Hotel Emile | Toplocatie in Parijs

Eline Door Eline

Hotel Emile is een leuk boetiekhotel in het 4e arrondissement van Parijs. Ik koos dit hotel voornamelijk op basis van de locatie. Je bevindt je hier namelijk midden in de Marais (wat mij betreft een van de leukste wijken van Parijs), met veel leuke café’s en restaurants op loopafstand. Ook loop je in 5 minuutjes naar de Seine, bevind je je om de hoek van het Place des Vosges en is het een geweldige uitvalbasis voor andere plekken in de stad 😊 Dit hotel staat daarom ook in mijn favoriete hotels in Parijs.

En hoe gaaf is de gevel van dit hotel? 😍

De kamers (en het hotel) zijn niet groot, maar het heeft alles wat je nodig hebt 😊 Een fijn bed, een ruime douche (met goede waterstraal, ook belangrijk) en een airco. Dat vond ik persoonlijk wel echt heel fijn. Ik had er niet over nagedacht bij het boeken en het was niet eens heel warm in Parijs (ik was er in juni en het was ongeveer 22 tot 25 graden), maar toch was het heerlijk om in een koele kamer terug te komen aan het einde van de dag. Ook worden de kamers elke dag even schoongemaakt, krijg je schone handdoeken en wordt je bed netjes opgemaakt.
De staff is ook heel aardig en begroet je elke keer als je terugkomt in je hotel of het hotel verlaat 🙂

Tip: lees ook ons artikel met andere top hotels in de Marais 😍

Het ontbijtje bestaat uit een croissantje met een kopje thee of koffie. Ook staat er wat jus en liggen er wat cakejes. Ik hou zelf altijd wel van een gezond ontbijtje, maar die keuze was er helaas niet 😜 Als je van een uitgebreid ontbijtje houdt raad ik je aan om bij een bakkertje wat eten te scoren.

Tip: lees ook ons artikel met hotels in het centrum van Parijs 😊

Ook erg leuk is het café onder het hotel. Hier op de foto zie je het hotel (boven) en het café la Favorite (beneden). Hier kun je de hele dag terecht. Een ontbijtje, een borrel, een diner etc. Het is populair onder de locals en er staan een aantal lekkere gerechten op de kaart 😊

Wil je ook graag overnachten in hotel Emile? Check hier de beschikbaarheid van kamers:

En een extra tip: een van mijn favoriete restaurantjes in de buurt van dit hotel is Chez Janou. 😍 Ze serveren hier de Franse keuken. Heel smakelijk, fijne locatie (in een rustig straatje) en leuke bediening 😊 Hier schreef ik er een tijdje geleden al een artikel over.

chez janou parijs restaurant