Opéra Garnier Bezoeken

De Opéra Garnier is een ontzettend mooi en indrukwekkend gebouw in het 9e arrondissement van Parijs. Het wordt ook wel ‘Palais Garnier’ genoemd. Van binnen is het gebouw bekleed met bladgoud en marmer, maar ook aan de buitenkant is het gebouw onweerstaanbaar mooi. De gevel is versierd met  marmeren zuilen, friezen, beeldengroepen en grote standbeelden. De opera dankt zijn naam aan zijn ontwerper: Garnier. Hij heeft het gebouw in 1861 ontworpen in opdracht van Napoleon III. Waarschijnlijk heb je wel eens van de wereldberoemde musical de “Phantom of the Opera” gehoord. De Opéra Garnier was de inspiratiebron voor deze musical!

En goed nieuws! 😊 Je kunt de opéra nog van binnen bekijken ook! En dat heb ik dan natuurlijk ook gedaan, hierbij dus mijn verslag van de Opéra Garnier.

Wat wil je graag weten over de Opéra Garnier? Kies hier onder je onderwerp 🙂


opera garnier bezoeken parijs

Kun je Opéra Garnier bezoeken zonder voorstelling?

Kun je Opéra Garnier bezoeken zonder voorstelling?

Ja, zeker! De Opéra Garnier is te bezoeken zonder een voorstelling bij te wonen. Met een toegangsticket kun je het gebouw in en alle prachtige zalen inclusief de grote theaterzaal (het auditorium) bezoeken 😊

Waar koop je betrouwbare tickets voor de Opéra Garnier?

Waar koop je betrouwbare tickets voor de Opéra Garnier?

Wij raden altijd aan tickets te kopen via deze website. Dit is een Nederlandse, betrouwbare website. Tickets die je hier koopt krijg je digitaal per mail opgestuurd. Je hoeft ze niet te printen. Je kunt ze via je telefoon laten zien bij de ingang. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Met deze tickets krijg je toegang tot de Opéra Garnier en krijg je een audiotour.

Tickets Louvre

Tip: bekijk ook welke actuele tentoonstellingen er zijn. Hier onder zie je de actuele tentoonstelling:

Wat kun je in de Opéra Garnier zien?

Met de audio tour bezoek je de meest iconische plekken van de Opera Garnier. Je begint bij de bassin van Pythie. Dat leidt naar de Grand Escalier 😍 Dé perfecte plek voor een hele sjieke foto.

Eenmaal boven kun je verschillende zalen bezoeken. Bijvoorbeeld de prachtige Grand Foyer of de Spiegelzaal! 😍 Dit is het mooiste wat ik ooit heb gezien. De Grand Foyer is gedecoreerd met goud, kroonluchters en schilderingen op het plafond van Paul-Jacques-Aimé Baudry. De schilderingen op het plafond laten verschillende momenten in de geschiedenis van muziek zien.

Grand Foyer in de Opera Garnier. Foto door: Peter

Onder de groene koepel van de Opéra Garnier bevindt zich de zaal waar de voorstellingen worden gegeven: het auditorium. Deze zaal is versierd met rode stoelen, balkonnetjes beschilderd met bladgoud en mooie engelenbeelden. Aan het plafond hangt een enorme kroonluchter die ook door Garnier is ontworpen. Daaromheen zie je schilderingen uit 1964 van Marc Chagall, die over de originele werken van Jules Eugène Lenepveu geschilderd zijn. In de schilderingen worden scenes uit verschillende opera’s afgebeeld. De opéra wordt voornamelijk gebruikt voor ballet voorstellingen. Onder het toneel is er ruimte voor een orkest.

–> Tip: boek je tickets van tevoren zodat je daar niet in de wachtrij staat.

Foto door: Chris Chabot

Openingstijden voor bezoek Opéra Garnier

Wil jij de Opéra bezoeken? De Opéra Garnier is geopend 10.00 tot 17.00 uur. Hou er wel rekening mee dat er voorstellingen kunnen zijn. Dan kun je de Opéra Garnier niet bezoeken (je kunt natuurlijk wel een voorstelling bijwonen). Ook tijdens feestdagen (bijvoorbeeld 1 januari, 1 mei en 14 juli) kunnen de openingstijden afwijken. Check voor de actuele openingstijden daarom altijd even de officiële website.

Als ik een tip mag geven zou ik je aanrader om ’s ochtends de Opéra Garnier te bezoeken. Er zijn dan een stuk minder mensen 😊

–> Tip: boek je tickets van tevoren zodat je daar niet in de wachtrij staat.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

De Opéra Garnier is goed te bereiken met de metro in Parijs. Je pakt daarvoor metrolijn 3, 7 of 8. Je stapt dan uit bij halte Opéra. Wat ook erg leuk is: bij de Opéra Garnier zit een halte van de hop on hop of bus.

Tip: De wijk rondom de Opéra Garnier is trouwens onwijs leuk om te shoppen. Je vindt lange winkelstraten met populaire ketens voor het grote publiek. Bijvoorbeeld H&M, GAP en Mango.

Tip: vanaf het dakterras van het Galeries Lafayette heb je uitzicht op de achterkant van het Paleis Garnier en uitzicht over de rest van Parijs inclusief de Eiffeltoren 😍

opera garnier parijs bezoeken galeries lafayette uitzicht.jpg

Andere top bezienswaardigheden in Parijs

De Opéra Garnier is een van de grootste bezienswaardigheden in Parijs, maar Parijs heeft nog veel meer te bieden. Op deze pagina vind je een overzicht.

Reacties
  1. Ziet er leuk uit! Veel informatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.