Lumières en Seine | Een Kerst lichtfestival

Eline Door Eline

Lumières en Seine is een spectaculair lichtfestival in Parijs!! 😍 Je vindt dit lichtfestival rond Kerst in Parijs in het Parc de Saint-Cloud (en blijft tot in de eerste week van het nieuwe jaar) 😊
In dit artikel willen we je graag inspireren voor een bezoekje aan dit romantische en indrukwekkende lichtfestival!! ❤️

Lumières en Seine


lumieres en seine

Wat is er te zien bij Lumières en Seine?

Lumières en Seine is een spectaculaire lichtshow in het Parc de Saint-Cloud. Dit is een park aan het westen van Parijs. De lichtshow loopt door het hele park. De route is ongeveer 2 kilometer lang. Het is alsof je door een magisch bos dwaalt 😍🎄 Het hartstikke donker en je weet niet wat het volgende is wat je gaat zien. Maar elke keer ben je weer omringd door prachtige lichtjes. Sterren en sneeuwvlokken aan bomen, hartjes, vlinders en lichtgevende fonteinen. Indrukwekkend!!

Lumieres en Seine parijs
Lumieres en Seine parijs
Lumières en Seine

Hier en daar begeef je je in mist, wat je ontdekkingstocht door het park nog mysterieuzer maakt 😏
Alle lichtinstallaties en animaties zijn in een ecologisch verantwoorde context ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren en de fauna en flora te respecteren. Vrijwel het gehele verlichtingssysteem zal bestaan ​​uit 100% herbruikbare LED-verlichting.

Ook is er – hoe kan het ook anders in Parijs – een carrousel 🎠 😊

Lumieres en Seine
lumieres en seine
Lumières en Seine

Tijdens je route zijn een aantal eet- en drinkkraampjes. Hier kun je lekkere hapjes halen Benieuwd wat er op het menu staat?
Je kunt wat eten bij het kraampje Fer à cheval. Hier haal je heerlijke burgers.
Bij het kraampje ’tout feu, tout flamme’ haal je een lekkere pizza.
Het kraampje ‘château oublié’ heeft New Yorkse hotdogs.
En bij het kraampje ‘des étoiles’ haal je pretzels.
En een warme chocolademelk met slagroom niet te vergeten natuurlijk 🍫

Lumieres en Seine parijs

Ticket voor Lumières en Seine?

Wat kost een ticket voor Lumières en Seine?

Er zijn 3 verschillende tickets:

🎟️ Ongedateerd ticket (billet liberté). Dit ticket kost €26 voor volwassenen (12+) en €20 voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar, daarmee kan je op elke datum naar het lichtfestival zonder van tevoren te reserveren. Je bent met dit ticket dus heel flexibel.

🎟️ Gedateerd ticket (billet daté). Je moet van tevoren een specifieke datum kiezen waarop je gaat.
Als je op dinsdag t/m donderdag buiten de Kerstvakantie boekt kost dit ticket €20 (€16 voor kinderen van 3 t/m 11 jaar).
Als je op vrijdag t/m zondag boekt óf gewoon in de Kerstvakantie kost dit ticket €22 voor volwassenen (€18 voor kinderen van 3 t/m 11 jaar).

🎟️ Familie ticket (billet famille). In de vakantie periode kost dit ticket €72. Je kunt dan met 2 volwassenen en 2 kinderen naar binnen.
Buiten de vakantieperiode (m.u.v. vrijdag, zaterdag en zondag) kost dit ticket €65.

Lumières en Seine

Openingstijden

Wat zijn de openingstijden van Lumières en Seine?

Lumières en Seine is er alleen van half november tot de eerste week van januari. (In 2022 van 18 december tot 8 januari).
Het is in deze maanden alle avonden geopend, behalve op maandag en dinsdag buiten de schoolvakanties en 24 en 31 december. Het is geopend van 17 tot 23 uur. Je kunt om 21.15 uur nog naar binnen, daarna niet meer.

lumieres en seine

Hoe kom je bij Lumières en Seine?

Het is vrij gemakkelijk om er te komen. Je neemt de metro naar halte ‘Boulogne-Pont de Saint-Cloud’. Neem daar de uitgang naar ‘Avenue de Maréchal de Lattre de Tassigny’. Vanaf daar loop je over Pont St Cloud naar Lumières en Seine 😊 Bij elkaar duurt de wandeling vanaf het metrostation ongeveer tien minuutjes.