Wat te doen in Parijs bij regen

Wat te doen in Parijs bij regen

Het is altijd vervelend om door een stad te slenteren op een regenachtige dag. Maar dit biedt ook juist weer mogelijkheden. Er zijn namelijk heel veel dingen om te doen in Parijs waarbij je een dak boven je hoofd hebt.

Musea bezoeken
Naar de dierentuin in Parijs
Overdekt uitzicht over Parijs vanaf de Tour Montparnasse
Kerken bezoeken
Shoppen in een overdekt winkelcentrum
Entertainment
De stad bekijken vanuit een batobus
Een drankje doen in de meest hippe bars van Parijs
Bordspelletjes spelen in Franse bars

Musea bezoeken

Regen in Parijs

Het Louvre

Veel musea in Parijs zijn gratis. Zeker voor jongeren onder de 25 jaar.
Als u musea erg leuk vindt en u wilt niet alleen de gratis musea bezoeken kan ik u de museum pas adviseren. Met deze museum pas kunt u ‘gratis’ bij 60 musea naar binnen zonder lang in de rij te hoeven wachten om een kaartje te kopen. Deze museumpas biedt voordeel ten opzichte van het kopen van losse kaartjes.
Voor meer informatie over deze museumpas kunt u deze site bezoeken: http://www.parismuseumpass.com/

Enige voorbeelden van leuke musea:

Naar de dierentuin in Parijs

Regen in Parijs

Dierentuin in Parijs

Oké, oké, het is misschien het leukst om de dierentuin te bezoeken als de zon volop schijnt en je in een shirtje met korte mouwen door de dierentuin in Parijs kunt lopen. Maar ook als het regent blijft een bezoekje aan de dierentuin gewoon hartstikke leuk.
In de reeds gerenoveerde dierentuin in Parijs zijn meerdere overdekte ‘habitats’ te vinden met de meest bijzondere dieren van over de hele wereld. Zeker een bezoekje waard!

Check hier de pagina van de dierentuin in Parijs voor meer informatie. Of boek hier onder tickets.

Arc de Triomphe

Overdekt uitzicht over Parijs vanaf de Tour Montparnasse

In de stromende regen wachten bij de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe zodat je die kunt beklimmen om Parijs vanaf bovenaf te bekijken? Ik zou het niet doen. Kies op een regenachtige dag voor uitzicht vanaf de Tour Montparnasse. De Tour Montparnasse geeft je een heel mooi uitzicht over Parijs met vele populaire bezienswaardigheden. Zo heb je uitzicht over de Eiffeltoren, Jardin Luxembourg, het Louvre en de Sacré Coeur. Het voordeel is dat je met de snelste lift van Europa naar de 56e verdieping van het gebouw gebracht wordt. Dit is een overdekte verdieping. Er is ook een panorama dakterras die altijd toegankelijk is. Ik vond het leuk om de Tour Montparnasse te bezoeken en zou het zeker aanraden. Ik was er zelf ook op een regenachtige dag. Het is geen extreem populaire bezienswaardigheid dus je staat ook niet lang in de rij te wachten.

Hier heb ik een artikel met mij ervaring gewijd aan de Tour Montparnasse. Tickets kun je hier onder bestellen.

Arc de Triomphe

Regen in Parijs

Tour Montparnasse

Kerken bezoeken

Kerken bieden een dak boven je hoofd en het is dus een goed idee om kerken op een regenachtige dag te bezoeken. Als ik een tip mag geven: bereid een kerk/museum bezoek goed voor. Een kerk is zoveel interessanter als je het verhaal of de geschiedenis achter het gebouw weet. Koop dus een goedkoop touristenboekje, haal er een uit de bibliotheek of zoek de informatie op op internet. Ik weet zeker dat het bezoek dan interessanter wordt.

Voorbeelden van mooie kerken:

Een van de meest bijzondere en mooie kerken is de Sainte-Chapelle die je hier onder op de foto ziet.

Regen in Parijs

Sainte-Chapelle, een van de mooiste kerken die er bestaan.

Shoppen in een overdekt winkelcentrum

Winkels zijn altijd open, zowel bij mooi weer als bij lelijk weer. Eigenlijk is het zonde om grote winkelketens te bezoeken terwijl Parijs zoveel mooie originele bezienswaardigheden te bieden heeft. Maar bij lelijk weer biedt het juist heerlijk onderdak.

Voorbeelden van overdekte winkelcentra:

Regen in Parijs

Galeries Lafayette

Entertainment

Een romantisch avondje uit hoeft niet verpest te worden door de regen. Er zijn namelijk veel entertainment shows die binnen te bekijken zijn. Denk namelijk aan de bioscoop of aan de spectaculaire Moulin Rouge.
Andere voorbeelden (ook voor overdag) zijn:

Het Paradis Latin Cabaret is een van de oudste cabarets van Parijs, toentertijd gerestaureerd door meneer Gustave Eiffel himself! Nergens kun je de sfeer van Parijs zo proeven als bij een dinnershow in dit cabaret. Van gemaskerde ballen tot traditioneel Frans ballet en een show vol sexy, schaars geklede jonge dames en charmante dansers. Deze show heeft echt alles in petto voor een complete avond vermaak. Het is een echte bestseller.
De show bevat een explosieve mix van dans (waaronder de cancan), zang, acrobatiek, en magie op de voorgrond van een goed, uitgebreid gevuld decor.
De show wordt zowel in het Frans als in het Engels gehost, dus ook als je geen Frans spreekt is het heel erg leuk om de show te bezoeken. Nieuwsgierig?? Hier lees je mijn volledige artikel over het Paradis Latin Cabaret.

Ook een stadion tour door het Stade de France is een echte aanrader 🙂

Regen in Parijs

Stadion Tour door het Stade de France

Bekijk de stad met een batobus

De batobus is een boot die je de stad laat zien vanaf de rivier de Seine. Tijdens de tour komt de batobus langs vele grote toeristische attracties. Waaronder bijvoorbeeld de Eiffeltoren.

De Batobus is een boot met het hop-on hop-off principe, of in het Frans: ‘monter et descendre, où on veut, quand on veut’.
Dat betekent dat je kunt instappen waar je wilt en kunt afstappen wanneer je wilt.

Waarom is het een goede optie om te doen bij regen in Parijs? Omdat je op deze manier toch veel toeristische attracties kunt bezoeken terwijl je lekker warm en droog zit op de batobus. De batobus kan namelijk zowel open als dicht, maar bij regen is hij uiteraard gesloten. Bovendien krijg je nog een beetje toelichting en informatie over de attracties.

Om een impressie te geven heb ik hier een filmpje. Hij is wel in Frans.

Meer informatie over bijvoorbeeld kaartverkoop en opstappunten? Hier is mijn uitgebreide artikel over de Batobus.

Een drankje doen in de meest hippe bars van Parijs

Even ontkomen van het chagrijnige, ongezellige, regenachtige weer buiten en lekker een drankje doen in de meest hippe bars van Parijs. Juist op regenachtige dagen is het binnen altijd extra gezellig. Het leuke aan bars of restaurant is dat je ook het ‘gewone’ Parijse volk tegenkomt. Bovendien maak je kennis met de Franse kaart, wat soms erg kan verschillen van een Nederlandse dranken/eetkaart.

Buddha bar Parijs

Om je een tip te geven:
Ga eens naar de Buddha bar in Parijs voor een lekker drankje. De Buddha bar is een hele mooie, luxe, goed afgewerkte bar in een luxe winkelstraat van Parijs. Het is niet perse typisch Frans, maar het is er wel erg gezellig. Als je binnenkomt in de Buddha bar wordt je verast door een grote ruimte die groter is dan je zou denken vanaf de buiten kant. Het meest opvallend is het grote Buddha beeld.

Het personeel is vriendelijk en het eten is er best goed. Het is al jarenlang erg populair onder zowel toeristen als locals. Je kunt hier onder andere lekkere coctails bestellen en op de achtergrond is vaak rustige loungemuziek te horen. Ideaal om even bij te komen van de drukke stad. Als je een hapje wilt eten is het slim om van tevoren even te reserveren.

Locatie
8/12 rue Boissy d’Anglas
75008, Paris, France
Telefoon nummer om te reserveren:  + (33) 1 53 05 90 00

Binnenkort zal ik deze pagina even updaten met nog meer leuke bars om even te relaxen 🙂

Bordspelletjes spelen in Franse barsWat te doen in Parijs bij regen?

Als het regent wil je eigenlijk alleen maar binnen zitten want slenteren in slecht weer terwijl je helemaal doorweekt wordt is niet fijn. Maar met z’n allen binnen zitten kan óók super gezellig zijn.
Weetje nog dat je vroeger wel eens met de hele familie een bordspelletje speelde? Misschien doen jullie het thuis nog wel eens.
Om dat gezellige familiegevoel te vinden in Parijs kun je een bar bezoeken waar je bordspelletjes kunt spelen. Super leuk en gezellig!

De bar L’Oya is een hele atypische bar in het 13e arrondissment van Parijs. De eigenaren hebben echt honderden bordspellen verzameld van over de hele wereld. Voor 6 euro kun je een drankje bestellen én een bordspel naar keuze. Je kunt lekker binnen een bordspel spelen terwijl het buiten regent. Voor elke nieuwe game betaal je 3 euro.
De eigenaren zijn zelf ook wel in voor een spelletje spelen en zijn altijd bereid om de spelregels aan je uit te leggen.

De spellen zijn ook te koop. Maar sommigen zijn heel erg zeldzaam en bijzonder. Dus de prijs per spel kan erg verschillen. Je kunt altijd een kijkje nemen op de officiële website.

Adres
25 rue de la Reine Blanche
13e arrondissement
Parijs

Bereikbaarheid met metro: metrohalte ‘Les Gobelins’.
Telefoonnummer: 01 47 07 59 59

Openingstijden:
Doordeweeks en zaterdag van 14:00 uur tot 0:00 uur.
Zondag van 14:00 uur tot 21:00 uur.
Maandag: gesloten