Parijs met kinderen – leuke activiteiten en tips

Er is werkelijk zoooooo veel te doen in Parijs met kinderen. Musea zijn tegenwoordig helemaal ingericht om het interessant te maken voor kinderen, maar ook in de stadsparken is veel te beleven voor kinderen.
Het is eigenlijk teveel om op te noemen maar ik heb hier onder een selectie gemaakt. Heb je zelf nog tips? Laat het vooral weten door middel van een reactie 🙂 is altijd weer leuk voor anderen die met kinderen naar Parijs gaan.

Varen met bestuurbare bootjes in Jardin du Luxembourg

Het Jardin du Luxembourg is het grootste park van Parijs en een echte hotspot voor zowel locals als toeristen.
Het is heerlijk om met de kids lekker te gaan picknicken in het gras van het Jardin du Luxembourg – als het weer dat toelaat natuurlijk. Het voordeel is dat jullie als ouders na het eten een mooie spot hebben om even te relaxen terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. Het Jardin du Luxembourg is namelijk erg leuk voor kinderen. In de grote vijver kunnen kinderen bestuurbare bootjes besturen vanaf de waterkant. Bestuurbare bootjes zijn hier te huur, maar je kunt er natuurlijk ook zelf eentje meenemen als je die hebt. Ook is er een speeltuin, een marionettentheater en zijn er tennisbanen (die moet je overigens wel afhuren).

Parijs met kinderen

Jardin du Luxembourg

Trampoline springen in het Jardin des Tuileries

Het Jardin des Tuileries is het park wat het Place de la Concorde verbindt met het Louvre.
Ook in dit park is genoeg te beleven voor kinderen. Zo kunnen ze hier even al hun energie kwijt tijdens het trampoline springen en kunnen er – net als in het Jardin du Luxembourg – zeilbootjes gevaren laten worden. Deze kunnen aangeduwd worden met duwstokken. En dan natuurlijk wedstrijdje doen welke als eerste aan de overkant is 🙂 Het is zo leuk om de kids hier mee bezig te zien. Je kunt een bootje tegen een klein bedrag huren bij de grote vijver.  Eens in het jaar staat er een kermis in het Jardin des Tuileries wat natuurlijk extra interessant is. Als je het Jardin des Tuileries bezoekt in de zomer weet je zeker dat de kermis er is 🙂

Met een Nintendo DS kennismaken met het Louvre

Het Louvre zelf is trouwens niet eens zo saai voor kinderen als je zou denken. Bij het Louvre begrijpen ze heel goed dat een museum met schilderijen een stuk interessanter te maken is door kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de collectie. Je kunt daarom het Louvre verkennen met een spel op de Nintendo DS. Hoe cool is dat?! Bijkomend voordeel: kinderen mogen gratis het Louvre binnen. Koop voor jullie als ouders alvast tickets waarmee je niet in het Louvre zelf nog voor een ticket in de rij hoeft te staan en je dagje Louvre is een succes. Hier kun je deze tickets alvast bestellen.

Foto door: Peter Tieryas

Met de kids naar het aquarium in Parijs

Ik was als kind echt gek op het bezoeken van het aquarium (nu overigens nog steeds haha). Dit aquarium ligt echt in het hartje van Parijs en is daarmee extra speciaal. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling van het aquarium en aan de bassins voor de waterdieren. Voor kinderen is dit aquarium echt leuk om te bezoeken. Heb je een dochter? Zeker weten dat ze helemaal onder de indruk raakt van de zeemeerminnenshow die gegeven wordt. Elk meisje heeft er wel eens van gedroomd om zeemeermin te zijn toch?
Het hoogtepunt is uiteindelijk bij de ’touchtank’. Hier kunnen kinderen namelijk verschillende soorten siervissen aaien. Ik weet zeker dat ze die ervaring nooit meer vergeten. Het aquarium ligt op loopafstand van de Eiffeltoren dus leuk om daar na je bezoekje aan het aquarium nog even naar toe te gaan 🙂

Door een leuke samenwerking met Tiqets kan ik hier tickets aanbieden voor het aquarium in Parijs. Bestel hier alvast je tickets voor het aquarium.

Parijs met kinderen

Aquarium in Parijs

Chocolade proeven en maken in het chocolademuseum

Zijn jouw kids ook zo dol op chocolade? Het chocolademuseum is dan zeker een aanrader om een keer met kinderen naar toe te gaan. Want niet alleen kun je hier veel leren over chocolade, je kunt ook veel chocolade proeven! En dat is vooral waarom we een chocolademuseum zouden bezoeken of niet? 🙂

In het eerste gedeelte van het museum leer je over de geschiedenis van cacao, cacaobomen en chocolade. Kinderen kunnen een leuke speurtocht doen om over chocolade te leren én er kan nog een leuke verrassing mee gewonnen worden ook! Dat is wel de moeite waard dus 🙂

Na het harde werken om de speurtocht te voltooien kun je even lekker achterover zitten bij de chocolade demonstratie. Tijdens deze leuke chocolade demonstratie waar laten zien wordt hoe bonbonnetjes met hazelnoot praliné gemaakt worden. Dit is een hele interactieve manier van een museum bezoeken en het leuke is dat je het gemaakte bonbonnetje nog op mag eten ook. Lekker! 🙂

Ook zijn er verschillende workshops te volgen waar je zelf aan de slag kunt met het maken van chocolade. Meer informatie vind je in het artikel wat ik over het chocolademuseum schreef en op de officiële website.

Science museum en Parc de la Villette

Cité des Sciences et de l’industrie is een wetenschapsmuseum in het 19e arrondissement van Parijs. Het ligt in het Parc la Villette en is het grootste science museum in Europa! Het Parc la Villette is voor toeristen een nog vrij onbekend gebied, terwijl het hier juist zo mooi en leuk is. Zeker als je met kinderen naar Parijs gaat😊 Naast toegang tot de standaard tentoonstellingen heb je met je ticket tot het Cité des Sciences et de l’industrie ook nog toegang tot twee andere speciale activiteiten: bioscoop Louis-Lumière en onderzeeër Argonaute. De onderzeeër werd in de jaren ’50 heel intensief gebruikt en kan nu bezocht worden. Ervaar zelf hoe de bemanningsleden zich gevoeld hebben terwijl zij op zee waren.

Science museum in Parijs tip kinderen in Parijs

Science museum in Parijs

Parijs vanuit de lucht bekijken in een luchtballon!

Hoe gaaf is het om met een luchtballon de lucht in te gaan!? 🤗 Ballon Generali is een kabelballon die sinds 1999 elke dag meerdere keren per dag de lucht in gaat tot een hoogte van wel 150 meter. Je vindt hem in het Parc André Citroën in het vijftiende arrondissement. Vanuit Ballon Generali heb je echt super mooi uitzicht over de stad Parijs inclusief bekende bezienswaardigheden.

luchtballon parijs parc andre citroen
Uitzicht over Parijs met luchtballon Generali © Wegwijs naar Parijs