Rondvaart over de Seine

Een rondvaart over de Seine is een echte aanrader als je naar Parijs gaat. Varen over de Seine geeft een gevoel van rust en vrijheid en de oevers van de Seine zijn heel romantisch. Ook liggen er veel grote bezienswaardigheden langs de Seine. Vanaf het water kun je deze bezienswaardigheden vanaf een een hele andere hoek bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het Musée d’Orsay. Dit museum ziet er vanaf het water echt prachtig uit, net als de Notre Dame.

Langs welke bezienswaardigheden gaat een rondvaart over de Seine?
De mooiste bruggen waar je onder door vaart
Rondvaart over de Seine met champagne!
Diner Cruise over de Seine!
Mijn tip: maak een rondvaart in het donker

Langs welke bezienswaardigheden gaat een rondvaart over de Seine?

Het hangt natuurlijk af van bij welke rondvaart maatschappij je tickets boekt, maar ik ging zelf met Bateaux Parisiens. Je stapt in dat geval op aan de voet van de Eiffeltoren. Het uitzicht op de Eiffeltoren is werkelijk fantastisch vanaf dit plekje. Je beseft je dan ineens hoe groot de Eiffeltoren is.

Nadat je bent opgestapt vertrekt de rondvaartboot in oostelijke richting over de Seine.
Je kunt het beste aan de rechterkant van de boot gaan zitten want de boot vaart aan de rechterkant van de Seine. Zo zit je dus het meest dichtbij de bezienswaardigheden.

De rondvaart komt onder andere langs de volgende bezienswaardigheden:

 • De Eiffeltoren
 • Assemblée Nationale
 • Invalides (vond ik persoonlijk moeilijk te zien)
 • Musée d’Orsay
 • Institut de France
 • Notre Dame
 • Hôtel de Ville
 • Conciergerie
 • Het Louvre
 • Place de la Concorde
 • Grand Palais
 • Palais de Chaillot
 • Vrijheidsbeeld
Rondvaart over Seine

Musée d’Orsay

De mooiste bruggen waar je onder door vaart

Ook vaar je nog onder een aantal mooie en bijzondere bruggen door. Bijvoorbeeld onder Pont Alexandre III. Deze brug werd gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1900. Deze wereldtentoonstelling vond op beide kanten van de Seine plaats. Een brug was toen nodig zodat het makkelijker was voor bezoekers om van de ene kant van de rivier naar de andere kant te lopen. Men wilde toen niet dat het zicht op de Champs-Elysées aan de ene kant en het zicht op Les Invalides aan de andere kant verloren ging. Daarom werd de voorwaarde gesteld dat de brug niet te hoog zou zijn. Wel is de brug zeer mooi gedecoreerd met lantaarnpalen, nimfen en beelden van cherubijnen. Aan beide kanten van de brug staan grote vergulde standbeelden op hoge granieten sokkels.

Rondvaart over de Seine

Pont Alexandre III

Rondvaart over de Seine met champagne!

Parijs, een rondvaart over de Seine en champagne! Romantischer wordt het niet! <3 Daarom mag een rondvaart over de Seine waar jullie samen genieten van een glas champagne niet ontbreken.

Hier kun je tickets bestellen voor een rondvaart over de Seine met champagne. Het voordeel van deze tickets? Ze zijn net zo duur als reguliere tickets voor een rondvaart over de Seine. Het glas champagne is dus van het huis. Proost! 🙂

Diner Cruise over de Seine!

Samen genieten van het uitzicht over de stad van de liefde met een glas champagne is hartstikke romantisch, maar ultra romantisch is natuurlijk een diner cruise over de Seine met jouw geliefde! Het kan allemaal! Deze boten zijn heel mooi ingericht en door middel van een panorama dak kun je makkelijk naar buiten kijken en alle bezienswaardigheden zien.

Je wordt bij aankomst vriendelijke verwelkomt met een glas champagne of wijn. Het diner bestaat uit een viergangenmaaltijd en wijn. Tijdens de 2,5 uur durende vaart worden jullie toegezongen door een live zanger en een band die je voorzien van populaire Franse deuntjes.

Nieuwsgierig geworden? Hier kun je tickets bestellen voor een diner cruise over de Seine.

Dinercruise over de Seine

Dinercruise over de Seine

Mijn tip: maak een rondvaart in het donker

Parijs wordt niet voor niets de lichtstad genoemd: de stad is ’s nachts prachtig verlicht. Vanaf de Seine is het echt magisch om Parijs by night te ontdekken. Bezienswaardigheden, straten, boten en de kades van de Seine zijn allemaal zo mooi. Super romantisch! Mijn tip is daarom: maak écht een rondvaart in het donker.

Rondvaart over de Seine

Parijs by night