Rue Crémieux: de meest kleurrijke straat van Parijs

Eline Door Eline

Ken jij deze kleurrijke straat in Parijs al? 😇 Rue Crémieux ligt in het 12e arrondissement, tussen de Rue de Lyon en de Rue de Bercy. Het is een klein straatje van maar 144 meter lang en is niet toegankelijk voor auto’s.

De in zachte pastelkleuren geverfde gevels, verscholen achter terracotta potten met planten, geven je even het idee dat je Parijs hebt verlaten. Even geen gebouwen in Haussmann stijl en even een drukte. Dit kleine straatje is een bijzonder stukje onontdekt Parijs. Groen op nummer 21, blauw op 22, paars op 23, geel op 24 en roze op nummer 30. 😊 Is het niet fantastisch? 

Rue Cremieux Parijs, meest kleurrijke straat van Parijs, gekleurde huizen

Rue Crémieux. Foto door: Sharon VanderKaay

Als je nog niet genoeg wordt afgeleid door de indrukwekkende uitstraling van deze straat valt het je misschien op dat op één van de gevels een beschilderde kat te vinden is die vogels na jaagt. 😜 Zo zijn er in deze straat wel meer interessante muurschilderingen te vinden. 

Rue Cremieux Parijs, meest kleurrijke straat van Parijs, gekleurde huizen

Rue Crémieux. Foto door: Yelp Inc.

Instagrammable hotspot

Rue Crémieux is een stukje onontdekt Parijs, behalve voor fanatieke Instagrammers. Rue Crémieux is de laatste tijd namelijk heel snel uitgegroeid tot een populair plekje om even een mooi plaatje te schieten. En zeg nou zelf: is het niet super Instagrammable? 😍 #ruecremieux #paris #hotspot #beautiful!

Rue Cremieux Parijs, meest kleurrijke straat van Parijs, gekleurde huizen

Rue Crémieux. Foto door: Michaël Barbosa