Weekend Parijs

Eline Door Eline

Ben jij van plan om een weekend Parijs te boeken? Super leuk! Parijs is dé ideale stad om een weekend naartoe te gaan 😊 Zeker met de trein zit je er zo. In dit artikel hebben we alle informatie geprobeerd te bundelen die je wil weten als je een weekend Parijs gaat boeken. Heb je vragen of mis je informatie? Laat het ons weten door middel van een reactie 🙂

Tip: boek je weekend Parijs met de trein. Dat is snel én goedkoop 😊 Of boek een bus naar Parijs. Bussen kun je vaak nog kort van tevoren boeken.

Weekend Parijs


weekend parijs
weekend parijs

Weekend Parijs met de trein

Als je een weekend naar Parijs gaat wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan reizen. Je hebt immers maar 2 of 3 dagen te besteden en je wil in die tijd natuurlijk zoveel mogelijk van Parijs zien. Een weekend Parijs met de trein is daarom een grote aanrader. Met de trein sta je namelijk in 3 uur en 17 minuten midden in het centrum van Parijs!!

Tip: boek je trein naar Parijs altijd minimaal 4 maanden van tevoren. Op die manier ben je verzekerd van het meest goedkope ticket. Hoe korter je van tevoren boekt, hoe duurder de tickets.
🎟️ Bekijk hier treintickets

Verblijf tijdens je weekend Parijs in een van leukste wijken

Als je een weekendje naar Parijs gaat is het wel leuk om in het centrum van Parijs te verblijven. Zo kun je gemakkelijk alle bezienswaardigheden bezoeken 😊 Tip: lees ons artikel over de leukste wijken in Parijs. Hier delen we ook wat hoteltips. Ben je er al uit in welke wijk je wil verblijven? Lees dan ons artikel over de mooiste hotels in Parijs.

Geen tijd om de artikelen hierboven te lezen? Hier is 1 van onze favorieten 👇🏼😍

Hôtel des Arts Montmartre is in 1 woord GEWELDIG ❤️ Het is een boetiekhotel wat gerund wordt door een 3e generatie familie. Dat betekent dat ze echt om het hotel en hun gasten geven en dat is wat het speciaal maakt. Ze helpen je graag en geven je bijvoorbeeld graag tips over wat je kunt doen in de omgeving. Daarnaast is de locatie in de Montmartre, met Sacré Coeur in de buurt, echt perfect! Dit hotel krijgt niet voor niets maar liefst een 9.4 op booking.com!! 😄

Voorkom de wachtrij: koop je tickets van tevoren

Parijs is een drukke stad met veel lange wachtrijen. Gelukkig kun je die voorkomen door van tevoren online tickets te bestellen 😀 Dat werkt heel makkelijk. Wij raden altijd aan tickets via deze website te bestellen. Dit is een betrouwbare, Nederlandse website. Je ontvangt je tickets in je e-mail en je hoeft ze niet te printen. Je betaalt ook niks extra, de prijzen zijn hetzelfde als in Parijs zelf. Op deze manier loop je zo overal naar binnen 🙂
–> bekijk tickets

Dit zijn onze favorieten 👇🏼

BezienswaardigheidPrijsTicket
Louvre€17Tickets
Catacomben€31Tickets
Boottocht over de Seine€16Tickets
Hop on hop off bus€34,85Tickets
Tour Montparnasse€17Tickets
Fondation Louis Vuitton€22Tickets
Centre Pompidou€15Tickets
Opéra Garnier€14Tickets

Tip: ga jij naar het Louvre? Vergeet niet onze pagina over het Louvre te lezen. Hierin delen we 2 leuke routes. Een route langs de hoogtepunten en de Beyoncé&Jay-Z route 😏

wat kost een weekend parijs?.jpg

Zo reis je met de metro

Voorheen kocht je papieren tickets om met de metro in Parijs te kunnen reizen, maar dat is verleden tijd. Parijs is hip geworden. Je kunt nu met een soort OV-chipkaart reizen óf heel gemakkelijk met je telefoon😉 De OV-chipkaart noemen ze in Parijs een Navigo pas.
–> Lees hier meer over de metro in Parijs
–> Lees hier meer over de Navigo Pas en inchecken met je telefoon

Weekend Parijs met kinderen

Ga je met kinderen naar Parijs? Super leuk! 🙂 Parijs is een hele kindvriendelijke stad en er is zoveel leuks te ontdekken voor kinderen. Ik heb in samenwerking met meerdere ouders een leuk artikel geschreven over met kinderen naar Parijs. Alle ouders hebben zich vrijwillig aangemeld toen ik een oproepje op onze social media accounts plaatste waarin ik deelde dat ik een artikel wilde schrijven en graag hulp wilde. Dit is geresulteerd in een artikel waar allemaal leuke ervaringen van ouders en kinderen gebundeld zijn. Je leest hier het artikel over met kinderen naar Parijs.
Zoeken jullie nog naar een hotel? Lees dan ons artikel over kindvriendelijke hotels in Parijs 🙂

weekend parijs
weekend parijs met kinderen

Stappen tijdens je weekend Parijs

Hou jij wel van een dansje en een drankje? 🍸 Dan is het leuk om het uitgaansleven in Parijs te gaan ontdekken. Er zijn bepaalde wijken die erg geschikt zijn om uit te gaan, waarbij verschillende bars en clubs dichtbij elkaar zitten zodat je een beetje afwisseling kunt opzoeken 🙂 De wijk Bastille is bijvoorbeeld erg populair om uit te gaan, maar ook in de Montmartre kan het erg gezellig zijn 😏 Benieuwd naar de leuke adresjes? Lees er meer over in ons artikel over uitgaan in Parijs.
Het uitgaansleven komt in Parijs meestal rond 1 uur ’s nachts echt op gang.

Wat kost een weekend Parijs?

Misschien vind je het wel fijn om van tevoren te weten wat je ongeveer kwijt bent aan een weekend Parijs. Wij hebben dat voor je uitgerekend 👌🙂 Lees er meer over in ons artikel wat kost een weekend Parijs?