Moulin Rouge Parijs | Bezoek een spectaculaire dinnershow!

Eline Door Eline

De Moulin Rouge is hét cabaret spektakel in Parijs! Je vindt de Moulin Rouge in de Montmartre. Op het dak staat een grote imitatie windmolen. Le Moulin Rouge betekent namelijk ‘de rode molen’ 😜 De Moulin Rouge heeft voor veel boeken, films en liedjes als inspiratiebron gediend. Dat is ook een van de redenen waarom specifiek de Moulin Rouge als dinnershow zo bekend en populair is.

In dit artikel delen we alle informatie die je wil weten als je een dinnershow boekt + waar je betrouwbare tickets voor de Moulin Rouge kunt bestellen 😊

Moulin Rouge


Tickets voor de Moulin Rouge dinnershow

Als je tickets besteld voor de Moulin Rouge kun je uit twee verschillende tickets kiezen:

🎟️ Toulouse-Lautrec diner en show | Bekijk hier tickets en menu
🎟️ Belle Epoque diner en show | Bekijk hier tickets en menu

Het verschil tussen deze diners is het menu. Het menu van het Belle Epoque diner is het meest luxe, maar daar betaal je ook wat extra voor. Je kunt ook kiezen voor een vegetarische optie. Bij allebei de diners wordt een halve fles champagne geserveerd. Je kunt altijd bijbestellen 🍾👌🏻

De prijs voor de tickets die je bestelt is afhankelijk van de datum en het tijdstip waarop je gaat.
–> Bekijk hier alle tickets en shows

Zo ziet een dinnershow bij de Moulin Rouge eruit

Nergens kun je de sfeer van Parijs zo proeven als bij een dinnershow in dit cabaret. De show bevat een explosieve mix van dans (waaronder de cancan), zang, acrobatiek en magie op de voorgrond van een goed, uitgebreid decor. Het is echt de moeite waard om dit een keer mee te maken.

Als je hebt geboekt krijg je automatisch een tafeltje toegewezen. Je hoeft dus niet perse heel vroeg te komen om te vechten voor een plekje. Je deelt de tafel wel met andere mensen. Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf welke mensen je treft, maar het kan erg gezellig zijn om een tafeltje te delen! 😊

Moulin Rouge Dinnershow Parijs

De show bestaat uit 4 delen. In het eerste deel word je meegenomen in de geschiedenis van de Moulin Rouge. In het tweede deel word je meegenomen naar tropische gebieden op een exotische set. Daarna wordt het podium in het derde deel veranderd in een circusring waar acrobaten, clowns en ander figuren hun trucjes laten zien. In het laatste deel ga je weer terug in de tijd waarbij een eerbetoon wordt gehouden aan de vrouwen van Parijs van de vorige eeuw. In dit deel komt ook de Franse dans de Cancan.

Spreek je geen Frans?

Ik hoor soms van mensen dat ze twijfelen om een dinnershow te boeken omdat ze geen Frans spreken. Dat is echt super zonde. Als je naar de show wilt gaan moet je zeker gaan, want de taalbarrière is écht geen probleem! De show wordt namelijk zowel in het Frans als in het Engels gehost. Bovendien is het uiteindelijk toch meer genieten van wat je ziet dan van wat de presentator te vertellen heeft 😊

Moulin Rouge Dinnershow Parijs

Moulin Rouge met Kerst en Oud en Nieuw

Wist je dat je ook een dinnershow kunt inplannen op Kerst of Oud en Nieuw? 🎄🌟
Op deze dagen wordt er een super speciaal menu geserveerd en wordt de show nóg uitbundiger gemaakt. Hier kun je tickets bestellen voor een dinnershow tijdens de feestdagen.

Tip: Boek je dinnershow bij de Moulin Rouge met Kerst of Oud en Nieuw wel echt op tijd, anders zijn de tickets uitverkocht.

Moulin Rouge Dinnershow Parijs

Tips

Tip 1: Als je naar binnen gaat kan het erg druk zijn. Sommige mensen ervaren dit als vervelend omdat dit erg onpersoonlijk voelt. Probeer je hier van tevoren op in te stellen en laat het zeker niet je avond verpesten. Als je eenmaal je plekje hebt is het alleen maar genieten 🤗
Tip 2: De buurt rondom de Moulin Rouge is erg gezellig. Er zijn veel café’s waar je na de show nog even kunt borrelen 🙃
Tip 3: Hoe verder van tevoren je boekt, hoe goedkoper de tickets.

🎟️ Boek hier je tickets voor een dinnershow bij de Moulin Rouge

Geschiedenis van de Moulin Rouge

De Moulin Rouge werd opgericht in 1889, tijdens de Wereldtentoonstelling in Parijs. Het werd geopend door twee zakenlieden: Joseph Oller en Charles Zidler. Zij wilden een plek in de Montmartre creëren voor vermaak en amusement.

De Franse Cancan-dans

De Moulin Rouge werd al snel een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, schrijvers en muzikanten. Een van de meest bekende en iconische optredens was de Franse cancan-dans. Deze dans staat bekend om de energieke uitvoeringen. De dansers, gekleed in extravagante kostuums, voerden hoge benen en kicks uit. Dit zorgde (zeker in die tijd) vaak een mix van bewondering en schok teweeg bij het publiek. Omdat deze dans zo iconisch is wordt hij nog steeds uitgevoerd tijdens een dinnershow van de Moulin Rouge.

Affiches als reclame

De schilder Henri de Toulouse-Lautrec kwam ook graag in de Moulin Rouge. Hij gebruikte het als inspiratiebron voor zijn werk. De Moulin Rouge is ook veel terug te zien in zijn beroemde affiches en schilderijen. Zijn kunstwerken droegen bij aan de wereldwijde bekendheid van de shows 😊 Hier onder zie je daar twee voorbeelden van.

In 1915 brak er een grote brand uit in de Moulin Rouge. Het zorgde voor veel schade aan het gebouw, maar het werd herbouwd. Ook doorstond de Moulin Rouge de Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Het bleef een populaire plek.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik betrouwbare kaartjes bestellen voor de Moulin Rouge?

Wij raden aan om op deze website je tickets te bestellen. Dit is een betrouwbare, Nederlandse website. Je krijgt je tickets dan direct per mail opgestuurd. Je kunt ze daar met een barcode of QR code laten zien. Als het toch niet uitkomt kun je ze nog 24 uur van tevoren annuleren. Je kunt zelf kiezen welk menu je wil als diner.

Is de Moulin Rouge de moeite waard?

Absoluut! Wij vonden de dinnershow bij de Moulin Rouge ongelooflijk spectaculair. Het is echt een toevoeging aan je weekend Parijs. Deze show ademt namelijk Parijs. Het bestaat al zo lang en is echt onderdeel geworden van het DNA van Parijs. Natuurlijk zijn de kaartjes vrij prijzig, dus je moet een afweging maken of dat binnen je budget past. Maar als je de mogelijkheid hebt raden wij aan om dit toch een keer op je bucketlist te zetten 😊

Is er een minimale leeftijd voor het bezoeken van de Moulin Rouge?

Nee, er is geen minimale leeftijd. Ook kinderen mogen een dinnershow bij de Moulin Rouge bijwonen.

Wat voor kleding moet ik aan naar een dinnershow?

Wij raden aan om netjes gekleed te gaan. Het hoeft niet helemaal over de top, maar het is wel leuk om wat avondkleding aan te hebben.

Hoe kom ik bij de Moulin Rouge?

In Parijs reis je altijd het meest snel met de metro. De metrohalte ‘Blanche’ ligt echt recht voor de deur. Je kunt hier komen met metrolijn 2. Je kunt ook bij metrohalte ‘Place de Clichy’ uitstappen. Hier stoppen metrolijn 2 en 13. Ook de hop on hop off bus stopt recht voor de deur 😊