Palais Galliera, het mode museum van Parijs

Eline Door Eline

Hét mode museum van Parijs is te vinden in het prachtige Palais Galliera in het 16e arrondissement.
Palais Galliera is een 18-eeuws herenhuis met een verborgen tuin aan de achterkant en is op zichzelf al een bezoekje waard.

Dit museum bezoek je vooral voor de spectaculaire tentoonstellingen, die telkens wisselen. Zo blijft het museum altijd actueel en interessant 😊


Waarom het mode museum leuk is om te bezoeken

Het is geen groot museum. Ideaal dus als je wel geïnteresseerd bent in mode, maar geen zin hebt om een dagdeel door een museum te dwalen 😏

Er is een vaste tentoonstelling. Deze gaat over de geschiedenis van de mode.

En er zijn altijd wisselende, tijdelijke tentoonstellingen te vinden. Het is dus slim om van tevoren even te checken welke tentoonstelling er is. Via deze link vind je de actuele tentoonstelling. Het leuke van een tijdelijke tentoonstelling (vind ik) is dat er altijd een thema is waar veel aandacht aan besteed wordt.

Daarnaast is het gebouw zelf al een bezoekje waard. Tip: Vergeet in de randzaaltjes niet omhoog te kijken, want de plafond fresco’s zijn hier heel mooi 🙂

fashion_museum_parijs

Waar koop ik betrouwbare tickets?

Betrouwbare tickets koop je via onze website of via deze website. Je bestelt ze online en krijgt ze direct in je mailbox. Je hoeft ze niet te printen.

Tickets Louvre
Reacties
 1. Hoi, via de linken kan ik geen tickets meer kopen voor palais galliera. Kun jij me helpen waar wel? ik zie alleen maar tickets voor tentoonstellingen.

  • Hoi Cedella,

   Leuk dat je het modemuseum van Parijs wil gaan bezoeken 😊 Als je een ticket koopt koop je automatisch een ticket voor een tentoonstelling.
   Via de link op onze website kun je op dit moment helaas geen tickets voor het modemuseum kopen.
   Je kunt het dus het beste via de officiële website bestellen of daar aan de kassa.

   Succes en veel plezier! 🙂

   Groeten,
   Johan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *