10x Emily in Paris filmlocaties

Emily in Paris seizoen één werd in de eerste maand in meer dan 58 miljoen huishoudens bekeken. Het is dan ook geen wonder dat de serie een tweede en derde seizoen heeft gekregen. Sinds 22 december 2021 is het tweede seizoen te zien op Netflix. Je waant je even helemaal in Parijs en wij snappen maar al te goed dat je nu al helemaal niet meer kunt wachten om een bezoekje aan de Franse hoofdstad in te plannen 😊 Wanneer je je even als Emily in Paris wilt voelen, kun je natuurlijk de verschillende filmlocaties in de stad bezoeken. In deze blog nemen we je mee naar 10 locaties die in Emily in Paris te zien zijn.

1 Appartement van Emily

Appartement van Emily op Place de l’Estrapade

Emily woont in een Chambre de bonne (het appartement is overigens totaal niet vergelijkbaar met de ‘echte’ Chambre de bonne) in het vijfde arrondissement van Parijs. Het appartement bevindt zich op loopafstand van het Pantheon en staat nog net in Quartier Latin (de Latijnse wijk). Het dichtstbijzijnde metrostation om bij het appartement van Emily te komen is Maubert – Mutualité (lijn 10). Adres: 1 place de l’estrapade 75005 Paris.

2 Restaurant van Gabriel

Restaurant Gabriel - Emily in Paris
Het restaurant van Gabriel op 18 Rue des Fossés Saint-Jacques

Emily’s Franse onderbuurman (en lover) is chef-kok in een Parijs restaurant. In de serie in dit een typisch restaurant, maar in het ‘echte leven’ kun je hier terecht voor Italiaanse gerechten. Zelf ben ik hier nog nooit geweest, maar een collega van mij (Merel) at onlangs in het ‘Emily in Paris restaurant. Zij liet weten heerlijk gegeten te hebben en absoluut niet teleurgesteld te zijn in de prijs-kwaliteit verhouding. Nog een reden om hier eens heen te gaan 😜 ‘ Terra Nera, zoals het restaurant heet, is zes dagen per week geopend voor lunch (12:00 – 14:30) en diner (19:00 – 22:30). Het restaurant zit op 67 meter afstand van het appartement waar Emily woont. Je kunt dus gemakkelijk deze twee locaties bezoeken. Adres: 18 Rue des Fossés Saint-Jacques, 75005 Paris, Frankrijk

3 Palais-Royal

Palais-Royal

Emily ontmoet haar vriendin Mindy tijdens de lunchpauze van haar eerste werkdag, wanneer geen enkele collega met haar wil eten. De ontmoeting vindt plaats in het park van Palais-Royal, een ‘verborgen pareltje’ op loopafstand van het Louvre. Het park bevindt zich binnen de muren van dit voormalige ‘bijgebouw’ van het Koninklijk Paleis (het Louvre) en is gemakkelijk te missen wanneer je niet van haar bestaan afweet. Zelfs wanneer je de serie Emily in Paris niet leuk vindt, is dit park wél een bezoekje waard. Het dichtstbijzijnde metrostation is: Palais-Royal – Musée du Louvre (lijn 1 en 7). Adres: 43 Rue de Valois, 75001 Paris, Frankrijk (Let op: het park is ’s avonds en ’s nachts gesloten)

4 Pont Alexandre III

Pont Alexandre III

In het eerste seizoen is Emily aanwezig bij de opnames van een reclamespotje van het merk De l’Heure. De commercial wordt gefilmd op de brug. Ook in tijdens andere scenes uit de serie komt deze locatie voorbij. De brug is wat ons betreft één van de mooiste bruggen over de Seine én hij biedt uitzicht op de Eiffeltoren.

–> Tip: lees hier ons artikel over hotels met uitzicht op de Eiffeltoren 😍

5 Bakkerij Emily in Paris

In de serie haalt Emily zo nu en dan Franse lekkernijen bij de bakker om de hoek. Deze bakker bestaat in het echt ook en zal zeker wat Emily in Paris fans trekken. Of de broodjes echt zo lekker zijn, durven wij niet te zeggen omdat we hier nog nooit wat gekocht hebben. Adres: 16 Rue des Fossés Saint-Jacques, 75005 Paris, Frankrijk

6 Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg

Om in vorm te blijven gaat Emily regelmatig hardlopen. Dit doet ze in het bekende Parijse park Jardin du Luxembourg. In dit park kun je zeker goed hardlopen, maar je moet wel een aantal rondjes lopen wil je een lange afstand lopen. Een hardlooprondje langs de ‘buitenste paden’ in het park is ongeveer 2,5km lang.

7 La Maison Rose

La Maison Rose

Samen met haar vriendin Mindy gaat Emily eten bij een roze restaurant in Montmartre. Dit restaurant heet Maison Rose en volgens de reviews die wij op internet tegen komen, kun je hier heerlijk eten. Wel is het aan te raden om van tevoren te reserveren om er zeker van te zijn dat je een tafeltje krijgt.
Adres: 2 Rue De L’abreuvoir, 75018 Paris.

–> Tip: hier lees je ons artikel over leuke hotels in de Montmartre

8 Place Dalida

Place Dalida
Rue Des Fosses Saint Jacques

Voor een reclame campagne nodigt Emily haar volgers uit om ‘met haar onder de sterren te slapen.’ Hiervoor wordt een bed neergezet op place Dalida wat uitkijkt op Rue de l’Abreuvoir. Volgens Mindy is dit de mooiste straat van Parijs. Vanaf Place Dalida kijk je naar de straat die omhoog loopt met uitzicht op de ‘dome’ van de Sacre Coeur.

9 Trocadero

Trocadero

Emily is aanwezig om de launch party van een nieuwe parfum van het merk Maison Lavaux. Dit feestje vindt plaats in het Palais de Chaillot op Trocadéro en biedt prachtig uitzicht op de Eiffeltoren. Rondom Trocadero zitten meerdere musea’s maar ook zonder een museum kaartje te kopen kun je genieten van het uitzicht op La Tour Eiffel. Hoe dan ook de moeite waard :). Adres: 1 Pl. du Trocadéro et du 11 Novembre, 75016 Paris, Frankrijk Het dichtstbijzijnde metrostation is: Trocadéro (lijn 6 en 9)

10 Panthéon

Pantheon

Emily woont in de Latijnse wijk; Quartier Latin (5e arrondissement). Eén van de bekende monumenten in deze wijk is het Pantheon. De laatste rustplaats van meerdere bekende Fransen of mensen die een belangrijke rol gespeeld hebben in de Franse geschiedenis. In de serie zie je Emily regelmatig langs dit gebouw lopen omdat deze vlakbij haar appartement staat. ‘In het echt’ is het Pantheon ook op loopafstand van het Emily in Paris appartement te vinden.