Is Parijs veilig? 

Eline Door Eline

Parijs is een grote stad. Het telt maar liefst 2.2 miljoen inwoners, zonder de buitenwijken meegerekend te hebben. In zo’n grote stad vraag je je daarom af: Is Parijs veilig? In welke arrondissementen kan ik me veilig bewegen en voelen? En welke wijken in Parijs kan ik beter vermijden? In dit artikel leggen we uit waar je wel- en niet moet zijn in Parijs 😊 Ook delen we waar je veilig kunt parkeren in Parijs en of je veilig kunt fietsen in Parijs. Zo kun je goed voorbereid en met een gerust hart naar de stad vertrekken. Om het gelijk maar even kort samen te vatten: Parijs is heel erg veilig. Zeker in de toeristische arrondissementen hoef je je absoluut geen zorgen te maken 🙂

Tip: lees ook ons artikel met de leukste wijken in Parijs (+ hoteltips).

Is Parijs veilig?


is parijs veilig
veilige arrondissementen in Parijs

Welke arrondissementen in Parijs zijn veilig?

Wat zijn arrondissementen? Parijs is opgedeeld in 20 arrondissementen. Je kunt het zien alsof de stad is opgedeeld in 20 kleinere stukjes. Elk arrondissement heeft namelijk ook een eigen gemeenteraad, gemeentehuis en burgermeester. Het is een makkelijke manier om aan te geven waar je in de stad bent en bepaalde zaken kunnen op deze manier makkelijker geregeld worden. Parijs heeft ook wijken. Wijken kunnen in meerdere arrondissementen liggen. De wijk de Marais ligt bijvoorbeeld in zowel het 3e als het 4e arrondissement.

Welke arrondissementen zijn veilig? We zullen de arrondissementen 1 voor 1 doornemen. De drukst bezochte, toeristische wijken zijn meestal de meest veilige wijken.

Het 1e arrondissement is heel veilig. Hier vind je bekende bezienswaardigheden zoals het wereldbekende Louvre, het Paleis van Justitie, de Sainte-Chapelle, het winkelcentrum Les Halles, Galerie nationale du Jeu de Paume en de paleistuinen van het Louvre: de Jardin des Tuileries. Het is een zeer luxe arrondissement waar je je als toerist echt geen zorgen hoeft te maken.

Ook het 2e arrondissement is heel veilig. Het is hier gezellig vanwege de vele cafés, theaters, bars en restaurants.

Het 3e en 4e arrondissement zijn ook heel veilig. Hier bevind je je in de wijk de Marais. Ook kun je hier de Notre-Dame kan vinden.

Het 5e en 6e arrondissement liggen aan de onderkant van de Seine en zijn ook veilig. Hier bevind je je in de oude wijken: Saint Germain des Pres en Quartier Latin.

Wist je dat: Parijs statistisch gezien een van de meest veilige steden is in Europa? 😊

is parijs veilig

Het 7e arrondissement is heel veilig. Hier vind je de Eiffeltoren. Maar ook het Rodin Museum. Het is een vrij luxe arrondissement. Bij de Eiffeltoren zie je veel buitenlandse verkopers staan. Ze verkopen vaak Eiffeltorentjes als sleutelhanger. Af en toe zie je ze ineens heel hard wegrennen. Dat komt omdat ze illegaal verkopen. Ze zijn verder helemaal niet gevaarlijk en vrij aardig. Je kunt prima een souvenir van ze kopen als je dat leuk vindt. Wel wordt er in de buurt van de Eiffeltoren balletje balletje gespeeld.

Tip: in dit arrondissement kun je ook op de boot stappen om een boottocht over de Seine te maken. Aanrader! 😊

Het 8e arrondissement is één van de meest populaire wijken. Je kunt hier de Champs-Élysées en de Arc de Triomphe bezoeken. Ook heel veilig.

Het 9e arrondissement is dé museumwijk bij uitstek en zeer veilig. Tip: bezoek zeker de Opéra Garnier als je hier bent 😊

Het 10e arrondissement is deels heel veilig. Je kunt goed terecht in de buurt van Canal Saint Martin. Dit is een leuk stukje Parijs als je al vaker in Parijs bent geweest. Je kunt ook een boottocht over Canal Saint Martin maken. Maar er zijn ook plekken waar je beter niet kunt komen in het 10e arrondissement. Meer naar het oosten van het 10e arrondissement vind je de Chinese wijk. Dit is een minder veilige wijk. Lees verderop in het artikel meer.

Het 12e arrondissement is een mooie, veilige plek in Parijs. Hier wonen vooral Parijzenaren. Ook het Gare de Lyon ligt in deze wijk. Hier vandaan vertrekken de hoge snelheidslijnen richting Lyon en Marseille. De buurt rondom het station is volledig veilig. In dit arrondissement ligt ook Rue Cremieux. Het is een straat die qua architectuur en sfeer totaal afwijkt van andere straten in Parijs 😜 Daarmee krijgt het ook een plekje in ons artikel met bijzondere plekken in Parijs.

Het 13e arrondissement is ook veilig. Hier vind je de wijk Montparnasse en de Tour Montparnasse. Erg leuk om te bezoeken. Rondom de Tour Montparnasse zitten allemaal leuke crêpes restaurants.

Het 15e, 16e en 17e arrondissement zijn ook veilig.

Het achttiende arrondissement is ook veilig te noemen. Hier bevind je je namelijk in de kunstenaarswijk de Montmartre 😍 Omdat dit een hele toeristische wijk is zijn er ook wat meer straatverkopers. Let goed op mensen die met touwtjes staan en een ‘vriendschapsarmbandje’ om je vinger of pols willen gaan maken. Niet in mee gaan! (Zie verderop in dit artikel). Ook moet je hier iets beter op je spullen letten omdat er zakkenrollers kunnen zijn. Laat je niet afschrikken hoor, de Montmartre is heel leuk, ook met kinderen. Maar wees een beetje op je hoede voor je spullen.

Ook ’s avonds is dit arrondissement verder goed te bezoeken. De Sacré-Coeur is dan ook prachtig verlicht en vanaf daar heb je heel mooi uitzicht over de stad 😍

In de buurt bij de bezienswaardigheden van de Montmartre hoef je je dus geen zorgen te maken, maar op sommige plekken kan het ’s avonds een beetje grimmig zijn. Er zijn bepaalde andere buurten, waar je je beter niet laat zien (zie verderop in dit artikel onder het kopje “welke wijken vermijden”). Pigalle (onderkant van het 18e) en Porte de la Chapelle (noordelijkste puntje) zijn sowieso plekken om te vermijden.

Welke wijken kun je beter vermijden in Parijs?

Zoals je hierboven dus kunt lezen is Parijs over het algemeen heel veilig. Je zult je niet zo snel in een onveilige wijk bevinden. Alle wijken met bezienswaardigheden en winkelgebieden zijn namelijk helemaal veilig. Maar er zijn wel hier en daar wat wijken en plekken die je beter kunt vermijden in Parijs. Hier delen we een overzicht.

Algemene tip: alle arrondissementen die aan de Seine liggen zijn veilig + het 8e, 9e, 14e (Montparnasse) en 18e arrondissement (de Montmartre). Dit is een beetje kort door de bocht, maar het is een ezelsbruggetje wat je kunt gebruiken om te onthouden welke arrondissementen goed zijn om te bezoeken of om een hotel te boeken 🙂

Het 19e arrondissement (arrondissement des Buttes-Chaumont) is de meest noordelijke wijk van Parijs. In dit arrondissement zou ik geen hotel boeken. Het is het minst veilige arrondissement van Parijs. Place des Festivals wordt in deze wijk nog wel eens als parkeerplaats genoemd, maar zou ik niet doen. Er is hier verder ook niets te zien en het kan hier wat intimiderend voelen. Het enige wat wel leuk is is Parc Buttes Chaumont. Leuk om overdag te bezoeken 🙂

Verder moet je voorzichtig zijn in de wijk Belleville en de Chinese wijk (11e arrondissement). Ik bedoel dan met name de straten rondom Boulevard de Belleville en het metrostation Belleville. Belleville heeft ook mooie aspecten, dus als je de wijk wel graag wil ontdekken raad ik je aan om dat overdag te doen.

Het 20e arrondissement is ook niet aan te raden voor een hotel. Je hebt in het 11e arrondissement (ligt naast het 20e) nog Père Lachaise liggen. Dat is erg leuk om te bezoeken, maar de wijk ten oosten daarvan is geen bezoek waard.

Het 19e, 20e en Belleville liggen allemaal in het noord-oosten van Parijs. Dus je weet gewoon dat je die kant beter een beetje kunt omzeilen 😜 Nogmaals: het is ook weer geen ramp als je er terecht komt, maar het voelt een beetje intimiderend. En dat terwijl er gewoon ook niks te zien is.

Ga verder ’s nachts niet in de wijk tussen de stations Gare de l’Est en Gare du Nord rondwandelen. Of Clingnancourt.
Boek geen hotel rond Place Pigalle of de boulevard die begint op Place Clichy (18e) en eindigt op Place de Stalingrad (19e). Pigalle is het ‘red-lights district’ van Parijs. Het is niet perse gevaarlijk, maar zeker met kinderen wil je misschien niet graag in deze wijk komen.

Kom zeker niet in de buurt van Porte de la Chapelle. Dit ligt in het meest noordelijke puntje van het 18e arrondissement.

Het lijkt nu misschien alsof we heel veel plekken opnoemen. Dat is helemaal niet zo. Dit is maar een klein percentage van Parijs, maar we willen wel de specifieke plekken benoemen zodat je precies weet waar je wel en niet moet zijn.

Wil je weten welke hotels wij wél aanraden? 😊 Lees dan hier verder:
Romantische hotels in Parijs
Hotel in de Montmartre
Goedkope hotels in Parijs
Hotels in de Montmartre
Hotels in het centrum van Parijs

Is Parijs ’s avonds veilig?

Zeker. Ga ’s avonds niet rondlopen in de wijken die wij benoemen onder het kopje ‘welke wijken vermijden’. Maar als je naar de toeristische wijken gaat (de arrondissementen die we bovenin dit artikel benoemen) is Parijs ’s avonds heel erg veilig. Sterker nog, ’s avonds valt er zoveel te doen in Parijs 😍 Denk maar aan de Eiffeltoren die ’s avonds mooi gaat knipperen.

Onze favoriete dingen om ’s avonds te doen 👇

BezienswaardigheidPrijsTicket
Louvre€17Tickets
Catacomben€31Tickets
Boottocht over de Seine€16Tickets
Hop on hop off bus€34,85Tickets
Tour Montparnasse€17Tickets
Fondation Louis Vuitton€22Tickets
Centre Pompidou€15Tickets
Opéra Garnier€14Tickets

uitzicht avond tour montparnasse
Eiffeltoren lichtjes knipperen

Twee vormen van oplichterij die je wil voorkomen

Zoals ik al eerder in dit artikel noemde zijn er 2 vormen van oplichterij in Parijs die je kunt tegenkomen. Als je dit van tevoren weet kun je er rekening mee houden en het voorbij lopen. Dan heb je er geen last van.

1. Doe nooit mee aan het ‘balletje belletje’ spel. Dit is het typische goochelspelletje waarbij er drie kokertjes en één balletje wordt gebruikt. Je moet dan raden onder welk kokertje het balletje zit, nadat de oplichter de kokertjes heeft verschoven. Je denkt dat het allemaal heel makkelijk is en je zet misschien veel geld in. Niet doen dus! Het blijft en is een goocheltruc en het is een oplichter, want het balletje zit niet onder de koker, het zit in zijn of haar hand. Het kan ook zijn dat de oplichter een groep mensen ‘inhuurt’ die veel geld inzetten om mensen te lokken, zodat het allemaal echt lijkt. Laat je dus niet bedotten en loop niet in de val. 

2. Een andere, veel gebruikte truc is het ‘vrienschapsarmbandje’. De oplichter(s) steken een hand naar je uit en het lijkt alsof ze je een hand willen geven. Daarna binden ze een touwtje om je arm en maken ze heel snel een armbandje, een ‘vrienschapsarmbandje’. Ook al zeg je nee, ze doen het toch en ze vragen er geld voor. Dit komt wereldwijd heel vaak voor. In Parijs hebben ze het vooral op je gemunt bij de Sacré-Coeur. Negeren, geen oogcontact maken en doorlopen. Dat is hier de beste tactiek.

Is de metro in Parijs veilig?

Parijs heeft een heel groot en efficiënt metronetwerk. Overal in Parijs vind je een metrostation om de hoek. Het is daarom een veel gebruikt vervoersmiddel door de stad door zowel toeristen als Parijzenaars zelf. Omdat de metro zo vaak wordt gebruikt is het heel veilig. Je zal nooit alleen in een metro zitten. Er hangen ook overal camera’s en veel metrostations hebben een informatiebalie waar iemand achter zit. Om met de metro te reizen heb je ook een geldig metroticket nodig.

Er zijn wel eens rare types in de metro te vinden hoor. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat mensen om geld vragen. Niet specifiek aan jou als persoon, maar ze stappen dan bij een halte in, houden een praatje, vragen om geld, niemand geeft wat en ze stappen weer uit. Iedereen is hier aan gewend en schenkt er geen aandacht aan.
We hebben wel een tip als er een raar type bij je in de metro zit: gewoon negeren. Vind je het toch oncomfortabel? Stap bij de eerstvolgende halte uit, loop naar een andere wagon en stap weer in. Dan heb je er ook geen last meer van.

Zakkenrollers springen met hun gestolen goederen vaak op het laatste moment uit de metro. Na het signaal dat de deuren gaan sluiten. Op die manier is het moeilijk om ze te achtervolgen. Let dus goed op je spullen. Maar heel eerlijk: wij hebben dit echt nog nooit meegemaakt of gezien.

Kortom: de metro is echt veilig en kun je met gerust hart gebruiken 😀

Andere manieren om door Parijs te reizen zijn met de fiets of met een elektrische step.

Samengevat: is Parijs veilig?

Is Parijs veilig? Ja! Parijs is een hele veilige stad en je hoeft je echt geen zorgen te maken als je Parijs gaat bezoeken 😊

Alle arrondissementen die aan de Seine grenzen zijn veilig + het 18e arrondissement (de Montmartre). Op toeristische plekken moet je natuurlijk wel een beetje oppassen voor zakkenrollen of spelletjes als balletje-balletje. Maar als je daar niet in mee gaat heb je daar helemaal geen last van. Ze dringen je niet op.

De buitenwijken van Parijs zijn minder veilig. Met buitenwijken bedoel is de wijken die echt buiten de ring van Parijs liggen. Met name de wijken aan het noord-oosten buiten Parijs. Ook het 19e arrondissement is niet een hele fijne plek voor een hotel (dit arrondissement ligt wel binnen de ring, maar ook aan de noord-oost kant van Parijs). Het noordelijkste puntje van het 18e arrondissement zou ik ook vermijden (bij Porte de la Chapelle).

Wil je wel een hotel buiten de stad boeken? Boek dan een hotel langs de RER A. Die lijn rijdt richting Disneyland. Wij vinden zelf Motel One heel fijn. Dit hotel ligt nét binnen de ring, maar is heel goed aan te rijden met de auto. Lees meer over dit hotel in ons artikel “hotel met parkeergarage in Parijs“.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik veilig mijn auto parkeren in Paris?

Er zijn verschillende opties. Je kunt er voor kiezen je auto te parkeren in een betaalde en bewaakte parkeergarage. Dat geldt niet alleen voor Parijs, maar voor alle grote steden.
Het is niet goedkoop, maar zo is je auto wel beschermd tegen diefstal en vandalisme.

Een vrije plek vinden in de straten van Parijs is onbegonnen werk. Bovendien is het duur en mag je hier niet meerdere dagen staan. Je kunt natuurlijk ook de keuze maken om je auto buiten de stad te parkeren en verder met het openbaar vervoer te reizen. Zoek dan een Park and Ride Parijs vlakbij openbaar vervoer.

Onze tip: het beste parkeer je je auto bij je eigen hotel. Veel hotels hebben een beveiligde parkeergarage. Lees er meer over in ons artikel over hotel met parkeergarage.

Is fietsen in Parijs veilig?

Fietsen in Parijs is heel veilig en wordt steeds beter. Dus als je zoveel mogelijk op een goedkope manier van Parijs wil zien en je wil je geen stress op de hals halen door de overvolle metro’s in de binnenstad, kun je gerust een fiets huren.
Parijs streeft er namelijk naar om een 100% fietsvriendelijke stad te worden. Dit heeft ook te maken met de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs gaan plaatsvinden. Zo worden er meer fietspaden en fietsbruggen aangelegd, worden er meer fietsstallingen geplaatst en de maximumsnelheid van auto’s in de binnenstad gaat worden verlaagd.

Welke arrondissementen zijn veilig?

Het 1e t/m het 10e arrondissement in Parijs zijn sowieso helemaal veilig. Dit zijn de arrondissementen die in het midden van het centrum van Parijs liggen. Hier vind je dus alle grote bezienswaardigheden en musea.
Ook het 18e arrondissement is veilig, dat is de Montmartre. ’s Avonds kan dit arrondissement iets grimmiger zijn. Gebruik in het algemeen je gezond verstand. Parijs is niet onveiliger dan andere grote steden 😊

Zijn de stations van Parijs veilig? 

Het gebied tussen Gare du Nord (het noordstation) en Garde de l’Est (het ooststation) is een wat minder fijne plek. Het heeft de bijnaam Indian Quarter gekregen. De naam is een beetje misplaatst, want je treft hier voornamelijk Afrikaanse en Arabische immigranten aan. Ze doen je over het algemeen geen kwaad, maar het voelt intimiderend.
De buurt rondom Gare de Lyon is volledig veilig.

Is Parijs veilig met kinderen?

Zeker weten! Het is ideaal om Parijs te bezoeken met kinderen.
Bezoek de grote bezienswaardigheden en de arrondissementen in rondom de Seine, dan zit je helemaal goed en gaan jullie een heel leuk tripje naar Parijs hebben 😊 Lees onze leukste tip in het artikel over “Parijs bezoeken met kinderen“.

Is Parijs veilig voor vrouwen die in hun eentje reizen?

Absoluut! Weet je hoeveel vrouwen er dagelijks in Parijs in hun eentje op uit trekken? Heel veel 😜 Je kunt prima alleen over straat en alleen met de metro reizen.

Hoe zit het met stakingen?

De laatste jaren zijn er een aantal grote stakingen geweest in Parijs. Dat komt omdat Macron graag de pensioenleeftijd wil verhogen. De Fransen zijn het hier niet mee eens. Lees er meer over in ons artikel over stakingen in Parijs.

Reacties
 1. Hallo,
  Ik heb een hotel op het oog in de wijk Saint-Ouen. Is dit veilig? Omdat het vlakbij Saint-Denis ligt en een buitenwijk is?

  • Hoi!

   De wijk heeft leuke delen en minder leuke delen. Er is daar een grote vlooienmarkt, de grootste van Europa! Dat is absoluut een bezoekje waard als je daar van houdt 😊 ’s Avonds kan het een beetje grimmig zijn, maar ik ken die wijk zelf ook niet heel goed, dus ik kan daar geen goed advies over geven. Sorry! Ik zou ook even bij de reviews kijken van het hotel. Even lezen wat mensen daar zeggen: hebben ze een goed verblijf gehad? Of vonden ze de wijk wat minder? Dat kan je mogelijk een goed beeld geven.

   Groetjes,
   Eline

 2. Hartelijk dank voor je reactie Eline! Ik heb toch omgeboekt naar een hotel links van Gare du Nord, nl. Hotel Lennon Paris Gare du Nord ipv het Ibis Paris Gare du Nord Château-Landon. Is het Lennon hotel veilig gelegen? Ik ben sowieso niet van plan om ’s nachts nog de straat op de te gaan 🙂

  Hartelijke groet,
  Yvonne

  P.s. ik volg jullie nu ook op Instagram, echt heel erg fijn als je voor het eerst naar Parijs gaat

  • Hoi Yvonne!

   Ook het Lennon hotel ligt op een prima plek in Parijs 😊 Slim om ’s nachts niet de straat op te gaan. Je hotel ligt trouwens dichtbij het restaurantje Billili, waar onze meest recente Instagram post over ging 🙂
   Als je van de Franse keuken houdt zou je daar lekker kunnen gaan eten. Leuk dat je ons volgt! Veel plezier in Parijs!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 3. Hi Johan en Eline,

  Ik ga in oktober een paar dagen naar Parijs en heb nu een hostel (HOSHO) geboekt bij Port d’Italie. Het hostel ligt net buiten de ring en als alleen reizende vrouw vraag ik me nu toch af of ik de juiste keuze heb gemaakt of dat ik niet beter wat centraler kan gaan zitten. Kan ik hier veilig ‘savonds alleen van de metro naar het hostel lopen?

  Ik ga jullie website nog even verder doorspitten voor leuke tips. Dankjewel alvast voor het antwoord.

  Groetjes Inge

  • Hoi Inge!

   Leuk dat je in oktober een paar dagen naar Parijs gaat. Het hostel wat je hebt geboekt ligt inderdaad net buiten de ring. Om naar het centrum te gaan met de metro moet je wel onder de Péripherique door lopen. Ik ben niet super bekend met de specifieke locatie van het hostel, dus daar kan ik niets over zeggen. De wijk rondom Porte d’Italie is in principe niet onveilig. Er zitten hier ook meerdere hotels zoals een Ibis hotel en Novotel hotel. Maar als vrouw alleen kan ik me voorstelen dat het misschien fijner voelt om in het centrum te verblijven. We hebben ook een artikel geschreven over hostels in Parijs. Die zou je eventueel nog kunnen lezen, mocht je nog willen veranderen van hostel.

   Succes met je voorbereidingen! 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 4. Beste Johan en Eline,
  Ik verblijf mid augustus in Ibis Paris Gare du Nord Château-Landon. Ik verblijf er 1 nacht met oudere kinderen. Ik heb dit hotel gekozen ivm de ligging bij het station. Is deze buurt wel veilig, want ik lees dat je het beste niet in het gebied tussen de stations kunt verblijven. Het hotel ligt aan Rue de la Fayette. Ik hoor graag van een van jullie, want ik kan eventueel nog kostenloos wijzigingen.
  Alvast hartelijk dank voor jullie reactie.
  Vriendelijke groet,
  Yvonne

  • Hoi Yvonne!

   Jullie hotel ligt nog op een prima plek. Én dichtbij Canal Saint Martin, dat is wel gezellig, zeker als het mooi weer is.
   Veel plezier!

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 5. Hoi Eline,
  Bedankt voor je voor je snelle reactie en de leuke tip!
  Goed te horen dat het een normale wijk is waar ze verblijven. En de onrust op dit moment (wat wij ervan zien in het nieuws), is dit voornamelijk in andere ‘slechtere’ buitenwijken of ook in bep.. gedeelten vh centrum? En hoe staat het met Gare de Nord?
  Groetjes,
  An

 6. Hoi, mag ik je even vragen wat je vindt van Hotel Ami in Parijs, is dat een veilige locatie? Ik denk 15 arr.
  Onze dochter gaat er as weekend met de trein naar toe en wij vinden dat nu met de onrust best spannend of ze wel moeten gaan. Hoor het graag!
  Groetjes An

  • Hoi An!

   Ik kan me goed voorstellen dat het spannend is als je dochter naar Parijs toe gaat.
   Gelukkig heeft ze een hotel in een goede wijk geboekt. Dit is voornamelijk een woonwijk. Hier kan ze in principe heel veilig verblijven 😊 De onrust neemt alweer wat af, maar het is altijd goed om plekken van onrust te vermijden.

   Tip voor je dochter, vlakbij haar hotel zit de bakkerij “Frédéric Comyn”. Deze bakkerij heeft onlangs een prijs gewonnen voor beste stokbrood van Parijs 😜 Het adres is: 88 Rue Cambronne.

   Groetjes,
   Eline

 7. Hoi Johan,
  Ik heb voor de zomervakantie een kamer bij een hotel in de buurt van Grand Boulevard geboekt (rue des Petites Ecuries), is hier wel veilig (aangezien in de buurt van Gare du Noord is).
  Ik ging 8 jaar geleden rond lopen op de straat achter station Gare du Noord waar veel Aziatische winkel zijn (Indiase, Srilankan, enz.) daar vond ik leuk (veel tropische producten, leuke restaurent) en had niks over onvelige gevoel enz. gemerkt…. is dit nu veranderd?
  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Yani

  • Hoi Yani!

   Leuk dat je in de zomervakantie weer naar Parijs gaat. De locatie waar jouw hotel zit is helemaal veilig hoor 😊 Het is vooral het gedeelte tussen de 2 stations in (gare du nord en gare de l’est) en dan met name in de avond. In de wijk die jij noemt hoef je je geen zorgen te maken. Zeker overdag niet 🙂

   Groetjes,
   Johan

 8. Hoi, ik ben mij aan het orienteren op een hotel in Parijs. Je geeft aan dat Montmartre ’s avonds prima te doen is, maar raadt een hotel bij metro pigalle af. klopt dat? Ik had daar een leuk hotel gezien, maar twijfel nu of ik dat moet doen.

  • Hoi Selma!

   Klopt, de Montmartre is ’s avonds veilig en juist ook wel gezellig!
   De reden dat we Pigalle niet altijd aanraden is omdat dit de ‘red-light district’ van Parijs is.
   Het is niet gevaarlijk, maar er kan dus een beetje een aparte sfeer hangen, zeker ’s avonds.
   Als je met een gezin naar Parijs gaat is dit een buurt waar je misschien niet zo graag komt.
   Maar je kunt daar gerust een hotel boeken als je wat leuks had gezien. Check ook even de beoordelingen, dan kun je zien of andere mensen het een fijn hotel vonden. Vaak geven ze het in de beoordelingen wel aan als het niet zo veilig voelde.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

 9. Hoi Aline,

  Toch eens een vraagje?
  Binnenkort ga ik naar een optreden in “Le Zenith”.
  Wij verblijven rond het metro station Abbesses en ik overweeg dus ook de metro te nemen richting Le Zenith en af te stappen in Porte de la Vilette.
  Is het aan te raden om op die manier s,avonds laat de route terug te doen?
  Is het veilig in die buurt om terug naar het metro station te stappen? Ben een beetje ongerust.

  Vriendelijke groetjes,
  Nathalie

  • Hoi Nathalie,

   Rond metro station Abbesses hoef je je niet zoveel zorgen te maken. Dit is een belangrijk metro station voor de Montmartre.
   Bij Porte de la Villette is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat hier ’s avonds wat rare types rond kunnen lopen. Ik ben zelf niet met dit specifieke metrostation bekend, maar de wijk daar is een van de minder veilige wijken in Parijs. Zorg er dus voor dat je er in ieder geval met z’n tweeën bent.

   Groeten,
   Johan

 10. Hallo, ik heb zeer voorlopige plannen om begin mei naar Frankrijk te gaan en moet door Parijs heen. Is het een idee om aan te geven in welk arrondissement de grote treinstations van Parijs (zoals Gare de Lyon en gare du Nord) liggen? Over treinstations gesproken: Gare de l’Est betekent NIET het Weststation, maar het Ooststation. Est is Frans voor Oost, Ouest is het Frans voor west.

  • Hoi,

   Dankjewel voor je berichtje. Fijn dat je meedenkt. We hebben Gare de Lyon ook even toegevoegd aan het artikel, bij het 12e arrondissement.
   En inderdaad, Gare de l’Est is het oost station, was een foutje 😜
   Nu staat het weer helemaal goed.

   Fijne reis!

   Groeten,
   Johan

 11. Hallo,
  Dank voor je reactie. We hebben het geweldig gehad. Verblijven in Montmartre was een superkeuze (en de vuilnis werd er opgehaald). De Puces in St Ouen is een aanrader. Heel gezellig, vermijd de markten er omheen met goedkope artikelen. Wat ook enorm leuk was, was een show in Lapin Agile. Een geweldige avond met chansons, hele goede artiesten, supersfeer, echt de moeite waard. Tip van mij ;).
  Van de onrusten niet heel veel gemerkt. Af en toe een heleboel politieauto’s die voorbij kwamen met sirenes, dan wist je het wel, maar verder niks.
  Groeten,
  Aline

  • Hoi Aline,

   Wat leuk dat je nog even de moeite neemt om een berichtje te schrijven. Ik ben blij om te horen dat jullie het leuk hebben gehad. Fijn ook dat er geen vuilnis lag in de Montmartre! 😊
   Het klinkt alsof jullie hele leuke dingen hebben gedaan, leuke tips ook. Die gaan we onthouden en staan dankzij jou nu hier. Zo kunnen andere mensen het ook weer lezen.
   Dankjewel!

   Groetjes,
   Johan

 12. Hoi,
  Ook wij gaan morgen naar Parijs. We verblijven in het 18e arrondissement. Ik las dat La Recyclerie leuk is om te eten. Dat ligt vlakbij Port de Clignancourt die jullie onveilig noemen. Niet doen dus?
  Ook willen we graag naar de vlooienmarkt van St Ouen. Ik snap dat je overal op je spullen moet letten hoor. Zeker in zo’n grote stad.
  En ‘s Avonds even bij de Sacre Coeur kijken lijkt me ook mooi. Doen? We verblijven in hotel Boronalie.
  Groeten, Aline

  • Hoi Aline,

   Leuk dat jullie vandaag naar Parijs gaan en goed dat je even checkt of bepaalde plekken in Parijs veilig zijn. 😊
   La Recyclerie is zeker leuk om te eten. Wij raden voor aan om port de Clignancourt ’s avonds te vermijden. Je kunt er dus ook voor kiezen om bij La Recyclerie te lunchen 🙂
   Leuk ook om naar de vlooienmarkt van St Ouen te gaan. Wij zijn daar zelf nog nooit geweest, maar het schijnt de grootste vlooienmarkt ter wereld te zijn! Als jullie dit allemaal overdag bezoeken is het geen probleem. Inderdaad goed op je spullen letten.
   ’s Avonds is de Sacré-Coeur heel mooi verlicht en heb je mooi uitzicht over Parijs, dus dat is zeker een aanrader. Je hoeft je in de Montmartre zelf ’s avonds geen zorgen te maken 😊

   Veel plezier!

   Groeten,
   Johan

Comments are closed.