Atelier des Lumières | Gave ervaring

Eline Door Eline

In het Atelier des Lumières beleef je spectaculaire tentoonstellingen waar klassieke werken (dus schilderijen zoals je ze in het Louvre vindt) op een hele moderne manier worden weergeven met muziek en beeld 😍 Oftwel: kunst komt hier helemaal tot leven. Ook als je niet van kunst houdt is dit een leuke ervaring. Het is gevestigd in een gerenoveerde gieterij uit de 19e eeuw in het 11e arrondissement van Parijs.

Atelier des Lumières


Atelier des lumieres parijs musea 11e arrondissement
Atelier des Lumières

Wat is het Atelier des Lumières precies?

De ervaring in het Atelier des Lumières bestaat uit 3 verschillende voorstellingen. Het is een beetje vergelijkbaar met Remastered in Rotterdam 🙂 Maar in dit geval vinden alle voorstellingen in dezelfde zaal plaats. En niet zomaar een zaal, de zaal is enorm groot en de plafonds zijn wel 10 meter hoog. Op alle muren en vloeren worden beelden geprojecteerd. Er zit 2 minuten pauze tussen de voorstellingen. In de zaal staan wat blokken en bankjes waar je kunt zitten, maar veel mensen zitten ook gewoon lekker ontspannen op de grond 🙂 Je kunt op die manier echt goed genieten van wat er om je heen gebeurt.

atelier des lumières parijs musea

De show is een spectaculaire nieuwe wijze om beeldende kunst te ervaren 😍 Met animaties en muziek dompel je onder in het werk en de tijd van de kunstenaar. Met name de geluidseffecten en muziek maken dit tot een bijzondere ervaring. Iemand omschreef het als: “Alsof je de kunstenaar ziet schilderen en door het schilderij kan wandelen.” Dat vond ik een mooie manier om deze ervaring te omschrijven.

Zelfs als je niet zo van kunst houdt is het de moeite waard 😊 Ook is het een aanrader als het regent in Parijs. Of juist heel heet is en je even wil ontsnappen van de zon.

> Bestel hier je tickets voor het Atelier des Lumières

Is dit ook leuk met kinderen?

Ja, dit is erg leuk om te doen met kinderen. Veel kinderen zie je tijdens de voorstelling ook echt genieten. Het is een hele leuke, laagdrempelige manier voor kinderen om kennis te maken met kunst. Het is toch anders dan een niet-bewegend schilderij bekijken in het Louvre bijvoorbeeld. Natuurlijk is dat allebei heel interessant, maar deze show zorgt ervoor dat kinderen hun aandacht erbij kunnen houden en echt onder de indruk kunnen zijn van wat ze hebben gezien 😄

Dit ticket heeft een specifiek tijdslot. Dat lijkt vervelend omdat je dan een beetje moet plannen. Maar het voordeel is dat je daardoor niet lang in de rij hoeft te staan 😊 Voor kinderen onder de 26 jaar is er een goedkoper ticket beschikbaar.
🎟️ Koop hier je tickets

atelier des lumieres in parijs
©Wegwijsnaarparijs.nl
atelier des lumieres
©Wegwijsnaarparijs.nl
atelier des lumieres fabrique parijs
©Wegwijsnaarparijs.nl
atelier des lumieres fabrique parijs
©Wegwijsnaarparijs.nl

Welke schilders of tentoonstellingen zijn er?

Welke tentoonstellingen er zijn verschilt. Ook Nederlandse schilders worden soms tentoongesteld 😊Er is bijvoorbeeld een tentoonstelling geweest over Van Gogh. Wil je weten wat de actuele tentoonstellingen zijn? Dat zie je hieronder. Klik erop voor meer informatie 👇

Tip: bestel tickets van tevoren

Het is een aanrader om van tevoren tickets te bestellen omdat je dan niet te lang in de rij hoeft te wachten. Je kunt dit zelfs nog doen op de dag dat je gaat (of 5 minuten van tevoren) via deze website. Dat zijn speciale tickets waarmee je de wachtrij kunt skippen 🙂 Het kan hier namelijk behoorlijk druk zijn in de wachtrij. Ook kunnen tickets zelfs uitverkocht zijn. Dus van tevoren een ticket kopen is echt een aanrader.

Tickets Louvre

Tip: achteraf kun je in het café nog lekker een koffie’tje drinken met wat lekkers 😊

cafe achteraf
©Wegwijsnaarparijs.nl