Fondation Louis Vuitton museum

Eline Door Eline

Het Fondation Louis Vuitton museum is een ware ontdekkingstocht 😏 
Het gebouw is gemaakt in opdracht van de oprichter van Louis Vuitton (Bernand Arnault, de 3e rijkste persoon op aarde). Hij wilde Parijs een iconische plek schenken voor kunst en cultuur. En dat is gelukt 😀 Het is niet voor niets super snel uitgegroeid tot een van de meest bekende musea van Parijs!! 😍

Wist je dat dit gebouw specifiek is ontworpen om de bezoeker te laten verdwalen? Gegarandeerd een spannend bezoek dus 😜 Naast wat er binnen te zien is, is het gebouw zelf ook absoluut een bezoek waard.

Fondation Louis Vuitton museum


Fondation Louis Vuitton Parijs Museum

Tickets voor het Fondation Louis Vuitton museum

Waar kan ik tickets kopen voor het Fondation Louis Vuitton museum?

Tickets kunnen gekocht worden via deze website. Dit is een betrouwbare Nederlandse website. Je krijgt je tickets per mail opgestuurd en hoeft ze niet te printen.

Deze tickets geven premium toegang. Dit museum ligt namelijk niet in de binnenstad van Parijs, maar buiten de Périphérique (de ringweg van Parijs). Vanaf het metrostation moet je ook nog een stukje lopen door het Bois de Boulogne. Niet heel handig dus.

MAAR met deze premium tickets voor het Fondation Louis Vuitton word je met een shuttle busje vanuit het centrum opgehaald en voor de deur van het museum afgezet 😊 Dat scheelt tijd en geld.
Eenmaal bij het museum aangekomen krijg je ook skip-de-line toegang dus hoef je niet meer in de rij te staan voor een kaartje.

Nog een bijkomend voordeel: dit ticket kost maar €22.

Tickets Louvre

Tip: Er is ook een speciaal ticket voor gezinnen. Handig als je met kinderen in Parijs bent 🙂 Voor slechts €46 mag je met 2 volwassenen en 4 kinderen onder de 18 jaar naar binnen 😊 –> Boek hier je familieticket

Met een familieticket heb je ook toegang tot het nabij gelegen attractiepark wat vooral voor de wat kleinere kinderen leuk is.

Waarom is het Fondation Louis Vuitton museum een aanrader om te bezoeken?

Er zijn meerdere redenen waarom het Fondation Louis Vuitton museum een echte aanrader is om te bezoeken 😊

Ten eerste is de buitenkant is al enorm indrukwekkend 😍 Het bestaat uit twaalf glazen panelen die krom getrokken zijn met technieken uit de luchtvaart. Deze glazen panelen steunen vervolgens vooral op stalen peilers. Het ontwerp is gebaseerd op het Grand Palais in het centrum van Parijs. Het gebouw lijkt – door de bolle glazen panelen – een beetje op een schip met gebolde zeilen, “al zou het ook een ijsschots kunnen zijn”, aldus de architect.

Binnen ben je zelf onderdeel van de kunst 😍

Binnen word je helemaal omver geblazen door de spectaculaire architectuur. Heel bijzonder is het kunstwerk ‘Inside the horizon’. De kunstenaar, Olafur Eliasson, zegt hier over: “Als we binnen onze eigen horizon zouden kunnen lopen, zou de wereld zo gesloten lijken als een grot, zo reflecterend als een spiegel en vluchtig als licht. Voor mij is de horizon geen lijn; het is een dimensie.” Dit wordt door middel van spiegels, LED verlichting en water gerepresenteerd.

Als je hier loopt word je spiegelbeeld oneindig gereflecteerd. In dit gebouw ben je dus zelf onderdeel van de kunst.

Fondation Louis Vuitton Parijs Museum
Inside the Horizon in Fondation Louis Vuitton

Bovenop het gebouw is er een dakterras waar je gaaf uitzicht hebt en lekker een drankje kunt drinken.

Tip: omdat dit zo’n spectaculair museum is zijn de wachtrijen erg lang als je niet van tevoren je tickets koopt. Bestel daarom je ticket van tevoren online zodat je je tijd daar niet verspilt. Dat zou echt heel zonde zijn.

Wat is er te zien?

Het Fondation Louis Vuitton herbergt een fantastische verzameling van moderne en hedendaagse kunst. Deze worden gepresenteerd in de vorm van abstracte kunst, videoinstallaties en performance art. Elk jaar zijn er twee speciale tijdelijke tentoonstellingen te zien. Ze hebben hiervoor samengewerkt met verschillende internationale topinstituten als MoMA in New York en het State Hermitage Museum in Sint-Petersburg. 

Fondation Louis Vuitton Parijs Museum
Expositie Takashi Murakami in het Fondation Louis Vuitton
Fondation Louis Vuitton Parijs Museum

Actuele tentoonstelling

Hier onder vind je welke tentoonstelling er op dit moment is. Klik op de afbeelding voor meer informatie 🙂

Tip: combineer je bezoek met een lekkere lunch of diner bij het idyllische restaurantje Chalet des Îles. Dit restaurant ligt op een eilandje in het Bois de Boulogne (waar Fondation Louis Vuitton zich ook bevindt). Je kunt hier alleen komen met een pontje. Ze serveren hier uitstekende gerechten uit de Franse keuken! Aanrader!

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik bij het Fondation Louis Vuitton?

Het Fondation Louis Vuitton museum ligt in het Bois de Boulogne. Dat ligt buiten de ringweg van Parijs. De dichtstbijzijnde metrohalte is Neuilly – Porte Maillot. Vandaar moet je nog een kwartiertje wandelen naar het museum. Je kunt ook deze premium tickets bestellen. Voor maar €22 krijg je dan een shuttle busje naar het museum, toegang tot het museum én je mag de wachtrij overslaan om naar binnen te gaan.

Wat zijn de openingstijden van het Fondation Louis Vuitton museum?

Op maandag, woensdag en donderdag is het geopend van 11.00 – 20.00.
Op vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur.
Op zaterdag en zondag is het geopend van 09.00 tot 20.00 uur.
Op dinsdag is het museum gesloten.

Wanneer kan ik het museum het best bezoeken?

Je kunt het Fondation Louis Vuitton het beste ’s avonds bezoeken. Dan is het het meest rustig. ’s Ochtends net na openingstijd is ook een goed moment.
Rond 15 uur ’s middags is het er meest enorm druk. Dat tijdstip zou ik dus vermijden.

Wat kost een kaartje voor het Fondation Louis Vuitton museum?

Een los kaartje kost €22 per persoon.
Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.
Er zijn ook speciale familie tickets. Deze kosten €46 per gezin.

Raad je aan om van tevoren tickets te bestellen?

Ja, dit museum is sinds de opening al razend populair. Je staat hier gegarandeerd in de rij als je niet van tevoren tickets besteld. Tickets bestellen kan hier.

Reacties
 1. Zijn er openbare parkings voor je auto nabij het LV foundation museum?

  • Hoi Lesley,

   Sorry voor mijn late reactie, ik had je berichtje even over het hoofd gezien. Maar je er zijn zeker openbare parkeergarages in de buurt van het Fondation Louis Vuitton. Bijvoorbeeld de parkeergarage Parking Indigo madrid. Dit is een hele fijne parkeergarage. Schoon en veilig.
   Je kunt de parkeergarage bijvoorbeeld boeken via Parclick.

   Veel plezier! 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. Hoelang ben je ongeveer in het museum bezig?

  • Hi Simone!

   Dat verschilt heel erg per persoon, maar ik zou zeker 1.5 uur uittrekken om het museum te ontdekken 🙂 Als je daarna nog een drankje doet op het dakterras met uitzicht zou ik iets meer tijd inplannen 😊
   Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 3. Premium ticket Louis Vuitton Foundation.
  Wat zijn de vertrekuren aan Place De Gaulle?
  En hoe herken je het busje?

  • Hoi Mieke!

   Goede vragen! 😊 De shuttles vertrekken elke 15-20 minuten vanaf Place de Gaulle tijdens de openingstijden van de Fondation.
   De laatste shuttle gaat vanaf de Fondation 7 minuten na sluitingstijd weer terug naar het centrum van Parijs.
   Hier heb ik een afbeelding van hoe het busje er precies uit ziet 😊

   Hier kun je je tickets boeken.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 4. Ik wil graag leuke dingen zien in Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *