Busreis naar Parijs

Eline Door Eline

Denk jij er over na om met de bus naar Parijs te gaan? Heel erg leuk. Met de bus sta je binnen no time in het mooie Parijs. Busreizen zijn namelijk vaak kort van tevoren nog te boeken. In dat geval zijn er verschillende aanbieders van busreizen, met verschillende opties. In dit artikel delen we welke aanbieders er zijn, wat hun voor- of nadelen zijn en welke de meest goedkope busreis aanbiedt. Zo kun jij een goede keuze maken en met een gerust hart een busreis naar Parijs maken 😊

Het grote voordeel van een busreis is dat je vaak kort van tevoren kunt boeken én dat het in vergelijking goedkoop is.

Busreis naar Parijs

De voordelen van met de bus naar Parijs

Waarom zou je met een busreis naar Parijs gaan? Hier zetten we de voordelen even op een rijtje.

Ten eerste is reizen naar Parijs per bus een kosteneffectieve optie. Tickets voor een bus zijn over het algemeen veel goedkoper dan trein- of vliegtickets. Ook is het goedkoper dan met de auto naar Parijs rijden. Dit maakt het een ideale keuze als je een budgetbewuste reiziger of student bent. Bovendien bieden veel busmaatschappijen vroegboekkorting aan, waardoor het nog betaalbaarder wordt 😊

Een ander voordeel van reizen naar Parijs per bus is het gemak dat het biedt. Busmaatschappijen hebben meerdere vertrekpunten, zodat er altijd een geschikte opstap locatie bij jou in de buurt ligt. Dit maakt het gemakkelijker om jouw reis te plannen en bespaart tijd en geld op het vervoer van en naar het vertrekpunt.

Bovendien is reizen per bus milieuvriendelijker dan vliegen of autorijden. Bussen hebben een veel lagere ecologische voetafdruk per passagier, waardoor het een duurzame keuze is voor degenen die milieubewust zijn. De trein is natuurlijk ook erg milieuvriendelijk, maar vaak wel prijziger. Het hangt er een beetje vanaf wanneer je boekt en hoe flexibel je bent tijdens het boeken.

Ten slotte is reizen met de bus naar Parijs vaak een sociale ervaring. Je hebt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en onderweg vrienden te maken. Veel busmaatschappijen bieden voorzieningen zoals Wi-Fi, comfortabele stoelen en zelfs snacks, waardoor de reis een stuk aangenamer wordt.

Je kunt het kort van tevoren boeken. Wil je last-minute naar Parijs? Dan is de bus een hele voordelige optie. Treintickets kun je last-minute namelijk niet meer goedkoop bestellen.

Genoeg voordelen dus, maar welke aanbieder past het beste bij jou. Dat lichten we hieronder uit 👇🙂

Verschillende aanbieders van een busreis Parijs

Als je een reis naar Parijs plant en overweegt om met de bus te reizen, zijn er verschillende aanbieders waaruit je kunt kiezen. We nemen drie populaire aanbieders onder de loep: Flixbus, Slangenreizen, en OAD (alleen Disneyland). Elke aanbieder heeft zijn eigen unieke voordelen, dus laten we ze nader bekijken.

Met Flixbus naar Parijs

Flixbus is een van de grootste en populairste busaanbieders in Europa. Ze bieden goedkope bus tickets, met tarieven vanaf slechts 18,98 euro!! 😯
–> Check hier de tickets op de website van Flixbus

Je boekt de Flixbus het meest goedkoop als je verder van tevoren boekt en als je flexibel bent qua datum. Maar ook last-minute kun je super goedkoop naar Parijs reizen met de Flixbus. Als ik morgen naar Parijs wil kan dat al vanaf €39,99 😜 Er komen geen extra boekingskosten bij en je mag behoorlijk wat bagage meenemen (handbagage van 7kg en ruimbagage van 20kg).

Flixbus heeft comfortabele zitplaatsen, gratis Wi-Fi en oplaadpoorten voor elektronische apparaten. Flixbus biedt ook flexibele ticketopties, zoals het wijzigen van uw vertrektijd of datum, en een royale bagagevrijstelling. Met een breed scala aan vertrekpunten en frequente vertrektijden is Flixbus een handige en betrouwbare optie om met de bus naar Parijs te reizen.

Hoelang de Flixbus er over doet om naar Parijs te reizen verschilt per busreis. Sommige bussen rijden direct door naar Parijs (Direct Express), dan ben je er in 6 uur en 25 minuten. Bij sommige reizen moet je overstappen en doet de bus er langer over. Je bent dan in ongeveer 9 tot 10 uur in Parijs. De bussen rijden ook ’s nachts dus je kunt er voor kiezen om ’s nachts te reizen zodat je slaapt in de bus.

Het grote voordeel van de Flixbus is dat je zelf controle hebt over wanneer je heen reist en wanneer je terug reist. Ze hebben geen standaard aantal dagen die je kunt boeken. Je kunt bij wijze van morgen naar Parijs reizen en over een maand weer terug. Je bent met de Flixbus dus super flexibel 😊

Opstappunten voor de Flixbus

De Flixbus heeft veel opstappunten in Zowel Nederland als België.

Opstappunten Flixbus in NederlandOpstappunten Flixbus in België
AmsterdamAntwerpen
GroningenHasselt
Den HaagLeuven
DelftBrussel
BredaBrussel airport
KaatsheuvelGent
VianenBrugge
DrachtenKortrijk
EnschedeLuik
ArnhemBastenaken
NijmegenAarlen
RotterdamNamen
TilburgCharleroi
EindhovenMons
Venlo
Roermond
Maastricht

Tip: hier boven zie je een voorbeeld van een boeking. Dit is midden in de zomer, voor €64,97 retour vanaf Amsterdam naar Parijs. Dus nog goedkoper als je vanuit België of bijvoorbeeld Brabant vertrekt.
Én als je wat flexibel bent met je dag kun je echt nog veel goedkoper reizen.
Doordeweeks reizen is altijd goedkoper, buiten de vakantie is iets goedkoper en je kunt ook kijken of je ’s nachts kunt reizen. Dat kan ook juist fijn zijn, want dan kun je slapen in de bus 😉
–> Check hier de ticketprijzen op de website van Flixbus.

Busreis naar Parijs met Slangenreizen

Slangenreizen is een Franse busaanbieder die gespecialiseerd is in goedkope busreizen door heel Frankrijk en Europa. Ze bieden routes aan naar verschillende bestemmingen in Frankrijk, waaronder Parijs. In Nederland hebben ze veel opstappunten en je kunt Parijs makkelijk combineren met Disneyland Parijs.

Slangenreizen staat bekend om comfortabele en moderne bussen, met verstelbare stoelen, airconditioning en gratis Wi-Fi. Ze hebben ook vriendelijk en deskundig personeel dat kan helpen met eventuele vragen of problemen. Bovendien biedt Slangenreizen betaalbare prijzen en vroegboekkorting.

Hoeveel dagen kan ik een busreis naar Parijs plannen met Slangenreizen?

Je kunt bij Slangenreizen een busreis plannen voor 1 dag Parijs, of voor 2, 3, 4 of 5 dagen Parijs.
Je kunt ook 2, 3, 4 of 5 dagen Parijs boeken waarvan 1 of 2 dagen Disneyland Parijs. Zo kun je dus zelf je reis bepalen en het combineren met Disneyland 😊
Ook kun je 1 of 2 dagen Disneyland los boeken, zonder dat je naar Parijs zelf gaat.

Hoe ziet het programma eruit?

Als je met Slangenreizen naar Parijs reist verblijf je in het hotel Kyriad Les Ulis – Courtaboeuf.
Het is een fijn, kleinschalig hotel aan de onderkant van Parijs. Het ligt wat verder van de stad vandaan, maar dat is geen probleem. Als je een busreis met Slangenreizen boekt word je namelijk elke ochtend naar Parijs gebracht en ’s avonds weer naar je hotel gebracht 🙂 Als je liever zelf teruggaat naar je hotel kan dat ook. Met de RER B reis je in een uur terug.

Ontbijt in je hotel is inbegrepen. Een entreeticket voor Disneyland is ook inbegrepen als je voor een busreis naar Disneyland keist.

Als je een busreis naar Disneyland hebt geboekt word je ’s ochtends bij Disney afgezet en ’s avonds weer opgehaald. De overige dagen word je in de stad afgezet. Elke dag word je op een andere locatie afgezet. Dit is ideaal, want zo ontdek je elke dag een ander deel van de stad.

Ook worden er dagtochten naar bijvoorbeeld het Kasteel van Versailles en het Kasteel van Fontainebleau georganiseerd.
Er is genoeg tijd om je dag in Parijs vrij in te delen 😊

Opstappunten

Opstappunten Slangenreizen in NederlandOpstappunten Slangenreizen in België
AmersfoortGent
AmsterdamKortrijk
ApeldoornAntwerpen
ArnhemBrussel
Breda
Den Bosch
Den Haag
Dordrecht
Eindhoven
Beek-Elsloo
Heerlen
Leiden
Maastricht
Nijmegen
Roermond
Rotterdam
Tilburg
Utrecht
Weert
Zwolle

Hieronder zie je een voorbeeld van een busreis naar Parijs met Slangenreizen. Dit is voor 3 dagen Parijs inclusief 1 dag Disneyland met toegangsticket en hotelovernachting + ontbijt.

slangenreizen busreis naar parijs

OAD

OAD is een Nederlandse touroperator die een busreis naar Disneyland aanbiedt. Ze bieden dus geen busreis naar het centrum van Parijs aan. Hoewel ze alleen op deze specifieke route opereren, bieden ze verschillende voordelen voor reizigers. OAD biedt ook een entertainmentsysteem aan boord, met films en muziek om passagiers te vermaken tijdens de reis.

Je kunt met OAD 3 of 4 dagen naar Disneyland Parijs. De opstappunten zijn liggen alleen in Nederland, dus als je uit België komt kun je beter bij Slangenreizen boeken.
Prijzen gaan vanaf €90 voor de busreis. Daar komen nog wel wat extra reserveringskosten boven op van ongeveer €20. Maar je reist uiteindelijk dus voor €110 per persoon.

Tip: OAD biedt alleen de busreis aan. Hotel en entreetickets zijn niet inbegrepen. Wil je een complete reis? Dan kun je het beste bij Slangenreizen boeken. Wil je liever zelf wat meer controle hebben?
Dan kun je hier een hotel bij Disneyland boeken en hier tickets voor Disneyland. De OAD bus zet je wel bij de meeste Disney hotels voor de deur af, dus dat is handig 😊

Opstappunten voor de OAD bus naar Disneyland (alleen NL)
Amsterdam
Amersfoort
Arnhem
Breda
Deventer
Dordrecht
Eindhoven
Rotterdam
Tilburg
Utrecht
Zwolle

Wat is de meest goedkope busreis naar Parijs?

Wat de meest goedkope busreis naar Parijs is hangt af van je eigen voorkeuren. Hier maken we een overzicht.

Als je echt op zoek bent naar een betaalbare en flexibele optie, is Flixbus de beste keuze. Je kunt mega goedkoop naar Parijs reizen met een Flixbus. Vanaf €18,98 kun je al een ticket naar Parijs boeken.
Je moet dan wel zelf een hotel regelen, want de bus zet je alleen af in Parijs. Het is geen georganiseerde busreis inclusief accommodatie, planning en ontbijt. Zoek hier je tickets voor de Flixbus.

Als je op zoek bent naar een georganiseerde busreis inclusief hotel, ontbijt en planning is Slangenreizen een goede optie. Je kunt ook een of meerdere dagen Disneyland erbij boeken. Je wordt dan met de bus overal heen gereden dus je hoeft nergens aan te denken. Je kunt voor €292,20 per persoon 3 dagen naar Parijs inclusief 1 dag Disneyland. Dit is inclusief busreis, hotel, ontbijt, toegang tot Disneyland, bagage en het vervoer van- en naar je hotel. Totaal niet duur dus voor wat je krijgt.

Tot slot, kun je met OAD ook een paar dagen naar Disneyland. Voor 3 dagen Disneyland betaal je per persoon €110. Maar dit is alleen voor de busreis. Je hebt dan nog geen hotel en geen entreeticket voor Disney. Deze optie is dus het meest duur als je het vergelijkt.

Busreis met hotel

Wil je een busreis met hotel boeken? Dan is Slangenreizen voor jou de beste optie 🙂 Zij verzorgen een compleet georganiseerde busreis inclusief hotel, ontbijt en vervoer van- en naar je hotel vanuit het centrum van Parijs. Zo hoef jij nergens over na te denken en kun je optimaal genieten van Parijs ❤️

De hotels in het pakket van Slangenreizen liggen meestal in of nabij het stadscentrum, waardoor het handig wordt om Parijs te verkennen. Dit betekent dat veel van de bezienswaardigheden van de stad op loopafstand liggen, of gemakkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer. De hotels liggen vaak in goede buurten, met veel restaurants en winkels in de buurt.

Meestal word je met de touringcar van Slangenreizen naar het centrum gebracht vanaf je hotel. Je wordt ook van- en naar Disneyland gebracht als je ervoor kiest om ook Disneyland te bezoeken.

Met de bus naar Disneyland Parijs

Een busreis naar Disneyland Parijs is om verschillende redenen een goede optie. Het is een betaalbare manier om te reizen, en veel aanbieders bieden pakketten inclusief toegang tot Disney en een hotelverblijf bij Disneyland.

Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeven te maken over het vinden van accommodatie of het kopen van kaartjes voor toegang tot het Disney park. Zo kun ontspannen en te genieten van je reis, zonder de stress van het plannen van elk detail.

Tip: wist je dat je ook met de trein naar Disneyland Parijs kunt reizen? 🙃

De meeste pakketten zijn inclusief een hotelverblijf voor een of meer nachten, evenals toegang tot Disneyland Parijs voor een of meer dagen. De hotels in het pakket variëren van budgetvriendelijke opties tot meer luxe accommodaties, dus er is iets voor elk budget. Het aantal dagen dat je kunt gaan hangt af van het pakket dat je kiest. Sommige aanbieders bieden pakketten aan voor een of twee dagen, terwijl anderen pakketten aanbieden voor drie of meer dagen.

Flixbus is de enige die geen busreis naar Disneyland aanbiedt. Oad en Slangenreizen doen dat wel.

Met de bus naar Disneyland Parijs gaan is ook een zeer leuke optie voor gezinnen met kinderen. De busreis is comfortabel voor zowel je kind(eren) als voor jou als ouder. Bovendien bieden veel aanbieders gezinsvriendelijke pakketten die speciale activiteiten voor kinderen hebben, zoals een ontbijt in de vorm van een Disney personage en meet-and-greets met Disney-figuren. Lees ook ons artikel over met een peuter naar Disneyland.

Een 3 dagen busreis naar Parijs, hoe ziet dit eruit?

Denk jij eraan om Parijs met een busreis te verkennen? Hier geven we graag een specifiek voorbeeld van hoe een 3-daagse busreis naar Parijs eruit ziet zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Dit is een voorbeeld een busreis van Slangenreizen.

Tip: we kiezen voor een voorbeeld van Slangenreizen omdat zij het meest compleet zijn. Als je met Flixbus reist moet je je eigen hotel boeken en vervoer in- en naar Parijs. Met OAD kun je alleen naar Disneyland en moet je ook je eigen hotel boeken. We hebben wel tips voor een weekend indeling in Parijs.

Dag 0: Vertrek uit Nederland of België

De reis begint met een vertrek vanaf een van de vele opstapplaatsen in Nederland of België, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Brussel en Antwerpen. De bus is een comfortabele touringcar met airconditioning, verstelbare stoelen en een toilet aan boord. Na het instappen reist de bus zuidwaarts richting Parijs. Soms vertrekt de bus de avond voor de dag dat jij hebt geboekt. Daarmee bedoel ik het volgende: als jij een ticket boekt om op 25 april met de bus naar Parijs te gaan, kan het zijn dat de bus op 24 april in de avond vertrekt. Dus check dat even voordat je gaat boeken.

Dag 1: Aankomst in Parijs

Op de eerste dag komt de bus ’s ochtends of ’s middags aan in Parijs. De bus zet passagiers meestal af op een centrale locatie, zoals Place de la Concorde, bij de Opéra Garnier of Gare du Nord. Vanaf daar kun je makkelijk op eigen gelegenheid de stad verkennen 😊 Wij raden aan om van tevoren tickets te bestellen. Op die manier ben je goed voorbereid en sta je niet in de rij voor de bezienswaardigheden.

Dit zijn onze favorieten:
Tickets voor een boottocht over de Seine
Tickets voor de Catacomben
Tickets voor de Eiffeltoren
Tickets voor de Opéra Garnier
Tickets voor de Tour Montparnasse
Tickets voor het Louvre

Dag 2: volle dag Parijs

Op deze dag krijg je ’s ochtends een ontbijtje in je hotel. Dit zit bij je boeking inbegrepen. Daarna brengt de touringcar je naar het centrum van Parijs óf naar Disneyland. Het hangt van je eigen keuze af. Als je naar het centrum van Parijs gaat heb je dik 9 uur om hier de dag in te delen zoals je zelf wil.

Wil je ook weten waar je het beste kunt gaan shoppen? De beste winkelstraten van Parijs hebben we ook voor je op een rijtje gezet.

’s Avonds worden eerst de mensen uit Disneyland weer opgepikt. Vervolgens rijdt de bus door naar het centrum van Parijs. Daarna is er (onder voorbehoud) een tour langs alle grote bezienswaardigheden in Parijs. Omdat deze tour ’s avonds plaats vindt is alles mooi verlicht 😍

Daarna brengt de bus je weer terug naar je hotel. Je kunt altijd met de metro terug naar je hotel gaan als je het al eerder op de dag zat bent 😉

Dag 3: vertrek terug naar Nederland en België

Op deze derde dag krijg je ’s ochtends weer een ontbijtje in je hotel. Je wordt daarna in de Montmartre afgezet. Dit is een leuke wijk in Parijs met het bekende schilderspleintje en de Sacré-Coeur. ’s Middags vertrekt de bus pas weer terug naar NL en BE, zodat je genoeg tijd hebt om van je laatste momenten in de stad te genieten.

Tijdens de terugreis krijg je nog de mogelijkheid om een hapje te eten 🙂 In de avond arriveert de bus weer in Nederland en komt er een einde aan de 3 dagen busreis naar Parijs.

De 3 daagse busreis naar Parijs is doorgaans inclusief busvervoer, twee overnachtingen in een hotel vlakbij het centrum van de Parijs, ontbijt en een optionele stadstour met gids. De hotels in het pakket variëren van budgetvriendelijke opties tot luxere accommodaties, afhankelijk van jouw voorkeuren.

Tip: als je een 4-daagse busreis of langer boekt zit er ook een tripje naar het Paleis van Versailles inbegrepen 😊 De bus brengt je daar dan naartoe. Dat is wel handig, want Versailles ligt wat verder van het centrum van Parijs. Je tickets voor het Paleis zijn niet inbegrepen. Die kun je eventueel hier bestellen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoelang duurt het om met de bus naar Parijs te gaan?

Het duurt ongeveer 7 tot 10 uur om met de bus naar Parijs te reizen. Het verschilt per aanbieder en hangt er ook vanaf of je moet overstappen. Ook is het afhankelijk van het tijdstip waarop je reist. Overdag is er natuurlijk meer verkeer op de weg, waardoor je er langer over doet dan wanneer je ’s nachts naar Parijs reist.

Waar zijn de opstapplaatsen?

Dat verschilt per reisaanbieder. Bij Slangenreizen stap je vaak op bij een NS Station, een P&R of een Internationale bushalte. Zij hebben veel opstapplaatsen in Nederland, bij bijna alle grote steden kun je wel opstappen. Flixbus heeft ook veel opstapplaatsen in België. Zie dit artikel voor een compleet overzicht.

Waar vind ik extra informatie?

Je kunt het beste meer informatie vinden via de officiële websites.
Hier vind je de officiële website van Flixbus.

Waar vind ik een goedkope busreis naar Parijs?

De meest goedkope busreis naar Parijs is met de Flixbus. Je kunt al tickets vanaf €18,98 boeken! Dit is wel zonder hotelovernachting. Bekijk hier beschikbare tickets van Flixbus. Het voordeel van Flixbus is ook dat je super flexibel bent. Je kunt heel last-minute nog boeken en je zit niet aan een standaard aantal dagen vast 😊

Reacties
 1. Hoi,
  Ik ga met een busreis van Slangreizen een weekend naar Parijs.
  We verblijven in Ibis Hotel Styles Paris Velizy. We willen evt. de vrijheid hebben om zelf met openbaar terug te gaan naar het hotel vanuit centrum Parijs. In welke zone valt dit hotel? Welke dagkaart hebben we dan nodig?

  • Hoi Monique!

   Leuk dat jullie met een busreis van Slangenreizen naar Parijs gaan!
   Jullie hotel ligt in zone 3. Jullie kunnen dus een dagkaart of weekkaart kopen.
   Lees daar meer over in ons artikel over de Navigo pas.
   Of in ons artikel over de metro in Parijs.

   Groeten,
   Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *