De beste winkelstraten van Parijs

Als je een paar dagen naar Parijs gaat mag shoppen natuurlijk niet ontbreken 😊 Parijs is nota bene wel dé mode hoofdstad van de wereld en heeft een gigantisch aanbod in kleding, tassen, schoenen, sieraden en accessoires. Als je Parijs niet heel goed kent kan het best lastig zijn om uit te vinden waar de leukste winkelstraten zich bevinden. Daarom staan hier voor jou de beste winkelstraten van Parijs op een rijtje. 👇👇

Prada, Gucci, Chanel: deze winkelstraten zijn heel luxe:

Hier vind je de grote ketens waar je gewoon lekker kunt wegshoppen (zoals H&M en Zara):

Hier vind je super leuke Franse boetiekjes, heel origineel dus:

Shoppen tijdens de uitverkoop! <3

Shoppen in Parijs: de Gouden Driehoek

Als je een dikke portemonnee hebt is het ideaal om te winkelen in de zogenoemde ‘Gouden Driehoek’, bestaande uit de Champs-Élysées, Avenue Montaigne en Avenue Georges V. Met merken als Dior, Chanel, Versace, Gucci, Prada en Valentino vind je hier vooral veel luxe designwinkels en modehuizen. Op de Champs-Élysées kom je ook hier en daar een automerk tegen.🤔

Persoonlijk is de Gouden Driehoek niet mijn place to be om te winkelen, omdat ik daar het budget niet voor heb 🙄 Dit geldt overigens voor de meeste mensen, denk ik. Als je echt lekker wilt winkelen met een modaal budget kun je het beste even andere winkelstraten in Parijs opzoeken.

Beste winkelstraten van Parijs

Louis Vuitton op de Champs-Élysées. Foto door: Cecil Lee

Boulevard Haussmann: de grote warenhuizen

Het plein Haussmann-Saint-Lazare-Opera is een van de grootste stedelijke winkelcentra. Dit is vooral de wijk van de grote warenhuizen van Parijs. Voorbeelden zijn Galeries Lafayette en het warenhuis Au Printemps. Niet eindeloos slenteren door een oneindige winkelstraat, maar de grote warenhuizen bij elkaar waar je wel uuuuuren lang kunt shoppen. Alle bekende Franse merken en modenamen zijn hier te vinden. Er zijn ontelbaar beautyproducten, parfums, tassen, kleding en schoenen.

Galeries Lafayette

Het Galeries Lafayette is het hele jaar rond een bezoek waard. ’s Winters rond de feestdagen vormen de spectaculaire etalages van het Galeries Lafayette een soort van attractie voor toeristen en kinderen en als de zon in de lente en in de zomer lekker gaat schijnen is het dak van het Galeries Lafayette dé ideale spot voor prachtig uitzicht over Parijs 😍

Uitzicht over Parijs en de Opéra vanaf het dakterras van het Galeries Lafayette.

Uitzicht over Parijs en de Opéra vanaf het dakterras van het Galeries Lafayette. Foto door: Kimon Berlin

Al sinds 1912 presenteert het Galeries Lafayette de nieuwste trends op het gebied van mode verspreid over drie verdiepingen. Het warenhuis heeft ruimte voor zowel vrouwen, mannen als kinderkleding en een leuk weetje: Galeries Lafayette heeft de grootste ruimte in Europa die volledig ingericht is voor mannenmode! Neem le boyfriend dus maar lekker mee als je gaat shoppen 😏

Galeries Lafayette. De beste winkelstraten van Parijs.

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette De beste winkelstraten van Parijs

Galeries Lafayette

Warenhuis Au Printemps
Als je nog niet lang genoeg zoet bent geweest in het Galeries Lafayette, kun je gelijk doorlopen naar de concurrent: warenhuis Au Printemps. Ervaar hier de sfeer van 19e-eeuwse architectuur en La Belle Epoque en bewonder de sieraden, woonaccessoires en luxeartikelen.

Warenhuis Au Printemps Parijs

Warenhuis Au Printemps Parijs

De leukste winkelstraten in deze wijk zijn: Boulevard Haussmann (warenhuizen), Rue Tronchet ( Massimo Dutti, COS, Petit Bateau, Eres, Saint-James) en Boulevard des Capucines.

Place Saint Germain des près

De Quartier de Saint Germain des Près is een hele diverse wijk. Een deel van de wijk is uitgegroeid tot een synoniem voor chique, met top ontwerpers als Yves Saint Laurent, Christian Lacroix, Christian Dior, Sonia Rykiel, Givenchy, Celine, Cartier, Armani, Versace, Guerlain, Louis Vuitton.

Maar de wijk heeft ook wat meer te bieden: er zijn vele gezellige café’s, hele mooie architectuur en wat extra leuk is: de straten in deze wijk zitten vol met intellectuele en kleinschalige onafhankelijke zaakjes. Het is een echte thuishaven voor moderne bohémiens. Dat is weer eens wat anders dan de grote winkelketens. Als je even moe bent van het shoppen kun je lekker relaxen in het Jardin du Luxembourg.

Ook vind je in deze wijk het oudste warenhuis van Parijs: warenhuis Le Bon Marché. In vergelijking met de warenhuizen aan de Boulevard Haussmann (Galeries Lafayette en Printemps) is le Bon Marché een stukje kleiner. Het winkelend publiek is hier ook anders. Je ziet hier veel meer echte ‘locals’, Parijzenaren en minder toeristen. Dit zorgt er voor dat het een stuk rustiger is in vergelijking met Galeries Lafayette en Printemps.
Wel is Le Bon Marché iets chiquer dan de andere warenhuizen. Ook onderscheid het zich door een hele mooie etenswarenafdeling ‘La Grande Epicerie‘.

Warenhuis le Bon Marché Parijs

Warenhuis le Bon Marché Parijs. Foto door: Fred Romero

Rue Saint-Honoré

De wijk Faubourg Saint-Honore is de polsslag van design en mode van Parijs. De hoofdstraten in dit gebied zijn Rue du Faubourg Saint-Honore, Rue Saint-Honore en Rue de la Paix, Place Vendome. In het oostelijke deel van de straat, tot aan de Place Beauveau, vind je prestigieuze modezaken en ambassades. Sommige stukken straat zijn verboden is voor gewone voetgangers. Hier wonen namelijk verschillende belangrijke ambassadeurs. Bijvoorbeeld de ambassadeur van de VS en het Verenigd Koninkrijk. Ook vind je hier de ambassade van Japan en het Élysée.

Verder staat de wijk rondom Rue Faubourg Saint-Honoré bekend om zijn kunstgalerieën en antiquairs.

Rue Saint Honoré shoppen in Parijs

Rue Saint Honoré. Foto door: Hans Porochelt

Quartier Beaubourg en Les Halles

In het hartje van de stad Parijs, tussen het Louvre, het Centre Pompidou en de Église Saint-Eustache bevindt zich het reeds gerenoveerde winkelcentrum Les Halles. Het is een groot winkel- en amusementscentrum waar vooral de Franse jongeren rond hangen. Je vindt hier winkels als Adidas, H&M, GAP, Pull&Bear, Nike, Mango, Pimkie, Rituals, Superdry en Zara. Een beetje de grote ketens dus. Het is ideaal om hier lekker te winkelen als het regent. Alle winkels zijn ook op zondag geopend.

Het Quartier Beaubourg wordt gevormd door allerlei winkelstraatje rond om het Centre Pompidou met kleine boetiekjes waar je wat kleding of posters kunt kopen. Het is een gezellige wijk.

Winkelcentrum Les Halles

Winkelcentrum Les Halles. Foto door: Guilhem Vellut

Rue de Rivoli

Onder het motto ‘Last Best’: Rue de Rivoli is een shop wahalla voor iedereen. Hier zul je de grote ketens zoals H&M, C&A, Zara etc. vinden. Naast alle winkelketens zijn er ook kleinere Franse winkeltjes te vinden.

Verborgen passages van Parijs

Misschien heb je er wel eens van gehoord of er wel eens over gelezen: de verborgen passages van Parijs. Het zijn smalle, overdekte passages waar nog traditionele boetiekjes en restaurantjes te vinden zijn.

In de 19e eeuw werden passages en galeries aangelegd om het winkelend publiek te beschermen tegen vuil en verkeer van buitenaf. Het waren de voorlopers van de grote warenhuizen.
Echter, jarenlang zijn deze super mooie passages verwaarloosd. Veel passages zijn dan ook verloren gegaan. Van de wel 100 passages zijn er nu nog zo’n 20 over. Dat maakt ze natuurlijk extra bijzonder. De laatste jaren zijn ze weer opgeknapt en vormen ze een oase van rust. Je vindt hier kleine boetiekjes, boekenwinkels, antiekwinkels, postzegelwinkels en cafés. Maar waar kun je ze vinden? 😏 Lees het artikeltje wat ik over de passages schreef hier.

Geheime Passages Parijs Wandelroute

Geheime Passages Parijs © Wegwijs naar Parijs

Le Marais

Le Marais is een hele leuke wijk om te shoppen als je in Parijs bent. Het is een van de oudste en meest populaire wijken van Parijs. Het staat bekend om zijn mooie etalages, leuke uitgaansgelegenheden en unieke boetiekjes. Je vindt hier zowel unieke Franse winkeltjes als grotere winkelketens die we ook in Nederland hebben.

Unieke Franse boetiekjes

Het meeste bekende deel van le Marais is het zuidelijke deel. Als je wilt winkelen in unieke, lokale boetiekjes en winkeltjes die alleen in Parijs zijn te vinden kan ik straten als Rue des Rosiers, Rue Charlot, Rue du Rio de Sicile en Rue Vieille du Temple aanraden. Rue de Francs-Bourgeois is de centrale winkelstraat. Heb je die helemaal afgelopen? Dan kun je even bijkomen in het prachtige Place des Vosges. 🙂

Place des Vosges in de Marais. Foto door:

Grotere ketens

Wil je liever lekker winkelen in een winkelstraat met grote, bekende ketens? Een grote winkelstraat met deze grote bekende winkelketens loopt recht door Le Marais heen en is Rue de Rivoli. Een andere grote winkelstraat is L’Avenue de l’opéra die, zoals de naam het al zegt, naar Opéra Garnier leidt. Eigenlijk het hele gebied er om heen is een leuk gebied om te shoppen. Het is hier altijd vrij druk met winkelend publiek.

Falafel Marais Parijs

Deze falafel is enorm populair in de Marais. Foto door: Chris Goldberg

Rue de Buci: lekker eten

Rue de Buci is niet echt een winkelstraat waar je lekker kunt shoppen, maar als je moe bent van het winkelen en trek hebt aan een hapje eten ben je hier wel helemaal op de juiste plek. Het is een van de leukste, meest gezellige straten van Parijs. Je vindt hier super veel leuke, kleine winkeltjes en restaurantjes waar je wat kunt eten bij lokale ondernemers. Geen grote ketens, heel uniek dus.

Rue de Buci Marais Parijs

Rue de Buci. Foto door: Bea

Shoppen tijdens de uitverkoop in Parijs

Natuurlijk is het het allerleukste om te shoppen tijdens de uitverkoop in Parijs.
De uitverkoopdata heb ik daarom voor jou op een rijtje gezet. Je kunt ze hier bekijken.
Ook heb ik wat tips voor je op een rijtje gezet voor als je gaat shoppen tijdens de uitverkoop in Parijs.