Aquarium van Parijs

Eline Door Eline

Dit aquarium ligt echt in hartje Parijs! 😍 Bij de entree hangt een spandoek wat zegt: ‘Not just another aquarium’ en dat is niet gelogen. Het aquarium ligt ondergronds in de tuinen van TrocadĂ©ro en er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van het aquarium en aan de bassins voor de waterdieren. Zeker als je met kinderen naar Parijs gaat is dit aquarium echt leuk om te bezoeken 😏

Extra leuk voor kinderen

Dit aquarium organiseert ontzettend veel leuke activiteiten voor kinderen. Zo worden er regelmatig shows of workshops gegeven en kun je kleine educatieve lectures bijwonen waar wat wordt verteld over de vissen in het aquarium of waar je voedertijd bij kunt wonen.
Heb je een dochter? Zeker weten dat ze helemaal onder de indruk raakt van de zeemeerminnenshow die gegeven wordt. Elk meisje heeft er wel eens van gedroomd om zeemeermin te zijn toch?
Het hoogtepunt is uiteindelijk bij de ‘touchtank’. Hier kunnen kinderen namelijk verschillende soorten siervissen aaien. Ik weet zeker dat ze die ervaring nooit meer vergeten.

Aquarium Parijs

Een zeemeermin in het aquarium van Parijs. ©Nicolas Semczyk

En na je bezoek?

Zoals ik al zei in de introductie van dit artikel: dit aquarium ligt in hartje Parijs! Dat betekent dat grote bezienswaardigheden op loopafstand van het aquarium te vinden zijn. Zo ligt het aquarium ligt op loopafstand van de Eiffeltoren en grote musea als het Palais de Tokyo en CitĂ© de l’architecture et du patrimoine. Leuk om daar na je bezoekje aan het aquarium nog even naar toe te gaan 🙂