren etc. Het is niet perse onveilig, maar dan voelt de wijk van hotel opera maintenon net even fijner denk ik 🙂

      En nee hoor, ik denk niet dat jullie in juni verhinderingen zullen ervaren vanwege de Olympische Spelen in Parijs.

      Veel plezier!

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  3. Wat een leuke informatieve website is dit.
    Wij zijn van plan om in de voorjaarsvakantie een paar dagen naar Parijs te gaan met onze kinderen. We hebben ze in de leeftijd van peuter tot volwassen, dus goede planning gewenst;-)
    We hebben een leuke air bnb op het oog in de wijk Butte-aux-Cailles. Het is vlakbij metrostation place d’Italie. Toevallig ervaring met deze omgeving?

    • Hi Hannelore!

      Leuk dat jullie met de kids naar Parijs gaan 😊 De wijk die jullie nu op het oog hebben is een goede wijk om te verblijven. Zelf heb ik nog nooit in deze wijk overnacht, maar het staat bekend als goede wijk. Met de metro bij Place d’Italie kunnen jullie makkelijk naar andere delen van de stad reizen, dus dat is ideaal.

      Veel plezier!

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  4. Hoi, ik sta op het punt een Airbnb te boeken. Het ziet er mooi uit maar ligt in je 18e vlakbij het stadhuis. Tussen Blvd Ornano, Rue Championnet en Rue Letort in (zie ik o de kaart) Ik ga met mijn dochter. Is dit een leuke en veilige wijk? Of is het echt leuker om in de Marais te gaan zitten? Dank je wel alvast!

    • Hoi Saskia!

      Leuk dat je samen met je dochter naar Parijs gaat!
      In principe is dat een goede plek hoor. Kijk ook even naar de beoordelingen van de Airbnb. Als mensen zich onveilig voelen geven ze dat vaak wel aan in de reacties/beoordelingen. Ik denk wel dat de Marais net wat gezelliger/veiliger is. Ook ligt de Marais wat centraler in Parijs. Maar op deze plek zit je weer vlakbij de Montmartre 😊

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  5. Dag Johan en Eline,
    Bedankt voor de goede tips. Ik heb toch een vraag over een leuk hotel. Ik ga met mijn zoon van 10 jaar naar Parijs. We hadden nu iets gevonden in het 8e/ Elysee, (Best Western Plus Hotel Sydney Opera). Ligt mooi in de buurt van bezienswaardigheden. Ik zie dat dit best een chique wijk is. Dus misschien minder geschikt om uit eten te gaan met een kind, wat zouden jullie kunnen aanraden? Ik wil graag ’s avonds na het eten lopend naar het hotel kunnen, zodat we niet nog de metro of bus hoeven te nemen.
    Bedankt,
    Marike

    • Hoi Marike!

      Dankjewel voor je berichtje 😊
      Het hotel ziet er super mooi en fijn uit! Het is een goede keuze. De wijk is inderdaad vrij luxe. Dit is een van de wat luxere wijken van Parijs. Als je leuk uit eten wil met een kind kun je beter in de Montmartre of in de Marais verblijven. Maar alsnog is dit helemaal geen verkeerde keuze hoor!

      Groetjes,
      Eline

  6. Wat een handige tips! Maar de accomodaties vallen wat boven ons budget 😉 Wat denk je van deze straat? 82 Quai de Jemmapes, 75010 Paris. Ligt aan het kanaal,ziet er levendig uit met v ele restaurants maar ligt ook vlakbij Gare de l’Est, en dat lijkt me nu ook weer niet een hele fijne plek. Wat denk jij?

    • Hi Barbara,

      Heel begrijpelijk dat sommige accommodaties wat buiten jullie budget vallen. Parijs is ook een vrij dure stad, helaas!
      Maar de straat die jij deelt is juist heel leuk. Aan het Canal Saint Martin. Goede optie dus 😊

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  7. Hello,

    Kunt u ons een restaurant aanbevelen in quartier Latin en eentje dicht bij de MOULIN rouge a.u.b.? Wij houden van lekker eten en gezelligheid…

    • Hoi Cindy!

      Er zijn natuurlijk meerdere opties. Restaurant Le Ballu is erg leuk.
      Ook Le Valois is altijd gezellig, dat is een Frans/fondue restaurant.
      Deze restaurants liggen allebei vlakbij de Moulin Rouge 🙂

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  8. Hallo
    Wij willen ook graag een paar dagen naar Parijs, dan een leuk hotel in le Marias boeken, van daaruit alles ondernemen.
    Alleen willen we dan graag de auto aan de rand parkeren en met de metro Parijs en naar ons hotel.
    Waar kunnen we dat het beste veilig doen ?
    Groetjes Gaby

    • Hoi Gaby!

      Leuk dat jullie een hotel in de Marais willen boeken 😊 We hebben ook een artikel geschreven over de leukste hotels in de Marais.

      Maar als je buiten het centrum wil parkeren kun je het beste de website Parclick gebruiken. Op deze website kun je alle parkeerplaatsen op een kaartje zien. Je kunt dan een parkeergarage kiezen buiten de ring.

      Bijvoorbeeld deze garage ligt dichtbij de ring van Parijs en is relatief ‘goedkoop’ voor Parijse begrippen.
      De metro ligt vlakbij waardoor je in 24 minuutjes bij het Louvre staat. Dat zou dus een goede optie kunnen zijn. Maar het is slechts een voorbeeld he, kijk even rond wat voor jou het beste werkt. En eventueel ook onze pagina over parkeren in Parijs.

      Succes!

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  9. Dag,

    We gaan met vriendinnen naar Parijs in September voor een concert in Accor Arena.
    Om zo dicht maar dan ook niet te dicht te zijn hebben we Hotel Terre Neuve geboekt. Deze ligt in 20e arrondissement (Belleville), maar las in je blogpost dat deze buurt al dan niet veilig zou zijn. Is het dan beter om een andere hotel te boeken?
    Welke arrondissement zou je dan aanraden? We overnachten maar één avond (twee dagen) dus zouden ook nog een beetje sightseeing erbij willen nemen.

    Grtjs,

    • Hoi!

      Leuk dat jullie met vriendinnen naar een concert in Parijs gaan 😊 Ik heb het even voor je nagekeken. Jullie hotel zit op een hele prima plek in Parijs. Het deel van Belleville wat wij aanraden te vermijden zit op een hele andere plek (meer bij het metrostation Belleville). Jullie hoeven dus niet voor een ander hotel te kijken. Veel plezier!

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  10. Hallo,
    Ik ga volgend jaar zomer met mijn partner naar de Olympische spelen eind juli. Welke wijk zou je dan aanbevelen? En is Parijs een beetje goed rolstoel toegankelijk?

    • Hoi Eveline,

      Leuk dat jullie naar de Olympische spelen willen gaan 😊 De wijk voor een hotel is heel persoonlijk. In dit artikel staan de leukste wijken van Parijs. Dit zijn dus allemaal wijken die wij adviseren. Zelf vinden we de Montmartre of de Marais heel leuk voor een hotel.

      Maar mogelijk zijn die wijken heel duur voor een hotel tijdens de Olympische Spelen. We schreven ook een artikel over hotels tijdens de Olympische Spelen. In dit artikel delen we opties voor hotels. Dit zijn hotels die dichtbij de sportlocaties liggen of juist wat verder uit het centrum (in verband met de mogelijke hoge kosten tijdens de OS).
      Je kunt er dus voor kiezen om een hotel te boeken dichtbij de sportlocatie die jullie willen bezoeken. Of een hotel verder uit het centrum. Of een hotel in de wijken die in dit artikel staan.
      Het is heel erg afhankelijk van jullie wensen en budget.
      Overigens, Parijs is vrij rolstoel toegankelijk, behalve de metro. Met een rolstoel kun je het beste met de bus reizen. Hou daar even rekening mee. In jullie geval is een hotel ver buiten het centrum dan misschien niet zo handig.
      Hier heb ik nog een artikel met leuke hotels in het centrum van Parijs.

      Hopelijk kun je hier wat mee.

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs.

  11. Hai Johan,
    Wij willen 8 juni 4 dagen naar Parijs, en hebben Aparthotel Adagio Access Paris Porte De Charenton geboekt.
    Ligt dit in De Marais, of er net onder?
    Is dit een veilige buurt?
    Ik zou heel graag zaterdagavond nog de fonteinenshow in Versailles willen zien,, maar weet niet of het zo laat dan nog veilig is in die buurt, als we terugkomen?
    Hoor graag van je, groetjes, Barbara

    • Hoi Barbara, leuk dat jullie naar Parijs gaan. Jullie hotel ligt niet in de Marais als ik het zo bekijk. Jullie hotel ligt net buiten de ring van Parijs, dus de Marais ligt er wel een stukje vandaan.
      Ik ken de buurt zelf niet helemaal goed, want ik ben er zelf nooit geweest. Ik kan er daarom niet heel goed advies over geven. Wij hebben wel eens een paar nachten in Motel One overnacht. Dat ligt vlakbij. Dat was een hele prima buurt 😊 Als ik jullie was zou ik lekker naar de fonteinenshow gaan. Dat komt vast helemaal goed. Als ik de reviews van andere mensen lees die in hetzelfde hotel hebben geslapen hoor ik niemand over dat het een onveilige buurt is. Veel plezier!

      Groeten,
      Johan

  12. Hoi, wij hebben Novotel porte d’orleans geboekt. Nu lees ik hier dat je bij alle ‘porte de’ moet opletten. Is dit geen veilige wijk? Wij hebben vooral naar de reviews gekeken en die waren goed, niemand die aangaf zich onveilig te voelen daar.

    • Hoi Inge,

      Sorry voor de late reactie. Hopelijk is het nog van toepassing. Jullie zitten in het Novotel porte d’orleans helemaal veilig hoor 😊
      Veel plezier!

      Groetjes,
      Johan

  13. Hoi Johan en Eline,
    Het is lang geleden dat ik naar Parijs bent geweest en wil nu weer terug gaan met mijn huidige vrouw.
    Wij zijn 11 jaar samen en zijn nog niet samen in Parijs geweest.

    Wij houden van romantisch, gezelligheid en hartelijkheid. Uiteraard houden wij fan locals en gezellig dineren.
    Wij zijn niet zo fan van veel drukte om ons heen qua hotel aan het eind van de dag. Budget hotels zijn niet nodig, maar ook geen luxe als een 5 sterren hotel (niet gezellig). 3 of 4 sterren hotels is voor ons het meest interessant.

    Welke wijken raden jullie hiervoor aan op basis van deze wensen? En misschien hotel tips?

    Alvast bedankt!

    M. de Wolf

    PS: leuke website

    • Hoi! Wat leuk dat jullie na 11 jaar samen te zijn nu naar Parijs gaan 😊
      Leuke wijken in Parijs om zo’n soort hotel te boeken zijn Le Marais, Saint Germain des Pres en Quartier Latin.
      Dit zijn wijken met wat kleinere straatjes, geen grote Boulevards. Dus ik denk dat dat het best aansluit bij jullie behoefte.
      Bedenk wel dat Quartier Latin en Saint Germain des Pres aan de onderkant van de Seine liggen en dus iets verder van de grote bezienswaardigheden vandaan. Maar er zijn overal metro stations, dus je bent zo aan de andere kant van de stad 🙂 Deze wijken zijn in ieder geval wel heel gezellig met veel restaurants etc.

      2 hotelletjes die ik nu even snel kan bedenken om aan te raden zijn:
      Hotel Montecristo, in Quartier Latin (wel iets verder van de grote bezienswaardigheden).
      Hotel La Perle in Saint Germain des Pres.

      Maar bekijk ook onze artikels met:
      hotels in de Marais
      Romantische hotels in Parijs
      Daar vind je nog meer hotels die we aanraden 😊

      Groeten,
      Johan

  14. Hoi hoi,
    Als ik met de auto naar Parijs ga dan nemen we vaak een hotel in Puteaux. of in La Difence.
    Puteaux vinden wij veilig. Metro station dicht in de buurt en in 20 minuten bij het Louvre..

  15. Re: Welke wijken vermijden in Parijs?
    Het is niet aan te raden een hotel te boeken vlakbij het Gare du Nord of Gare de l’Elst…
    Daar ben ik het persoonlijk niet mee eens. Wij gaan nu voor de 3e keer naar Hotel Lucien et Marinette en is absoluut fantastisch! Wij, mijn zus en ik, hebben geen last in deze wijk

    • Hoi Angela,

      Dat is goed om te horen! Fijn dat je dit deelt. Ik laat je reactie hier staan voor andere mensen 🙂
      Wie weet hebben ze wat aan je tip, ook qua hotel. Altijd goed om te weten wat een goed hotel is.

      Groetjes,
      Johan

  16. Hoi,

    Ik ben mij aan het oriënteren op min trip naar Parijs…, leuk hotel geboekt…tenmiste dat dacht ik. Nu zie ik op jullie site dat het niet aan te raden is om dit in de wijk Gare du Nord of Gare de l’Est te doen…..Laat daar nu net ons hotel liggen.
    Waarom adviseren jullie deze wijk niet? Ik kan er nu weinig aan veranderen, maar ben wel graag goed voorbereid:)

    • Hoi Bianca,
      Wat leuk dat je naar Parijs gaat! De reden dat wij deze wijk niet aanraden is omdat daar (vooral ’s avonds) een beetje een onveilig gevoel kunt hebben. Er zijn veel mensen op straat met verschillende nationaliteiten (sommigen hebben ook geen vaste verblijfplaats bijvoorbeeld). Ze doen je in principe geen kwaad, maar het kan soms onveilig voelen. Ik weet niet welk hotel je geboekt hebt, maar daar komen natuurlijk wel vaker toeristen, dus het zal wel meevallen. Pas vooral ’s avonds als het donker is een beetje op en berg waardevolle spullen goed op zodat ze niet in het zicht zijn. Ik heb er zelf ook vaker gelopen en dat ging altijd goed.
      Goed dat je er naar vraagt, dan kun je er inderdaad rekening mee houden. Je gaat vast alsnog een leuke tijd hebben in Parijs 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *