Fietstour in Parijs met Nederlandse gids

Eline Door Eline

Dé ideale manier om een stad te bezichtigen is met de fiets. Het is een snelle manier om heel veel van een stad te zien en toch is het super relaxed. In ongeveer 2,5 uur fietsten we met een groepje van 10 Nederlanders én een Nederlandse gids door het prachtige Parijs! 😍 Dit is ook erg leuk als je met kinderen naar Parijs gaat.

Fietstour in Parijs met Nederlandse gids


fietstour met nederlandse gids in Parijs
fietstour door parijs met kinderen

Fietstour door Parijs met Baja Bikes

Als je een fietstour in Parijs wil doen heb je keuze uit meerdere aanbieders. Welke is het leukste? Wij zijn fan van Baja Bikes. Baja Bikes is een Nederlands bedrijf waar ze al jaren ervaring hebben met het geven van leuke fietstours 🙂 Daarnaast hebben ze verschillende routes waardoor er voor iedereen een leuke route bij zit (zie hieronder).

Onze Nederlandse gids woont al jaren in Parijs en is gek op de stad. Dat zie je aan haar en merk je aan de manier waarop ze over de stad praat 😜 Ze weet ontzettend veel te vertellen over verschillende bezienswaardigheden, de geschiedenis van de stad, gewoonten van de Fransen en leuke plekjes om bijvoorbeeld wat te eten of te drinken. Door haar verhalen kwam de stad écht tot leven 😊

Welke routes heeft Baja Bikes?

Baja bikes heeft meerdere routes. Ze zijn allemaal even leuk, het hangt er net vanaf waar je naar op zoek bent:
– De highlights route: langs alle top bezienswaardigheden in Parijs
– De Parijs met kinderen route: speciaal voor kinderen 👧👦
– De geheimen van Parijs route: als je al vaker in Parijs bent geweest en nieuwe plekken wil ontdekken 😏

Bij elke tour krijg je tijd om even te stoppen en leuke foto’s te maken. Klik op de linkjes voor meer info.

Fietstour in Parijs met kinderen

Is een fietstour in Parijs leuk met kinderen?

Absoluut! De fietstour voor kinderen is helemaal ingericht voor kinderen. Je fietst bijvoorbeeld door wat minder drukke straten met minder verkeer (veiligheid natuurlijk voorop), de kinderen krijgen allemaal een helm en de gids vertelt hele leuke verhalen over Parijs 😊

“Wij deden de fietstocht voor kinderen. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur. Voor kinderen t/m 11 jaar is een fietshelm verplicht en deze is inbegrepen bij de tocht. Onze gids Eva kwam uit Nederland en had na afloop ook nog tips over bijvoorbeeld restaurantjes. Halverwege de tocht is er een pauze van een halfuurtje bij het Louvre. Dan kun je even naar het toilet en iets eten. De tijd vloog voorbij en de kinderen waren verbaasd dat we al klaar waren. Ze hadden nog wel even door kunnen fietsen” 😜 – Yvette

fietstour in Parijs met Nederlandse gids voor kinderen
fietstour met nederlandse gids voor kinderen

Fietstour boeken

Wil je een fietstour boeken? Heel leuk 🙂 Dan kan hier:

– Boek hier de highlights route
– Boek hier de Parijs met kinderen route
– Boek hier de geheimen van Parijs route

Fietsen in Parijs spannend?

Ik hoor van sommige mensen en ouders dat ze het spannend vinden om te fietsen in Parijs. Dat begrijp ik volledig. Parijs is natuurlijk een drukke stad. Maar gelukkig is fietsen in Parijs de laatste jaren alleen maar makkelijker en leuker geworden 😊 Tijdens de corona lockdown is het aantal fietspaden flink uitgebreid. En steeds meer Parijzenaars ontdekken dat de fiets een fijn vervoersmiddel is. Je hebt geen last van files en hoeft ook niet in de volle metro. Dus om van A naar B te komen is dit misschien wel de beste optie.

Ook als toerist is het een goede manier om de stad te verkennen. Je kunt in korte tijd meer zien dan als je loopt en ervaart de stad op een hele andere manier. Persoonlijk ben ik er groot fan van om elke stad die ik bezoek ook op de fiets te verkennen. Dus ook in Parijs, is dat wat mij betreft een echte aanrader! 😄 Ga je voor het eerst of met kinderen, dan zou ik voor een highlight– of kidstour gaan. Maar als je vaker in Parijs bent geweest of meteen een andere kant van de stad wilt zien, ga dan voor een off road tour.

fietsen in Parijs rondleiding met een gids
Is er ook een fietstour in Parijs met Nederlandse gids?

Ja zeker, dat is wel zo makkelijk in het Nederlands. De tours zitten wel snel volgeboekt, daarom is het verstanding om op tijd te reserveren. Klik hier om je fietstour te boeken.

Wat is de duur van een fietstour in Parijs?

De fietstours die Baja Bikes aanbiedt duren allemaal 3 uur.

– Boek hier de highlights route
– Boek hier de Parijs met kinderen route
– Boek hier de geheimen van Parijs route

Reacties
 1. Goedenavond Johan en Eline, wij zijn 4 vriendinnen die ieder jaar een weekend weg gaan met elkaar. Wij doen bijna altijd een fietstour bij Baja Bikes en ook nu zouden we dat leuk vinden. Alleen willen we graag een privetour( want we praten nogal veel🙈) We komen op donderdag 31 aug tm 3 sept met de Thalys. We zouden ook graag naar een voorstelling van Moulin Rouge willen en de Opera bezoeken. Misschien kunnen jullie ons daar ook bij helpen… Wellicht hebben jullie zelfs andere leuke uitjes op het progamma… we staan overal voor open. Kunnen wellicht een progamma samenstellen en tickets regelen. Of ons doorverwijzen naar iemand die dat kan. Alvast bedankt

  • Hoi Alexandra,

   Sorry voor de late reactie, maar wat leuk, een meidenweekend! 😍
   Altijd leuk om een fietstour te doen met Baja Bikes. Ze bieden ook een privé tour aan, zie hier 😊
   Dat is ideaal voor jullie.
   Wij doen zelf niet echt aan een programma samenstellen. Ik zou het heel graag willen doen, maar daar hebben we helaas niet genoeg tijd voor. Maar de Moulin Rouge en de Opéra zijn allebei super leuk!
   Een boottocht over de Seine is ook altijd wel lekker. Even lekker ontspannend varen.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *