Palais de Chaillot

Eline Door Eline

Het Palais de Chaillot is een groot paleis/gebouw in het 16e arrondissement van Parijs. Het ligt aan de Seine tegenover de Eiffeltoren. Het werd oorspronkelijk gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1937.

Trocadéro

Het Palais de Chaillot bestaat uit twee delen. De twee delen worden door elkaar gescheiden door een groot plein, Place du Trocadéro et du 11 Novembre. Dit wordt ook wel Trocadéro genoemd en is de meest populaire plek voor een foto met de Eiffeltoren op de achtergrond.

Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Trocadéro.
Uitzicht op de Eiffeltoren vanaf Trocadéro met het Palais de Chaillot aan beide kanten.

Functies van het Palais de Chaillot

Het Palais de Chaillot herbergt tegenwoordig maar liefst drie musea: Het Cité de l’architecture et du patrimoine, het Musée de l’Homme en het Musée national de la Marine. Ook bevindt zich er een theater: Théatre national de Chaillot.
Hoewel het nu geen officiële functies meer heeft, heeft het Palais de Chaillot een zeer belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. In  1948 werden hier namelijk de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vastgesteld door de Verenigde Naties. Ook was het zeven jaar lang het hoofdkwartier van de NAVO.

Palais de Chaillot Parijs
Palais de Chaillot ©dany13

Brunchen met uitzicht op de Eiffeltoren

In het Palais de Chaillot kun je ook plaatsnemen voor een ontbijt, brunch, lunch of gewoon een kopje koffie met iets lekkers. Dit kan in het café restaurant Maison Pradier – Foyer de Chaillot. Vanuit het restaurant heb je direct zich op de Eiffeltoren. Ze hebben hier echt allerlei lekkere dingen zoals macarons, quiches, aardbeientaartjes en heel veel chocolade! 😍

Palais Chaillot Parijs restaurant uitzicht Eiffeltoren
Uitzicht op de Eiffeltoren vanuit het Palais Chaillot ©Maison Pradier