Trocadéro

Eline Door Eline

Pak de metro naar het metrostation Trocadéro en je stapt uit met het beste uitzicht op de Eiffeltoren wat er bestaat. Tussen de twee vleugels van Palais de Chaillot bevindt zich een groot plein wat open uitzicht op de Eiffeltoren biedt. Het is dé ideale plek voor een foto met de Eiffeltoren.

Selfie met de Eiffeltoren

Trocadéro is een toeristische hotspot. Dagelijks komen hier duizenden toeristen naartoe om een selfie met de Eiffeltoren op de achtergrond te maken. Trocadéro is daarom heel leuk om te bezoeken als je een eerste keer in Parijs bent, maar als je er al vaker bent geweest is het misschien leuker om de Eiffeltoren vanaf een wat meer originele hoek te bekijken.

Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Trocadéro.
Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Trocadéro.

Les Jardins du Trocadéro

Vanaf Trocadéro gaan er aan beide kanten twee grote trappen naar beneden. Je komt dan uit in Les Jardins du Trocadéro. Deze tuin werd aangelegd voor de internationale expositie van kunst en techniek in 1937.

Het pronkstuk in deze tuin is de fontein van Warschau. Het bestaat uit een rechthoekige bak met water met daarin 12 fonteinen. Deze fonteinen kunnen wel tot 12 meter water omhoog spuiten. Ook zijn er nog 24 kleinere fonteinen.

Als je vanaf Trocadéro naar het einde van de tuin loopt sta je aan de voet van de Eiffeltoren. Veel mensen lopen in één keer door maar het is ook echt wel de moeite waard om hier en daar een kleiner paadje links of rechts in te slaan. De tuinen bieden leuke plekjes waar je even rustig kunt zitten. Ook vind je hier een heel indrukwekkend Aquarium: Aquarium de Paris.

Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Trocadéro.
Les Jardins du Trocadéro.

Palais de Chaillot

Het Palais de Chaillot herbergt een zeer belangrijke geschiedenis. Hier werden namelijk in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vastgesteld door de Verenigde Naties. Ook was het 7 jaar lang het hoofdkwartier van de NAVO. Nu herbergt het maar liefst drie musea (Cité de l’architecture et du patrimoine, Musée de l’HommeMusée national de la Marine) en een theater (Théatre national de Chaillot)

palais_de_Chaillot_trocadero_parijs_musea
Palis de Chaillot. Foto door: Bob Hall

Trocadéro als locatie van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

Trocadéro zal tijdens de Olympische Spelen in Parijs 2024 een hoofdrol vervullen. Het zal namelijk dé locatie zijn waar de openingsceremonie van de Olympische Spelen gaat plaatsvinden. Eerst zullen de atleten per boot over de Seine naar Trocadéro varen. Vervolgens vindt er een spectaculaire show plaats.

Reacties
  1. nice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *