Parkeren in Parijs

Eline Door Eline

De Fransen staan bekend om hun fanatieke manier van fileparkeren. Auto’s staan in Parijs niet op de handrem zodat de buurman een mooi duwtje kan geven om het parkeervak te verlaten. Zij vinden het heel normaal, maar wij houden onze auto’s liever deukvrij. Daarom zetten we in dit artikel onze tips op een rijtje voor het parkeren in Parijs 😊

Parkeren in Parijs

Parkeren op straat

Parkeren op straat in Parijs is niet aan te raden. Het heeft namelijk een aantal nadelen. Ten eerste is het in Frankrijk heel normaal om je auto tegen de auto van iemand anders aan te parkeren. Dus als je geen deuken in je auto wilt zou ik uit de buurt blijven van Franse auto’s die file geparkeerd staan. Ten tweede mag je vaak niet langer dan 2 uur parkeren en ten derde heb je soms een speciale kaart nodig die je bij een tabakswinkeltje moet kopen. Best wel omslachtig dus. Bovendien is er op straat geen toezicht op je auto. Ik zou daarom aanraden om lekker een parkeergarage op te zoeken.

Parkeren in Parijs

Parkeren bij het hotel

Als je met de auto naar Parijs gaat is het het makkelijkste om een hotel met parkeerplaats te zoeken. In het centrum hebben veel hotels geen parkeergarage. Je komt dus eerder uit bij een hotel wat verder uit het centrum. Dat is geen probleem, want met het metro netwerk van Parijs sta je binnen no time in het centrum.

motel one in parijs parkeerplaats

Onze favoriet: Motel One

Als wij een suggestie mogen geven: een fijn hotel aan de rand van de stad waar je je auto kunt parkeren is Motel One. Het is een Duits design hotel met een prachtige lobby en fijne kamers. Op 5 minuten afstand van het hotel zit een metrostation waardoor je binnen 20 minuten midden in het centrum van Parijs staat 😊 Het zit direct naast de Boulevard Périphérique. Daardoor rij je hier vanaf Nederland en België makkelijk naartoe. En don’t worry, je hebt geen last van het geluid van de snelweg.

Alle kamers zijn heel goed geïsoleerd en daardoor geluidsdicht. Je kunt ook vragen om een kamer aan de andere kant als je dat liever hebt. Verder hebben ze een uitgebreid ontbijt en een klein terras waar je lekker buiten kunt zitten. Je betaalt wel €20 per dag voor je parkeerplek, maar dat betaal je bijna overal.

Als je in dit hotel verblijft en de auto in de parkeergarage laat heb je geen milieuvignet nodig.
–> Zie hier beschikbare kamers en prijzen

Tip: Lees meer in ons artikel over hotels met parkeerplaats in Parijs 😊

Parkeergarages in het centrum

Saemens car parking

Saemes car parking staat voor modern en vernieuwend. Ze hebben maar liefst 21 verschillende parkeergarages door Parijs heen dus bij deze aanbieder ben je bijna altijd dichtbij je plaats van bestemming. Maar ik zal je meteen verklappen:
Saemes is een van de duurste aanbieders. De tarieven voor parkeren zijn afhankelijk van waar je je auto parkeert. In hartje centrum betaal je gemiddeld zo’n 36 euro voor een dag. In de buitenste arrondissementen van Parijs kun je voor 17 euro een hele dag parkeren. Om zeker te zijn van een plekje kun je wel online alvast je parkeerplaats reserveren.

De onafhankelijke parkeerwebsite Parclick

Als je liever goedkoper parkeert is het handig om een onafhankelijke parkeerwebsite te gebruiken. Parclick is daar eentje van en vergelijkt verschillende parkeergarages in de buurt van jouw bestemming. Zodra je een parkeerplek hebt gekozen kun je direct online reserveren. Het voordeel van deze website is dat je een fantastisch overzicht hebt over waar parkeergarages zich in Parijs bevinden en hoeveel het per dag kost om je auto hier te parkeren. De website kan ook in het Nederlands weergeven worden en alles wordt duidelijk uitgelegd. Zeker een van de beste aanbieders als het gaat om parkeergarages. Hoe verder weg je van het centrum parkeert hoe goedkoper een parkeerplek wordt. Ik vind deze website persoonlijk heel prettig werken. Als je een parkeergarage aan klikt zie je ook gelijk een paar foto’s van de parkeergarage. Fijn om even te zien hoe het er uitziet. Klein nadeel is dat je niet met iDeal kunt betalen.

Parkeren in Parijs

Neoparking

Een andere onafhankelijke parkeerwebsite is Neoparking. Ook deze website geeft je op een kaartje duidelijk overzicht over welke parkeergele- genheden er zijn in Parijs en hoeveel het kost om te parkeren. Je kunt zelf aangeven hoelang je wilt parkeren en waar je naartoe wilt. Ik vind deze website zelf iets minder fijn in gebruik in vergelijking met Parclick, maar het principe van deze websites is hetzelfde.

Particulier een parkeerplek huren

Het is ook mogelijk om particulier een parkeerplek te huren. In dat geval kun je een plek reserveren op Mobypark.com. Hier bieden particulieren hun parkeerplek tegen een vaste prijs aan. Vaak kun je hier een stuk goedkoper een parkeerplekje in het centrum vinden dan wanneer je een plek reserveert in een commerciêle parkeergarage 😊 Het werkt eigenlijk een beetje als Airbnb, behalve dat mensen hierbij geen slaapplek aanbieden, maar een parkeerplek. Super handig dus! 🙂

Ik heb er zelf een erg positieve ervaring mee. Wij boekten een parkeerplaats bij een particulier onder het Hôpital Saint-Louis. Een ruime plek in een beveiligde parkeergarage. Hier parkeerden ook eigenlijk alleen maar Fransen (want het was bedoeld voor het ziekenhuis). De verhuurder van deze plek woont in dezelfde wijk. We konden dus een pasje ophalen bij haar thuis (via een kastje met code, dus we hoefden geen contact te hebben). We betaalden hier €10 per dag voor onze auto. Normaal was het dagtarief €20 dus dat scheelde wel. Vanaf hier liepen we naar ons hotel in de Marais 😊 Hier onder zie je onze auto op de parkeerplaats die we huurden.

parkeren in parijs tip

Overige tips

– Probeer niet in het centrum van Parijs te parkeren met oud en nieuw in Parijs, want veel wegen zijn afgesloten en er zijn veel mensen op de been.
– Parkeer je auto aan de rand van de stad, dichtbij een metrostation en pak vanaf hier de metro naar het centrum. Dit scheelt je heel wat parkeerkosten.
– Je zou misschien denken dat het een service is dat je gratis kunt parkeren bij je hotel, maar bij de meeste hotels moet je betalen voor je parkeerplek. Check dit dus even bij aankomst en kijk of je ergens anders goedkoper kunt parkeren.

👉 Lees meer in onze artikel ‘met de auto naar Parijs‘. Bijvoorbeeld wat je verplicht in je auto moet hebben als je naar Frankrijk rijdt en of je een milieuvignet nodig hebt.

Parkeren buiten de ring van Parijs

Als je wat verder van het centrum verblijft of gewoon een dagje Parijs wil doen kun je het beste buiten de ring van Parijs parkeren. Parkeren buiten de ring is namelijk een stuk goedkoper. Daarnaast hoef je dan niet het drukke centrum van Parijs in te rijden.

Parijs kent geen P&R parkeerplaatsen, dat is jammer. Als je buiten de ring wil parkeren moet je dat in een parkeergarage doen. Om een parkeergarage te vinden kun je het beste de website Parclick gebruiken. Je kunt dan op de kaart een parkeergarage uitkiezen die voor jou het meest handig is. Bovendie krijgen de parkeerplekken een cijfer van mensen die daar hebben geparkeerd. Op die manier kun je beoordelen of een parkeerplaats veilig en betrouwbaar is.
Vanaf een gekozen parkeergarage kun je de metro naar het centrum pakken 😀

Om een voorbeeld te geven: je kunt bijvoorbeeld deze parkeergarage boeken. Deze garage ligt dichtbij de ring van Parijs en is relatief ‘goedkoop’ voor Parijse begrippen.
De metro ligt vlakbij waardoor je in 24 minuutjes bij het Louvre staat. Dat zou dus een goede optie kunnen zijn. Maar misschien is jouw hotel wel helemaal aan de andere kant van Parijs, dus kijk zelf ook even rond.

Veelgestelde vragen

Waar kun je het beste parkeren in Parijs?

Er zijn verschillende opties. Het meest makkelijk is parkeren bij je hotel. De meeste hotels brengen daar wel geld voor in rekening. Een fijn hotel met parkeerplaats is Motel One. Dit ligt net buiten het centrum van Parijs waardoor je geen milieuvignet nodig hebt. Met de metro reis je heel snel naar het centrum. Maar er zijn ook andere opties voor parkeren. In dit artikel worden alle opties genoemd 😊

Hoeveel kost parkeren in Parijs?

Als je je auto bij het hotel parkeert betaal je meestal zo’n €25 per dag. Maar er zijn hotels die iets minder vragen. Een lijstje met hotels delen we in ons artikel over hotel met parkeerplaats. Je kunt ook particulier een parkeerplek huren. Wij betaalden daarvoor €10 per dag. Maar dat verschilt heel erg en is afhankelijk van de locatie van je parkeerplek.
Op straat betaal je tussen de € 4,- en € 6,- per uur. Je mag hier maximaal 6 uur staan. Op zondag en feestdagen is parkeren op straat in Parijs gratis.

Reacties
 1. Hallo,
  We gaan deze week naar Parijs voor 2 dagen, mij man heeft een hotel met parkeerplaats gevonden. Maar het zit in milieuzone. Wij hebben geen een milieu stikker. Nu is te laat, stiker komt binnen 10 dagen. Dus ik vraag me af als we rijden daar na 20.00 uur. Krijgen we boete ook? Natuurlijk we gaan weg ook om 6.00 uur ’s ochtends.

  Alvast bedankt!

  • Hoi Aneta!

   Leuk dat jullie naar Parijs gaan 🙂 Misschien hebben jullie geluk en worden jullie niet gecontroleerd. In dat geval is er niets aan de hand. Maar je kunt ook nog wat extra’s doen om de boete te voorkomen: In jullie geval adviseert de ANWB om de bestelbon te printen zodat jullie kunnen bewijzen dat jullie de milieusticker hebben gekocht. Leg deze bon onder je voorruit zodat de Franse politie dat kan zien.
   Lees er meer over in ons artikel over met de auto naar Parijs.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. We willen met de auto een dagje Parijs doen. Wat raden jullie aan dat het beste is om te parkeren?

  • Hoi! Ik heb het artikel een update gegeven. Onder het kopje ‘parkeren buiten de ring’ geef ik een tip voor wat je kunt doen als je slechts 1 dagje naar Parijs wil gaan. Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 3. Goeiemiddag, wij zijn binnenkort drie dagen in Parijs en zijn van plan een parkeerplek te reserveren voor 3 dagen in het 9e Arrondissement. Nu lees ik dat je bij sommige parkeerplaatsen je autosleutel moet inleveren. Is dat gebruikelijk? Gr. Cleo

  • Hoi Cleo!

   Leuk dat jullie binnenkort naar Parijs gaan!
   Wij zijn zelf niet bekend met het inleveren van je autosleutel bij een parkeergarage. Ik zou me daar ook niet fijn bij voelen.
   Wij zouden adviseren om een parkeergarage te zoeken waar je dat niet hoeft te doen.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 4. hallo ..

  ik zou een hotel boeken zonder parking , wij komen met de auto vorig jaar hadden wij een parking van het hotel nu wil ik een andere hotel binnen het centrum ,
  ik lees veel slechte en goeie referentie ivm auto ?
  ik lees ook dat je het best reserveert voor parking ,
  maar daarna lees ik ook veel over pasjes voor de parking ? Hoe werkt dit en hoe kom je daar aan als je online boekt ?

  groetjes debra

  • Hoi Debra!

   Als je een hotel zonder parkeerplaats wil kun je het beste je auto in een parkeergarage buiten de ring parkeren. De parkeerplekken zijn buiten de ring namelijk wat goedkoper. Met de metro kun je dan vervolgens naar je hotel in het centrum reizen.
   Het beste kun je de website Parclick gebruiken. Op deze website kun je alle parkeerplaatsen op een kaartje zien. Je kunt dan een parkeergarage kiezen buiten de ring.

   Ik gaf in een vorige reactie ook al deze parkeergarage als voorbeeld.

   Deze garage ligt dichtbij de ring van Parijs en is relatief ‘goedkoop’ voor Parijse begrippen.
   De metro ligt vlakbij waardoor je in 24 minuutjes bij het Louvre staat. Dat zou dus een goede optie kunnen zijn.

   Succes!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 5. Hallo,

  Wij logeren 2 nachten in Parijs begin augustus tijdens onze doorreis terug naar België. Nu is de vraag waar we veilig kunnen parkeren met onze jeep tot 2 m hoogte + fietsendrager.

  Alvast bedankt.

  Mvg, Marilyn

  • Hoi Marilyn,

   Leuk om op doorreis terug naar België even 2 daagjes Parijs in te gaan! 😊
   Het beste kun je van tevoren even een parkeerplaats reserveren. Deze meeste parkeergarages worden bewaakt of er is videobewaking, dus daar staat je auto veilig.
   Je kunt even op de website van Parclick kijken.
   Bijvoorbeeld deze garage ligt dichtbij de ring van Parijs en is relatief ‘goedkoop’ voor Parijse begrippen.
   De metro ligt vlakbij waardoor je in 24 minuutjes bij het Louvre staat. Dat zou dus een goede optie kunnen zijn.
   Maar klik vooral even rond, want er zijn meerdere garages bij de ring. Je kunt even kijken welke het beste bij jullie wensen, route en budget past.

   Groetjes,
   Eline

 6. Ik lees op
  Sommige sites dat jongeren tot 21 jaar in het weekend goedkoop kunnen reizen klopt dat? En hoe regel ik dat?

  • Hoi Shirley,

   Dat klopt! Er is een weekendpas voor jongeren tot 26 jaar. Daarmee kun je inderdaad in het weekend goedkoop reizen. Je betaalt dan €4,60 per ticket voor zones 1-3 (het centrum) 😊 Ze noemen dit een Navigo Youth Weekend. Om deze pas te kopen ga je naar een loket toe bij een metrostation in Parijs. Je koopt dan een Navigo Easy pas en vraagt voor een ‘Navigo Youth Weekend’. Dan zetten zij het abonnement erop. Lees er meer over in ons artikel over de metro in Parijs en in ons artikel over de Navigo pas.

   Groetjes,
   Johan

 7. Hallo, wij hebben a.s. woensdag 26 april om 13.00 uur een parkeerplaats bij Indigo Point du Jour gereserveerd. (Ivm stadiontour PSG) Hoe goed is de bereikbaarheid die dag? Zijn er nog wegwerkzaamheden of andere bijzonderheden? Hoe druk is het überhaupt om centrum Parijs te bereiken? (We arriveren vanuit NL) Alvast bedankt!

  • Hoi Karin,

   Leuk dat jullie een rondleiding in het PSG stadion gaan doen! Er zijn op dit moment geen werkzaamheden of bijzonderheden. Je kunt het beste Google Maps gebruiken om je route te plannen, die geeft alle actuele werkzaamheden en files etc aan. Zo heb je de hele route actuele informatie.
   In Parijs zelf is er normale drukte, niks geks 😊 Het beste kun je de metro gebruiken om naar het centrum van Parijs te gaan.

   Groetjes,
   Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *