Oud en nieuw in Parijs 2023/2024

Eline Door Eline

De jaarwisseling is toch altijd een bijzonder moment. Samen met vrienden of familie. Aftellen tot een nieuw jaar en een nieuw begin. Oud en Nieuw in Parijs vieren is nog een beetje extra speciaal 😏 De hele stad is gezellig versierd. Er zijn mooie lichtjes, kerstkraampjes en bij de Arc de Triomphe wordt rond middernacht een spectaculaire vuurwerkshow gegeven 😍 In dit artikel delen we alles wat je wil weten over Oud en Nieuw in Parijs.

Wist je dat: Parijs deze jaarwisseling éxtra groot gaat uitpakken met vuurwerk op de Arc de Triomphe? 😊 Ze pakken extra groot uit omdat dit hét jaar van de Olympische spelen in Parijs is.

Oud en nieuw in Parijs 2023/2024


vuurwerk oud en nieuw parijs
Oud en nieuw bij de Arc de Triomphe 2023/2024
Nieuwjaar in Parijs
Oud en nieuw bij de Eiffeltoren in Parijs

Is er vuurwerk tijdens oud en nieuw in Parijs?

Is er vuurwerk tijdens oud en nieuw in het centrum van Parijs?

Ja zeker! 😊 Dat is niet elk jaar zo geweest, maar dit jaar (2023-2024) wordt er een spectaculaire vuurwerkshow gegeven vanaf de Arc de Triomphe! 🎉 Voorafgaand aan het vuurwerk is er muziek en komen er DJ’s (het programma wordt nog bekend gemaakt). Dus reken op een leuk feestje 😜
Voorgaande jaren was er een lichtshow te zien waarbij er beelden op de Arc de Triomphe geprojecteerd werden.

Er zijn een paar praktische dingen waar je rekening mee moet houden. Het eigen gebruik van vuurwerk is verboden. Ook mag er geen glas meegebracht worden zoals champagneflessen en glazen tussen 20:00 uur op 31 december en 5:00 uur op 1 januari. Voor openbaar dronkenschap kan er een boete van ongeveer 135 euro opgelegd worden.

Programma van 2023/2024

19:00 – 23:40 uur: muziekprogramma met live entertainment, performances en DJ’s
23:40 – 23:59 uur: video projecties op de Arc de Triomphe
00:00 – 00:10 uur: spectaculaire vuurwerkshow!

vuurwerk oud en nieuw parijs
Oud en Nieuw Parijs 2023-2024

Andere plekken om oud en nieuw in Parijs te vieren

Andere populaire plekken in de stad om oud en nieuw te vieren zijn bij de Eiffeltoren. Hier wordt geen vuurwerk afgestoken! Dit in verband met de veiligheid. Wel zullen er lichtjes flikkeren op de Eiffeltoren en is de stemming natuurlijk heel gezellig met al die mensen om je heen.

Tip: als je niet zo van al die drukte houdt bij de Eiffeltoren, ga dan naar de Sacré-Coeur. Hier heb je ook geen vuurwerk, maar wel fantastisch uitzicht over de hele stad 😊

Oudjaar Parijs Arc de Triomphe
Voorgaande jaren was er een lichtshow op de Arc de Triomphe in plaats van vuurwerk

Oud en nieuw in Disneyland Parijs

Oud en nieuw vieren in Disneyland Parijs is echt een droom die tot werkelijkheid komt 😍 Heel Disneyland Parijs is rond Kerst en Oud en Nieuw omgetoverd tot een magisch winterwonderland. Als je door de Main Street van Disneyland loopt word je zelfs bedolven onder echte sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelen en elke straat is echt super mooi versierd met wel duizenden lichtjes. De lichtjes in de grote kerstboom worden elke dag door Mickey zelf aangestoken, en mis het niet, want Mickey weet daar als geen ander een ontzettend leuke show van te maken! 😉

Op 31 december is er om 12 uur ’s nachts een spectaculaire vuurwerkshow te zien. Vlak voor 12 uur ’s nachts wordt er afgeteld tot het nieuwe jaar en dan barst het vuurwerk los! Het is één fantastisch groot feest en alle Disneyvrienden zijn aanwezig met feestelijke shows. 🎆 Zeker een aanrader als je met kinderen in Parijs bent 😊

Kerst in Disneyland Parijs
Kerst in Disneyland Parijs
Oud en Nieuw in Parijs
Vuurwerkshow in Disneyland Parijs

Gratis openbaar vervoer na de jaarwisseling

In Parijs zijn metro’s, bussen, trams en RER treinen zijn gratis tussen 31 december van 17:00 uur en 1 januari 😊 Het openbaar vervoer in Parijs rijdt ook de hele nacht. Je hoeft je dus niet druk te maken dat je niet meer in je hotel komt na de jaarwisseling. Maar er zijn wel wat afwijkingen van het normale schema.

Metro
Tot 2:15 uur op 1 januari rijdt het volledige netwerk van metro’s volgens de normale dienstregeling en rijden alle metro’s nog. Na 2:15 uur rijden er ook nog metro’s maar die stoppen niet bij alle stations. Hou hier dus rekening mee.
Vanaf 02:15, rijden alleen de lijnen: 1, 2, 4, 6, 9 en 14. Hier onder zie je een overzicht van welke metro’s dat zijn. Kijk voor actuele informatie altijd even op de officiële website van het metronetwerk.

RER
De RER wordt na de jaarwisseling wat minder ingezet. Tot 0.30 uur rijden ze nog volgens de normale dienstregeling, daarna is er een aangepaste dienstregeling.

Om het zo makkelijk mogelijk voor jezelf te maken raad ik je aan je reis te plannen in Google Maps. Voer je vertrekpunt en het adres van je hotel in en Google maps laat precies weten welke metro/RER/bus je nodig hebt. Je kunt het zelfs nu al plannen. De actuele dienstregeling op 1 januari staat er al helemaal in 😜

Zijn winkels en bezienswaardigheden geopend met oud en nieuw?

Oudjaarsdag in Parijs

Bijna alle winkels in Parijs zijn gewoon open op 31 december. Maar veel winkels sluiten wel eerder. Het verschilt per winkel hoe laat ze sluiten. De wat grotere warenhuizen zijn open tot een uur of 7/8 ’s avonds. Kleinere winkels en musea sluiten vaak rond 18:00 uur of net iets eerder. Als je het wil weten van een specifieke winkel kun je het beste even op hun website kijken.

Tip: boek in een van de dagen voor de jaarwisseling een Kerstlichtjestour. Dit is een tour langs alle mooiste kerstverlichtingen van Parijs. De mooiste straten, de mooiste gebouwen, de mooiste kerstbomen en de mooiste etalages 😍 Het kan niet op 31 december of 1 januari. Maar wel op de dagen ervoor. We hebben ook speciaal voor onze bezoekers een kortingscode. Voer bij het bestellen van tickets deze code in voor 10% korting: WEGWIJSNIGHT10.

Nieuwjaarsdag in Parijs

Niet alle bezienswaardigheden, restaurants en winkels zullen open zijn op nieuwjaarsdag. Winkels en grote warenhuizen als Galeries Lafayette zijn gesloten, maar grote monumenten en musea zijn vaak gewoon open. De Eiffeltoren is sowieso 365 dagen per jaar geopend 😊 Het Louvre is dan weer gesloten. Het beste kun je even een planning maken voor jezelf die dag en dan online van tevoren opzoeken of gelegenheden die je wilt bezoeken open zijn op nieuwjaarsdag.

Kerst in Parijs
Kerstlichtjes tour

Zijn er nog Kerstmarkten met oud en nieuw in Parijs?

Ook op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag kun je nog een aantal kerstmarkten bezoeken 🙂 Gewoon lekker rondneuzen of een leuk souveniertje meenemen voor de thuisgebleven familieleden, het is het zeker waard om even langs te gaan. Kerstmarkten zijn heel gezellig en geven een echt leuk kerstsfeertje tijdens de donkere dagen van december.

Hier kun je de kerstmarkten vinden. Kijk goed welke kerstmarkten er wel en niet zijn op 31 december en 1 januari.

oud en nieuw in parijs

Vragen over oud en nieuw in Parijs

Hier onder staan een paar veel gestelde vragen. Kijk ook even in de reacties hier onder, want daar zijn ook een aantal goede vragen gesteld met een antwoord erop gegeven 🙂

Waar wordt er in Parijs vuurwerk afgestoken?

Er wordt dit jaar (2023-2024) een vuurwerkshow gegeven vanaf de Arc de Triomphe. Deze show is te zien vanaf alle zijstraten van de Arc de Triomphe. Op de Champs-Élysées verzamelen de meeste mensen. Er wordt hier ook muziek gedraaid. Ook in Disneyland is vuurwerk.

Mogen de burgers van Parijs zelf wel vuurwerk afsteken?

Burgers mogen in Parijs geen vuurwerk af steken en dat is ook heel ongewoon om te doen. De traditie die wij in Nederland kennen waarbij iedereen zijn eigen vuurwerk koopt en afsteekt is heel ongewoon in Frankrijk. Dat zul je dus niet (of in ieder geval heel erg weinig) tegen komen.

Welke metro kan ik pakken om terug te komen naar mijn hotel?

Wij raden altijd aan om even op google maps te kijken. Dan heb je de meest complete, actuele informatie en weet je precies welke lijnen je kunt pakken 😊

Reacties
 1. Wat handige informatie over oud en nieuw in Parijs. Wij zijn nu onderweg😀

  We willen oud en nieuw bij de de Arc de Triomphe en Champs-Élysées vieren.

  Ik heb ook jou stukje gelezen over restaurants in Parijs. Super leuk.

  Zou je kunnen vertellen welke restaurants je aanraad die in de buurt zitten de Arc de Triomphe en champs-Elysées?

  Alvast bedankt.

  Groetjes Ilona

  • Hoi Ilona,

   Dit antwoord komt voor jou te laat (sorry, ik was op vakantie). Hopelijk hebben jullie nog een leuk restaurant kunnen vinden 😊 Dankjewel voor je complimentjes!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 2. Wat een super leuk stukje bedankt!
  Dit heeft meegeholpen in het besluit oud en nieuw te vieren in Parijs dit jaar.
  Ja hotel gezocht met metrostation in de buurt. Maar ik kom er even niet uit, de lijnen met nummers en met letters…

  Wij zitten in hotel Première Classe Paris-Ouest Gennevilliers. Maar als ik op de plattegrond kijkt lukt dit prima met C. Maak ik een route online krijg ik een wereldreis 😉

  Alvast bedankt, zoveel zin in!

  • Hoi Nienke!

   Dit antwoord komt voor jou te laat (sorry, ik was op vakantie). Hopelijk zijn jullie er toch uitgekomen en hebben jullie een leuk oud en nieuw in Parijs gehad 😊 Leuk om te horen in ieder geval dat dit artikel jullie heeft doen besluiten om het nieuwe jaar in Parijs in te luiden.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 3. Kan je het vuurwerk ook zien vanaf de trappen bij de Sacre Coeur? Als je niet tussen de massa op de Champs Elysee wilt staan, maar wel het vuurwerk wilt zien? Ik weet dat het ook daar druk is, maar dan kan ik wel zitten 🙂

  • Hoi Jantine,

   Dit antwoord komt voor jou te laat (sorry, ik was op vakantie). Maar ik beantwoord hem omdat andere mensen deze vraag volgend jaar mogelijk ook kunnen hebben. Je mag eigen drankjes meenemen.
   Omdat je hier hoog zit kun je wel vuurwerk zien wat in de stad wordt afgestoken. Het is natuurlijk wel wat verderweg 🙂 Hopelijk heb je een leuke jaarwisseling gehad!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 4. Hi Eline,

  Weet je toevallig of er drankjes worden verkocht met oud/nieuw op de champs elysees of kan je eigen drankjes mee mag nemen?

  Dank!! Peter

  • Hoi Peter,

   Dit antwoord komt voor jou te laat (sorry, ik was op vakantie). Maar ik beantwoord hem omdat andere mensen deze vraag volgend jaar mogelijk ook kunnen hebben. Je mag eigen drankjes meenemen. Dit is wel makkelijk omdat het heel druk is. Je kunt wel ergens drankjes kopen, maar het is fijn als je lekker op je plekje kunt blijven staan met eigen drankjes. Je mag alleen geen glas meenemen. Dus als je je drankjes zonder glas kunt meenemen en drinken is het geen probleem 😊 Ik hoop dat je een leuke jaarwisseling hebt gehad!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 5. Hoi eline, ik ga dit jaar oud en nieuw vieren in oud en nieuw met mijn gezin en moeder met vriend. Nu komen wij op 30 dec aan en willen dan savonds de kerstlichtjes tour boeken,maar dat kan pas weer vanaf 1 jan? En ik zie veel verschillende prijzen voor de eiffeltoren. Welke site is het meest betrouwbaar om tickets te kopen?
  Alvast bedankt, groet martine

  • Hoi Martine,
   Dit antwoord komt voor jou te laat (sorry, ik was op vakantie). Maar ik beantwoord je vraag alsnog, omdat andere mensen volgend jaar mogelijk dezelfde vraag hebben.

   Hopelijk zijn jullie er toch uitgekomen en hebben jullie een leuk oud en nieuw in Parijs gehad 😊
   Wij raden altijd aan om via deze website tickets te bestellen. Dit is een betrouwbare, Nederlandse website. De service voorwaarden zijn ook heel goed. Je kunt je tickets namelijk nog kort van tevoren verplaatsen of annuleren. De enige uitzondering is voor de Eiffeltoren. Tickets voor de Eiffeltoren zou ik gewoon via de officiële website van de Eiffeltoren bestellen.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 6. Hi Eline,

  Dankjewel voor het leuke en handige artikel. Ik vroeg me af hoelaat je zou adviseren om bij de Arc de Triomphe te zijn met oud en nieuw? En heb je toevallig nog tips voor restaurants?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Liselotte

  • Hi Liselotte!

   Het programma met muziek op de Champs-Élysées start rond 19 uur. Rond dat tijdstip zal de Champs-Élysées dus zeker gaan vullen met mensen. Ik zou niet veel later dan 19 uur komen als je vooraan wil staan.
   Voor tips voor een restaurant verwijs ik je even door naar ons artikel met leukste restaurants in Parijs 😊

   Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 7. Hi!
  Bedankt voor dit fijne artikel! Ik vroeg me wel af of dat de jaarwisseling bij de Arc de Triomphe zo druk bezocht wordt dat deze op een bepaald tijdstip (bijna) niet meer te bezoeken is. Kunnen we bijvoorbeeld van tevoren nog uiteten gaan en dan alsnog goed zicht hebben op het vuurwerk?
  Dank alvast voor je reactie!

  • Hoi Imke!

   Het voordeel van het vuurwerk bij de Arc de Triomphe is dat je het vanaf de Champs-Elysees (en andere zijstraten) ook kunt zien. Er is in principe dus veel ruimte, maar enkele uren van tevoren begint het vaak al wel druk te worden.
   Je kunt wel een hapje gaan eten, maar ik zou niet pas om 20 uur gaan dineren. Om 19 uur begint er namelijk al een DJ muziek te draaien, dus vanaf dat moment gaan mensen zich al verzamelen rondom de Arc de Triomphe.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 8. Goed artikel, ik heb hier echt veel aan! Wij gaan dit jaar ook met ons gezin oud en nieuw vieren in Parijs, erg zin in, want onze zoontjes van 7&8 vinden Parijs (nu al) helemaal geweldig!
  Ik ben nu ook aan het kijken naar onze terugreis vanaf het Arc de Triomph met de metro, maar zie ik dan goed dat de metro gewoon blijft rijden naar het ibis Styles Parijs Porte d’Orleans?

  • Hoi Mini,

   Dat is heel leuk om te horen, dankjewel! 😊
   Klopt, de metro rijdt als het goed is gewoon naar ibis Styles Parijs Porte d’Orleans 🙂
   Heel veel plezier tijdens oud en nieuw met jullie gezin in Parijs!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 9. Hi,
  Ik ga dit jaar samen met een vriendin het nieuwe jaar inluiden in Parijs. Dit willen we doen bij de Arc de Triomphe, maar ik las dat bij de vuurwerkshows in veel wereldsteden een toegangsticket vereist is. Is dat in Parijs ook zo? En zo ja, wat kosten die dan en waar kan ik ze halen?

  Groetjes, Juul

  • Hoi Juul!

   Leuk dat jullie het nieuwe jaar willen inluiden in Parijs 😊 Het klopt inderdaad dat er in veel grote steden zoals in Londen een toegangsticket nodig is.
   Maar voor de show bij de Arc de Triomphe heb je geen toegangsticket nodig.

   Veel plezier!!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 10. Hallo wij gaan met ons gezin oud en nieuw vieren in Parijs. 🥰.
  Ik kom er niet goed uit of de RER nog rijd s’nachts naar ons hotel 21 Avenue Edouard Belin, 92500 RUEIL MALMAISON. Waar kan ik de juiste info vinden of is er een alternatief om terug te komen met het ov?

  • Hoi Monique!
   Leuk dat jullie met het gezin oud en nieuw gaan vieren.
   Ik heb even in Google Maps gekeken. Hier zie je mijn screenshot.
   Volgens Google Maps rijdt jullie RER nog om 1.08 uur. Daarna pas weer ’s ochtends vroeg om 05.37 uur.
   Jullie kunnen eventueel nog wel bussen pakken (zie screenshot), maar ik zou gewoon die RER proberen te halen.
   Check kort van tevoren nog even Google Maps, die geeft vaak wel hele goede informatie. Je kunt voor de zekerheid ook even kort van tevoren bij RATP een planning invoeren. Zie deze link. Dat kan nu nog niet, dat moet je wat vlakker van tevoren doen. Hopelijk heb je hier iets aan 😊
   Veel plezier! 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 11. Halo,

  Wij hebben een hotel geboekt in Versailles, maar willen graag oud op nieuw in Parijs vieren.
  Kan ik ergens een uurrooster vinden van de treinen die rijden op 1 jan 2023 van Parijs naar Versailles?

  Dank u

  • Hoi Kim!

   Super leuk dat jullie oud en nieuw in Parijs gaan vieren 😊
   Om naar Versailles te komen met het metrostelsel pak je normaal gesproken de RER. De RER rijdt tot 0.30 uur nog volgens het ‘normale’ schema.
   Daarna niet meer. Er gaan dan maar 2 RER treinen die nacht nog naar Versailles. Eentje rond 5 uur ’s ochtends, de ander weet ik niet.
   Maar het komt er dus op neer dat de RER geen optie meer voor jullie is (ik ga er even vanuit dat jullie na 0.30 uur terug gaan naar jullie hotel).

   Het beste kun je op dat moment even google maps gebruiken. Je kunt het zelfs nu al plannen. De actuele dienstregeling op 1 januari staat er al helemaal in (zie screenshot hieronder)

   Je maakt in ieder geval gebruik van de nachtbus, de N145. Die vertrekt vanaf het Marcel Sembat metrostation. Hoe je daar komt hangt ook af van waar je bent in de stad op dat moment, dus gebruik daarvoor even Google Maps 😊

   Hier heb ik een screenshot:
   OV van Parijs naar Versailles op 1 januari

   Groeten,
   Johan | Wegwijs naar Parijs

 12. Hallo,
  We zijn op zoek naar een restaurant waar we kunnen eten en daarna dansen zonder ons te moeten verplaatsen. Weet jij leuke plekjes waar ze volledige formules (maaltijd + dans) aanbieden?

  • Hoi Dominique,

   Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat jullie een diner willen combineren met dansen achteraf.
   Ik heb hier zelf niet zoveel ervaring mee, maar ik hoor wel van anderen dat deze combinatie wordt aangeboden in Le duplex (een club vlakbij de Arc de Triomphe) en dat dat heel gaaf is. Misschien kun je daar eens naar kijken. Succes!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 13. Hey,

  Kei tof om hier ideetjes op te doen voor onze citytrip met onze 5kids voor met eindejaar.
  Het schaatsen op de Eiffeltoren zou een kei leuke zijn voor onze kids, maar na doorklikken op de link die erbij staat om tickets te bestellen, kunnen we enkel tickets bestellen voor de Eiffeltoren zelf.
  Kun je ook ergens al tickets bestellen voor het schaatsen? Of moet je de kaarten daar aankopen? Kent iemand de prijzen van het schaatsen?

  Mvg,

  Mieke

 14. Hallo,

  Oudjaar zullen wij dit jaar in Parijs vieren. Wat is nou echt een geweldig restaurant om te reserveren op oudjaar? Het liefste vlak bij champs elysees

 15. Hi!

  Leuke blog!
  Momenteel in Parijs en het Louvre is op nieuwjaarsdag helaas gesloten zagen wij zojuist.. Tip voor diegene die net als wij van plan waren dat te bezoeken morgen.

 16. Goede middag

  Rijden de metro ,s ook met oud/ nieuw in de avond van 2016 .

  Grt. L majoor

 17. Beste Denny,

  Bedankt voor je berichtje. Slim om oud en nieuw te vieren op de trappen van de Sacré Coeur. Maar, vergis je niet, soms kan het daar ook enorm druk zijn. Maar is vast hartstikke leuk 🙂

  Om antwoord te geven op je vraag: niet alle eetgelegenheden en winkels zullen open zijn op nieuwjaarsdag. Winkels en grote warenhuizen als Galeries Lafayette zijn gesloten.
  Maar grote monumenten en musea zoals de Eiffeltoren en het Louvre zijn gewoon open. Ook een groot deel van de eetgelegenheden zijn open. Het beste kun je even een planning maken voor jezelf die dag en dan online even van tevoren opzoeken of gelegenheden die je wilt bezoeken open zijn op nieuwjaarsdag.

  Ik denk dat het Louvre zelfs gratis toegang is. Want elke eerste zondag van de maand tussen oktober en maart is toegang gratis. Zou ook op 1 januari dan moeten zijn toch? 🙂

  Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen. Veel plezier in Parijs!

  Groetjes Eline
  Wegwijs naar Parijs

 18. Wij zijn dit jaar met oud&nieuw een weekendje in Parijs.
  Planning is om de massale drukte te ontlopen en het te gaan vieren op de trappen van de Sacre Coeur.

  Grootste vraag is, of alle eetgelegenheden, winkels, monumenten open zijn op 1 januari?
  Ik hoor het graag Eline.

 19. Hoi,

  Wij gaan de 31e met de Thalys naar Parijs om daar oud en nieuw te vieren. Wat is de place to be om 00.00 uur?
  Wij hebben een hotel midden in Parijs. Zou Euro Disney ook nog een optie kunnen zijn? En was zijn absoluute plekken in Parijs die je in deze tijd van jaar moet zien? We zijn er t/m 3 januari.

  • Beste Patricia,

   The place to be om 0:00 uur is de Champs-Elysées. De hele Champs-Elysées staat dan vol met mensen, het is super gezellig en vorig jaar had de stad een mooie lichtshow op de Arc de Triomphe zoals je in het filmpje kon zien op deze pagina.
   Disneyland Parijs is ook heel leuk om heen te gaan. Daar hebben ze een mooie vuurwerkshow. Hier onder andere een mooi filmpje van 2012 om een beetje een impressie te geven: https://www.youtube.com/watch?v=Xc13-8o2kBg&spfreload=10

   Verder is het leuk om rond deze tijd van het jaar de grote warenhuizen te bezoeken (Galeries Lafayette) omdat de etalages fantastisch versierd zijn. Ook is het leuk om kerstmarkten te bezoeken. Sommige kerstmarkten zijn nog open in januari.

   Groetjes Eline
   Wegwijs naar Parijs

 20. Hallo,

  wij vieren oudjaar op de Champs-Elysées. Zijn er in de buurt leuke bars waar we de avond kunnen afsluiten?
  Liefst zouden we die nacht geen metro meer nemen ivm de drukte.

  Alvast bedankt!

  • Beste Thijs,

   Leuk dat jullie oudjaar op de Champs-Elysées vieren dit jaar.
   Er zijn echt zat leuke bars op de Champs-Elysées, maar deze bars zijn echt heel duur. Vooral drankjes hebben flinke prijzen.
   Ik weet natuurlijk niet wat je budget is, maar als ik advies mag geven zou ik wat zijstraatjes ingaan en daar iets leuks uitzoeken.
   Ook in de zijstraatjes in de buurt van de Champs-Elysées en de Arc de Triomphe zijn leuke bars en restaurantjes te vinden.
   Veel plezier in ieder geval!

   Groetjes Eline
   Wegwijs naar Parijs

 21. Hoi,

  wij gaan met de camper naar Parijs en gaan de dagen voor oudjaar en met oudjaar de stad in per fiets.
  Ik ben aan het zoeken naar een bewaakte fietsen stalling maar heb die nog niet gevonden.
  Enig idee waar wij veilig onze fietsen kunnen laten tijdens ons bezoek aan Parijs?
  En zou zo’n stalling dan ook midden in de nacht op oudjaar nog open zijn om de fiets weer op te halen?
  groetjes,
  Leontine

  • Beste Leontine,
   Leuk dat jullie naar Parijs gaan met oudjaar!

   Ik heb even voor je op internet gezocht, want heel eerlijk: ik wist ook geen bewaakte fietsenstalling.
   Ik heb hier een Franse website gevonden: http://www.rouelibre.fr/. Zij hebben een paar bewaakte fietsenstallingen. Maar deze liggen helaas wel buiten Parijs. Ze zijn er voor bedoeld dat je dan met de trein de stad in kunt.
   Je moet er een abonnement voor afsluiten, dit kost ongeveer 15 euro per 3 maanden, verschilt een beetje per fietsenstalling.
   Dit abonnement kun je vervolgens dan voor de RER/trein gebruiken.
   De fietsenstalling is dan bewaakt met camerabeelden, en bovendien kun je alleen naar binnen als je zo’n abonnement hebt afgesloten.
   Ik las op internet dat het door andere mensen goed wordt beoordeeld. Ze zijn vaak wel 24/7 open.

   Maar ik denk dat je graag fietsenstallingen in de stad zelf zocht.
   Die heb ik helaas ook niet kunnen vinden. Vaak zijn er bij metrostations wel fietsenstallingen maar die zijn niet altijd even goed bewaakt.
   Wat je het beste kunt doen (naar mijn mening) is je eigen fiets thuis laten en een vélib pakken.
   Dit kost 1,70 euro per dag (als je het slim aanpakt) en kan niet gestolen worden. Hierbij mijn artikel over fietsen in Parijs, waarbij ik uitleg hoe je voor 1,70 een hele dag de fiets kunt gebruiken.
   http://www.wegwijsnaarparijs.nl/ontspanning/fietsen-in-parijs/

   Ik hoop dat ik je hier een beetje mee help. Sorry dat ik zelf ook geen bewaakte fietsenstalling ken.

   Groetjes Eline
   Wegwijs naar Parijs

 22. Hallo,
  We willen graag oud en nieuw vieren in Disneyland Parijs vanwege het mooie vuurwerk in het park. Is het wel veilig om daarna met de RER terug te gaan naar de stad of is de auto een betere optie?
  Alvast bedankt!

  Groetjes Karin

  • Beste Karin,

   Ik zou adviseren om met de RER te reizen. De treinen van de RER zijn in principe erg veilig. Ik ga er vanuit dat je vraagt of het veilig is vanwege de drukte? Je moet er uiteraard wel rekening mee houden dat de treinen echt vol zitten, zeker omdat het reizen met de RER die nacht gratis is. Maar er worden voldoende treinen ingezet om de drukte te verspreiden over de treinen. Ik zou me geen zorgen maken, het openbaar vervoer in Parijs met oud en nieuw is goed voorbereid op de komende drukte.
   De reden waarom je beter niet met de auto kunt gaan is dat een auto zeer nadelig is in het centrum van Parijs. Op ‘normale’ dagen is het verkeer in Parijs al erg druk, maar zeker in de nacht van 31 december – 1 januari. De stad is overvol met mensen. Bovendien zijn veel wegen afgesloten wat zorgt voor meer belasting met verkeer van de overige wegen.
   Hopelijk heb ik je hier mee geholpen.
   Wel heel gaaf dat je naar Disneyland Parijs gaat. Goed idee! Veel plezier en succes met de RER (of de auto natuurlijk).

   Groetjes Eline

 23. Hallo,
  Ik had een vraagje namelijk of de alle winkels in Parijs open zijn op oudjaarsdag..

  Alvast bedankt,
  Vriendelijke groet, Sterre

  • Beste Sterre,

   Bijna alle winkels in Parijs zijn gewoon open op 31 december. Maar veel winkels sluiten wel eerder. Het verschilt per winkel hoe laat ze sluiten. De wat grotere warenhuizen zijn open tot een uur of 7/8 ’s avonds. Kleinere winkels en musea sluiten vaak rond 18:00 uur of net iets eerder. Als je het wil weten van een specifieke winkel kun je het beste even op hun website kijken. Daar staan de openingstijden op 31 december wel bij.
   Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.
   Veel plezier in Parijs in ieder geval!

   Groetjes Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *