Eerste keer Parijs

Eline Door Eline

Ga jij voor de eerste keer naar Parijs? Hartstikke leuk! Je maakt zeker een goede keuze om deze wereldstad te bezoeken! Om jou op weg te helpen bij je bezoek geef ik je hier wat praktische tips 😊

Wanneer kun je het beste de Thalys tickets kopen?

Wanneer kun je het beste tickets voor de Thalys bestellen?

Het antwoord is simpel: 3 tot 4 maanden van tevoren. Dan heb je gegarandeerd een ticket van €35. Ga jij al eerder naar Parijs? Dan is nu het beste moment, want hoe langer je wacht, hoe duurder de tickets worden 😉 Via deze link kun je kijken welke tickets er nu beschikbaar zijn bij de NS international.

Aankomst in Parijs op Gare du Nord

Ik ga er nu even vanuit dat je met de Thalys reist omdat dit de makkelijkste manier van reizen naar Parijs is 😜
Als je een ticket voor de Thalys koopt reis je in zo’n 3 uur en 17 minuten vanuit Nederland naar hartje Parijs. Je komt aan op Gare du Nord. Dit is een station in het 10e arrondissement van Parijs. Vanaf hier kan jouw ontdekkingstocht gelijk beginnen want het 10e arrondissement is tegenwoordig hartstikke hip! Hier vind je veel specialty-coffee cafés en het Canal Saint Martin. Dat laatste is vooral erg leuk in de lente/zomer/nazomer! 😎 Ik krijg wel eens vragen over hoe de veiligheid is rond het Gare du Nord. Overdag hoef je je nergens zorgen over te maken. ’s Avonds kan het wel eens onveilig aanvoelen. Ik zou er niet te lang blijven hangen.

Gare du Nord

Fijnste wijken om te verblijven

Er zijn bepaalde wijken die je in Parijs liever vermijdt en er zijn wijken die juist heel erg leuk zijn om op te zoeken. De leukste wijken om te verblijven in Parijs zijn:

  • Le Marais
  • Quartier Latin
  • Saint Germain des Prés
  • De Montmartre
  • Opéra en Palais Royal

–>> In dit artikel deel ik meer over de leukste wijken in Parijs + verblijftips.

Als je voor het eerst naar Parijs gaat raad ik je aan om een hotel te boeken in de Marais. De Marais is gewoon een hele fijne, rustige, maar gezellige wijk. Vanaf hier ben je heel snel bij andere bezienswaardigheden in de stad en er zijn leuke, betaalbare hotels. De Montmartre kun je kiezen als je iets minder budget hebt. De hotels in de Montmartre zijn over het algemeen iets goedkoper.

Metro van Parijs

Leuk hoor, dat 10e arrondissement, maar als je aankomt in Parijs wil je eigenlijk graag even je bagage naar je hotel brengen zodat je lekker ontspannen de stad kunt verkennen 😜 Afhankelijk van de locatie van je hotel is het hanig om een metro te pakken. Het metronetwerk van Parijs is erg goed en uitgebreid! Om gebruik te maken van de metro heb je een Navigo Easy pas nodig. Dit is vergelijkbaar met een OV-chipkaart in Nederland.
Een Navigo Easy pas kun je in elk metrostation kopen. Ook kan het in het Gare du Nord. Voor meer informatie over deze pas verwijs ik je even door naar het artikel wat ik hierover schreef: de Navigo Easy, metropas voor Parijs.

De anonieme kaart. Dit noemen ze de Navigo Easy Pass
De anonieme kaart. Dit noemen ze de Navigo Easy Pass ©Wegwijs naar Parijs

Populaire bezienswaardigheden en tickets

Populaire bezienswaardigheden zijn de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe, Centre Pompidou, de Sacré-Coeur en de Notre Dame.

Tip: voorkom de lange wachtrijen door van tevoren tickets te kopen!

Dit is echt heel belangrijk, want het is zonde van je tijd om lang in de wachtrij te staan. Bij veel tickets kun je zelfs een tijdvak kiezen waarin je zeker weet dat je op dat tijdstip het museum of de bezienswaardigheid binnen mag gaan. Dit systeem hebben ze bijvoorbeeld bij het Louvre.
Ik snap nog steeds niet zo goed waarom mensen nog zo lang in de rij staan bij het Louvre 😂

Tickets voor musea en bezienswaardigheden in Parijs kunnen hier besteld worden:

Tickets Louvre
Cité de l'architecture et du patrimoine museum Parijs
Adembenemend uitzicht op de Eiffeltoren

Typisch Franse bistro’s

Jouw tripje naar Parijs is natuurlijk niet compleet zonder ontbijtje, lunch of diner in een typisch Franse bistro. Hier enkele tips: Josephine Chez Dumonet, Café de l’Industrie, Café de la Favorite en Le Bon Georges.

Zelf ben ik ook echt fan van Chez Janou en het bijna onmogelijk is om 1 favoriet te kiezen, maar als het dan toch moet: Bistro l’Oulette. Het is niet heel bijzonder, maar het is gewoon een fijn plekje. Je wordt hier bijzonder vriendelijk ontvangen, de eigenaar is vrolijk en geeft om kwaliteit. Het eten was dan ook geweldig! Ze serveren hier gerechten uit de Franse keuken. Het is klein, maar dat maakt het juist ook zo gezellig en je bevind je hier volledig tussen de Fransen (geen toeristen). Daarnaast vind ik de locatie ook erg leuk want het is om de hoek van het Place des Vosges. In de zomer kun je dus na je diner lekker uitbuiken op het gras en genieten van een zwoele zomeravond in Parijs ❤️

Bistrot l’Oulette in de Marais

Tips over eerste keer Parijs via Instagram

Als je binnenkort een tripje naar Parijs gepland hebt staan is het leuk om ons te volgen op Instagram. Hier delen we namelijk leuke tips, tricks én aanraders die heel handig kunnen zijn tijdens eerste keer in Parijs 😊 Volg ons hier.

Reacties
  1. Hoi Eline,
    Ga in juli met een vriendin een weekend naar Parijs. Nu heb ik ergens gelezen dat de wijk Batignolles ook erg leuk schijnt te zijn vooral als je houdt van typisch Frans en minder toeristisch. We hebben Hotel Ibis Styles Batignolles op het oog.
    Ben je bekend met deze omgeving en wat is jouw mening?

    Groeten,
    Inge

    • Hoi Inge,

      Leuk dat je in juli met een vriendin naar Parijs gaat! Deze wijk is inderdaad minder toeristisch en toch dichtbij het centrum (zeker dichtbij de Montmartre). Het is meer een wijk in Parijs waar Parijzenaars wonen. Ik ben niet helemaal bekend met het hotel wat jullie op het oog hebben, maar het ziet er goed uit. Op zaterdag heb je in deze wijk een leuke biologische markt (Marché Biologique des Batignolles). Daar heb je misschien niet zoveel aan als je in Parijs bent haha, maar het geeft wel aan dat dit meer een wijk is voor Parijzenaars die dan op zaterdag hun boodschapjes op de markt halen.

      Veel plezier!

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  2. L.S.

    In het weekend van 14 t/m 17 julie ga ik met mijn zoontje naar Parijs. Treintickets, appartement en Tootbus zijn reeds geboekt. Nu wilde ik de City pass (eiffeltoren, Louvre en boottocht) bestellen, maar nu blijkt dat die niet beschikbaar zijn op de dagen dat wij er zijn. Hoe komt dat en wat zou een goed alternatief zijn?

    Groeten van Karolien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *