Boutique hotels in de Marais

Eline Door Eline

De Marais is onze favoriete wijk voor een hotel in Parijs. Elk hotel in de Marais heeft eigenlijk een perfecte locatie omdat de Marais ten eerste heel gezellig is, maar daarnaast ook nog eens heel centraal in Parijs ligt. Vanaf hier loop je gemakkelijk naar alle leuke delen van Parijs. Ben je op zoek naar een leuk boutique hotel in Parijs? In dit artikel deel ik met jou de leukste boutique hotels in de Marais ❤️

Wist je dat: De Marais is bij uitstek de wijk in Parijs waar de meeste boutique hotels te vinden zijn. Dat komt omdat de Marais een oude wijk is. De straten en panden zijn hier smal, maar erg knus. Grote ketens vinden ‘knus’ niet praktisch. Daarom vind je in deze wijk voornamelijk boutique hotels. Het is dus de ideale plek voor jou als je van wat extra persoonlijke aandacht houdt 😊

Leukste boutique hotels in de Marais

Droomhotel van de Marais: Pavillon de la Reine

Het hotel Pavillon de la Reine is hét absolute droomhotel in de Marais ♥️ Als je iets te vieren hebt (of gewoon een grote portemonnee hebt) is het echt een aanrader om dit hotel te boeken. Het hotel zou je niet opvallen als je het niet weet, want het zit best wel wat weggestopt. MAAR het zit direct aan het Place des Vosges 😍 Het heeft een prachtige binnentuin waar je lekker kunt ontbijten of een drankje kunt doen. (Dit kan overigens ook als je niet in het hotel verblijft). Elke kamer heeft een unieke inrichting, dus geen een kamer is hetzelfde.

Prijzen per nacht gaan vanaf €423, maar afhankelijk van de dag, het seizoen of andere evenementen in Parijs betaal je meer voor een kamer. Maar daar krijg je ook wel echt wat voor terug 😍
–> bekijk hier beschikbare kamers en de prijzen voor de datum dat jij wil gaan

Boutique Hotel Bastille Speria

Hotel Bastille Speria is een hele fijne uitvalbasis in Parijs. Je zit hier op een ideale locatie in de Marais. Het hotel is mooi, netjes. De kamers zijn voorderest niet heel bijzonder ingericht, maar dat hoeft ook niet. Je bent het grootste gedeelte van de dag toch in de stad 😜 Een kamer boek je hier vanaf €142, maar afhankelijk van de dag, het seizoen of andere evenementen in Parijs betaal je meer voor een kamer.
–> bekijk hier beschikbare kamers en de prijzen voor de datum dat jij wil gaan

Boutique Hotel Jules&Jim

De locatie van Jules et Jim is fantastisch. Het hotel ligt in het bovenste deel van de Marais. Dit is een iets rustiger gebied. De wijk waar Hotel Jules & Jim zich in bevindt was ooit het hart van de leerfabrikanten of het ‘mariquinier’-district van Parijs. In het smalle straatje wat naar dit hotel leidt vind je dan ook nog allerlei lederwarenwinkels, waar handtassen, portefeuilles, portemonnees en bagage in elke denkbare maat, vorm en kleur worden verkocht 🙂 De kamers zijn echt prachtig! 😍 Bij de restauratie is duidelijk samengewerkt met een goede architect die creatief gebruik weet te maken van ruimte en licht. Zéker in de kamers op de bovenste verdieping. De kamers op de bovenste verdieping hebben hele mooie dakramen die bovendien mooi uitzicht over de Marais bieden 😊
Wat dit hotel écht uniek maakt is de prachtige binnenplaats. Het beste plekje vind je bij de buitenhaard. ’s Avonds kun je nog tot laat buiten blijven zitten en genieten van de warmte die de haard heeft te bieden ❤️
Kamers gaan vanaf €215, maar afhankelijk van de dag, het seizoen of andere evenementen in Parijs betaal je meer voor een kamer.
-> bekijk hier beschikbare kamers en de prijzen voor de datum dat jij wil gaan

Hotel Jules & Jim
hotel in de marais jules et jim
hotel in de marais jules et jim

Boutique Hotel Emile

Hotel Emile is ook al zo’n fijne uitvalbasis in Parijs. Het is vooral iets beter betaalbaar dan de andere hotels in dit artikel. Het heeft geen grote kamers, maar je hebt er alles wat je nodig hebt. Het enige wat hier niet zo geweldig uitgebreid is is het ontbijt. Een ontbijtje zou ik in dat geval dus lekker buiten de deur scoren. Ook geen probleem, want er zijn bakkers genoeg in Parijs waar je een heerlijk croissantje kunt halen ❤️ Hier schreef ik een uitgebreid artikel over Hotel Emile.
Kamers gaan vanaf €129, maar afhankelijk van de dag, het seizoen of andere evenementen in Parijs betaal je meer voor een kamer.
–> bekijk hier beschikbare kamers en de prijzen voor de datum dat jij wil gaan

top leuke hotels Parijs
hotel in het centrum van Parijs

Sookie: trendy boutique hotel in de Marais

Hotel Sookie is een trendy en vrij nieuw boutique hotel in de Marais. De kamers zijn klein, maar subliem ingericht door een binnenhuisarchitect. De bedden zelf zijn heel fijn en bedekt met luxe beddengoed. Dit maakt dat je graag naar je hotelkamer terugkeert na een dagje Parijs 🙂

Het pluspunt is de locatie. Dit boutique hotel ligt namelijk in een bruisende wijk met veel leuke café’s, koffiebars, markten en restaurants.

Tip: aan de overkant van hotel Sookie zit een leuk restaurantje genaamd Le Mary Celeste. Je kunt hier terecht voor super deluxe cocktails en allerlei leuke, kleine gerechtjes. Ook heel geschikt voor vegetariërs.

Voor een goede kop koffie of een lekker ontbijtje hoef je je hotel eigenlijk niet te verlaten. Hotel Sookie heeft namelijk ook een eigen koffiebar. Het ontbijt is niet standaard bij de prijs inbegrepen, maar wel aan te raden. Het is een uitgebreid ontbijt met allerlei lekkere verse sapjes.

Hotel Sookie krijgt een 8.7 op Booking.com.
–> Bekijk hier beschikbare kamers.

Tip: boutique hotels in de Marais zijn erg populair. Daarnaast zijn ze kleinschalig (dat is het hele idee van een boutique hotel) dus ze zitten snel vol. Wil je graag nog veel keuze hebben en een zo goedkoop mogelijke prijs betalen? Dan is het aan te raden zo op tijd mogelijk te boeken. Hoe langer je wacht, hoe minder beschikbaarheid. Zeker het hotel hier onder zit vaak heel erg snel vol 👇

boutique hotel in de Marais ile saint louis

Boutique hotel in de Marais op het eilandje in de Seine

Hotel Saint-Louis en l’Isle ligt op een bijzondere plek: namelijk op het eilandje in de Seine ‘Île Saint-Louis’. Hetzelfde eilandje als waar je de Notre Dame kunt vinden 🙂 Hier bevind je je letterlijk in het midden van Parijs. Het is dus een uitstekende plek voor een hotel.

Omdat je je hier op de Seine bevindt, begeef je je eigenlijk tussen de Marais en de wijk Saint Germain des Pres is. Ook deze wijk is erg leuk om te verkennen.

Het hotel bevindt zich in een historisch pand en de kenmerken daarvan zijn ook terug te zien in de kamer aan de houten balken in het plafond. De inrichting is klassiek Frans en de kamers zijn brandschoon. Er is airconditioning (een must in de zomer) en de kamers zijn geluiddicht.

’s avonds even geen zin om de deur uit te gaan? Je hoeft je ook op je kamer niet te vervelen want ze hebben Netflix voor elke gast.

Tip: de Sainte Chapelle vind je op hetzelfde eiland. Dit is de mooiste kerk in Parijs. Goed alternatief op de Notre Dame.

Het boutique hotel Saint-Louis en l’Isle krijgt een dikke 9.1 op Booking.com. Prijzen gaan vanaf €209. Boek dit hotel écht op tijd, want het zit super snel volgeboekt.
–> Bekijk hier beschikbare kamers.

Tip: lees ook ons artikel met de leukste hotels in het centrum van Parijs ❤️

Vallen deze hotels allemaal een beetje buiten je budget? Lees dan ook ons artikel over goedkope hotels in Parijs. Hierin delen we ook wat boutique hotels. Die liggen niet in de Marais, maar zijn ook erg leuk 🙂

Veelgestelde vragen over boutique hotels in Parijs

Wat zijn boutique hotels?

Een boutique hotel (ook wel geschreven als boetiekhotel) is een kleinschalig hotel. Een boutique hotel hoort niet bij een hotelketen. Dit zorgt ervoor dat een hotel vaak een eigenzinnige en intieme sfeer heeft. Door de kleinschaligheid is er vaak veel persoonlijke aandacht voor de gasten. Je ziet ook vaak dat de eigenaren zelf het hotel runnen en daardoor erg betrokken zijn 😊 Hou je van een persoonlijke touch in een grote anonieme stad als Parijs? Dan is een boetiekhotel perfect voor jou.

Waarom is de Marais een leuke wijk voor een boutique hotel?

De Marais is een van de oudste wijken van Parijs en daardoor erg knus. Je hebt hier veel smalle straatjes en iconische gevels. Dit knusse zorgt ervoor dat juist de Marais uitermate geschikt is voor boutique hotels. Je vindt hier ook helemaal geen grote ketens, gewoonweg omdat daar geen ruimte voor is. Maar ook de sfeer is er niet naar. Met een boutique hotel in de Marais beleef je Parijs precies zoals je dat wil beleven ❤️ Ons favoriete hotel in de Marais is boutique hotel Sookie.